Inlägg

Inlägg som Fulci har skrivit i forumet
Av Fulci
Skrivet av DasIch:

Han vann ryska kartingmästerskapet 2011

Placerade sig 4;a i WSK 2013

Tog podium i sitt andra race i F2000

108 poäng och 10;e plats i F3 2017

2;a i GP3 2018 där han vann 4 race - fler vinster än någon annan det året

3;e plats i F3 Asia 2019.

5;e plats i F2 2020.

4;e plats i Asian Le Mans 2023.

Nä, han var eller är inte ganska kass. Det är en kompetent förare som bara råkar sakna förmågan att hävda sig i den absoluta toppen. Ungefär som att någon som drar 400Kg i marklyft inte är klen bara för att Hafthor Björnsson finns.

De behöver fortfarande en superlicens.

Det är inte förare med B-körkort man jämför när man säger att de är kassa. Du får ställa det i relation till den konkurrens som är tillgänglig.

Av Fulci
Skrivet av Ecthelion:

Mazepin var ganska kass...

Ja, och det har alltid funnits förare med starka finansiärer som får plats, där stallet värderar inkomsterna högre än att ha en mer lovande talang utan pengar som andreförare.

Av Fulci
Skrivet av jorgen69:

Behövs verkligen denna uppdatering? Är väl bara massa lull och inga buggfixar?

Gamla Windows-versioner får ingen support efter två år, med undantag beroende på typ av Windows. Det är gränsen om du inte vill uppdatera just nu.

Av Fulci
Skrivet av Meowi:

Kollat Windows Update men inte fått någon uppdatering? Varför är det så för mig? Jag känner mig bortglömd

Den kommer till Windows Update men inte till alla direkt utan spridd rollout. För att installera 23H2 nu måste de flesta göra det via manuell download på sidan i första inlägget.

Av Fulci

När man kör Win 11 Installation assistant finns det en knapp för "Support". Trycker man på den kommer man till "Upgrade to Windows 10: FAQ". Nu har den stått och tuggat på "Making sure you're ready to install" i 40 minuter, årets segaste installation.

Av Fulci
Skrivet av Homdax:

Kan man inte testa copilot utan edge?

Microsoft: DU SKA KÖRA EDGE OCH GILLA DET!

; )

Av Fulci
Skrivet av DasIch:

<Uppladdad bildlänk>

För att replikera det på bästa sätt kan du använda den här profilen i Firefox:
https://ufile.io/6pp8hld1

Profilen säger åt Firefox att du har en perfekt P3-D65 gamma 2.4 skärm. Allt Firefox ska göra är att mappa gamma 2.2 till 2.4. Det bör inte orsaka så mycket bandning som jag får i Firefox (svag bandning är förväntat då det endast är 8-bitar).

Om du inte har en skärm som är kalibrerad till P3-D65 gamma 2.4 kommer det se fel ut webbläsaren. Ta en skärmdump, öppna i Photoshop, edit -> assign profile och välj sRGB.

Tack för detaljerat svar. Jag var lite på och testade innan. Slog på aktiv färhantering, dock med rendering intent 1. Ingen skalning i Windows, skärmen är inte kalibrerad bara manuellt inställd enligt rekommendation. Jämförde med alt+tab mellan webbläsarna i fullskärmsläge. Testade ett par webbsidor med gradienttester och såg en viss banding jämfört med Edge. Nu är jag lite störd av det hehe. Laddade ner profilen, ska se om jag kan testa med samma förutsättning.

Av Fulci
Skrivet av DasIch:

Ingen färghantering alltså. Du slipper bandning för att Firefox inte justerar vad som visas till din skärm.

Vilka inställningar kör du? Kan ställa in och testa igen.

Av Fulci
Skrivet av DasIch:

Vad har du för färghantering i Firefox?

Default 2. Dina problem kanske kommer med justerade inställningar, såg dina tidigare inlägg. Jag är som sagt lekman men upplevde ingan skillnader mot Edge.

Av Fulci

Heilung - Anoana (live)
This is a preview from LIFA - Llyn Dain, the next full live ritual by Heilung filmed and recorded at the Apollo theatre in Hammersmith London January 14th 2023.

Av Fulci

Matt Gyver har gjort en offline karta över alla systemen. Tycker stjärnkartan i spelet kunde varit lite bättre. Det finns i alla fall en mod som visar alla systemnamn hela tiden vilket underlättar lite när man vill ta sig runt utan specifikt uppdrag.

En bit ner på sidan, med länk för högupplös PNG.
https://www.mattgyver.com/starfield-outpost

Av Fulci

En till live video från deras album A Celebration I - Live in North America.

Obscura - Forsaken

Av Fulci

Har inte heller upplevt några färgproblem med Firefox. Jag jobbar inte med bildbehandling, men är i alla fall lite kräsen när det gäller bildkvalité. Gjorde ett mycket simpelt test, inga skillnader mellan Firefox och Edge som jag såg.

Av Fulci

Ny video
Cattle Decapitation - Solastalgia

-----

Edit: Pratades tidigare om genomspelningar eller video som fokuserade på en musiker. Nedan är Olivier Pinard som gör en bas-genomspelning av en annan Cattle Decapitation låt - Bring Back the Plague.

Av Fulci

Kanske lite udda, men jag lyssnade ett par gånger. Poppade upp som förslag för mig på yt, aldrig hört tidigare.

Folterkammer - Das Peitschengedicht
Operatic black metal typ.

Av Fulci

Slutat helt med Edge sen jag sa upp Netflix och inte behöver streama med microsofts DRM längre.

Av Fulci

Grafiskt är det imponerande. Men det lilla man fick se av gameplay är inte imponerande. Skeppsstriden såg janky och arkadig ut. Stridssekvensen på marken såg ut att sakna flyt och kändes seg. Ljud och röster kändes off, som vapen med massa bas och ljusa sprakiga röster. Klicheer som tryck F för att öppna dörr, tryck F repeteterande för att öppna dörr som är trög.

Jag hoppas det blir bra till release, men tänker inte bli hypad. Det är från en firma som är experter på att göra snygga säljvideos varje år utan att leverera.

Av Fulci

Xedit har släppts i RC för Starfield. Det innebär lite mer varianter av mods framöver. Förstås väntar man på Bethesda ska släppa modsupport, men det dröjer ett bra tag till.
https://www.reddit.com/r/starfieldmods/comments/17bj7kk/relea...

Såg på Nexus att det dykt upp ett par mods gjorda med Xedit redan, t.ex. Killable children och Dead body collision.

Av Fulci

Jag spelade klart kampanjen i helgen, men sparade sen istället för NG+. Började om på ny kula och kör på very hard nu. Det känns bättre än så länge. Har för mig kan kan ändra närsomhelst men ville oavsett börja om med lite nya val och vara lite mindre goody two-shoes.

Av Fulci
Skrivet av norrby89:

ska bli intressant om dom gjort något åt förbrukningen på dessa eller om även 14900k är nästintill omöjlig att kyla utan exotisk kylning.

MSI har en option som höjer temperaturtaket för throttling på deras nya Z790 Max moderkort till 115 grader just för 14000-serien.
https://wccftech.com/msi-cpu-fast-throttle-threshold-bios-z79...
https://videocardz.com/newz/msi-z790-max-bios-feature-increas...