Inlägg

Inlägg som affeiorby har skrivit i forumet
Av affeiorby

Även jag är i detta stadiet , hade inget spel sug alls , tills jag testade Valheim förra semestern som regnade bort , slutade med att jag och stundvis min son på 5 år spelade bort hela semestern och hade as kul med detta äventyr.

Och efter det köpte jag Metro exodus på någon rea och tänkte jag skulle testa lite snabbt, fast jag fastnade fullständigt i detta spel. Älskar cerkligen atmosfären och man får en känsla av att man verkligen är en i gänget.

Jag tror det handlar om att man behöver hitta rätt spel för tillfället och vad man är sugen på.
Nu när man är trött på kvällarna så blir det mycket Hunter :Call of the wild och letar efter stora djur och det är riktigt avslappnat och gött emellanåt.

Av affeiorby

Annonsen är avslutad

Av affeiorby

Ja vad bra, jag fick reda på att kompisen skulle vänta så då kör vi på tänker jag. Avslutar annonsen på söndag vid ett dugligt bud

Av affeiorby

Noterar buden. Är tyvärr lite seg på att svara här men kör fram till fredag , är någon kompis barn som ev vill ha den med , men håller detta uppdaterat

Av affeiorby

6700k msi gtx 1080 asus rog maximus hero VIII z170

Har en stationär dator över som inte blivit använd det senaste , testade den idag och fungerar som den ska.

Asus rog maximus z170
Intel core i7 6700k
Msi gtx 1080 8gb
16 gb Hyper x 2133mhz
Samsung 120+250 gb ssd
Alphacool core ocean t38 240mm kylare
Coolermaster chassi
Corsair 750w nätaggregat

Skickas inte.

Läs hela annonsen här

Av affeiorby

Finns fortfarade en kod för Ryzen processor kvar ifall någon skulle vara intresserad

Av affeiorby
Skrivet av reeson:

Undra hur du fick koden? Var det via butiken eller AMD?

Fick 2 från inet när jag köpte en dator med 2 AMD delar

Av affeiorby

Starfield Radeon & Ryzen

Fick 2 kuponger på detta med både grafikkortet och processorn.

6750xt
7800X3D

Tänkte mig 400 snabbt och smidigt.

Läs hela annonsen här

Av affeiorby

En volkswagen polo 2012 i superfint skick med 1 fel som en dålig verkstad inte kunde laga , så fick den för 5000 :- , kommer aldrog hända igen 😂

Av affeiorby

vill inte stöka ner tråden, men glömmer aldrig Pearl Harbour med ett par XL-Fidelity PG-1800 och NAD372, sjukt kraftig stereo förstärkare kan jag intyga med en tavla som föll i marken haha

Av affeiorby
Av affeiorby

Tja , bor 5 mil från Varberg med en Acer 27" Nitro VG270S IPS 165 Hz om det är intressant.

Av affeiorby
Skrivet av Hulle:

Jag är väldigt nyfiken på om du listar ut vad problemet är. Jag hade nämligen exakt samma problem nyligen med en äldre dator. Det satt ett 780Ti i den som fungerat fint, men så plötsligt går den inte att starta. Installerar om Win och allting fungerar fint TILLS jag installerar nvidias drivers. Då krashar datorn, fungerar bara i felsäkert läge.

Testade med massor med drivers, senaste, två år gamla, fem år gamla osv... ingenting hjälpte.

Bytte kort till ett något nyare och då fungerade det så min slutsats var att kortet "gått sönder", på ett sätt så att det kunde visa bild i Win osv, men att när driversen kom på plats så hände något.

Men konstigt om du har samma...

/hulle.

Jag tycker detta är väldigt märkligt att det kan påverka på det sättet att det ger bild , men grafikkortet blir iprincip "kompatibel" med datorn.

Jag har inte testat grafikkortet i en annan dator då jag bara har denna och en bärbar. Skulle vara kul att veta om kortet fungerar i en annan dator.

Min spontana tanke är att grafikkortet fått sig någon smäll på något vis och en komponent eller liknande har fått en skada , nu är det som sagt inte min dator så jag vet inte riktigt hur historiken har sett ut hos föregående ägare heller.

Av affeiorby
Skrivet av MacAllan:

Vilka drivrutiner tar du till kortet?
Version och var du hämtar dom.

Jag tog dem senaste direkt från Nvidia 512.15, inte testat äldre dock.

Av affeiorby
Skrivet av MacAllan:

Troligen något med en drivrutin som spökar då.
Har du laddat ner senaste W10 också så det inte är något med din version som spökar?

Ja alltså jag laddade ner senaste versionen av från windows och gjorde ett nytt USB-minne , flashade senaste bioset , men det verkar som om drivrutinerna till grafikkortet gör att datorn kraschar , så kan vara grafikkortet som är "trasigt" den funkar med kortet i datorn och får bild och allt , men installerar jag drivrutinerna så krashar den

Av affeiorby
Skrivet av Rouge of Darkness:

om du bootar upp den i felsäkert läge krashar den då också?

Den verkar klara sig i felsäkert läge iallafall , det är ju något 😄

Av affeiorby
Skrivet av MacAllan:

Prova då att uppdatera till senaste bios och ladda ner senaste W10 via MS sida.

Har nu provat flash om bioset och gjort en nyinstallation och trodde faktist det skulle funka , men nej den dog iallafall. Datorn dör även innan jag loggar in till Windows

Av affeiorby
Skrivet av MacAllan:

Vad menar du med "den verkar inte stänga av sig i bilder"?

Har du testat återställa alternativt uppdatera bios på moderkortet?

Är det under själva uppdateringsprocessen den stänger av sig?

Är det senaste versionen av W10 du installerar?

Det skall stå BIOS, min telefon skriver lite vad den vill känner jag 😂

Jag har inte uppdaterat bioset på den , jag valde att återställa bioset med grundinställningar men det var inte mycket som var ändrat där , det är en version av w10 jag har som är nerladdad från deras hemsida.

Det är när jag precis installerat Windows och kommer in som det startar om i form av en krash , har dock inte väntat utanför login för att se om det krashar.

Av affeiorby

Hej ! Jag har fått i uppdrag att försöka få iordning på en dator bestående av ett msi z270 -A pro och en 7600k med 16 GB Corsair 2666 MHz minnen , sitter ett GTX 1060 6gb från Asus rog i datorn och ett Corsair 650w nätaggregat.

Problemet är alltså att datorn går att installera Windows 10 på , men när det väl är installerat och uppdateringarna är igång så kraschar datorn och startar om sig hela tiden, ifall jag försöker flera gånger om så upplever jag att den stänger av sig snabbare , får felmeddelandet Kernel 41 i diagnostik , den verkar inte stänga av sig i bilder. Har testat ganska mycket (inkluderat byta nätaggregat )
Testat koppla ur grafikkortet , bytt hårddisk till en helt ny SSD.
Och installerat om Windows 10. Gjort ett memtest som även det var framgångsrikt.

Jag vet inte mer vad jag kan göra 🙄

Av affeiorby

Medarbetare på ett mellanstort företag, jobbar mest med bla med trädgårdsarbete , trädbeskärning / fällning , fasadtvättar / taktvättar /takbehandlingar.
Kul jobb med stor variation.