Inlägg

Inlägg som MaKerS har skrivit i forumet
Av MaKerS
Skrivet av dennizaybek:

Hej ska köpa en Kina ultrabook billigt och undrar om den är snabb
Screen: 14inch wide WXGA 1366*768
CPU: Intel D2500 1.86 GHz or Intel N2600 based on availability in stock
Memory: 4GB RAM DDR3
HDD: 640GB HDD,
Graphics Card: Intel 3600 Generation 3.5 Integrated GFX Core(133MHz), Direc tX 9
udio card: Realtek HD Audio ALC662 , 5.1CH,Inbuilt speakers,
WIFI: 802.11b/g/n wireless Lan,
Network Card: 10-100M network card
Camera: PC camera 0.3Mega pixel
supporting USB 3G Mould
Unit Weight: 1.4KG with battery
10. Battery: 3500MAH lithium battery
11. 84 keyboard with 2buttons touch pad, can add other foreign language on keyboard
12. System: Windows7
Är den snabb ?

Den är väl inte så snabb då cacheminnet är litet, fast inte så seg heller relativt dom andra ultrabook som finms på marknaden. Det som kommer sega ner den mest bör väl vara hårddisken om du kan tänka dig byta ut den mot en SSD blir den snabbare. Om du undrar vad jag hade köpt den för så hade det absolut inte vart mer än 3500-4000kr om ens det. Smärtgränsen skulle nog ligga på 4000kr då efter den prislappen finns flera bättre laptops.

EDIT: Som ovan sa, glömde att fråga det totalt Beror självklart vad du ska använda den till. För dokumentering så är den tillräckligt snabb, men absolut inte för att spela spel.

Av MaKerS
Skrivet av RHWarrior:

Ja du får hitta en annan dator som kan ansluta sig till nätet... det hela blir hysteriskt svårt annars om du väl lyckats installera datorn utan fungerande nätverk.

Ladda ner och lägg drivrutiner på en USB-sticka, installera sedan därifrån.

Skrivet av LemonIllusion:

Använd en annan dator och ett USB-minne.

Skall testas så fort jag har tid, tackar hp har inga egna drivers till windows 7 men tror ni att drivern för windows 8/8.1 för nätverk fungerar på 7:an eller måste jag hitta drivisarna för windows 7 enligt specifikationen på datorn?

Av MaKerS
Skrivet av LemonIllusion:

Installera alla drivrutiner.

Ja, men det är ju problemet. Hur ska jag installera dom utan att vara ansluten till nätet?

Av MaKerS

Problem vid inputs på högra sidan av HP sleekbook 14-b120dx

Hejsan, det är så att efter att hårddisken byttes ut mot en SSD och 4 GB ram tillagts och windows 7 (originalt windows 8, så man var tvungen att ändra lite på bios-inställningar) lagts in så fungerar inga inputs på den högra sidan av laptopen. Det är så att varken USB-läsarna eller internet-inputen svarar, dock fungerar en USB-läsare som finns på den vänstra sidan. Jag undrar vad detta kan bero på och hur man skulle kunna ordna detta?

Av MaKerS

SSD:n och hårddisken är fixad och klar, dock undrar jag fortfarande om en i5-3210m kommer att fungera i laptopen? Tack för all hjälp!
Med Vänliga Hälsningar
MaKerS

Av MaKerS
Skrivet av RedbullF1:

Tack för alla svar.

DaBone du är varken rolig eller kreativ. Tack

Jag gillade DaBone:s och DAoG:s inlägg. Men seriöst jag har fiskat upp väldigt många, dock små, fiskar. Tror ni jag kan gå till elgiganten med fiskarna eller skulle de klaga på storleken?
Det heter 1 tusen kronor. En tusing är också acceptabelt, men laxar och gäddor då är det fiskar vi pratar om

Av MaKerS
Skrivet av Pax Vobiscum:

Japp, hddn är inte fast, ur specs: Hard Drive 500GB 5400RPM hard drive with HP ProtectSmart Hard Drive Protection (http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/document?cc=se&lc=sv&dlc=s...) Har iaf mkt svårt att tänka mig att hp utöver att löda fast hddn, (mkt ovanligt) dessutom skulle få för sig att montera dit stötupptagande "gummiklossar" = HP ProtectSmart Hard Drive Protection, "klossarna" skulle ju om hddn var fastlödad inte ha ngn funktion....

Edit: Ang ram ur samma specs: Memory 4GB DDR3 SDRAM (1 DIMM)
Memory Max Maximum supported = 8GB
Memory Slots 2 user accessible

Tack för ett bra svar! Då är HDD frågan och RAM frågan besvarad vilket gör att bara CPU:n frågan återstår

Av MaKerS

HDD:n verkar inte vara fast, kan någon bekräfta detta? CPU:n har jag ingen aning om :/ Ska försöka komma med så mycket information som möjligt. Jag blev bara förvånad att ett moderkorts chipset som är gjord för en helt annan socket med ivybridge lyckas fungera med en sandybridge (med annan socket så att säga). Jag måste missförstått det hela. Hoppas att någon kan hjälpa till
MVH

Av MaKerS

Jag har en till fråga att tillägga. Enligt CPU-Z är mitt moderkort av "modellen" HM77 och har en i3-2375m, men enligt listan på kompatibla CPU:n så är HM77 endast kompatibel med ivy-bridge CPU, medan min CPU är sandy-bridge. Dessutom finns inte ens CPU:n som jag har med i den listan. Är chipsetten typ "bakåtkompatibel" med sandy-bridge eller har något gått fel här?
EDIT: Antar att detta betyder att det fungerar med sandy-bridge på HM77. Jag visste att det fungerade i desktops, men tänkte att det skulle fungera annorlunda på laptops Men då återstår frågan om CPU/HDD är fastlödd? Om inte så undrar jag vilka CPU moderkortet stödjer. Ifall CPU:n eller HDD:n skulle vara fastlödd, hur byter jag? Finns det en guide på nätet?
EDIT2: Såg nyss att de två CPU:erna hade två olika sockets. Hur kan då moderkortets chipset vara för ivy-bridge, medan sandy-bridge sitter på? Förvirrad O.o

Av MaKerS

har HP Pavilion 14-b120dx fastlödd HDD/CPU? Vilka komponenter är komptibla?

Hejsan, jag har tänkt byta ut vissa delar i HP:n, men innan jag skruvar upp den och leker så undrar jag ifall det är värt att börja. Jag undrar ifall HDD:n sitter fastlödd eller om man kan byta HDD:n? Om jag har förstått det rätt ska det enligt HP vara plats för 2 RAM-stickor varav bara den ena används, så den andra är tom. Är det korrekt? Ifall HDD:n skulle vara fastlödd, kan jag ta bort den och löda fast en SSD i den? Är CPU:n fastlödd, eller skulle jag kunna byta ut den också? Tack för all hjälp
MVH
MaKerS

Av MaKerS

Om du kan tänka dig köra på win8.1 och öka din budget med 3k så är denna MSI GE70 en väldigt väldigt bra och framtidssäker laptop. Samma i7:a som innan, den har även 128 GB SSD som är väldigt väldigt bra ifall man vill ha en snabb dator. 1 TB lagringsutrymme för filmerna. Full HD skärm. 16 GB ram och GTX860m som GPU. Med denna laptop kan du utöver dokumentering och filmtittande även spela på. Dessutom så är utseendet lite snyggare. Man får det man betalar för helt enkelt.
BTW: Du kanske kan fråga webhallen ifall dom kan leverera denna laptop med en win7 istället för win8?

Av MaKerS
Skrivet av 733215:

Windows 7 ska det också vara, glömde det, älskar det operativ systemet

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2353480

Denna laptop har ubuntu som operativsystem, dock är det bara att ändra till windows 7 efteråt. Det som är positivt med denna är att den har en i7:a som är så framtidssäker den kan bli, den klarar av att streama hd filmer väldigt lätt med en bra uppkoppling. Skärmen är en 1920x1080 IPS skärm. Om du inte vet vad IPS skärm är så kan du googla upp det, det är en väldigt bra HD skärm som väldigt många laptops saknar då de brukar vara främst utvecklade för spel och då satsar man mer på hårdvaran. Här har man satsat mer på snabbhet och utseende än på grafikkort. Så den är absolut inte anpassad för spel, utan precis för filmer (med en IPS HD-skärm, i7:a, och en SSD) och skolarbeten(i7:a). Vill du dock spela på den får du köpa en laptop med kanske lite sämre skärm, men med en GPU. Som sagt, kan du tänka dig köra på win8? För då ökar också alternativen på väljbara laptops. Anledningen till att jag valde en med ubuntu är att den är väldigt prisvärd, plus så tänkte jag att du kanske ville slippa betala för OS:et om du ska ändra det senare iallafall.
Men har du tänkt använda datorn mer än att bara kolla på film och använda den till skolarbete?
OBS: Jag tycker att den ser lite ful och plastig ut. Så kan du säga exakt vad du prioriterar som #1, #2 etc etc?
Om du ökar din budget med 1-2 tusen mer skulle jag väldigt gärna rekommendera en MSI GE70.

Av MaKerS
Skrivet av Persienner:

Krav:
Budget är 10k - Check
Snabb - Check
Användas till streaming/videoklipp/filmer - Check
Hållbar - Check
bra för eventuella studier i framtiden - Check (den är smidig och lätt)
Tyst - Check

Du kanske kan upplysa mig bättre om varför något som ligger väl inom budget och uppfyller alla krav skulle vara ett dåligt val?

Prisvärd - Check(NOT)
Men seriöst, du listade alla krav förutom prisvärd, då du visste att den inte var det, och ville inte faila med en egen motargument.

Skrivet av 733215:

Windows 7 ska det också vara, glömde det, älskar det operativ systemet

Dessutom så vill han tydligen ha windows. Då är det inget alternativ alls.
EDIT: Ursäkta mig Persienner, såg inte att du hade en Macbook Pro förut på din signering. Visste inte att du också var en apple-fanboy. Orkar inte gå in i ett tjafs med dig angående om apples hårdvara är värt prislappen eller inte. Sök och jämför själv för att kolla om den är prisvärd.

Av MaKerS
Skrivet av Persienner:

En Macbook air kanske?

Men han sa ju prisvärd? Hur tänker du då? Alltså hårdvaran i sig är absolut inte värt priset. Så ifall man köper en macbook är det främst för mjukvaran eller status.

Av MaKerS
Skrivet av Mulker:

ok men tack för hjälpen=) får se vad som händer förhoppningsvis så skriver fler på tråden=) annars kanske jag måste köpa nytt ram

Gör som stefan94 säger då det verkar väldigt konstigt att 93% av ramminnet som är 8GB används då datorn inte har större processer öppna. Det du enklast kan göra är att testa med en fabriksåterställning, om det inte fungerar kan du körs memtest och kolla om det är fel på ramminerna. Om inte blir det virussökning med malwarebytes eller formatering. Men skulle du kunna lägga upp dina specs också?

Av MaKerS
Skrivet av Mulker:

Är det bara att installera och köra?

Annars kan du innan öppna aktivitetshanteraren och kolla hur många procent av CPU samt RAM som används när det är så "seg" så att man får en liten blick i det hela

Av MaKerS
Skrivet av Atto:

Mappen är tom (?)

Kommer inte ihåg har hållt på rätt länge nu, dalar upp och ner. Förut hände det varje kvart nu 1-2 per dag.

Japp och det såg grönt ut, har inte formaterat känns som det kanske är en sista utväg även om jag inte vill det (hatar att börja om på nytt).

Kan du testa köra driversweeper för att kolla om det finns gamla drivrutiner som måste bort? Dock tror jag att det är OS:et som är korrupt.

Av MaKerS
Skrivet av Atto:

Har kört memtest flera gånger (minst 8h).
Nej får det helt random.
Har även uppdaterat grafikkortsdrivers och chipset drivers.

Har du kollat hårddiskens hälsa med checkdisk? har du testat formatera datorn om igen för att lösa problemet?

Av MaKerS
Skrivet av Atto:

Har kört memtest flera gånger (minst 8h).
Nej får det helt random.
Har även uppdaterat grafikkortsdrivers och chipset drivers.

När började du få bluescreen? Var det i samband med att du bytte ut någon hårdvara? Eller att du installerade en mjukvara? Är det så att du bytt ut grafikkortet/processorn/moderkortet utan att formatera efteråt?

Av MaKerS
Skrivet av maxxxmaxmaxx:

kan tillägga att jag inte kört kortet hårt alls då jag bara har kört diablo 3 som är hardlockat till 60 fps (1440p)

Jag tror inte att dom märker att du ens överklockat Normalt så ska garantin försvinna, men säg bara till företaget du köpte det ifrån att du har problem med grafikkortet och att du vill få den utbytt på garantin så är det klart. Dock är det inte så moraliskt, så ifall du är en människa som följer moral och har råd att förlora gpu:n så kan du erkänna att du överklockade. Fungerar det nu utan konstiga färger med grafikkortet från amd? I annat fall kan det vara något annat som orsakat ditt problem (som att OS:et är korrupt av något slag, hddn mår dåligt etc) Glöm inte att ta bort alla nvidia drivrutiner annars får du bsod, om du hade kvar amd drivrutiner när du körde med gtx 780 ti kan det också vara det som orsakat ditt problem. Men som sagt, kontakta kundtjänst för att få det löst.