Inlägg

Inlägg som addek83 har skrivit i forumet
Av addek83
Skrivet av klein:

Var inte Kustartilleriet ett eget vapenslag? Vad menar dom med att försvarsmakten bildades 1994? Dom byte namn ifrån Krigsmakten 1973..Hade handdukar det stod Krigsmakten. ( Mycket bättre namn )

Kom med lite rolig förkortingar istället

SOLIS ( Så Ondlädligt lågt Innan Slutet )
BASSE ( Behörig att se Solisar exicsar )

Innan 1994 räknades varje organisationsenhet (regemente) som en egen myndighet.

Av addek83
Skrivet av Simoneriksson:

För att passa in på försvarsmakten så ska man först och främst ha bra koll på akronymer? ;D

Du anar inte…

Av addek83
Av addek83

Skapa ett problem som du sedan löser med betaltjänst. Class act!

Av addek83

Firmwaren till R7000 är ökänd, bara googla så ser du. Senaste stabila heter något med 44 och är flera år gammal och saknar därmed en del säkerhetsuppdateringar.

Jag pensionerade själv min R7000 i julas efter flera års trogen tjänst. Jag var i huvudsak nöjd med den, men på slutet började den med en del skumheter och var allmänt instabil. Jag tycker att du ska överväga byte.

Av addek83
Skrivet av Söderbäck:

Jag gissar på motsatsen här. Att täckningen kommer vara ganska likartad med nyare router.
Signalstyrkan är den avgörande faktorn för räckvidd. Och frekvens. 2,4ghz-bandet når längst. Det är samma maxbegränsningar i sändningsstyrka som gäller i lag. Alla routrar kan sända med max tillåten signalstyrka sedan... alltid.
Så jag tror att täckningen kommer vara ganska likartad.

Vad man däremot kan få är en helt annan bandbredd i det området som har täckning.
Och mycket bättre möjligheter att ge hög bandbredd till fler enheter i nätet. Här har det hänt grejer.
Både med frekvensband i högre frekvenser (som når kortare) - fler tekniker för att använda kanalerna mer effektivt, och snabbare hårdvara.

Nja, även signalbehandling och antennvinst (”gain”) torde ha betydelse. Hur mycket betydelse är en annan femma.

Av addek83

Behöver en dammsugare som komplement till roboten. Vi har inte en enda matta, endast parkettgolv.

Jag står och velar mellan Bosch unlimited series 8 för 3k på elgiganten, samt samsung Jet 75 för 3700.

Boschen har trevlig belysning som jag tror att jag kommer värdera. Samtidigt levereras den med en multiborste. Samsungen å andra sidan har mjukborste för parkett som standard, men saknar belysning. Det går att köpa en mjukborste med belysning till boschen för ca 800-1000kr.

Boschen har standardbatteri som lätt går å köpa nya, samsungen har dyra special.

Jag vill absolut inte betala mer än vad dessa kostar. Det är trots allt en dammsugare…

Finns det något råd att få?

Av addek83

Vårt hus ligger på runt 250/300W i vila, så det är nog fullt rimligt med dina 200W.

Av addek83
Skrivet av filbunke:

Rimligt pris? Jag kan lova dig att du inte kommer att tycka att priset, om en sådan tjänst fanns, skulle vara rimligt.

Det kostar ordentligt att göra tv och filmer, mycket mer än vad det kostar att spela in ett album.

Vidare så kan en artist tjäna pengar på annat än Spotify, etc, dvs genom att turnera. Filmer drar ju in det mesta under ett par veckor på bio, sen släpps de först på bolagets egna strömningstjänst och sedan på blu-ray, men det skulle aldrig gå att köra ut en storfilm direkt på en strömningstjänst, den skulle inte dra in tillräckligt med pengar.

Sen kan man ju också diskutera hur pengarna som skulle dras in skall fördelas.
Efter hur mycket något tittas på? Värt att påpeka att de mest tittade youtube-videorna som inte är musikvideor är barnprogram...

Skall man bry sig om hur mycket olika tv-serier har kostat att producera när man delar ut pengar? (Barnprogram är billiga, storserier är det inte.) Om något bolag gör en dyr storserie som floppar skall de då göra en brakförlust? Floppar HBO:s senaste storserie så kommer HBO fortfarande få allt vad deras streamingstjänst drar in. Om de å andra sidan riskerar stora förluster så blir de mindre riskbenägna, vilket leder till billigare tv och mer säkra kort (vill man se på barnprogram och realitysåpor, kändisskräp och dylikt, så blir det säkert bra.)

Och sen kan man ju undra över vad man skall förhålla sig till AI-skapade serier. För de kommer.

En enda streaming tjänst skulle också totalt radera vissa länders lokala produktion, om folk bara väljer att titta på amerikanska storserier, så blir det ju inga pengar till den lokala produktionen.

För du skrev ju spotify för streaming. Menande du verkligen det? Vill du ha alla koreanska, tyska, chilenska, indiska, bulgariska, danska, kenyanska, osv serier i den? Eller är du bara ute efter en tjänst som visar alla amerikanska serier? (Kanske brittiska och svenska också?)
Kostnaderna för att då dubba alla serier i de länder där man dubbar skulle bli ordentlig, även kostnaden för att texta ordentligt blir ju även den ordentlig...

Summa summarum, vi kommer inte se en spotify för strömningsstjänster.

Ja det är fascinerande att folk tror att monopol är lösningen på alla problem. Samma inom spelindustrin, ”steam borde få ensamrätt för jag orkar inte ha flera launchers” jo, verkar ju rimligt…

Av addek83

Jag missar aldrig en chans att posta denna:

Av addek83

De som köper grafikkort för 20k är en del av problemet, inte lösningen.

Av addek83

Du kan inte få tillbaka din data med stöd av GDPR? De är ju skyldiga att lämna ut all personlig data, det borde ju inkludera iaf bilder på dig iom att de innehåller biometrisk data? Kanske ett långskott…

Av addek83

Skönt att det i alla fall finns några med ett vuxet förhållningssätt.

Jag tycker det är lika löjeväckande varje gång jag ser en marknadsannons för förra gen toppkort som säljes pga uppdatering till nästa gen toppkort. Folk får förstås köpa vad de vill för sina pengar, men det hindrar inte mig från att känna en avsmak. Men men, de blir kanske också vuxna någon gång.

Av addek83

Någon som vet hur nybilspriser reagerar på inflation? Anledningen att jag frågar är för att jag inte upplever att nybilspriserna ökat lika mycket som inflationen i stort. Hur hänger det ihop?

Och vad händer generellt med nybilspriser i lågkonjunktur?

Av addek83
Skrivet av Kalasis:

Vapen, porr och tobak är väl de vanligaste oetiska sakerna du kan investera i.

Helt bisarrt att de vapen som används för att skydda vår demokrati mot yttre hot kan anses vara oetiskt. Jag håller dock med att det brukar anses vara det.

Av addek83

Helt nytt måste vara Voodoo 2, någon gång när Jesus gick i trasor, alternativt att det följde med något ATI Rage när jag köpte min färdigbyggda Pentium 3 450MHz. Därefter har det endast blivit begagnat!

Av addek83

Jo, men är detta detta som TS påstår sig ”veta försiggår”?

Av addek83
Skrivet av ajn:

Samt ytterligare ett som tydligen är borttaget nu. Delar av inläggen citerade ovan är såklart ok, medan vissa delar är onödigt otrevligt formulerade

Men att försvara/uppmuntra konspirationsteoretiker som till skillnad från oss andra uppenbarligen ”vet vad som försiggår” är bättre?

Konspirationsteoretiker låter sig inte motbevisas av fakta, det är hela grejen. Se på flat-earthers… Dessvärre är oacceptans ibland enda lösningen, hur icke-PK det än må vara.

Vi kan inte linda in världen i bomull. Därmed ser jag inte min kommentar som orimlig. Jag markerar tydligt mot påhittade problem, för jag förväntar mig att resten av samhället gör detsamma. Det finns nog med elände att faktiskt lägga sin energi på.

Av addek83
Skrivet av Bort:

Då testar jag i denna community istället då jag blev utskälld i den förra och galen förklarad ..

Hoppas på bättre gensvar här och att människorna här har lite mer förnuft och vet vad som försiggår.

Tänkte köpa ett vattenfilter då jag helst vill slippa p-piller rester , små plast partiklar och flouride i mitt vatten.

Jag vill göra ett så informerat köp som möjligt men det verkar råda stor censur på detta område.

Jag har hittat två alternativ, vilket tror ni är bäst?

https://www.clearlyofsweden.se/valj-ratt-vattenrening/gravidi....

Eller

https://www.svenskhalsokost.se/planetsown-vattenrenare-kran

Har ni något annat tips? Är dessa ovan snake oil eller är det som vissa recensenter säger att dem ser hur filtrena blir helt bruna efter någon vecka?

(Mod får gärna flytta om den är felplacerad, hittade ingen bättre forum del)

Har du möjlighet att utveckla vad det är som försiggår?

Av addek83

Bland alla hemskheter som finns i världen att förfaras över, så fokuserar vissa trots det på sådana som inte finns. Fascinerande!