Inlägg

Inlägg som tazk3n har skrivit i forumet
Av tazk3n

losing isn't fun that's why i don't do it

Custom APEX Legends Chassi jag gjorde inför Dreamhack summer 2022.

Ett GMMK PRO

Körde på ett custom byggt wallmount tidigare

https://i.imgur.com/Fz4wgNR.jpeg

https://i.imgur.com/in22Rlr.jpeg

https://i.imgur.com/hjEwSWw.jpeg

https://i.imgur.com/gF7ZKdT.jpeg

Av tazk3n
Skrivet av tazk3n:

Bjuder 2200 + Frakt för en av dem.

Drar tillbaka mitt bud då jag köpte mig en 5800x3d istället

Av tazk3n

Bjuder 2200 + Frakt för en av dem.

Av tazk3n

Budar 3300+frakt

Av tazk3n
Skrivet av BengaBang:

Om jag förstår TS beskrivning så åker han mellan hem och kontor vilket är en privat resa om det stämmer så ska han redan förmånsbeskattas för bilen.

Använder bilen i jobbet med verktyg så räknas som service bil så behöver ha hem den då jag inte alltid åker till kontoret utan jobbar runt om och i Stockholm .

Av tazk3n
Skrivet av Qubeista:

Mitt svar blir istället, har du eller tjejen en privat bil?

Om svaret är nej : Skaffa en privat bil (köp nån V70 eller Golf för 25-50k).... inte nån skrotfärdig Ford Taunus för 4000kr

Nu har du en privat bil att köra runt med och slipper förmånsskattning, alla dina resor med arbetsbilen kommer ju vara i jobbet, eller hur?

Här är också ett klassiskt exempel där man tror eller önskar kanske att Skatteverket hade kunnat vara lite schyssta och ge en råd eller förklara hur man får och inte får göra, men de skriver sina skatteregler på svart och vitt och utefter en svensson som jobbar 9-5, inte som du som har en adress och en tjej du datear, och frågar du hur du ska göra då regelverket är svårt att få ihop utefter din situation så får du som svar att fråga en "expert".

Däremot, även om skattejurister / redovisningskonsulter kostar en slant, så kommer de spara dig en ännu större slant (om du skaffar rätt de vill säga)

Lycka till!

Edit : Ett alternativ kan väl möjligtvis vara att be din arbetsgivare skriva på svart och vitt att du har rätt att ta bilen till antingen tjejen eller till din adress. Noggrann körjournal tillsammans med det här är en självklarhet om du inte vill åka dit för förmånskattning. Edit 2 : Läste nu att "kanske få ha elektronisk körjournal" - vägra den så långt du bara kan av självklara skäl... Säg att det är integritetskränkande och emot dina rättigheter med GDPR eller vilken typ av foliehatt ursäkt du vill komma med

Har privat bil men måste ha bilen hem för har inga parkeringar för arbetsbilen på kontoret. Samt skulle bli för dyrt att åka privat bil till och från jobbet varje dag. Blir 100kr i tull/skatt och typ 150-200kr soppa + 80kr parkering på någon parkeringsplats i stan och sen 100 kr över natten. Så 400-500kr om dagen

Av tazk3n
Skrivet av Rouge of Darkness:

är sträckan till din flickvänns bostad kortare än till din egen?

isf kan jag inte se att någon skulle gnälla speciellt om bilen dessutom aldrig passerat din egen bostad äns under dygnet.

fan 4 är ju nästan sovmorgon...
ja får kliva upp 03:30 å kolla om de snöat ute så man hinner skotta innan man åker t jobbet nu på vintern, annars brukar ja få gå upp kl 4 om ja ska hinna slänga i mig en kopp kaffe också innan ja åker.

själv tycker jag kl 19-20 ä rätt lagom att börja tänka på refrängen men sen är jag ingen kvällsmänniska heller visserligen.

Är 40 km Hem från kontoret och ca 15km till tjejen.

Skrivet av Swedishchef_90:

Tyvärr tror jag svaret är
-byt bil eller förmånsskatta

I abax blir det "hem" automatiskt efter x antal parkeringar.
Edit
Och då du inte har bilen hemma efter arbetstid räknas det som privatkörning då du inte arbetstid under dessa tider som förklarar varför bilen inte är hemma...

Vi har en del övertid så det skulle bli konstigt om den gör så.

Skrivet av BergEr:

Vilken svensk stad är 7mil stor?

Fan Göteborg anses stor och där får du typ ihop en mil från sida till sida.

Du lär kolla läget med jobbet kanske, blir det massa extra mil lär de inte bli glada. Skatteverket har ju också något att säga om du sover på fel ställe för ofta.

Tar ju typ 5min att skotta fram en bil och i Oskarshamn får ni väl inte ens nog med snö för att skotta varje år?

Tog i lite, men är 40-46km hem och 15-19km till tjejen från kontoret så totalt 5,5-6.5 mil beroende på vart det är köer å vilken väg som går snabbast.

Av tazk3n
Skrivet av fragwolf:

Det är väl bara ta bilen dit men vara beredd på att betala mellanskillnaden. Eller prata med arbetsgivaren om det är ok. Har för mig man räknar "hem" där man sover mest.

Edit: Om du åker från jobbet till tjejen så ska du inte betala nått. Men om du åker mellan ditt hem och henne på fritiden så "ska" du betala för det.

Ja precis, kommer åka direkt från jobbet till henne och sen från henne till jobbet.

Skrivet av Rågren:

Om jag minns rätt får man använda bilen privat vid tio tillfällen eller 100 mil, vad som kommer först. Ett tillfälle är då en resa från A till B. Överskrider man detta ska bilen förmånsbeskattas.

Kommer nog va hos henne mer än 10ggr om året och blir ca 3 mil fram och tillbaka per gång

Av tazk3n

Körjournal arbetsbil med 2 adresser

Tjena! Ska få ny bil på jobbet och kanske får elektronisk körjournal. Vi har bilarna hem efter jobbet eftersom det är service bilar så inte förmånsbeskattade.
Nu undrar jag hur det ligger till om man iboftast sover på sin bokförda adress men ibland sover hos sin Flickvän som ligger på andra sidan stan. Får jag ta bilen dit då och ställa den hos henne och sen åka direkt till jobbet på morgonen? Eller måste jag först hem 5 mil sen hämta privat bil, åka till flickvännen 7 mil sen på morgonen åka hem 7 mil hämta firmabilen sen tillbaka till jobbet 5 mil och va på jobbet kl 07.

Går detta under privat bruk eftersom det inte är min folkbokförda adress? Just nu kör jag med papper så skriver bara KM men elektronisk läser ju av gps också.

Blir ju väldigt osunt för mig att behöva gå upp vid 04 för att åka hem och hämta firmabilen, speciellt eftersom jag har svårt att sova på kvällarna och somnar aldrig innan 12.

Av tazk3n

Hittade denna LED projektor som verkar vara hyffsad iaf. Lite dyrare (dock billig mot nya) än att köpa en äldre beg men denna verkar man kunna ta med sig på resor lite lättare

https://www.blocket.se/annons/stockholm/utmarkt_mini_hd_pocke...

Kan den vara något att ha? Som sagt, något som är bättre än att kolla på en 27" från 4m ifrån när man är närsynt ^^

Av tazk3n

Begagnad projector till serier

Sitter och funderar över att inhandla en beg Projetor för att kunna kolla serier i sängen. Vad bör man kolla efter? Behöver inget super bra med 720-1080p HDMI är att föredra. Typ runt 500-700kr, Alltså inget nytt utan kanske någon gammal presentations projektor fungerar. Några bra och sämre märken? Dåliga lampor som går sönder? Kollat lite på Tradera med finns så himla mycket så man blir inte klok. (Vet att bra projektorer kostar men ska kanske flytta snart och kommer då inhandla TV så ska bara has till lite Serier. )

Av tazk3n

DIY NanoLeaf

Tjena! Suttit länge och funderat på vad jag ska ha på väggen och kom då på att Nanoleaf kan va snyggt, och eftersom jag spelar mycket Apex Legends så tänkte jag göra Apex Loggan. Problemet då är att det inte går att göra den riktigt med Nanoleaf och sedan så kostar de så s*tans mycket. Jag tänkte då göra mina egna och såg en bra Tutorial på Youtube.

Började med att köpa in lite Opal vit Akrylplast från Biltema samt kabelkanaler, Superlim och RGB Strip från Bauhaus.

Akrylplast Opal vit 600x600mm = 179kr
4 St Kabelkanaler 15x15mm 2m = 156kr
Tween Light 8M LED Flexband (4x2m) = 299kr (kan säkert hittas billigare på Amazon eller Ebay)
Superlim = 19kr

Totalt: 653-700kr För ca 10-15St beroende på hur stora man gör

Kapade ut likbenta Rektanglar av Akrylplasten som hade sidorna 20cm (För att få ut så många som möjligt är nog ca 19cm bättre.)
Sedan kapades Kabelkanalerna i 30 graders vinkel i båda ändar och 20cm långa.

https://i.imgur.com/quuH9UW.jpg

Filade bort ett hack i alla hörn av kabelkanalerna så man kan trä igenom RGB listen.

https://i.imgur.com/NuhNEOD.jpg

Alla kabelkanaler limmades fast bakpå Akrylplasten och sedan i med RGB listen med LED sidan inåt mitten. ( behövs ej klistras fast utan ligger kvar där inne.

https://i.imgur.com/P760O9G.jpg

Satte kardborreband på alla sidor så man kan flytta runt dem som man vill senare om man ångrar sig. (krävs att man drar om LED då )

Man kan även fästa en vit panel /papper på baksidan av dem för att få starkare ljus.

https://i.imgur.com/7mTQuPT.jpg

https://i.imgur.com/JtDvwli.jpg

https://i.imgur.com/qrNNlwJ.jpg

https://i.imgur.com/VZV6UxW.jpg

https://i.imgur.com/s7asWky.jpg

Värt att nämna är att man kan försöka gå med smalare Kabelkanaler så att "kanten" inte blir så tjock som på minna samt köpa någon dyrare LED list med separat styra LED's så man får lite mer NanoLeaf effekt.

Kommer en update när alla är klara och uppsatta Ska dit med täckbitarna för kanterna också så det blir en snygg ram.

Hoppas någon får nytta av denna lilla DIY tråd. Här är Filmen jag tog hjälp av.

DIY Nanoleaf

Av tazk3n
Skrivet av upf:

Såg den jag med. Dock måna som säger att de tär Nicehash som försöker få det att se ut som att phoenix är hackat. De använde tydligen Mega länken som deras download och när folk sa att det inte gick att ladda ner Phoenix längre för att användaren som laddat upp den på Mega blivit bannad så skrev Nicehash ut att minern blivit hackad, troligtvis för att folk ska använda deras egna istället.

Av tazk3n

600kr plus hämtning av kortet

Av tazk3n

Har nu pratat med tradera flera gånger och de har dragit av 1064 kr på fakturan men jag ska fortfarande betala 1125kr. De tänkte inte ta bort hela beloppet och kunde inte göra mer. Enda anledningen till att de tog bort halva summan var för att Paypal inte ville svara mig. Jag skulle vilja ta detta vidare till Konsumentverket men vet inte vilka jag ska anmäla mot? Tradera eller Paypal? Eller polisanmäla köparen och ta med det i anmälan?

Såhär ser CPU ut som jag fick tillbaka

https://i.imgur.com/G2SRx4E.jpg

Av tazk3n
Skrivet av Andreaz1:

@tazk3n: Vad bytte du från och vad bytte du till? Installerade du om Windows i samband med detta?

Bytte från i7 4770k till Ryzen 3600, Installerade inte om windows. Kan de va gamla drivrutiner som spökar?

Av tazk3n
Skrivet av Andreaz1:

Började problemet efter att du bytte system eller hade du det innan också?

När jag bytt. Dock inte på en gång utan började för ca 1 månad sedan och har haft nya cpu,ram och moderkortet i ca 3 månader

Av tazk3n

Program stänger sig / Hänger sig

Jag har nu under någon månad haft problemet att flertalet spel och program hänger sig eller låser sig / Pausas. Ofta så står det att det är ett minnes problem (lågt minne) Jag bytte nyligen ut mitt system från 32gb ddr3 till 16gb ddr4. Ram användning ligger aldrig över 70% så borde inte va problemet tycker jag. Även minecraft vill inte starta då det inte finns tillräckligt med minne. Kan det vara en sticka som är dålig eller växlingsfil som är för liten? Blev inte smartare av Googling av detta problem tyvärr.

Fick precis detta felmeddelande efter att Chrome hängde sig.

Tillämpningsprogram: LocalBridge.exe
Framework-version: v4.0.30319
Beskrivning: Processen avslutades på grund av ett ohanterat undantag.
Undantagsinformation: System.OutOfMemoryException
vid Newtonsoft.Json.JsonWriter.WriteValue(Newtonsoft.Json.JsonWriter, Newtonsoft.Json.Utilities.PrimitiveTypeCode, System.Object)
vid Newtonsoft.Json.Serialization.JsonSerializerInternalWriter.SerializeObject(Newtonsoft.Json.JsonWriter, System.Object, Newtonsoft.Json.Serialization.JsonObjectContract, Newtonsoft.Json.Serialization.JsonProperty, Newtonsoft.Json.Serialization.JsonContainerContract, Newtonsoft.Json.Serialization.JsonProperty)
vid Newtonsoft.Json.Serialization.JsonSerializerInternalWriter.SerializeObject(Newtonsoft.Json.JsonWriter, System.Object, Newtonsoft.Json.Serialization.JsonObjectContract, Newtonsoft.Json.Serialization.JsonProperty, Newtonsoft.Json.Serialization.JsonContainerContract, Newtonsoft.Json.Serialization.JsonProperty)
vid Newtonsoft.Json.Serialization.JsonSerializerInternalWriter.SerializeObject(Newtonsoft.Json.JsonWriter, System.Object, Newtonsoft.Json.Serialization.JsonObjectContract, Newtonsoft.Json.Serialization.JsonProperty, Newtonsoft.Json.Serialization.JsonContainerContract, Newtonsoft.Json.Serialization.JsonProperty)
vid Newtonsoft.Json.Serialization.JsonSerializerInternalWriter.Serialize(Newtonsoft.Json.JsonWriter, System.Object, System.Type)
vid Newtonsoft.Json.JsonSerializer.SerializeInternal(Newtonsoft.Json.JsonWriter, System.Object, System.Type)
vid Newtonsoft.Json.Linq.JToken.FromObjectInternal(System.Object, Newtonsoft.Json.JsonSerializer)
vid EcsClient.FileBackedEcsResponseStore+<>c.<.ctor>b__13_1(System.Object, Newtonsoft.Json.JsonTextWriter)
vid EcsClient.FileBackedEcsResponseStore.WriteResponsesToFile()
vid EcsClient.FileBackedEcsResponseStore.OnSuccessfulClose()
vid EcsClient.FileBackedEcsResponseStore.Dispose(Boolean)
vid EcsClient.FileBackedEcsResponseStore.Dispose()
vid MyOffice.Ecs.OfficeEcsClient.Uninit()
vid LocalBridge.LocalBridge.Main()

Dold text
Av tazk3n
Skrivet av Petterk:

Använd dig av säljarskyddet på Paypal och skicka in din Polisanmälan till Paypal.

Till köparen kan du alltid säga att du kommer lämna in en stämningsansökan (ft-mål) om han inte erbjuder en lösning. Ansökningsavgiften är 900 kr.

Eftersom jag inte avnände Paypal utan köparen valde att betala med Paypal till tradera som sedan betalade mig in på min bank så har jag inget säljarskydd hos paypal

Skrivet av DaCapo_X:

Är det inte bara själva köpesumman tradera vill ha tillbaka? 🤔

JO, 2200kr inte 20.000 han pika nog lite på traderas priser är höga.

Skrivet av anon300311:

Ingen tröst för dig, men detta är varför man som säljare inte skall blanda in Klarna, Paypal, blocket paketet osv.
Man tar betalt via Swish eller banköverföring.

Ovanstående tjänster har noll garanti för säljaren tyvärr

Min rekommendation är att du dels ber Tradera att frysa din faktura tills du har fått tag på Paypal samt kontakta paypal.
Gör även en polisanmälan för bedrägeri på köparen och ge Tradera ärendenumret/anmälningsnumret som du får från Polisen. Ge även det numret till Paypal.

Kan inte välja på tradera då dem väljer att erbjuda köparna att betala med Paypal även om jag inte har paypal konto kopplat. Då betalar köparen till traderas Paypal och tradera betalar sedan ut till min bank när de fått konfirmation att köparen betalt dem.

Av tazk3n
Skrivet av Pirum:

Är du ens säker på att ha fått tillbaks rätt moderkort? Rätt modell förstår jag, men kan det vara så att både moderkort och cpu är bytt av den påstådde bedragaren?

Va ett ganska ovanligt kort från Intel med custom målade kylflänsar i vitt. Han kan ju ha tagit loss dem och monterat på ett likadant men tror detta va importerat.