Inlägg

Inlägg som k4rst3n har skrivit i forumet
Av k4rst3n

Skärm + HDTV = video hackar när man spelar

Hej alla Sweclockers, har fått ett problem som jag inte riktigt hittar någon lösning på så tänkte se om ni vet något som kan hjälpa.

Har under en längre tid kört en 22" Acer som primär skärm för program/spel och en 52" Full HD Samsung LCD som sekundär för film/video, främst då i 720p mkv-format. Fram till för cirka en månad sedan så har allt funkat fin fint och allt flöt på som de skulle när jag spelade spel på den primära skrämen (mestadels World of Warcraft i window mode) men nu på senare tid så fort jag kör högupplöst på HDTVn och kör igång spel på dataskärmen så börjar videon släpa efter på TVn. Ljudet är synkat men sjävla bilden har inte samma flyt som förut utan mer hackar/laggar fram.

Jag kör Win 7 Ultimate 64 bit på en AMD Phenom 9850 Quad core med 4 GB ram, ett ATI Radeon HD 5770 1GB grafikkort samt en 120gb Corsair SSD som system och en 1.5 TB WDC lagrings hårddisk. Använder codec Shark007 i Media Player Classic men oavsett om codecen är installerad eller vilken spelare jag använder så hackar videon fortfarande när jag spelar nåt på dataskärmen.

Var inte länge sedan jag gjorde en ominstallation på Windows 7 så är ett relativt fräscht system och allt funkade som de skulle även efter ominstallationen. Har inte installerat något konstigt när allt lagg började hända så är lite kluven om vad som är felet.

Någon av er här som haft liknande problem / kanske vet nån lösning på detta problem?

Tack på förhand för alla svar.

Av k4rst3n

Haft första generationens Xbox 360 sedan den släpptes för fem år sedan och under den tiden har den röd-ringat tre gånger men har alltid fått tillbaka den lagad så detta blir ett ypperligt tillfälle att köpa den nya: mindre väsen, större hårddisk, trådlöst, hdmi samt mindre storlek!

Av k4rst3n

Var o köpte mig en Logtiech MX518 och inget hänt än så länge så kan nästan garantera att det var den andra musen som börjat dö.

Av k4rst3n

Inte senaste, men det konstiga var att jag har kört med samma över ett halvår och har inte installerat något utan detta bara började hända nyligen. Kört en halv dag med en mini-mus nu som jag hade liggandes och än har inte något hänt så känns nästan som om det är Razer Deathaddern som har sett sina bästa dagar, jävligt surt då jag bara haft den 1½ år eller nåt, möss brukar ju hålla längre...

Av k4rst3n

Vekar som att när jag har Razer Deathadder drivisarna installerde kommer problemet oftare samt måste boota om datorn för det ska fungera. När jag kör utan kommer det inte alls lika ofta o den går att använda efter bara några minuter... men fortfarande, kan det vara musen som börjat balla ur eller nåt måtro?

Så himla konstigt för windows säger ju inte att han tappat kontakten den bara slutar fatta vad vänster och högerklick är på vissa saker... o detta är på ett nytt o fräscht windowsinstallation...

Blir galen här...

Av k4rst3n

Gjort en ominstallation nu och rätt som det var efter installerat grafik och antivirus så hände samma sak, musknapparna bara dör och tar en 15 min innan de kommer tillbaka om man inte bootar om datorn då funkar de som de ska. Tangentbordet funkar som vanligt o båda sitter på samma usb så kan ju inte vara den tycker man. Testade med en annan mus och samma sak där, windows 7 vägrar ta musklickningar i fönster, ibland tar han själva programmet i taskbaren men kaninte klicka på något innuti det...

Gud så irriterande, va fanken kan de vara... :/

Av k4rst3n

Musknapparna slutar fungera på ett konstigt sätt

Hej där alla Sweclockers, har ett märkligt problem som dök upp för några dagar sedan som jag undrar om någon har information om. Har sökt men inte hittat något svar så tänkte ni kanske vet något.

Jag kör Windows 7 Ultimate och för några dagar sedan så slutade musknapparna fungera på min Razor Deathadder mus. Det som var konstigt var att musen fungerade att röra på och när man vänster/högerklickade på Taskbaren så fokuserades den men när man sedan skulle klicka i fönstren (t.ex. firefox och irc) så vägrade det fönstret ta knapptryckningen. Det gick även inte att högerklicka på skrivbordet. Det enda jag kunde göra var att starta om datorn och då fungerade allt som vanligt igen.

Sedan i morses så gjorden den samma sak, knapparna slutade fungera i de aktiva fönstrena och efter ett tag poppa en blåskärm upp med ett fel i stil med "STOP: 00000000F, 0X0000000" (skrev aldrig upp exakt vad som stod dock så siffrorna bara ett exempel). Tangentbordet fungerade utan problem när musen "dog" så det gick att tabba sig runt och sätta på Mouse Keys o styra genom keypaden.

Som sagt, detta har hänt en fyra-fem gånger de senaste dagarna och den sista slutade som sagt med blåskärm. Jag avinstallerad Razer-drivrutinerna och uppdaterade till senaste vilket var nästan två versioner nyare och felet har ej uppstått än men känns ändå som det kommer komma tillbaka, första gången det hände hade datorn varit på i fyra dagar så känns som problemet kan uppstå när som helst.

I alla fall, någon som känner till detta problem, att musknapparna slutar fungera i de aktiva fönsterna?

Moderkort: Gigabyte GA-MA790GP-DS4H (bios version - date: f1 - 07/18/2008)
CPU: AMD Phenom X4 9850 Black Edition (quad-core)
Grafikkort: ATI Radeon HD 5770 1GB
OS: Windows 7 Ultimate (v 6.1 build 7600)

Tack på förhand för alla svar.

Mvh mLs

Av k4rst3n

Efter middateringen gått från ~95-100 mbit till ~65-75 mbit, tråkigt men va ska man göra...

Av k4rst3n

Mycket professionellt av ComHem att prata med sina kunder här måste jag säga!

Dock så verkar mitt modem uppdaterat sig utan att jag startade om det. Det började igår med att signalen försvann och kom tillbaka en sju-åtta gånger på eftermiddagen/kvällen men det stod fortfarande v19. Sen idag när jag tittade så stod det v20 så antar den uppdaterat sig under tiden jag sov (jobbar natt = sover dag) utan att jag behövde starta om det (:

Av k4rst3n
Skrivet av Flippin:

Funkar CG3100 modemet bra om just bara kör det som modem?
Inga skumma avbrott, streamning problem eller reboots?
Sitter på en en Dlink-655 som jag vill fortsätta köra på.

Japp, kör själv CG3100 som modem till DIR-655, funkat klockrent i en vecka snart (inte haft det längre), inga avbrott eller omstarter även fast modemet är kokhett. Stäng bara av NAT när du får det och brygga vidare till Dlinken.

Kör XBL, PSN, Stream PC->PS3, iPhone VNC->Win VNC med mera utan några som helst problem!

Av k4rst3n
Skrivet av psycho7256:

Stämmer detta, måste man bocka av DCHP innan man bockar av NAT i CG3100, jag trodde att det räckte med bara bocka av NAT i CG3100 om DCHP är på i Routern, jag vill bara använda CG3100 som ett rent modem..
Tacksam för alla svar..

När jag fick mitt modem förra veckan så det enda jag gjorde var att bocka av NAT och körde vidare den till DIR-655 och har inga konflikter så skulle nog säga Nej, du behöver inte bocka av DHCPn på Netgearen först, NATen tar han om det också.

Av k4rst3n
Skrivet av Phunky:

Hur menar du att de ska kunna fixa att det inte blir varmt? Antingen blir det FÖR varmt = fel på modemet eller så har man det inte stående som det är gjort för. Inte som att de kan firmwareuppdatera en bättre kylning

Vad jag menar med att "de borde fixa" är att Netgear borde fixa sina modem så de inte överhetter, oavsett vad det beror på, så borde de "fixa" så deras modem inte överhettas så lätt genom t.ex. bättre kylning. Klart fan de inte kan firmware uppgradera bättre kylning

Av k4rst3n
Skrivet av P-NILZ:

Ska ner och hämta mitt modem senare idag och jag tänker fortsätta använda min d-link router, så om jag förstått rätt ska man

  • Stänga av NAT

  • Slå av IP flooding

  • Konfigurera skiten i IE

Något jag har missat?

Typ, stänger du av NAT så stängs IP flooding också av.
Allt fungerade för mig i senaste FireFox.

Skrivet av FTTH:

Hjälpte en bekant som har Comhem och cg3100 modemet. Han hade också värmeproblem så vi ställde modemet upprätt. Sen hade han inte tagit bort skyddsfilmen på ovansidan av modemet. Såg att modemet är ventilerat bakom netgear-loggan där så det kan nog ha bidragit till att det blev för varmt. Än så länge har han inte haft problem igen men det har bara gått några timmar.

Mitt modem blir verkligen kokhet när jag har den liggandes under tvbänken, instängt, men har inte haft några problem med att det strular... än. Har det liggandes på en såndära laptopkylningsmatta så kanske hjälper lite men tar man under så bränner man nästan fingrarna av sig... De borde verkligen fixa så den inte blir så varm :/

Av k4rst3n

Efter en längre tid med 24/8 så har de äntligen byggt ut 100/10 här i "hålan" och fick idag det nya modemet. Har en dir-655 som jag är mycket nöjd med så ville inte använda netgearen som router/trådlöst så det enda som behövdes göra, som sägs i början av denna tråden, var att logga in på netgearen och stänga av NAT så vare bara o brygga vidare till dir-655 sen!

Funkar kanoners, toppat 11.5 mb/s som mest hittills!

http://www.speedtest.net/result/783208983.png

Av k4rst3n

Har ej kollat med Acer vad det skulle kosta att få en sådan insatt då jag inte planerat på att skaffa något mobilt bredband. Men är du sugen är det väl bara o maila eller ringa supporten och kolla?

Av k4rst3n

Jag skulle rekommendera Acer Aspire One 531 som jag själv köpte för en tid sedan. Väger inte mer än 1.2 kg, har ett 6-cells batteri som klarar 5-6 timmar utan problem. Litet mindre tangentbord (typ 80% av normalt) men inga problem att skriva på, känns precis som ett vanligt. Windows Xp Home.

http://www.prisjakt.nu/search.php?query=acer+aspire+one+531

Priset varierar beroende på vad som du vill ha i den (3g, bt, etc) men den jag köpte gick loss på strax över tre lök och är utan 3g samt bt vilket man enkelt o billigt fixar på andra ställen.

Väldigt lik den trollhattan länkade till där.

Av k4rst3n

Som jag skrev precis ovan Högerklicka på skrivbordet och välj Grafikegenskaper. Till vänster i rutan som poppar upp finns Bildskärmsegenskaper och om du inte har kopplat i en extern monitor finns det endast "Enkel bildskärm: Notebook" att välja på. Kan garantera att om du pluggar i en externa skärmen, startar om netbooken så kommer en till skärm att finnas i listan och därifrån kan du säkerligen ändra om du vill klona bilden eller förlänga den som ett eget skrivbord.

Står följande om du inte har en skärm ikopplad: "Flera bildskärmar. Obs! Innan du kan använda den här funktionen måste två skärmar vara anslutna till datorn. Anslut ytterligare en skärm."

Är en Aspire One 531h som jag kör.

Funkar inte det så ta Egenskaper på Skrivbordet och Inställningar, klicka på den andra bildskärmen (2) och välj "Utöka Windows-skrivbordet till denna bildskärm".

Av k4rst3n

Det är väl bara att plugga in en VGA kabel och sedan in i en skärm med VGA adapter om skrämen bara har DVI och välja dual/clone etc för att ha en extra skärm? Högerklicka på bara på skrivbordet och välj Grafikegenskaper så får du upp ett fönster där du kan välja Bildskärmsenheter.

Inte testat själv men brukar vara rätt samma på de flesta windows system.

Av k4rst3n

Jag kör på 50% ljusstyrka och då jag brukar surfa på webben mest (typ youtube, forum, msn m.m.) och lyssna på musik i iTunes klarar den runt sex timmar utan problem. Testade även sätta den i viloläge och efter tre dagars liggande så hade batteriet endast droppat med dryga 7-8%

Av k4rst3n

Man lär sig av sina misstag om man säger som så