Inlägg

Inlägg som nukethenick har skrivit i forumet
Av nukethenick

Doh... det är tanken som räknas

Av nukethenick

WoW 10 dagars spel skänkes

Fick ett 10 dagars guest pass till wow när jag köpte star craft II, skicka ett PM om du vill ha koden. Först till kvarn...

Av nukethenick
Skrivet av swahnroger:

Din poäng var att man använder Mac om man försörjer sig på sin dator. Min poäng är att du har fel.

Ah, uttömmande. Det är naturligtvis riktigt att man kan få jobbet gjort med en pc också, och lika självklart är det att för dem så är det inte aktuellt att köpa en Mac. Den som köper en sådan här dator gör det för att tjäna pengar med den, den saken är klar och då finns det fler kostnader än bara inköpspriset att tänka på. I slutändan så är ju så här pass dyra system oavsett om det är pc eller Mac proffsverktyg.

Jag säger inte att man måste köra Mac om man ska kunna tjäna ihop sin lön med datorn. Jag säger att det är proportionerligt fler människor av de som jobbar professionellt, speciellt inom media och ljud, som använder Mac och inte pc på grund av fördelar som uppväger det högre inköpspriset. Grundfrågan var ju ändå - varför köper folk en MacPro för 50-60000kr när X pc är Y billigare? Dessa fördelar tror jag uppenbarar sig först den dagen då man själv sitter med en deadline, svetten i pannan och en dator som fram tills igår fungerade som den skulle men nu oförklarligt har fryst. Användarna på sweclockers tror jag i mångt och mycket består av teknikentusiaster som ratar Mac just på grund av att de är dyrare och färdiga system, men bara för att man inte tillhör målgruppen för en produkt så är ju inte de samma sak som att produkten är dålig.

I slutändan så handlar det ju om ett verktyg, jag tror inte snickare står och käbblar om vilken hammare som är bäst och respekten går till han som snickrar bäst oavsett. Dock står jag fast vid att en Mac erbjuder en mer förutsägbar bas som är snällare vad gäller huvudvärk, blodtryck och magsår.

Av nukethenick
Skrivet av swahnroger:

Skulle man behövar en Mac för ovanstående? Det tror jag inte.

Helt riktigt. Vad är din poäng? 99.99% av användarna på det här forumet tillhör inte MacPros målgrupp. En MacPro är ingen tekniktamagotchi som man siter och skruvar på för att få maxpoäng i 3dmark. Att man kan göra jobbet med en pc är ju helt irrelevant för någon som är van vid och trivs med OS X. Har man dessutom en budget och behov för den här sortens prestanda så köper man maskinen. Alla jämförelser med hembyggen och linux hit och dit missar ju poängen. Det är ett arbetsverktyg där mjukvaran är minst lika viktig som hårdvaran och där 10-15 tusen i merkostnad för ett system man är bekant med och som fungerar pålitligt år efter år är en droppe i havet. Jag tror inte det går att uppskatta värdet av pålitlighet förrän man tjänar sitt levebröd med datorn. Därmed inte sagt att man måste ha mac för att klara uppgiften, men det finns en anledning till att så många studios kör mac om man säger så. Börjar man räkna lite på vad ett driftstopp kostar för en musikstudio eller grafisk byrå så inser man att merkostnaden för att köpa en mac är liten.

Av nukethenick

Man nog summera det som så här. Folk som köper den här datorn använder den för att ställa mat på bordet och betala räkningarna. Hand upp alla som känner sig träffade på sweclockers forum. Den dagen ni gör detsamma kommer ni nog att uppskatta Apple på ett annat sätt än idag.

Av nukethenick

Moderbord? Moderbräda blir det väl i så fall.

Av nukethenick

Inte konstigare än att de har kvar straffskatten på dieselbilar trots att de drar mindre och släpper ut obetydligt med partiklar. Först sade man att det var för att gamla dieselbilar fortfarande är miljöfarliga, sedan att dieselbränsle är "farligare" att framställa eller något liknande trams. Den riktiga anledningen är att lagd skatt ligger. När politrukerna har vant sig vid intäkten så är den inräknad i budgeten och då kan man ju inte göra sig av med den hux flux. Muppar.

Av nukethenick

Jesus kristus... inte ens om jag hade råd... det har jag iofs....

galet.

Av nukethenick

Jäklar vad med svar, jag gör så att jag väntar med uppgraderingen. Den setup jag har fungerar trots allt utmärkt så jag kör på ett tag till.

Av nukethenick
Skrivet av HoBb3:

vad har du för dator nu? förutom 4890 i cf

Jag har en core i7 920 som jag kör i 3.8 ghz och 6gb ram 1600mhz, cpu + graffakorten är vattenkylda

Av nukethenick
Skrivet av Gipsyboy:

Det är svindyrt, men att säga att det är marginellt bättre är väl ändå en mycket grov underdrift. 5970 kan snarare inte ens jämföras för det vore som att jämföra prestandan i en moped och en lastbil, sånn skillnad är det, annars har man inte provat båda de korten i verkligheten. Men jag drog det längre, jag blev så trollbunden av prestandan i ett 5870 som ungefär är dubbelt upp av 4890 så att jag köpte ett andra och ljuger om jag säger att det inte var värt dom extra slantarna för min konfiguration ligger marginelt över ett 5970 på riktigt så som man ska använda ordet marginelt. Altså är det prestandan från 3-4 4890 kort i ett 5970 och ibland mer och det rycker loss dx11 i från rötterna riktigt :). Det är också förklaringen till priset.

Fan nu blev jag sugen ändå...

Av nukethenick

Det var nog det jag kom fram till också För dyrtköpt prestanda. Jag väntar till nästa generation istället, tack för alla svar.

Av nukethenick

Lönt att byta 4890 crossfire mot ett 5970?

Jag lirar i 2560*1600, är det värt det tror ni? Korten jag har kyls med EK block så jag måste skaffa nytt sånt också i så fall. Vet inte vad jag kan sälja de gamla grejerna för men är det värt pengarna prestandamässigt?

Av nukethenick

exakt vad menas med att man är en "hardcore" gamer

??

Som någon skrev tidigare i tråden, att folk som spelar wii gör det bara för att ha lite kul. Resten av er spelar för att vadå exakt? Är det 9-5 jobb för er med blåställ och lunchlåda eller vad.

Det enda som stör mig med konsoll är att pc spel portas dåligt och får dessa pantade menysystem med dialogrutor så fort man klickar på något. Så här ser det ut när spelet sparar, tryck på en tangent. Nu har du tryckt på en tangent, för att gå vidare tryck på en annan tangent. Vill du sluta spela? Är du säker på att du vill sluta spela? Är du helt "!#€ säker på att du vill avsluta till windows?

Av nukethenick

Apple släpper ny produkt: "öööh ba värsta skiten typ'rå, fyfaaaan kommer aldrig skaffa"
Apple uppdaterar befintlig produkt: "öhhhh lixom värsta utsugarna bojkotta faaaan dårå"
Apple släpper vad som helst som inte råkar vara skräddarsydd för mina egna obskyra krav: "öööh faan värsta looosergrejen nalle som inte ens kan fjärrstyra min hemmalödda os2/warp mediaserver böööahhhahaa"

Finns det uttryck som "antifanboi" också eller

Mactaliban
Hatamactaliban

Själv är jag mest glad att få multitasking men jag är väl skum kanske.

Av nukethenick
Citat:

Ursprungligen inskrivet av facedark
Håller med där. Jag kör med min kraftfulla gaming-pc samtidigt som jag kör med macbook pro 13" i skolarbete och när jag reser. Det fungerar utmärkt, och visst är jag kanske en fanboy av apples saker förövrigt, och hade gärna älskat en imac ifall dom haft riktig hårdvara i skiten Men jag tycker nog allt att båda sidorna har något att komma med, hade man slagit ihop en dator liknande imac i design, samma mjukvara, men med dualboot och bra hårdvara som i en spel-dator hade jag handlöst köpt den även om priset varit 40-50 lax. Tyvärr finns ju inte det än Får väl vänta tills mitt spel-sinne sinar så jag kan inhandla en iMac..

Jag kan bara hålla med, allt viktigt gör jag på min macbook, min pc är ett tvspel. Ärligt talat så är det roligare och mer kreativt att jobba med macen vilket är den största anledningen till att jag kör apple men det är ju ingenting som en hårdvaruspec kan förmedla tyvärr

Av nukethenick

Perfekt! Det blir en dyr vår... iPad och ny MacBook.

Av nukethenick

Det blir succé

som vanligt. Alla kolla på speccar och börjar yla om allt den inte kan. Sedan sätter alla utvecklare tänderna i den och det blir skitbra. 6 mån senare ska alla ha en och konkurrenterna springer cirklar runt varandra i försöken att släppa något liknande. Lagom till de kommer ut med något så släpps iPad 2. I och med iPad och iPhone så kommer flash att antingen försvinna eller optimeras till en produkt värd namnet, adobe må tro att de kan sätta agendan för att flash är spritt. I själva verket är det tvärt om, html 5 kommer att få fäste om de inte skärper sig på adobe. Personligen tycker jag det är helt rätt att "tvinga" marknaden att se sig om efter bättre lösningar. Lustigt att läsa om hur folk som svär sig trogna öppenhet och standarder vurmar så för ett så pass låst format som flash istället för öppna webbtekniker. Apple kritiseras för att vara stängda för att de inte stöder ett stängt format.

I slutändan så är det gångbarhet på marknaden som spelar roll, dvs går det att tjäna pengar på skiten. iPad kommer gå att tjäna pengar på, precis som iPhone både för utvecklare och tillverkare av tillbehör. iPad är som ett oskrivet ark, det är utvecklarna som kommer att leverera och göra den till en succé.

Jag köper en 3G variant så fort den kommer.

Däremot stör jag mig på att den inte har en kamera till skype.

Av nukethenick
Citat:

Ursprungligen inskrivet av star-affinity
Det är precis likadant på ”andra sidan”.

Tycker absolut hon ska satsa på en Mac. Man jag hade satsat på 4 GB RAM i datorn.
Känner flera (tjejer) som gått över till Mac och är mycket glada.

Även om Windows 7 känns fint så är det på många sätt samma gamla Windows under ytan.
Det krävs att mer tid längs ned på datorn i säg än att just använda den. För de flesta är inte datorn i sig ett självändamål – flera här på Sweclockers verkar inte begripa det.

Fattar inte de som tycker det är jobbigt med användargränsnittet i Mac OS X – så värst stor skillnad från Windows är det inte. När man väl lärt sig är det (mätbart) mer effektivt generellt. En av anledningarna är att programväxlaren (cmd tab) växlar mellan öppna program och inte mellan alla öppna fönster (som alt tab i Windows) = oftast snabbare att hitta det program man vill.

Bingolingo

Så är det nämligen för gemene man i allmänhet och tjejer i synnerhet. En dator har inget egenvärde, det finns inget självändamål med den. Personligen tror jag hon skulle bli gladast med en iPad, den gör antagligen 95% av vad hon vill ha en laptop till men det är svårt för att inte säga omöjligt att få in massa virus och annat skit. Lätt att bära med sig, startar direkt så kan hon chatta, facebooka, surfa, kolla mailen, kolla film, lyssna på musik, läsa böcker. Utan assistans från dig. Låter perfekt i mina öron.

Som sagt, det här är helt klart fel forum för köpråd åt en "normaltjej" eller vad man ska kalla henne. Hade hon varit intresserad av datorer hade hon nog inte behövt speciellt mycket hjälp till att börja med.

Tror de flesta missar i den här tråden vem det är som ska använda produkten och väljer utifrån sitt eget perspektiv.

Av nukethenick
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Dr.Mabuse
Då har vi alltså fastställt att Mac-användare är mindre begåvade. Frågan är då vad de ska med en dator till över huvudtaget...?

Vi har inte fastställt någonting alls. Du har gjort antaganden baserade på en av dig ställd ledande fråga. Har man IQ90 passar mac utmärkt. Det betyder inte att folk som kör mac har IQ90.

Jag upprepar - vill man leka support är det en utmärkt idé att säga åt tjejkompisar att köra pc. Vill man slippa så kan man be dem köra mac.