Inlägg

Inlägg som MaKerS har skrivit i forumet
Av MaKerS

Hjälp med information om ny tv

Hejsan jag funderar på att köpa en ny TV där maxpriset är 6000:-. De TV:n jag funderar på är 4K TV och LG TV (samma tv finns för 5500 i it-shoppen LG TV). Det jag undrar över är vilken som är mest prisvärt om man tänker att den ska användas för film samt spelande (xbox, ps, wii). Finns det bättre alternativ?
MVH

Av MaKerS

Trådlös överföring av audio/video

Hej! Det är så att en kompis till mig vill köpa en trådlös audio/video överförare (vet inte namnet på vad dom egentligen heter). Detta är länken till modellen, och han vill gärna få lite utav sweclockarnas expertis. Är den prisvärd? Finns det bättre alternativ inom samma prisklass, eller mycket bättre för en slant dyrare?

TACK! För all hjälp på förhand
Observera att jag inte vet om detta är rätt forumsdel den bör ligga i så jag har anmält den själv.
MVH

Av MaKerS
Skrivet av Dannnw:

Testa att ta ut batteriet och strömkabeln och sedan hålla in "power knappen" i ca 10 sec så den tömmer strömmen i datorn. Prova som vanligt sen igen, det brukar fungera för mig ibland.

Skall testas!

Av MaKerS
Skrivet av dontmakeme:

OM datorn visar att den lever då du har på den, dvs lampor lyser upp men inget mer händer kan det vara ram minnena som är körda. Jag hade för länge sedan en dator där detta var fallet och jag testade en sticka i taget utan någon framgång var bara svart skärm och lampor lyste. Lånade en väns ram minnen och testade och det fungerade bra. Då hade med andra ord båda ram stockorna slutat fungera.
vet inte om det är så med din

Skrivet av jonatan80:

ibland har bärbara funktionen att den blinkar capslock / numlock onoff knappen beroende på hur många blinkningar och kombination blir ju en form av error kod. på hp sida så kan man sen söka vad ex:3 capslock 2 numlock betyder.

lite svårt att förklara

Jag kommer tyvärr inte åt ramminnerna då datorn inte är gjord för att öppnas enkelt. Jag hade inte tillräckligt med tid, men ska under nyår till min mamma igen, får kolla noggrannare då

Av MaKerS
Skrivet av jonatan80:

överhettad pga blockerade ventilations hål i botten, har hon haft den i sängen?

vilken modell/märke ?

HP Sleekbook 14-b120dx ska modellen vara, laptopen har väl mest stått på ett bord. Dock kan det hända att den stått på soffan/sängen också :/

Av MaKerS

HP Laptop startar med svart skärm

Hej! Det är min mammas hp laptop med en ivy-bridge i3:a och inbyggd grafik. Den ska ha 4 gb ram om jag minns rätt. Det är så att datorn startar, men skärmen är helt svart. Jag har testat koppla datorn till en annan skärm med då får skärmen ingen signal alls. Bör jag testa ram minnerna ett och ett? Andra råd?

Av MaKerS
Skrivet av barakudaxxl:

Tackar så mycket för hjälpen!

Om du har råd, lägg på 300kr till och köp en k-version av intels processor. Det är värt det, tro mig. Då nya processorer kommer ut kan spelen bli tyngre i längden och om du vill att din processor ska klara sig längre lär du behöva överklocka den, och då behöver du en k-version. Plus så får du även extra prestanda på stock

Av MaKerS

Okej, jag lyckades till slut. Det jag gjorde efter varningen var att starta om den normalt och boota från hårddisken, sen så fungerade det. Dock märkte jag att fläkten tydligen inte fungerar vilket resulterar i att den blir varm väldigt snabbt. Detta kan ha skadat delarna, eller åtminstone hårddisken (den stängs väldigt ofta pga värmen, och den har ju fått bluescreens och varningar som tyder på hårdvarufel). Och detta skall jag nämna till grannen.
Tack för all hjälp grabbar!
Kunde inte gjort det utan er!
Med Vänliga Hälsningar!

Av MaKerS

LOL, nu gick det att göra en bootable disk, fast jag fick varningen "Windows could not set offline local information" eller något. Sökte på google och det står att det kan betyda att hårddisken felar. Vet inte varför jag tycker det är roligt, kanske för att jag är för trött

Av MaKerS
Skrivet av intel2000:

Om du behöver hjälp och iso filer och att skapa bootbar usb kolla SweClockers länk

Asså det finns andra program än MS heter WinToFlash

Tack för länken! Dock så står det i slutet "Files copied successfullt. However, we were unable to run bootsect to make the USB device bootable...."
Vet ni vad det kan bero på?

Av MaKerS
Skrivet av mrqaffe:

http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_7-sy...

Kan kanske bero på skadade systemfiler, dvs läsfel.

Jag får då leta eftet min USB-minne för att testa med USB och återkomma senare. Tack för all tid ni spenderar för att försöka hjälpa mig.
Med Vänliga Hälsningar!

Av MaKerS
Skrivet av mrqaffe:

Är det en pressad win skiva så du vet att den är bootbar ?
Kan du göra en bootbar usb i stället och prova med ?

Skrivet av intel2000:

CD-läsaren och mekaniska hårddiskar på bärbart går sönder oftare än stationära.
När du satt in din DVD i CD-läsaren kunde du höra att den rör sig och någon lampa lyser ?

Om CD-läsaren är trasig då kan du installera Windows via USB minne.
Glöm inte tryck på F8 innan bios laddas så kommer upp en meny som du kan välja att boota en CD eller usb eller hdd.

Det jag gjorde var att starta datorn på nytt för att testa formatera den med CD-skivan igen. Denna gång fungerade det dock fick jag ett bluescreen. Vet ni vad detta betyder?

BSOD

Av MaKerS
Skrivet av mrqaffe:

Är det en pressad win skiva så du vet att den är bootbar ?
Kan du göra en bootbar usb i stället och prova med ?

Det är en bootbar skiva, det är jag ganska säker på. Får då försöka med usb minne istället och återkomma. Tackar!

Skrivet av intel2000:

CD-läsaren och mekaniska hårddiskar på bärbart går sönder oftare än stationära.
När du satt in din DVD i CD-läsaren kunde du höra att den rör sig och någon lampa lyser ?

Om CD-läsaren är trasig då kan du installera Windows via USB minne.
Glöm inte tryck på F8 innan bios laddas så kommer upp en meny som du kan välja att boota en CD eller usb eller hdd.

CD-läsaren verkar fungera då skivan snurrar, ljud hörs och man ser ljus komma från spelaren.

Ursäkta att jag skriver sent och slarvigt, har blivit sjuk :/
MVH

Av MaKerS
Skrivet av mrqaffe:

Du måste in i bios och ställa om så den bootar från cd vilket den inte verkar göra som du beskriver det, den datorn verkar dessutom finnas med och utan tpm modul, vet du varför den var låst och av vem? Varför hade din granne inte lösenordet ? Kan du komma in i bios eller inte ?

Jag har redan ställt om i bios, och jag har tillgång till bioset efter att jag reseta bios genom att ta ut bios-batteriet. Jag vet inte varför men min granne fick datorn av sin dotter (som använt den och arbetar som lärare och säkert låst den av säkerhetsskäl), grannen hade lösenordet (då hon sa att youtube och sånt inte fungerade och ville att jag skulle ta bort alla dokument, men hon glömde att nämna lösenordet när vi talades vid) dock är grannen en vän till min mamma och inte till mig vilket alltså betyder att jag inte har hennes nummer och min mamma var på arbetet. Denna HP är versionen med AMD processorn och inte intel. Tack för ditt svar! Ursäkta att jag såg det så sent.
MVH

Av MaKerS

Kan inte formatera hårddisk på laptop

Hejsan, en granne hämtade sin laptop till mig för att jag skulle formatera den. Den hade tyvärr ett power on lösenord så jag clearade cmos genom att ta ut batteriet. Efter en restart kunde man inte komma in i windows, vilket inte var ett problem då jag ändå skulle formatera den. Dock så kommer jag aldrig in i formateringssidan så att jag kan installera windows även när jag kör boota från CD-läsaren. Datorn tycks aldrig läsa cd:n då "tryck på valfri tangen för att boota från dvd" texten aldrig kommer upp. Datorn är en HP pavilion dv6.
Tack på förhand!
MVH

Av MaKerS
Skrivet av ole-jacob:

Ja mina resonemang kanske inte är dom bästa men jag FÖRSÖKER iallafall att vara trevlig. Känns iallafall gött att man är en trevlig person till skillnad från dig

Off-Topic: Alltså problemet är, enligt mig då, att du är för arrogant och nonchalant i din attityd. Du är även väldigt otrevlig mot dom som försöker hjälpa dig (på ett barnsligt sätt då, exempelvis att du kan driva med folk som säger "jag hade inte det på min tid", men kanske bara jag som uppfattar det som otrevligt). Även jag fick intrycket att du är en lågstadie-elev då du skriver som en. Du verkar ha förstått att du bör betala, och OM skolan skulle betala istället för dig är det mer en goodwill från dom (alternativt står det på kontraktet). Dock uppstår problemet mellan personer här och dig då du inte är så tydlig när du skriver. Alltså förstår man knappt om du förstått det dom skrev eller inte.
On-Topic: Du sa själv att du är väldigt nöjd att du hade en iPad under gymnasiets gång. Varför då klaga på att dom "tvingade" er att låna den? Sedermera så är du även "tvungen" att låna skolböckerna. Dock så får du (i dom flesta fallen) betala ifall du skulle råka ha sönder boken. Vilket resulterar i att du ändå får betala för iPaden (speciellt om du skrivit på ett kontrakt att du ska). Att du säger att du förstår att "man lika gärna ska betala", men har en attityd som försöker bevisa att du har rätt gör att folk hela tiden argumenterar om samma sak (inklusive jag). Så om du vill slippa höra fler personer som säger "MEN BETALA RÅÅÅ!!!" så är det nog bättre om du ändrar på din attityd lite grann.

Ursäkta om jag verkar otrevlig eller om det finns stavfel/grammatikfel, jag skriver från en iPhone med stora klumpiga händer.
Ha en fortsatt trevlig dag(natt)!
Med Vänliga Hälsningar
MaKerS

Av MaKerS
Skrivet av wartech:

Det händer när som helst, inte vid något speciellt tillfälle. Upplever dock att den fryser oftare precis när datorn har startat och inte lika ofta när jag har haft igång den ett tag.

glapp? testat koppla om kabeln mellan dator och skärm?

Av MaKerS
Skrivet av PHEEN:

Hejsan, nu är det såhär att datorn vill inte starta.. jag var och köpte nytt grafikkort och nätaggregat, gtx 760 och corsair 750w, gick hem, satt i delarna, satte på datorn, funkade perfekt då! sedan skulle man packa ihop och åka till ett lan och då när jag ska starta datorn så vill den bara inte! Moderkortet och grafikkortets lampor lyser grönt? vad kan va felet? Tack för alla svar!

Kan du koppla om grafikkortet? Den kan bli lite lös efter en biltur. Vilken modell av nätagget är det annars (bara av ren undran)?

Av MaKerS
Skrivet av Lenner:

Jag funderar på att köpa nya ram-minnen och undrar om dessa är bra.

https://www.komplett.se/crucial-ddr3-ballistix-tactical-8gb-k...

Mina övriga komponenter:

Gigabyte Geforce GTX 660 2GB
Intel Core i5-2320 CPU, 3.00 GHz 3.30GHz 1155 socket
Gigabyte GA-Z77P-D3 ATX-moderkort

Låg latens relativt hastighet, så det är bra minnen.

Av MaKerS

Nej precis, ingen fråga är för dum egentligen (sålänge den är informativ ). Alltså fläskfile du har rätt i att man alltid bör undersöka sin kundvagn innan man betalar, alla bör göra det även om dom är medvetna eller icke-medvetna kunder. Men det är en sak att kontrollera sin kundvagn, och en sak att behöva kontrollera sin kundvagn. Man ska alltid kontrollera innan man betalar, men man ska inte behöva kontrollera. Alla butiker och säljare bör följa en god affärssed och låta kunden välja själv vilka varor/tjänster hen vill ha. Detta leder till tillit mellan kund och säljare. Om man inte kan lita på säljare (vilket man inte kan idag) så finns det faktiskt ett problem. Även om jag i stort sett vet ifall säljaren försöker lura mig eller inte så skulle säljaren t.ex. kunna lura min mamma som tror på allt säljarna säger. Off-topic: Har inte min mamma rätt att handla utan att bli lurad? Vem fam vare som lura henne?! Oj nu sprack jag On-Topic: Men som sagt, man bör alltid kontrollera, men säljarna bör även följa en god affärssed

Ursäkta min wall-of-text här