Inlägg

Inlägg som tazk3n har skrivit i forumet
Av tazk3n
Skrivet av PeCe:

"kontaktade tradera men de kan inte hjälpa för det är Paypal tvisten ligger hos"

"Tradera har lagt en faktura på 2200kr i återbetalning på mig som jag ska betala..."

Tycker detta är lite knepigt...antar att jag inte är så insatt i hur det fungerar.
Har betalningen skett köpare->Paypal->säljare så är tvisten mellan Paypal och säljaren, men varför skall då Tradera fakturera 2200kr!?
Har betalningen däremot skett köpare->Paypal->Tradera->säljare, så är ju tvisten inte mellan Paypal och säljaren, utan mellan Tradera och säljaren (även om den är ett resultat av en tvist i tidigare led mellan Paypal och Tradera), och då borde ju Tradera vara den som säljaren skall diskutera med.

Exakt. men tradera säger att jag ska kontakta Paypal då det är kunden som kontaktat Paypal att han vill ha pengarna tillbaka. Dock så hade köparen skickat sakerna till tradera som sedan skickade dem vidare till mig, samt har endast fått mejl av tradera.

Av tazk3n
Skrivet av maximm:

Om personen är ung och har normalt funtade föräldrar kan det vara en väg. Har hört om flera som blivit lurade och sedan kontaktat personens föräldrar som löst problemet.

För övrigt är det här med Paypal ett väldigt stort problem, de är helt omöjliga att ha att göra med som säljare.

Du kan ju bestrida fakturan från Tradera, men risken är överhängande att det blir problem, typ domstol? Du lär garanterat bli avstängd från Tradera.

personen är 40+

Skrivet av Vzano:

I förstahand rekommenderar jag att kontakta polisen och anmäla detta.

Har du bild på processorn och moderkortet innan du skickade iväg dem och möjligtvis även kvitto som du kan använda som bevis? Känner att kontakta konsumentverket kan vara bra sätt att ledning i frågan.

Bilder finns på allt innan det skickades. Även text på processorn

Skrivet av Allexz:

Det var inte jättetydligt i ditt inlägg, kontaktade du paypal?

Ja, inget svar av dem.

Skrivet av IMPANI:

Börja med att polisanmäl det för bedrägeri.

Har du genomfört överklagan till Paypal? Du kan ju göra det inom 10 dagar från beslutet.

Inget svar från paypal

Av tazk3n

Tradera köpare skickade tillbaka fel CPU

Tjena, Sålde en kitt med Mobo, Cpu och ram på tradera, Köparen fick varorna och efter ca 1 vecka så sa han att han inte fick någon bild och ville ha kompensation för nytt moderkort. Jag försökte få fram va han menade och vad han gjort för att felsöka att det är fel på moderkortet. Han sa att han visste vad han gjorde och hade byggt flera hundra datorer. Han startade en tvist 2 månader efter med Paypal som han betalade med hos tradera och vann den eftersom jag tyvärr lämnat in min telefon på lagning samma dag som jag fick mejl av tradera att jag hade 4 dagar på mig att svara. Efter 4 dagar så fick jag en ny telefon för min gick inte att laga och då såg jag att jag fått 2 mejl av tradera. (Har kvitton som bevis hos tele2 om någon tror jag försöker förklara bort) Han skickade tillbaka sakerna och jag hämtade ut dem idag. När jag öppnade så ser jag att det är fel processor och skrapmärken på moderkortet där bygeln till sockeln tar i. kontaktade tradera men de kan inte hjälpa för det är Paypal tvisten ligger hos och Paypal får man inte tag på då de inte har telefonsupport längre. Gick in på deras Facebook och den är helt sönderbombad av kommentarer där folk inte får tag i supporten.

Just nu så vet jag inte vem jag ska kontakta. Tradera har lagt en faktura på 2200kr i återbetalning på mig som jag ska betala...

Ska man kontakta konsumentverket eller ta en tripp ner till köparen å knacka på?

Av tazk3n

Hjälp med vilken telefon jag ska välja

Hej! Jag och tjejen behöver båda nya telefoner och tänkte då åka och köpa imorgon. Hennes Samsung A40 säger att hennes SIM kort inte sitter i ca 10ggr om dagen så hon måste starta om den. Vi tänkte lämna tillbaka den men hon lyckades såklart tappa den så skärmen sprack för ca 1 vecka sedan. Nu lär de knappast ta på sig nå garanti ansvar så blir ny för henne med.

Hon behöver inget flashigt utan bara en hon kan ringa, surfa/sociala medier och ta bilder med. Såg att Huawei y6 är på rea med 500 så 1000kr för en smartphone är helt OK. Borde man satsa på något annat? MAX 2000 och den får inte vara över 6"

För mig så tänkte jag köpa antingen en Samsung s20+ eller en Xiaomi mi 10. Svårt att bestämma mig. Någon som har haft ena eller den andra eller kanske båda? Lutar mot Xiaomi Mi 10 för 108MP, batteritid samt Snapdragon Cpu.

{{ Gå till inlägget för att se omröstningen }}

Av tazk3n
Skrivet av Savage_Gray:

Utbildade förskolelärare drar väl in runt 35000kr i ingångslön i Stockholm. De är bristvara och de har fått mycket bättre villkor nyligen.

Tyvärr ganska lång tid att bli förskolelärare och har inte ens utbildning som barnskötare :/ Samt att enligt mina kollegor så blir det bara mer och mer ansvar och mer administrativt än tid med barnen.

Av tazk3n

Tips på nya Jobb.

Hej! Tänkte kolla om ni på Sweclockers med all er erfarenhet har lite tips på vad det finns för jobb och vad som kan passa en kille på 25 år med intresse för lite allt möjligt.

Jag har jobbat på Förskola i snart 6 år sen jag tog studenten (Bygg och anläggning)
Kände inte att bygg va något för mig just då och har glömt en hel del efter 6 år.

Är typ intresserad av allting, Datorer, bilar, Foto, Video, Bilvård, Ljud, hantverk, El Men har JÄTTE svårt att komma på vad jag vill göra eller skapa en karriär i. Har ingen utbildning inom något av detta förutom bygg utan är självlärd inom allt.

Är inte så stark inom Försäljningsbiten utan jobbar nog bättre själv eller i Team "bakom kulisserna"

Jobba inom förskola känner jag mig trygg i men det är tyvärr för dålig lön för att kunna spara ihop till lägenhet innom de närmsta 10 åren och inget jag vill jobba med resten av livet heller då det blir mer och mer krav på pedagogerna varje år.

Gick bygg och anläggning mest för att jag inte hade betygen för att gå IT, väldigt dålig på att plugga...

Kollat en del på jobb men allt känns utom räckhåll då jag inte har någon erfarenhet av det.

Skulle vara tacksam efter Tips och erfarenheter inom olika yrken.

{{ Gå till inlägget för att se omröstningen }}

Av tazk3n

En äldre man på Facebook tyckte hans nybyggda dator var värd 2000 mer än nypris efter som han byggt den!

Det var inte heller de hetaste komponenterna för den pengen!

https://i.imgur.com/xLuvKhP.png

Av tazk3n
Skrivet av Machiavellian:

Skaffa nytt batteri från valfri mataffär!

Dock ska datorn fortfarande starta utan batteri insatt.
Den kommer bara inte kunna spara inställningar eller tid.

Helt nytt. Bytte för trodde det var felet men det va det inte.

Av tazk3n

Startar ej om man inte tar ur Cmos batteri

Min dator vill ej starta om man inte tar ur och sätter i Cmos batteriet. Iboand behövs det göras flera gånger innan den går att starta. Når den väl är igång så är det inga problem med den.

I7 4770k
1070 evga
Intel extreme dz87klt-75k
32gb ram

Av tazk3n

Lyckades komma fram äntligen och blev uppringd av dem som sa att det blivit fel i systemet De hade ingen där idag som kunde fixa det men skulle åtgärda det så snabbt som möjligt. Tack för snabba svar! Bokade inte själv utan får bokade tider 2 ggr om året för kontroll.

Av tazk3n

Faktura för sent avbokad tid

Hejsan, nu för några dagar sedan fick jag en faktura för sent avbokad tid på 350kr från Danderyds sjukhus. Jag skulle vart där måndag 24e feb men visste redan fredag att jag inte kunde komma från jobbet på måndag så jag avbokade yiden via 1177 som det står att man kan göra på kallelsen.

Tänkte knte mer på det sen då jag avbokat tider där förut utan problem men nu verkar det som att de tycker jag avbokat sent?

På kallelsen står det " Uteblivet besök eller sen avbokning (senare än 24H innan bokad tid) debiteras. Detra gäöler även om du har frikort" Eftersom Jag avbokade mer än 24H innan så borde jag väll inte få en faktura? Står inget om 24H (Vardag) eller arbetsdagar utan 24H innan bokad tid. Visat kanske 350kr inte är så mycket men i dessa tider och nu när jag endast jobbar som vikarie så är det pengar jag inte kan lägga på ingenting. Vart ska man vända sig? Står endast att de ska ha betalningen idag senast..

Av tazk3n

Hitta en rolig en nu på morgonkvisten . 5000 skulle han ha.
https://imgshare.io/image/oNPnY

Av tazk3n
Skrivet av The_St1g:

Jobbat 6 månader ja.
Medlem 1 år.

Vart hittar du det?🤔. Hittar bara detta.

För att kunna söka ersättning från a-kassan behöver du uppfylla följande krav:

du ska vara anmäld som arbetssökande på Arbetsförmedlingen.
du behöver kunna arbeta minst 3 timmar varje arbetsdag och i genomsnitt minst 17 timmar varje vecka.
du ska aktivt söka arbete.
Du måste ha arbetat
För att kunna få ersättning måste du också ha arbetat i en viss omfattning, vilket innebär att du ska ha:

arbetat minst 80 timmar per kalendermånad under sex månader. Månaderna behöver inte vara i följd, men de ska ligga inom en period på tolv månader eller
arbetat minst 50 timmar per kalendermånad och minst 480 timmar totalt under sex månader i följd.

Skickades från m.sweclockers.com

Av tazk3n
Skrivet av The_St1g:

Nej du kan inte få a-kassa. Iallafall inte riktigt än.
Du måste ha varit medlem i a-kassan i minst 12 månader för att få ersättning därifrån.

Hmm står 6 månader och jobbat minst 80H per kalendermånad.

Skickades från m.sweclockers.com

Av tazk3n
Skrivet av talonmas:

Ja, du kan stämpla upp (frugan är i liknande situation).
Nackdelen? Du måste söka andra heltidsjobb, inte bara jobb som täcker procenten du stämplar upp.

Skickades från m.sweclockers.com

Problemet är att om jag hittar något nytt så blir jag pterbetalningsskylldig eftersom vi tydligen har förtids semester som jag tog ut i somras. Har kontrakt fram till sista dec

Av tazk3n

Tom svart skärm efter uppstart, win8

Min kompis dator ville inte boota in i windows idag när han kom hem från jobbet. Bios visas men sen när Windows ska starta så blir det bara en tom svart skärm. Har provat switcha RAM minnen utan framsteg och några lösningar från windows support. Eftersom skärmen får signal och visar bios så verkar det inte vara grafikkortet heller.

Här är en kort film på uppstarten
https://youtu.be/JvaGC6rHnWY

Hjälp uppskattas

Av tazk3n

Tvungen att gå ner i tid. Stämpla upp med A-Kassa?

Jag blev tvungen att gå ner från 40 timmar till 34 på jobbet eftersom det var för mycket timmar anställt.

Jag går på Vikariat på förskola i väntan på att min tjänst ska fyllas av en förskolelärare. En annan avdelning fick en förskolelärare innan och började då på 40h, eftersom det då blev för mycket timmar på huset så fick jag gå ner till 34h, kan jag då stämpla upp till 40h ? Jag har varit med i A-kassan sen i december tror jag. Har jobbat i samma företag i snart 5 år med olika vikariat (Ej något fast) på olika förskolor....

Svårt att klara sig på Vikarie lön på 19,500 brutto redan. Blir tight med 16,500 brutto.

Av tazk3n

Förstärka Trådlös signal

Hemma så har vi WDSL som går in i husets övre plan och modemet sitter i vardagsrummet. Nu är det så att när vi sitter nere vid Poolen (ca 35m )så når inte Wi-Fi dit ner utan kopplar ifrån. Vi har en Sonos högtalare i uterummet vid Poolen och den behöver Wi-Fi.
Även svag signal i föräldrarnas rum rakt under vardagsrummet.

Nu till frågan. Vad behövs för att försärka signalen?

Vi har just nu WDSL 60/12 från telia och en technicolor tg799vac.

Länka gärna till produkt och en förklaring. 😊

Av tazk3n

@SvenskGaming: Generellt så är PC svårare då folk är bättre (om man nu kan skriva så) Tar tid att vänja sig och få snabb reaktions tid samt träffsäkerhet. tror också att vapnen har annan recoil på PC som gör att man måste kontrollera mer än på xbox.

Av tazk3n