Inlägg

Inlägg som Kevinkingeen har skrivit i forumet
Av Kevinkingeen
Skrivet av badboll:

Jag hann beställa innan första svaret kom. Jag uppgraderade dock till ett GTX 970 och 530 W-agget för att ha lite att "växa i"... blev ju mycket dyrare än jag ville, men pengar fanns ju som sagt...

Om jag hade velat ha ett idiottyst agg så hade jag ju kunnat ha ett helt fläktlöst. Det är inte nödvändigt. Jag är som sagt inte ute efter en helt ljudlös konfiguration, mest för att det inte känns värt besväret. Man gör sig bara olycklig om man får nojor för minsta lilla biljud...
Fast nu när du säger det alltså... fläkten kommer ju inte spinna upp med ett 970 heller. Hmm.

Och ja, jag har läst en hel del om spoltjut. Och ändå valde jag ett MSI 970. Får ta den striden när den kommer om det blir aktuellt. Och vissa verkar ju mena att deluxe-agg som G2 750 hjälper en del, vissa verkar mena att det inte hjälpte dem alls. "Vem ska man tro på" som en pyjamasfarbror sjöng en gång.

Jag hoppas också att R5 är såpass dämpat att även spoltjuten dämpas...

Eller om jag ska nedgradera till 960 igen trots allt... har till imorgon bitti på mig att komplettera min order. Ångest!

Det första jag tänkte på när jag såg ditt bygge var att du borde köra med GTX 970, så det var bra att du ändrade det

Av Kevinkingeen

Umeå kommun stämmer tonåring för dataintrång

Det har varit väldigt uppmärksammat i nyheterna idag om fallet där en 17-åring tog sig in i Umeå kommuns servrar och efter att han varnat dem om säkerhetsbristerna så stämde kommunen honom på en halv miljon kronor.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article20506446.ab

Av Kevinkingeen

public class Counter {
private static int number = 0;
private int value = 0;
public Counter() {
number = number + 1;
value = number;
}
public String toString() {
return "[" + number + ", " + value + "]";
}
}

public class MainClass {

public static void main(String[] arg) {
Counter a = new Counter();
number = number + 1;
value = number;
number är alltså lika med 1 och value är lika med 1

Counter b = new Counter();
number = number + 1;
value = number;
number är alltså lika med 2 och value är lika med 2

System.out.println("a= " + a);
Eftersom number är static så görs alla ändringar överallt vilket innebär att number är 2 i båda men value är däremot olika i de olika klasserna och blir därför 1 respektive 2.
System.out.println("b= " + b);
}
}

Av Kevinkingeen

Köper alltid kontant, hade gärna köpt begagnat men har allt för många vänner som blivit lurade genom Blocket, Tradera osv.

Av Kevinkingeen

Gick från HD 5970 till GTX 970 så cirka 50% ökning. Bytte dock för att grafikkortet var sönder, annars hade jag nog stannat med HD 5970 lite till. Den klarade inte 60fps på Ultra i de nyaste spelem men superkräsen är man inte, hade lika gärna kunnat spela på High

Av Kevinkingeen
Skrivet av harrymaxer:

Intressant, får ta och läsa igenom det där när jag har lite mer tid.

Ja, det är nog pfsense du borde satsa på, fast som sagt så kommer du inte undan med ett nätverkskort utan du måste ha ett nätverkskort för varje anslutning. Sen så får du också kolla upp ifall det här med lastbalansering fungerar för trådlösa anslutningar, för ibland kan sånt vara begränsat till trådade anslutningar

Av Kevinkingeen
Skrivet av harrymaxer:

Till att börja med behöver jag dock hårdvaran, några tips där?

Till att börja med så måste du ha ett nätverkskort för varje anslutning då varje nätverkskort endast kan vara anslutet till ett WiFi-nätverk. Mer än så vet jag tyvärr inte.

Av Kevinkingeen
Skrivet av loka04:

Kan det vara för att Gigabyte är typ den enda tillverkaren som inte verkar vilja ta tillbaka kort? Bara en tanke

Edit: Inte utan en massa krångel med att dom ska "undersöka" alla kort som kommer in. Folk som skickat in sina Gigabyte kort verkar fortfarande vänta på besked..

Okej, har inte hört om det innan men då vet jag

Av Kevinkingeen

Varför just Gigabyte?

Av Kevinkingeen
Skrivet av era909:

Om det hade stått "byt plats på" så hade jag köpt det rakt av, men okej. Jag tycker det är otydligt formulerat och som det är skrivet kan man byta ut variablerna mot vad som helst. Givetvis är det tänkt att arrayen skall inverteras, så jag funderade på om det var någon javaspecifik grej som gjorde det uppenbart. Tydligen inte.

Jag håller med om att förklaringen var tvetydlig, hade aldrig uttryckt mig så själv

Av Kevinkingeen
Skrivet av era909:

Av ren nyfikenhet för en som inte hållit på med Java: är det någon speciell formulering i beskrivningen som gör det tydligt att elementen skall bytas ut mot varandra/byta plats? För som jag läser det så står det bara att de skall bytas ut, men inte mot vad.

Med största sannolikhet är det tänkt precis som du säger, men vad är det som gör det uppenbart?

Ja, det står ju att byta ut elementen i A[i] och A[j] och eftersom dessa är två variabler i samma array så är det självfallet att de ska bytas ut med varandra.

Av Kevinkingeen

Algoritmen inverterar en array, så om A = {1,2,3,4,5} så blir f(A) = {5,4,3,2,1}

Av Kevinkingeen
Av Kevinkingeen

Alltså ingen i denna tråden verkar förstå hur idrottsinriktade linjer fungerar. Min kompis går på en idrottslinje där de tränar sina respektive sporter en del, men sedan läser de ju ändå samma ämnen som i samhälle så de får full behörighet till att bli typ jurister, ekonomer m.m.

Jag har svårt att tänka mig att ett idrottsgymnasium skulle låta sina elever gå ut ur gymnasiet utan någon behörighet, låter väldigt dumt.

Av Kevinkingeen

Haha okej, det låter rimligt

Av Kevinkingeen

Mina SSD-hastigheter verkar röra sig åt helt fel håll
http://www.sweclockers.com/forum/6-lagring/1350208-840-evo-ss...

Av Kevinkingeen

840 EVO SSD ger helt orimliga testvärden

Har en Samsung 840 EVO 250GB SSD och bestämde mig då för att testa denna nu när man läser om alla prestandaproblem på just den hårddisken. Blev väldigt förvånad när jag såg resultatet och två olika program (Samsungs egna och HD Tune Pro) ger samma resultat. Har någon en förklaring till detta mystiska resultat?

http://i.imgur.com/oLc8ZfH.png

Av Kevinkingeen
Skrivet av Blusblibug:

Det är väl mest det att jag inte tycker om mac's överlag och så. Kan iofs installera windows på den, men måste då köpa en windowslicens separate.

Jag kände samma som du först, hade kört Windows hela mitt liv och var inte villig att testa något nytt, men efter 3 månader med MacBooken så måste jag säga att jag är förvånadsvärt nöjd. Allting fungerar smidigt och problemfritt, har haft mindre problem på MacBooken än på någon Windows-dator jag ägt. Ett tips skulle vara att gå till en Applebutik (eller valfri elektronikbutik) och testa en MacBook Air, så att du verkligen känner efter och ser ifall det är något som passar. Ifall du nu bestämmer dig för att du vill ha en Windows-dator så rekommenderar jag iallafall Asus, definitivt det stabilaste i datorvägen.

Lycka till med datorsökandet!

Av Kevinkingeen
Skrivet av Blusblibug:

Tack för tipset, är dock ute efter en windows-dator

Finns det någon speciell anledning till det? Man kan ju alltid dual-boota Windows och OS X på en MacBook.

Av Kevinkingeen
Skrivet av Blusblibug:

Hej. Är på jakt efter en bärbar dator för mina studier, men jag hittar inte riktigt något som passar. Vänder mig därför till SweClockers samlade experter för lite köpråd.

Såsom rubriken antyder är jag ute efter en lätt och nätt 13-tums laptop. Det viktigaste kriterierna är:
* 13-tum
* Lätt & small
* Bra tangentbord (kommer huvudsakligen använda datorn för att skriva)
* SSD/Hybrid/Möjlighet att eftermontera
* 1080p matt skärm
* Nämnde jag lätt och small?

Därtill ser jag gärna att det är en haswell/broadwell I5:a I (kommer undantagsvis användas för Dota2, och borde då klara mig på inbyggda grafikkretsen. Vill ogärna ha något dedikerat grafikkort).
Bonus för bra batteritid/IPS, men viktigaste är vikten/storleken och tangentbordet.

Budget runt 6 000 - 10 000

(kan nämna att jag tittat på bl.a. Asus UX301LA (http://www.inet.se/produkt/1971669/asus-zenbook-ux301la-i7-8g...), men den går bort pga blank skärm)

Tack på förhand

MacBook Air 13", har en själv och är supernöjd.
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2635076