Inlägg

Inlägg som Kevinkingeen har skrivit i forumet
Av Kevinkingeen

Dejtingsida

Hej!

Jag har skapat en ny dejtingsida med namnet LoveMeEndless.com och jag hade gärna velat ha lite tips och konstruktiv kritik om jag ska tillsätta någonting eller göra någon förändring som ni hade tyckt vara lämplig. Såklart är det helt kostandsfritt att bli medlem på sidan och man kan använda sig av de flesta funktioner utan att det kostar ett öre.

Jag skulle även uppskatta tips på hur jag kan marknadsföra sidan med relativt små ekonomiska resurser.

Tack på förhand!

Av Kevinkingeen

Engelska, könsneutral ägandeform

Hej!

Jag håller på att bygga en hemsida och jag behöver förmedla användares händelser utan att veta användarens kön. Jag funderade på att skriva på det här sättet:

"Kim92 changed their profile picture"

och jag undrar då ifall en konstruktion med their som könsneutralt ägandeord funkar bra. Det låter helt okej men känns inte riktigt rätt så därför jag undrar

Av Kevinkingeen

Fick en Samsung X480 någon gång i 2005.

Av Kevinkingeen
Skrivet av Motherofgod:

@Kevinkingeen: Fattar inte vad du menar. De kan inte ta ut en "osålt" avgift ifall han säljer varorna.

Gränsen är 100 avslutade auktioner (sålda + osålda) sen tas ju avgiften endast ut på osålda annonser

Av Kevinkingeen
Skrivet av iFraja:

Du har nog en ganska skev bild av vad som faller inom ramen för vilseledande marknadsföring. Order du tänker på är möjligen dålig kundservice, men vi är långt ifrån vilseledande marknadsföring.

Hahaha var nog bra trött där, lagmässigt så är det ju inte vilseledande marknadsföring, fast sedan så är det dålig stil av Tradera men brytit mot någon lag har de nog inte gjort

Av Kevinkingeen
Skrivet av GaMeR2K5:

Jag tycker det här är tydligt. Men visst... de skulle kunna lägga in hela prislistan där. Tror dock inte många skulle se den ändå. xD

http://i.imgur.com/JXuorjA.jpg

Alltså jag hade nöjt mig med en länk till prislistan, för då vet man åtminstone vad som gäller utan att behöva leta runt en massa

Av Kevinkingeen
Skrivet av GaMeR2K5:

Ibland så förstår jag verkligen inte hur folk kan vara så vilsna?

En enkel Google-sökning ger informationen till och med. http://letmegooglethat.com/?q=tradera+f%C3%B6rs%C3%A4ljning+p...

Annars kan man ju kika under "kundservice" när man är inne på Traderas sida.

Google kan väl jag också använda, det är inte poängen. Det jag menade var att det måste vara tydligare vilka priser som gäller när man lägger upp en annons för det är tekniskt sett då du "köper" deras tjänst och på eBay har de så att innan du lägger upp en annons så ser du vad den kostar att lägga upp, och därmed vet du ifall det är någon osåltavgift eller liknande på annonsen innan den läggs upp. Man ska inte behöva klicka sig runt i deras Kundtjänst för att hitta priser och när företag gömmer sina priser på det sättet så kan det anses som vilseledande marknadsföring.

P.S. På Traderas gamla sida så fanns åtminstone en länk till prislistan innan man publicerade annonsen, vilket gör att man får någorlunda lätt tillgång till prisinformationen

Av Kevinkingeen
Skrivet av Motherofgod:

Skapa ett nytt konto där du lägger ett bud på alla dina annonser men inte betalar. Varorna blev sålda men du fick inte betalt för dem så då kan inte de få sina 10%. Vet inte om det går att göra så men det kan ju vara värt att kolla upp.

100 annonser, spelar ingen roll varorna är sålda eller inte

Av Kevinkingeen
Skrivet av GaMeR2K5:

Tycker Tradera är ganska tydliga med informationen. http://info.tradera.com/salj/priser/ Till skillnad från många andra företag.

Sedan så håller jag helt med dem som säger att man får skylla sig själv. Tar man inte reda på innan, vad det är som gäller, så ska man tusan inte gnälla. Lite ansvar har ju trots allt vi konsumenter också så länge vi inte är helt omyndigförklarade. Vilket många dock skulle behöva vara när man läser i dessa trådar.

När någon påstår att något är gratis ställer man frågan: Vad är haken?

Du kan ju inte påstå att den sidan skulle vara lätt att hitta. Jag loggade in på mitt Tradera-konto och bestämde mig för att skapa en annons. Under skapandet av denna annons fanns det inte någonstans en länk till den sida där priserna skulle finnas. Det står som tidigare nämnt att osåltavgift kan tillkomma men det finns ingen information om vad som gäller och ingen länk för att få mer information.

Av Kevinkingeen
Skrivet av Tommy:

Jag undrar just om huruvida vissa i tråden riktigt har tänkt igenom sina kommentarer om att man får skylla sig själv och "5 sidor är väl inte så mycket" osv. Är ni på konsumentens sida, eller vill ni helt enkelt ha det så djävulskt byråkratiskt i konsumentens kontakt med företag att man rent ut måste läsa allt det finstilta och långa dokument med användarvillkor, skrivna av- och för jurister för det mesta - ELLER kan det vara rimligt att företag förväntas lägga fram sina villkor på ett vettigt och tydligt sätt vid användande av deras produkter och tjänster, dvs. visar goodwill? Jag röstar på det sistnämnda i alla fall. lappen81 uttryckte det rätt bra på ren svenska för övrigt.

Hyckleriet är rätt påtagligt när man säger att "det var ju bara att läsa villkoren" samtidigt som de som uttryckt sig garanterat inte har läst villkoren för tjänster som man själv brukar. Det är som bekant lätt att vara efterklok.

Håller med här, driver ett företag själv och håller på med en webbtjänst inom kommunikation, och i mina avtal så sammanfattar jag sektionerna för jag vet att kunder ofta inte läser avtalen på 5 A4 byråkratisk svenska så jag vill ändå informera dem kring vad som gäller. Det är synd att företag ska luras så här men det är ju deras inkomstkälla och tar inte hänsyn till enskilda personer som skadas av detta.

Det verkar vara rätt så hög efterfrågan på seriös konkurrens till Tradera, så då har jag en fråga till alla här i tråden. Det är nämligen så att jag och en kompis ska utveckla ett företag och då skapa en produkt som ett projekt i gymnasiet, och eftersom jag är väldigt duktig inom programmering så tänkte vi oss någon sorts webbtjänst. Skulle det finnas intresse för en ny auktionssida med rimligare villkor och bättre design som kan konkurrera med Tradera?

Av Kevinkingeen
Skrivet av Rismik:

Windows datorer har inte längre några licens nycklar klistrade, nyckeln ligger i BIOS/UEFI.

Jag skulle nog också tro att så är fallet för sist jag köpte en laptop från Dustin var det inget klistermärke och den var definitivt ny.

Av Kevinkingeen
Skrivet av rinosaur:

Nja, då kan man lika gärna skriva en miljon som summa.

Det är just därför dom har en lägre summa som folk kanske betalar.

Missade att det stod en specifik summa i avtalet, fel av mig

Skrivet av baxee:

Spelar ingen roll om han är över 18 år gammal, du kommer aldrig få någon fogd eller liknande på dig genom att ange en mail och och reg nummer på en sida

Nej, i detta fallet så är det ju väldigt tveksamt om de har tillräcklig information för att kunna ställa ut en faktura, men i allmänhet ska man vara försiktigare för det finns tillfällen där de faktiskt har tillräcklig information för att kunna fakturera dig och då är man körd eftersom man då har godkänt avtalet som säger att man ska betala en viss summa.

Av Kevinkingeen
Skrivet av campttex:

Okej tack så mycket!
hehe Jag heter också Kevin, bästa namnet @Kevinkingeen:

Haha, ja vi har definitivt det bästa namnet

Av Kevinkingeen
Skrivet av campttex:

Hej!
Jag är 15 år gammal och var precis inne på facebook där jag såg en länk om att man kunde räkna ut värdet på ens bil, och då tänkte jag varför inte. Det blir väl kul.
Jag gav ut mitt namn, e-post, telefonnummer INGET MER. Och sedan dagen efter fick jag ett mail där det stod att
"min beställning har mottagits och våra experter ska undersöka värdet av din bil" (ungefär).
Sedan fick jag ett till mail senare idag där det stod:
"Gratulerar! Vi har värderat din bil!

Det officiella värderingscertifikatet har skickats till din postadress. Vi ber dig betala för tjänsten inom 14 dagar. Vi vill tacka dig för att du använder dig av carprice.se."

Sedan var uppgifterna om bilen helt fel dessutom, enbart reggplåtsnumret stämde överens.
Kommer jag att behöva betala för att dom "undersökte" vad bilen var värd då?
Jag är ju inte ens myndig, har ej gått med på några villkor vad jag vet.

TACK SÅ HEMSKT MYCKET FÖR SVAR!

De har inget avtal med dig, eftersom du är omyndig. Du har alltså inte gått med på att betala någon som helst summa då avtalet inte är "påskrivet" på giltiga grunder och därmed är ogiltigt. Hade du däremot varit över 18 så hade de haft full rätt att kräva dig på vilken summa de än anser deras tjänst vara värd enligt avtalet, så var försiktigare nästa gång

http://www.konsumentverket.se/Foretag/Avtal-och-villkor/Att-i...

Av Kevinkingeen
Skrivet av FelixJ:

Folk som köper hackade databaser och använder dessa i marknadsföringssyfte är inte direkt ärliga näringsidkare som tänker på legaliteten i EU/Sverige.

Haha ja det har du rätt i

Av Kevinkingeen
Skrivet av Fyren:

Kort problem (en del av en uträkning):

Har ((90)^0,5)/15, och vill förenkla. Klara mig till (10^0,5)/5 genom faktorisering. Står alltså vid:

((2*5)^0,5)/5. Wolframalpha med lyckas på något sätt få det till (2/5)^0,5, vilket stämmer, men jag förstår inte hur.

https://www.symbolab.com/solver/step-by-step/%5Cfrac%7B%5Csqr...

Är alltså med ända fram till och med det att de på något sätt stryker 5^0,5 och får 5^0,5 i nämnaren...

Tack!

De tar 5:an i nämnaren och utvecklar den till √5*√5 och sen stryker √5 i både täljaren och nämnaren.

Av Kevinkingeen
Skrivet av El_Raspberry:

Lagen om svineri.

Skrivet av Perb:

@Kevinkingeen:

Du menar förutom att få folk att hata dig och din produkt?

Ja, det är olagligt. https://www.wikiwand.com/sv/Skr%C3%A4ppost

Skrivet av Hieronymus Bosch:

Wiki piki pi: "Article 13 of the European Union Directive on Privacy and Electronic Communications (2002/58/EC) provides that the EU member states shall take appropriate measures to ensure that unsolicited communications for the purposes of direct marketing are not allowed either without the consent of the subscribers concerned or in respect of subscribers who do not wish to receive these communications, the choice between these options to be determined by national legislation."

Svensk lag: "En näringsidkare får vid marknadsföring till en fysisk person använda elektronisk post, telefax eller sådana uppringningsautomater eller andra liknande automatiska system för individuell kommunikation som inte betjänas av någon enskild, bara om den fysiska personen har samtyckt till det på förhand."

Du behöver någon form av uttryckligt OK från alla personer du tänkt skicka till. Företag löser traditionellt detta genom att ha en kryssruta i beställnings-/skapa användarkonto-formuläret (som brukar vara ifylld som default) där användaren medger att företaget får skicka reklam.

Haha, tack för svaren. Tänkte såklart inte göra detta själv, utan mest en grej jag funderade på nu när man läser om hackerattacker där miljontals e-postadresser och andra uppgifter blivit släppta till allmänheten

Av Kevinkingeen

Juridisk fråga ang. massutskick

Hej!

Ifall jag skulle hitta en stor lista med e-postadresser på Internet och sedan skicka ett mail till alla dessa adresser om typ något erbjudande, har jag i så fall brytit mot någon lag?

Av Kevinkingeen
Skrivet av wezc00:

Tja! Ska flytta nästa vecka och undrar vilken router som passar bäst. Lägenheten har fiber.

Tack på förhand
Robin

Om du inte vill bränna 2500kr så finns denna som är en av de populäraste och fungerar mycket bra av personlig erfarenhet.
https://www.netonnet.se/art/dator/natverk/routermodem/asus-rt...

Av Kevinkingeen
Skrivet av komekjr:

En till fråga:
Går det att ansluta till fiberhuset för att få snabbare internet i det andra som bara har teljacket.
Jag tänker på VPN eller liknande

Det blir helt onödigt då VPN-kopplingen mellan telejacket och fiberhuset begränsas av telejackets hastighet och därmed kommer hastigheten alltid matcha telejackets hastighet eller rentav vara lägre.