Inlägg

Inlägg som enterthewoid har skrivit i forumet
Av enterthewoid

Blir taggad sen den dagen jag kan köpa KOMPLETTA spel från EA utan att behöva vänta ett par år för ett game of the year edition.

Av enterthewoid
Skrivet av freddap:

Testade Moonlight på en Pi3B+ men den orkade inte med. Tillslut blev det en nvidia shield pro. Streamar 4k@60fps utan problem.

Värt att notera, 1080p 60fps är max för vad en Raspberry 2/3/4 orkar med för Moonlight. Behövs något med lite mera kräm för högre upplösningar.

Av enterthewoid
Skrivet av bärplockaren:

Blev sugen att testa denna lilla rackare, men då den inte säljs längre undrar jag om finns någon uppföljare eller annan värdig ersättare?

Undrar också om det möjligt att spela spel från andra bibliotek t ex Uplay på den?

Har du ett NVidia grafikkort så går det att installera GeForce Experience och activera GameStream. Installera sedan Moonlight på valfri enhet (kör det själv på en Raspberry Pi) https://moonlight-stream.org/ . Eftersom du strömmar hela desktop så är det bara att spela spel från vilket bibliotek som helst.

Vill man specifikt ha en Steam Link ersättare så är en Raspberry Pi också perfekt. Steam Link har blivit släppt som öppen källkod av Valve själva och fungerar fint fint på en Raspberry.

Av enterthewoid

Har kört Linux en tid och var positivt överraskad men tyvärr blev det att gå tillbaka till Windows. Saknar mest ett vettigt bildredigerings program för professionellt bruk på Linux sidan. Gimp går sisådär att använda men jämför man med Affinity Photo eller Photoshop så ligger det långt efter i fråga om funktionalitet. Videoredigerings sidan är lite bättre på Linux med Davinci Resolve och eventuellt Blender, men vill man använda lager baserad redigering istället för nod baserad så finns inget som ens kommer i närheten av t.ex. After Effects eller Hitfilm Pro. Bättre lycka nästa gång Linux.

Av enterthewoid
Skrivet av danwi:

Som många andra gillar jag davinci. Annars tycker jag hitfilm express kan vara värt att kolla in
https://fxhome.com/hitfilm-express

Om man har sikte på program med lite lägre tröskel samt att det ska gå fort att redigera i. Finns en betalvariant också, men då börjar det kosta en slant...

Är lite överraslad att Hitfilm Express inte nämnts mera i den här tråden. Oherhört bra gratis alternativ om man föredrar lager baserad editering för effekter (som t.ex. i After effects) istället för den nodbaseade som Davinci Resolve har. Hitfilm Express har också den fördelen att du kan köpa till delar du vill ha från Pro versionen. Dvs. du behöver inte betala för sånt du aldrig använder.

Av enterthewoid
Skrivet av grizzly666:

5, Freenas behöver "installeras" dvs boota cd/dvd/usb och installera dit man vill ha det, visserligen inget svårt men unraids lösning är lättare o går fortare.
Unraid så laddar man ner deras egna usb prg i windows väljer senaste unraid, pluppar i ett usb minne o sen installerar till usb minnet.
Efter det så koppla ur usb tryck i det i unraid burken som behöver ha ström/nätverkskabel (vet ej hur bra wifi funkar men gissar på ok, men kabel är ju det bästa för en nas).
Starta burken gå in i bios om det behövs o välj usb minnet som boot hd/usb o vänta 1min gå till din vanliga burk (win/linux) öppna webläsare gå till http://tower och du är igång.
Kan ta 2-3min för just http://tower att komma igång dock, använder man ip adress istället så funkar det oftas tidigare.
I dom flesta fall så får unraid burken 192.168.1.37 som ip adress (i alla fall dom 10+ system jag byggt/använt och som funnits i olika LAN).

Detta gör också Unraid otroligt lätt att migrera till en ny server till skillnad från Freenas. "Bara" att flytta diskarna + usb stickan och du är upp och kör igen. Så enkelt var det för mej i alla fall

Av enterthewoid

@Dinkefing: Är första frågan om det är värt att ha en NAS eller har du redan beslutat att en NAS är vad du behöver?

Av enterthewoid

@Dockland: Exakt. Lockdown tills vaccin finns.

Av enterthewoid

1. Wreckfest
2. Grand Prix 2
3. Colin McRae 2.0
4. Grid (originalet)

Av enterthewoid

Svaret är en Unraid server.

Av enterthewoid

Ett tips (som kanske är lite overkill för nybörjare) för att snabba upp editeringen är att konvertera videon till ett lossless format som är avsett för just editering, t.ex GoPros Cineform. Kan göras med VirtualDub2. Vill ni inte göra den konvertering så kommer h264 att vara snabbare att editera i.
Det krävs en hel del rå kraft för att editera 4K utan alltför mycket lagg så där tror jag också att laptopen inte räcker till. Det kommer inte att hjälpa att byta redigeringsprogram om det inte finns tillräckligt med kraft i själva datorn. Den FPS ni ser är helt rätt. Har kort sagt med "gamla" standarder att göra.
Hitfilm Express är en lagerbaserad editor medans Davinci Resolve är nodbaserad, så där tycker jag ni ska testa båda två för att se vilken som ni tycker är lättare att använda. Arbetsflödet skiljer en hel del mellan dem.

Av enterthewoid

Beror på vilken typ av raytracing man syftar på. Jag har kört ray tracing sedan 2012 http://www.rigidgems.sakura.ne.jp/index.html

Av enterthewoid
Skrivet av Jefe:

Brave i första hand och Chrome om det inte funkar med Brave.

Hur kan det vara någon skillnad när båda kör med Chromium?

Av enterthewoid

@tBiorrith: Det har betydelse i villka slots dom sitter. Hade mina i "fel" slots och dom vägrade helt all överklockning.

Av enterthewoid

Snåla inte med RAM minnet eller grafikkortet om du tänkt redigera 4K material och göra avancerade kompositioner. Minst 32GB Ram och ett NVIDIA grafikkort, RTX 2070 eller bättre. Du kommer säkert få en del rekommendationer på Ryzen processorer men tyvärr så har mjukvaran inte hunnit ikapp ännu. De flesta redigeringsprogrammen är fortfarande bäst optimerade för kombinationen Intel och NVIDIA.

Av enterthewoid

Source Code

Av enterthewoid
Av enterthewoid

VirtualDub2

Av enterthewoid

Beror lite på hur avancerad redigering du tänker på men Affinity Photo för bilder.
Davinci Resolve eller Hitfilm Express/Pro för video. Beroende på om du gillar nod eller lager baserad editering.

Av enterthewoid

Ingen DRAM cache? Nej tack, den prestanda försämringen vill jag inte ha.