Inlägg

Inlägg som Klyrre har skrivit i forumet
Av Klyrre

Äldre Evga vs Seasonic

Fick ett Seasonic prime 1000w (ssr1000pd) på jobbet idag då det byttes i felsökningssyfte (verkade dock va en ramsticka som bråkade).
Sitter ett Evga g2 1000w i burken nu och det har fungerat felfritt.

Ett av aggen kommer moddas för att tjänstgöra som strömförsörjning till slutsteg. Frågan är vilket som är smartast att ha i datorn? Seasonic är bättre på pappret men en snabb googling visar att dom strulat endel?

Nån med matnyttig input?

Av Klyrre

Hur är det med bloat och så på Asus? Har kört Oneplus sen One om man bortser från nuvarande xiaomi som jag inte gillar. Har dock kommit på att jag i princip måste ha 3,5mm jack och där försvinner mängder av annars fina lurar...

Av Klyrre

Vilken server psu?

Behöver 100+ amp 12vdc (gärna runt 14v men det bör va lösbart).

Antar att psu från server är billigaste alternativet? Från vilken tillverkare bör man välja? Och från vilken sida? Bara snabbgooglat å hittat kimbrer.

Edit: Ropade hej lite för snabbt. Just detta företag sålde ej till privatpersoner... Får jaga nån med momsreg för att lösa detta tror jag...

Av Klyrre

Jag slår ett slag för printade "pluggar" för att sedan gjuta metalldelar. Antingen med sandform eller lost PLA. Små elektriska kinaugnar räcker för koppar å är varken speciellt dyra eller stora. Man bör kanske inte hålla på med smält koppar i köket dock.

Har testat lite själv men är precis i startgroparna. Kan iaf gjuta alu och göra egen alubrons.

Av Klyrre

Uppdatering. Har haft fullt upp med annat så luren har fått vänta. Tankade senaste (samma som innan) version av oxygen och installerade. Denna gång drog ja dock hem den som zip på datorn å la över till luren via usb istället för som innan via uppdatering direkt i luren.
Tycker fortfarande den sörplar batteri mer än normalt men den blir iaf inte varm som innan.
Han får tillbaka den iaf så får vi se hur det funkar.

Av Klyrre

Byta låt i Spotify med släckt skärm Android

Kört Oneplus sen ettan kom och en funktion som jag använt väldigt flitigt va att kunna byta låt genom att bara dra en pil över skärmen i släckt läge. Perfekt vid bilkörning.

Nu har jag bytt till en mi10t pro som legat ny i typ ett år och märkte att dessa gester inte tillhörde Android utan Oxygen launcher(?).

Finns det nån lösning på mitt problem som inte involverar att flasha eller byta ut luren?

Av Klyrre

Pratade med morsan förut å hon sa att detta problem uppstod efter en uppdatering. Hon reflekterade inte över temperaturen dock utan bara att batteritiden mer än halverats efter denna uppdatering. Detta visste jag inte om innan för då hade jag nog jagat en lösning på "rollback" innan ja sa till polaren att köpa ett batteri.

Av Klyrre
Skrivet av woostie:

Är batteriet bytt av oneplus?
Hade tidigare själv en oneplus 3, och när jag behövde byta batteri i den, var enda alternativet för ett originalbatteri att skicka in den till oneplus.
Alla batterier som fanns att köpa löst var kopior och då blir det ju lite lotteri.
Har man tur är det ett bra batteri, och otur så brinner telefonen upp, men i de flesta fallen får man bara märkbart sämre batteritid än original.

Nä han bytte själv. Visst kan det va ett piratbatteri men isf är även hölje plagierat för det går inte att se skillnad på dom iaf och det köptes som ett orginal. Nu är det ju även så att detta började innan så förmodligen är det nån uppdatering som fuckat ur. Eller kan ondsinta virus ligga kvar efter factory reset?

Av Klyrre
Skrivet av dlq84:

EDIT Det var inget, råkade hoppa över en rad

Man kan se under inställningar -> batteri vad som drar ström, kolla där om det finns någon ledtråd.

Gester finns i android stock sedan Android 10, tror jag. Så custom roms är väl det som gäller om det inte finns nya Android till den mobilen. EDIT: enligt GSM arena ska den ha fått Android 11. Så gester bör definitivt finnas där nånstans.

Han hade gjort det men ingen app verkade dra onödigt med kräm. Verkar ju som cpu går på fullvarv även när det inte behövs...

Av Klyrre

Oneplus 3 blir varm och käkar batteri. Xiaomi bonusfråga.

Morsan bytte lur å lämnade tillbaka min gamla OP3 för att batteritiden blivit usel. Nån månad senare behövde en pank polare en lur å fick ta denna men jag sa att han nog fick köpa ett batteri.

Nu är batteriet bytt men luren blir väldigt varm en bit under kameran å batteriet tar slut på nolltid.
Har både gjort factory reset samt testat att rensa cache (från samma meny vid boot) men problemet kvarstår.
Har googlat lite sporadiskt men inte hittat mer än att folk tipsar om det jag gjort samt att nån update kan ha ställt till det.

Den har inte blivit utsatt för onormal fukt, usb funkar som det ska (tänkte om de va kortis eller så). Har aldrig tidigare varit med om att en telefon gått sönder hux flux.

Nån som har några tips så min vän slipper sälja sin stjärt i en mörk gränd?

Köpte en Xiaomi Mi10T pro nån gång förra året för jag vill minnas att jag tyckte det va en bra deal å ville byta lur. Nu blev det inget byte så jag körde vidare på min OP6. Tänkte att syrrans grabb skulle få ta över den nu till jul så ja rotade fram Xiaomin. Tanken slog mig dock att jag använder gester för att styra musiken i bilen VÄLDIGT ofta. Detta verkar inte va standard i Android utan nåt OP lagt till i Oxygen? Finns det lösningar för att fixa till detta även på nya luren eller är det kört?

Av Klyrre
Skrivet av TMG:

Ah, blev lite lurad av att tråden låg i programmeringsforumet, men jag antar att det är den bästa platsen för den.

Hehe, ja jag klurade på vart ja skulle lägga den =).

Av Klyrre
Skrivet av TMG:

Om du vill skriva någonting själv har OpenCV funktioner för det du söker. Har gjort liknande saker med det tidigare.

Finns till Python så det är rätt så lätt att komma igång med.

Tackar för tipset men har inte skrivit en rad kod i hela mitt liv så i just detta fallet tror jag att jag söker en annan lösning =P...

Av Klyrre

Lustigt... Har tänkt på detta några veckor å sökt lite till och från. Skapade tillslut en tråd å som en blixt från klarblå himmel hittade jag en tjänst online, tyvärr gick det bara att få filen som png när jag behöver svg/dxf. Men skam den som ger sig...

Edit: Ropade nog hej för tidigt.

Av Klyrre

Program/onlinetjänst för att "tracea" konturer i ett foto.

Skulle behöva få fram enbart konturer ur 2 foton (som dock inte är tagna än). Går cnc-utbildning och tänkte försöka gravera "ansiktena" av våra 2 katter till tjejen i julklapp. Har dock aldrig öppnat ett fotoredigeringsprogram.

Finns det gratisprogram/onlinetjänst som kan lösa detta åt mig utan att jag behöver göra mer än att beskära bilderna? Har testat några få men utan önskat resultat. Ja börjar misstänka att det är väldigt svårt att få önskat resultat via några klick utan att det faktiskt behövs en människa för lite "handpåläggning" i fotona.

Tips mottages tacksamt.

Av Klyrre
Skrivet av snajk:

Absolut, jag ska bara gräva lite i mitt "skräpskåp".

Edit: Hittade den. Det är denna: https://www.intel.com/content/www/us/en/products/sku/56546/in...

Inte så snabb, men den lyfte laptopen jag köpte den till rejält i alla fall.

Ska ju bara ha den för att en kunna använda burken så de blir säkert toppen =). Du har pm.

Av Klyrre
Skrivet av snajk:

Absolut, bättre att den kommer till användning liksom.

Hua. Efter en brottningsmatch mot all världens bråte inne på kattvinden så hittade jag burken. Efter vad ja sett på google så verkar det va just M.sata. Skulle det va så att du hittar disken och inte ändrat dig så vore ja grymt tacksam.

Av Klyrre

Ska sanningen fram så började jag med en Acer aspire one (atom n270, 512mb ram) men hade även en Asus eee 1001pxd (atom n455 1gb ram) som jag la in xp på igår å håller på med win7 nu. Har en känsla av att även denna e i klenaste laget så då kom ja på att ja hade den gamla HPn som backup ifall... Inte för att den e snabb heller men i5 mot atom borde göra viss skillnad.

Av Klyrre
Skrivet av snajk:

Är det mSATA så finns det en del begagnat att köpa, nytt är numera dyrt. Jag kanske har en gammal 40 GB Intel SSD liggande du skulle kunna få mot porto eller så också.

Det hade varit så jäkla toppen. Ska bara skälla lite på tjejen då utrymmet där burken finns är staplat golv till tak med skit hon städat undan å burken e nästan längst in...

Av Klyrre
Skrivet av kokkojambo:

Precis som mrqaffe frågar, vad är det för interface?

Är det SATA så finns denna: https://classic.prisjakt.nu/produkt.php?p=2810722
Inte billigt med andra ord.

Vet inte huruvida det finns plats för adapter etc i din Elitebook, om det skulle gå med ett flashcard eller liknande.

Nä ja såg det igår när ja googlade lite. Hittar ja inget passande för några få hundralappar så åker den på skrot...

Av Klyrre
Skrivet av mrqaffe:

Vad är det för interface ?

Bra fråga då ja inte rotat fram burken än. Vet således inte mer än att det är just en 14" elitebook. Det enda ja kommer ihåg är att ja inte hade nån disk som passade när ja fick den för några år sen.