Inlägg

Inlägg som Smack Jack har skrivit i forumet
Av Smack Jack
Skrivet av affeiorby:

Tja , bor 5 mil från Varberg med en Acer 27" Nitro VG270S IPS 165 Hz om det är intressant.

Hejsan!
Jag hoppar detta erbjudandet, men tackar så mycket för ditt svar.
Hälsningar, Dennis

Av Smack Jack

Acer Predator Z35P

Då jag enbart spelar CS så har jag kommit fram till att jag vill ha en skärm som är mer riktad åt det ändamålet.

Fungerar kanon, klockar bra till 120hz och inga döda pixlar vad jag har sett.

Sitter just nu på en gasarm som jag ska behålla, har kvar foten.

Öppen för de flesta förslag på mer "CS-inriktad skärm", med mycket hz, inte mindre än 27" dock.

Bor ett par mil norr om Halmstad nära E6.

Hör av dig om du har något förslag på byten.

//Dennis

Läs hela annonsen här

Av Smack Jack

Det fina vädret till trots blir det lite vinylspinnande idag - är sjuk i Corona.

Kan verkligen rekommendera "The Waterboys" för de som inte hört dem innan.

Ha en go dag!

Av Smack Jack

Har en UPS med överspänningsskydd för allt datorrelaterat, sen supras överspänningsskydd på HiFi/hemmabio även om det skall påverka ljudet negativt enligt vissa, hehe! 🤣
Allt annat är "hope for the best" - Bor i en villa.

Av Smack Jack

Hehe, jag är faktiskt på G att byta kök - har lite planering kvar, sen 4-6 veckors leveranstid på det nya. Skulle det vara aktuellt då så finns lite skåp att hämta i Halmstad utan kostnad.

Av Smack Jack

Riktigt häftigt, jag hade testat att gå tillbaka och spela på gamla matcher på bettingsidorna - Back to the future-style! 😂

Av Smack Jack

Spelar bara CS så 1280 x 960 stretched FTW.

Av Smack Jack

Bio kommer säkert finnas "för all framtid" på ett eller annat sätt- tyvärr är det inte den upplevelsen längre då de flesta biograferna inte ligger i framkant vad det gäller upplevelsen/bild/ljud i mitt tycke.

Sista gången jag var på bio satt jag och störde mig på 4 vertikala linjer i bilden och en dålig ljudbild. Tappar känslan för filmen då.

Vet att det finns biografer där man kan käka mat och se på film, det är ju ett festligt upplägg kan jag tycka.

För egen del så stör jag mig på långa mannen framför, prasslande Ann-Catrin med gottepåsen, Hugo med restless legs, förkylde Bernt som skulle stannat hemma etc.

Tiden när filmerna först släpptes på bio fasas ut mer och mer, vilket är bra tycker jag- man behöver inte gå dit att lida för att se senaste filmen.

Gällande att de förbjudit att ta med sig godis så förstår jag inte att det blir sådant liv, man tar inte med egen mat på restaurang. Vet att SF tjänade mest pengar på popcorn back in the days. Låt de tappra krigarna som vill bevara biograferna tjäna lite pengar så de får finnas kvar. Även om jag personligen inte kommer gå dit så är det roligt om de får finnas kvar.

Av Smack Jack

https://i.imgur.com/nizRcmS.jpg

Får ta tag i det här med kabeldragning en vacker dag! Tanken är att ha "verkstad" till vänster och resten till datorrelaterat. Nyss flyttat så har inte kommit längre än såhär!

Av Smack Jack

Har ett par Bang & Olufsen H9i som jag kört till datorn. Kör med kabel till min DAC - hade lite strul med att de kopplade ifrån min gamla mobil, har inte fördjupat mig vidare i det, men bra att veta.

Finns i Halmstad om det är av intresse, så byte kan enkelt genomföras.

Av Smack Jack
Skrivet av mrqaffe:

Jag har själv ett par högtalare som var det fösta exemplaret i Europa när jag skaffade dem och jag vet inte om det tagits in Flera, åtminstone har det inte kommit in flera i Sverige, Sondlab Pristine, det är en fullregister-elektrostat. Inte mina på bild för jag har faktiskt inte fotat mina på nått vettigt sätt digitalt men jag vet hur de är att frakta, originalemballaget var enormt, typ 2m^3, de är inte så tunga men membranen är rätt stora och lådan för filter och högspänningstransformatorn gör dem hyfsat djupa, men det är bra för de står stadigare än tex Magnepan Magneplanar MG2 fastän de är betydligt större.
https://www.soundlabspeakers.com/wp-content/uploads/2019/06/Pristine-I-and-II-001-820x1024.jpg
https://img.canuckaudiomart.com/uploads/33/user_26913_large_4879ea8c90324f4c2cbd87c65e45a5e7.jpg

Sedär, då är vi i liknande situation med lite mer speciella högtalare! Jag har stött på märket Soundlab vid något tillfälle på nätet. Roligt att du har ett par så ovanliga högtalare! Tack för bild, alltid roligt att se!
Idén med en fullregister elektrostat är ju lite kittlande! Är de så bra som man kan tänka sig? Ser att du även har en subwoofer till (Rel?), integrerar de bra med varandra? Eller du använder enbart subwoofern till hemmabion?

Av Smack Jack

Hemma nu efter runt 150 mil på en dag! Rätt mör, men självklart kan jag inte hålla mig från att koppla in de nya högtalarna och lyssna lite! Resan värd besväret, så jag är nöjd!

Skrivet av mrqaffe:

Aha, det finns inte många DQ 10 i Sverige men 8an var ganska populär och folk valde ofta mellan DQ 8an eller Snell E.

De är rätt ovanliga på dessa breddgrader, vissa märken märker man att de haft en bra agentur i vissa länder. Kan skilja mycket mellan Sverige, Danmark och Norge med vissa märken! DQ8:orna är lite vanligare som du säger!

Skrivet av oatp1b1:

Kul! DQ8 ser man lite då och då till försäljning, DQ10 väldigt sällan och DQ20 i princip aldrig så förstår att du köpte dem. Bra val att köra upp själv, tror inte att du kommer ångra det i efterhand

Ja, de dyker upp titt som tätt! Jag har bara sett ett par DQ20i till salu i Sverige innan och de missade jag, lite snopet! Denna gången var det en butik som lade upp en bild på något annat och en kompis såg den och noterade delar av ena DQ20i i bakgrunden. Vilken slump, men då var det nog meningen! 👍

Av Smack Jack
Skrivet av AxxT:

Har en Plex server.
Kör Plex som finns i min Philips TV och Samsung The Frame.
Philips, så funkar det utmärkt. Tillräckligt snabbt att öppna appar Plex osv. Klarar av 4K osv. Trådlöst.
Däremot Samsung The Frame , vilket skit..
Funkar väl, men är fruktansvärt trögt. Och har väl gjorts en uppdatering sedan jag köpte den för ca 4 år sen.
Riktigt skit.
Så blir eventuellt en Xiaomi Stick eller liknande.

Köp en Chromecast Gen 4 istället för en Xiaomi Stick - natt och dag till det bättre med Chromecasten. 👍

Av Smack Jack
Skrivet av sp1k3n:

Buda med budbil som kan hämta upp kanske? Säkert inte billigt men ändå ett alternativ.

Skrivet av MatteN:

Ta kontakt med några av de åkeriföretag som finns i Söderhamn och diskutera saken med dom, det kanske går att hitta en lösning.

Skrivet av mrqaffe:

Måtten passar i vart fall ganska bra till en pall så det är väl att rekommendera oavsett vilket företag du väljer om du inte anlitar en flyttfirma. Personligen så har jag alltid transporterat större högtalare själv inom landet och vid behov ordnat fram en lastbil om det varit en större högtalare men har skickar på pall med transportfirmor om det handlat om transport utomlands.

Du får nog kontakta frakt, bud och flyttfirmor i Söderhamn och däromkring, typ Hudiksvall och Bollnäs och fråga dem om de kan packa dem på en pall om säljaren inte kan övertalas att åtminstone packa dem.
Det finns ju en del medlemmar på forumet som bor i närheten om man får tro vad de anger och nån kanske kan hjälpa till att packa dem.

Skrivet av sesese:

Skulle hämta dom personligen. Tyvärr är det så när man letar högtalare eller kringutrustning att det alltid är värt att resan.

Skrivet av oatp1b1:

Skulle också lägga tiden på att hämta dem själv så slipper du tänka ut en lösning samt oroa dig för vilket skick de kommer fram i. Vad är det för högtalare?

Tack för all input, jag har kollat olika alternativ och bestämt mig för att köra upp imorgon - så har jag högtalarnas öde i mina egna händer!

@oatp1b1 Det är ett par Dahlquist DQ20i, äger 8:orna som låter väldigt bra för vad det är och har lyssnat en del på 10:orna med originalsubbarna som låter riktigt bra mot alla odds med tanke på vilka element som använts. 20i var de sista Jon Dahlquist designade och sägs vara riktigt bra - ska bli kul att testa! Blir rätt stor skillnad gentemot mina nuvarande Stridbeck TL6:or som är kraftigt förbättrade mot originalen med nya filter, nya KEF. B139 basar från Falcon Acoustics. Men de gör sig tyvärr inte helt 100 i mitt nya vardagsrum. Är lite rädd för att jag kommer sakna basåtergivningen från mina nuvarande högtalare (Transmission Line), den som lever får se!

Trevlig kväll till Er alla!

Av Smack Jack

Frakta stora högtalare via en firma

God kväll SweClockers!

Jag har lagt handpenning på ett par högtalare som varit något av en dröm att äga - väldigt ovanliga på dessa breddgrader. Problemet är att det är 150 mil tur och retur för att åka och hämta dom.

Jag har köpt dom via en butik, det finns dock inga kartonger/trälodor att skicka dom i, vilket gör att butiken jag har köpt dem av enbart har upphämtning.

Min fråga är nu om någon vet något företag som kan tänka sig att plocka upp högtalarna, packa dom och sedan skicka dom 75 mil söderut till en någorlunda vettig penning?

Måtten är ungefärligen:
Höjd: 108 cm
Bredd: 53 cm
Djup: 31 cm
Vikt: 29 kilo per högtalare

Vill inte chansa eller riskera något i onödan, i värsta fall så får jag åka och hämta dom, men har rätt begränsat med tid för tillfället.

Upphämtning i Söderhamn och skall fraktas till Halmstad. Någon som har några tips?

Trevlig kväll på Er!

Av Smack Jack

Nvidia Shield i vardagsrummet, Chromecast gen 4 till sovrummet, hade en Chromecast Ultra där innan, men tröttnade på att casta hela tiden - då är gen 4 magisk med fjärrkontroll och appar. Innan dess körde någon MI-sticka med fjärrkontroll, men den var segare än kola! 🤣

Av Smack Jack
Nytt bud: 1 300 kr För routern
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av Smack Jack
Skrivet av Lordkiller:

Såld för 10k utanför swec. Tack för visat intresse. Du får gärna pma mig de som kommer ut för 2k så köper jag upp dom. den ena köpa jag kring 2017 som var ett trasigt renoveringsobjekt som jag aldrig fick att fungera och det är enda gången jag sett en HK6950R för så lite.

Notera att det finns Fler modeller under denna. Och även dessa har legat en bra bit över 2k

Sedan dess har jag hållt koll på hifitorget och blocket och har då inte sett en enda till salu för 2k eller mindre som fungerat.

Och med tanke på vad som betalas för dessa enheter har jag väldigt svårt att tro att HK6950R legat ute för 2k i fungerande skick. iallafall de senaste 5 åren som jag har haft koll.

Billigaste i tyskland har varit 700€ för svarta enheterna som varit i sämre skick än denna.

Men även jag kan ha missat något så som sagt ser du någonsin en för 2k eller mindre skicka ett pm.

Då är det bara att gratulera! 🙏
Sätt bevakning på hifishark så kommer du få mail när de dyker upp!

https://www.hifishark.com/model/harman-kardon-hk-6950-r

Du kan kolla under sold så ser du historiska priser.

Av Smack Jack

Inte för att vara den som är den, men utöver din annons på Hifitorget så har de andra legat ute för 2000kr eller mindre i Sverige. Så kan nog vara svårsåld till ditt önskade pris.
Lycka till med försäljningen!

Av Smack Jack

Har du något riktpris på skärmen?