Inlägg

Inlägg som MaKerS har skrivit i forumet
Av MaKerS

Jag lyckades lösa detta utan WinPcap, tack iallafall!

MVH

MaKerS

Av MaKerS

Behöver hjälp med att få Codesys att fungera utan WinPcap

Hej! Det är så att vi har ett projekt på universitet där vi bygger en robot. Vi har kopplat några drives och motorer till datorn och har fått in data till codesys via softmotion rte (runtime). Problemet uppstår dock vid kraftsensorn då vi inte lyckas få in data i codesys via softmotion rte, dock får vi in data då WinPcap är installerat. Vi försökte då att köra med två devices i codesys där den ena skulle köra på runtime och den andra på winpcap dock fungerade detta inte. Därför undrar jag om jag kan få in datan från kraftsensor via runtime genom något annat program eller något annat sätt. Som jag har förstått det så kan winpcap läsa datan genom NDIS, kan man inte få codesys att göra likadant utan winpcap?

Av MaKerS
Skrivet av Karolina10:

det här är alltså tre olika program? behöver jag köra virusscanning med norton trots att jag redan har gjort det med mitt vanliga program ?

Strunta i norton, kör ett virusscan med malwarebytes, är väldigt effektivt.
Edit: eventuellt adwarecleaner skulle också vara bra om du får mycket reklam/popup överallt på skärmen när du surfar.

Av MaKerS

Kommunikation till codesys via ethernet

Hej! Det är så att jag ska koppla en kraftsensor till datorn via en net box och en switch. Genom att ändra ip adressen till datorn och genom att justera net boxens ip adress kan man koppla upp sig mot nettens sida och kolla på data samt exportera data från kraftsensorn till en excel-fil. Men nu är det så att vi vill att codesys ska importera datan i realtid, alltså inte via excelfilen utan direkt genom ethernet kabeln. Vi som grupp har problem med att göra det just nu, och därför ber jag om sweclockers expertis (ni kommer dock inte få betalt ). Vi är bara några studenter som studerar samtidigt som vi gör detta projekt. Jag undrar om det finns någon som skulle kunna hjälpa mig med information om hur jag kan importera datan till codesys direkt via ethernet.
Codesys versionen är v3.5 SP6 Patch 3
Net-boxen är en ATI produkt (Net F/T)
Switchen är en vanlig nätverksswitch från netgear.
All hjälp uppskattas!
Med Vänliga Hälsningar
MaKerS

Av MaKerS
Skrivet av liten1:

Borde gå bra att streama med Open broadcast software. Gratis streaming program som kan fånga diverse videoströmmar och skicka ut med loggor och annat på om man vill ha sånt. man kan också enkelt kombinera flera olika som en kamera och något från skärmen.

https://obsproject.com/

Fast nu uppstår ju problemet med att vi inte ska använda datorns webbkamera utan antingen en systemkamera eller mobiltelefon. Hur ska man ladda ner denna mjukvara till telefon/kamera?

Av MaKerS

Streama live i konferens

Hejsan! Det är så att en förening jag är med i kommer att ha en konferens. I denna konferens vill vi kunna filma publiken samtidigt som vi streamar på en skärm med en projektor. Därför vänder jag mig till SweClockers expertis. Jag undrar om det skulle kunna fungera med enkla lösningar såsom någon app på telefonen, dock kommer nog bilden inte bli så bra isåfall tror jag. Skulle man kunna koppla systemkameran till datorn med usb kabeln som är kopplat till projektorn med hdmi som gör att man får upp det man filmar samtidigt som man filmar? Finns det fula lösningar på detta problem som inte kommer kosta så mycket? Tack för samtliga svar

Med Vänliga Hälsningar
MaKerS

Av MaKerS
Skrivet av Truddelutte:

Att ta emot pengar via banköverföring är osäkert.

Ja, Helge är ingen seriös köpare, det är en sak som är säkert.

Spelar jättestor roll hur man jag får betalt.

PayPal är det bästa alternativet, vad du tycker har ingen betydelse.

Jag har en mobil, varför tror du jag inte har det?

Självklart har jag tagit bort det från hitta/inte ger ut min info, sådant ska man inte göra ser du.

Blocketpaketet är skräp

PSC var sista lösningen ser du.

Man är en bedragare om man har begått bedrägeri

Ja, jag är paranoid och litar inte på en endaste stolle, det ska man inte i dagens samhälle. Folk som är godtrogna blir bedragna.

OffT: Du säger att PayPal är det enda alternativet som är säkert, ändå säger du i mejlet att du inte tar emot via paypal? Påstår du att du inte är säker då?

OnT: Denna kille är en oseriös säljare man bör akta sig för. Jag skulle inte ens lita på honom om vi gjorde affären face-2-face så länge jag inte såg korten fungera i en dator. Det bara ryker "scammer-rök" ur honom. Så sluta trolla nu.

Av MaKerS
Skrivet av EvoPeter:

Vet inte exakt va det va förutom att man skulle erbjuda nå betaltjänster, chatt tjänst osv till företag och privatpersoner.
Va någon kille som hade någon stor träff i Sundsvall där någon va eld o lågor om detta och pratade inför en massa folk som blivit inbjudna genom något nätverkande inom "homeparty". Skulle då kosta 7000kr och man skulle va med på någon kurs.

Detta va för någon månad sedan så ni är ju sent ute om ni ska hoppa på.

Det är vår kompis som erbjuder denna tjänst till oss, och där så behöver man varken betaltjänst eller chatt tjänst. Utan bara en hemsida som får många klick och rekrytera många personer tydligen

Av MaKerS
Skrivet av Whaleboobs:

Låt dig inte luras. Tjänster som erbjuder pengar för klick är lurendrejeri, speciellt om man ska betala 7000!? låter inte bra i mina öron.
Men, Hade jag haft 500K followers (riktiga användare, inga bottade siffror) så hade jag funderat ut något smartare sätt att mjölka ut pengar. Alltså utveckla en egen tjänst eller ta i kontakt med någon person som verkligen kan sin sak.

Det är exakt så jag också tänker, problemet är bara att jag undrar hur den andra kompisen kan tjäna 10 tusen dollar per månad.. Man blir lite tveksam. Jag ska kolla imorgon och skriva exakt om det dom säger men gärna frågeställningar och andra relevanta information vore nice. Min kompis followers är riktiga användare, inga bottade siffror. Han har t.o.m fotbollsstjärnor, skådespelare och artister som följer. Följarna är inga problem, men om det är sant så har vi funderat på att starta en sida tillsammans. Jag känner många jag kan rekrytera, han har många followers som kan klicka. Men som sagt, är det sant eller inte? Jag vill ju inte bli den som lurar mina kompisar

Av MaKerS
Skrivet av EvoPeter:

Tjejen min blev erbjuden detta och kom hem och visade mig. Jag sa till henne att stå utanför då det är upplagt som ett pyramidspel och det är inget som tillför något nytt. Hon kan inget om teknik heller. Skulle också betala 7000kr.

Saken är att man ska sälja en tjänst till företag. Enligt mig så va det verkligen svårt att gå plus på det.

Vad är det för tjänst man säljer till företaget? Det är ju bara en webbsida utan annons, och du väljer hur webbsidan ska vara upplagd. Den kompisen som vi inte träffade på ett långt tag visade upp sitt bankkonto tydligen där han får 10 000 dollar per månad, och visade upp en annans konto som får 120 000 dollar per månad. Minns du hur det fungerade?

Av MaKerS

Tjäna pengar genom hemsidor

Hej! Ursäkta att jag stör, men jag vill väldigt gärna ha hjälp av Sweclockers expertis. Det är så att en av mina kompisar träffade en kompis till oss som vi inte såg på ett väldigt långt tag. När han kom tillbaka var han väldigt upphetsad och pratade om att starta en ny sida och tjäna pengar på det. Därför vill jag gärna fråga er om detta. Min kompis har flera sidor i instagram där han har bland annat 250 tusen, 100 tusen, 150 tusen följare. Sedermera har han en facebooksida med drygt 200 tusen följare. Den kompisen förklarade ett "system" för min kompis där man tjänar för varje klick på sidan. Hur sant är det? Man behöver tydligen inte ens ha annonser. Allteftersom han inte förstår sig så mycket på datorer och system rådfrågade han mig och berättade så mycket han mindes. Men som sagt, eftersom han inte förstår så förstod han knappt om vad dom pratade om förutom att han skulle tjäna pengar för varje klick som kom på sidan. Det blev väldigt kluddigt, jag ska försöka göra det klarare såhär:

Systemet (som han minns, jag kommer också att möta dom imorgon): Man ger 7000 kr och får i retur en webbsida, ett cd (där instruktioner för sidan finns) och 4 kurser om hur man ska hantera sidan. Sedan tjänar man pengar för varje person man hämtar samt för varje klick på webbsidan(därav han blev upphetsad, på grund av att han har flera kända sidor överlag som han skulle kunna göra reklam på). Mer än såhär minns inte min kompis tyvärr men jag kommer med mer relevant information imorgon efter jag också mött dom.

Är det möjligt att tjäna pengar på det här sättet? Hur fungerar det med "klickar" på webbsidor? Jag trodde att man behövde annonser för att få pengar, men tydligen inte.
Vilka frågor bör jag ställa till dom imorgon för att komma med så bra information som möjligt?

Av MaKerS

Svårighetsgrad att komma in på master i KTH från Chalmers samt krav?

Hej! Jag läser på mitt tredje år i Chalmers Tekniska Högskola just nu i Automation och Mekatronik (civilingenjörslinjen), dock vill jag plugga mastern i KTH (helst aerospace engineering). Jag vet om kunskapskraven dock är det väldigt luddigt gällande högskolepoängskraven samt hur svårt är det egentligen? För att söka på ett masterprogram internt behövs 150 hp och externt 180 hp. Dock kan varken syv:en i KTH eller Chalmers svara på om jag behöver 150 hp eller 180 hp för att söka master i KTH (på grund av att båda universiteten är kvalitativa). Samtidigt undrar jag, kommer jag in om jag har de tillräckliga poängen? Hur svårt är det egentligen att komma in? Samt hur svårt är det att hitta arbete som en ingenjör med kandidatexamen?
ALL HJÄLP UPPSKATTAS!!!
Med Vänliga Hälsningar
MaKerS

Av MaKerS
Skrivet av GaMeR2K5:

Har ni någonsin tänkt på hur otroligt tråkiga och vardagliga filmerna skulle kännas om det fanns någon slags verklighet i dem? xD

Samtidigt så har man ofta suttit och tänkt hur löjligt det är med dessa överdrivna effekter.

Jo, jag förstår ju hur tråkigt det skulle vara och att man måste töja på några fysiska lagar. Men man kan väl få veta vad som är rätt och vad som inte är det. Nu kan jag bevara lugnet ifall en psykopat försöker döda mig genom att tända bensin bakom mig, då ska jag tydligen inte ut ur bilen och springa utan gasa i botten (eller högre än 5 km/h)

Av MaKerS

Jag skulle rekommendera en iPhone i alla dagar. Skärmens touch, telefonen i handen, mjukvaran och smidigheten känns bara bättre. Jag har haft Samsung galaxy s3 4g förut, visst den var väl helt okej. Men den blev seg redan efter ett år, samt att iPhonens mjukvara är mycket lättare samt snabbare än buggiga android. Visst mjukvaran är låst, men det finns metoder för att låsa upp den ifall man skulle vilja. Jag tycker att iPhonen även känns mer stilren, men det är väl en smakfråga. Du måste väl testa och se, alla måste inte tycka likadant. Jag kan aldrig tänka mig en samsung i dagsläget då jag älskar iOS, att det inte segar ner hela telefonen efter någon månad och lite annat. Men om någon i din familj/vänskapskrets har en iPhone, fråga ifall du kan låna den en dag eller två för att testa.

Av MaKerS
Skrivet av nackskägg:

Köpa programmet, antagligen.

Är du säker på det? Jag laddade ner dotBundle gratisversion fast det fungerade ändå inte. Är du säker på att man måste köpa programmet?
EDIT: När jag laddade ner dotBundle så fanns det inga alternativ till att öppna bundled program, utan man kunde bara bundla program.
Jag är helt ny inom området, så om ni förklarade lite mer skulle det uppskattas. Tack!

Av MaKerS

Bundled program kan inte öppnas, hjälp uppskattas

Hejsan, jag försöker öppna ett program. Men när jag dubbelklickar på programmet kommer bara texten "This program has been bundled by an evaluation version of dotBundle". Hur kan jag fixa detta fel? Är det något jag måste ladda ner för att kunna öppna det programmet? Tackar, all hjälp uppskattas.
Med Vänliga Hälsningar
MaKerS

Av MaKerS
Skrivet av XPerion:

För spelkonsoler också är detta ett bra val: http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2534247

Det är värt lägga till 700:- över ditt budget. En TV byter man inte på lång tid och bäst köpa en som är bra.

Vad är det som gör den tv:n värd mer än de alternativ jag gav?

Av MaKerS
Skrivet av CAD-Slaven:

Mythbusters behandlade detta. 5km/h.

saxat från http mythbustersresults.com/episode88
"If the trail of gas from the leaking gas tank of a moving vehicle is lit, the fire can catch up to the tank and blow up the car.
BUSTED
Through small scale tests, the MythBusters discovered that gas burns at just over 3 miles per hour, which is as fast as a brisk walk. Next, they lit leaking gas trails from both a remote control car and a regular pickup, and the flame did not catch up to either. A car going at the low speed of 20 miles per hour could easily outrun the stream of fire. Finally, they let the gas catch up to the tank, and it did not explode. In order to create an explosion, the Mythbusters filled the tank with enough gasoline to get an ideal fuel/air mixture for combustion. Even so, they could not make the gas tank explode so this myth was completely busted."

Haha, tack! Det var exakt så jag tänkte också. Bensinen kan omöjligt hinna ikapp en bil som kör i 100km/h som det händer i filmerna, och den exploderar tydligen ändå inte! tack för informationen

Av MaKerS

Vad är hastigheten på tänt bensin?

Hejsan som rubriken lyder undrar jag i hur många km/h bensin brinner i, alltså hur snabbt måste man köra en bil för att köra ikapp bensinen så bilen inte "exploderar" som det alltid brukar ske i filmerna?

Av MaKerS
Skrivet av giplet:

Skippa 4K i det prisläget. 4K är en extra funktion som du betalar för, men som för tillfället och förmodligen i flera år framåt inte kommer att användas särskilt mycket. Xbox, PS, Wii stödjer det inte. Köper du då en TV utan 4K för samma pengar, så får du en bättre TV.

Rekommenderar du tv:n som jag angav? Finns det bättre alternativ? Vad säger du om denna tv? Jag funderar på om det är värt med 3D-tvn?