Inlägg

Inlägg som MH25 har skrivit i forumet
Av MH25
Skrivet av Elkomannen:

@MH25:

Var bara 5 kort kvar när jag vaknade idag så innan jobbet la jag en beställning på din build och la till Win 10 så man bara kan sätta igång direkt när datorn kommer.
Nu får man hålla sig borta från allt på black friday så man inte råkar se ett bättre erbjudande

Ja, det gjorde jag också, verkar vara ett ganska bra köp. La till lite andra minnen och Windows.

Står det "beställningsvara" på grafikkortet hos dig också? Alltså i beställningsöversikten. Fanns flera kvar när jag köpte så det borde inte vara något problem.

Skickades från m.sweclockers.com

Av MH25
Skrivet av Elkomannen:

@MH25:

Ja får vi ett svar om att den verkar okey och inget behövs ändras beställer jag kanske ikväll missade ju Inets 2000 kr rabatt på det kortet.
Överväger dock att lägga till Win10 men är ju så satans dyrt

Ja, kommer nog göra det också. Mer för att jag kommer komma hem och bara vilja köra igång utan krångel, testad och klar.

Skickades från m.sweclockers.com

Av MH25
Skrivet av Elkomannen:

@MH25:

Har med varit sugen på den på komplett men din build ser väldigt trevlig ut och tänker som dig med angående moderkort och ram. Är det inga invändningar mot den kanske jag bygger den istället för den på komplett.
Står att den på komplett skulle ha vattenkylning, har denna det eller är det inte behov av det ?

såvitt jag förstår så är det inte nödvändigt eller ens önskvärt med AIO (all in one) vattenkylning för de flesta. Hoppas att någon mer kunnig kan ge oss lite feedback.

Skickades från m.sweclockers.com

Av MH25

Kollade på några recensioner av grafikkortet i kompletts bygge och set var sådär. Byggde ihop detta, har jag missat något eller ska jag byta ut något?

Ganska bra rea på GPU, någon som har koll på om det går ut imorgon? Det vill säga om mindre än en timme. Hittar inget om det på webhallen.

https://www.webhallen.com/api/cart-img/302707,288870,272328,2647...

Skickades från m.sweclockers.com

Av MH25
Skrivet av lappen81:

@MH25:

-Går du på den borde du minimum konfigurera/byta minnet till ett 3200mhz eller uppåt, ca 500SEK till
-Gällande 3600 kolla lite speltester om den ligger i rätt segment för dig, eller om det är värt att konfigurera om
-Bra att veta, men det lär inte påverka prestandan för spel, enbart dom dyrare X570 moderkorten som stödjer PCI-e gen 4 , om du i framtiden vill ha möjlighet att köra det (GPU, SSD).

Ja, jag kollade på minnen och kommer satsa på 3200.
Gällande processorn så verkar det som att det är värt pengarna för min del, spelar många olika spel och 3700x verkar vara den bästa kompromissen. Gjorde lite ändringar och hamnade på knappt 20k vilket är billigare än förväntat och täcker ändå mina behov för flera år framöver.

Har kollat på 570-korten också men det är väl dyrt för enbart futureproofing utan någon större vinst just nu som jag förstår det. Brukar uppgradera allt på en gång vid behov så det är inget större problem.

Tack för svar!

Skickades från m.sweclockers.com

Av MH25

Kan man tänka sig denna med Ryzen 3700x, 240 mm kylare och 1 Tb Ssd?
https://www.komplett.se/product/1110070/datorer/komplett-pc/k...

Skickades från m.sweclockers.com

Av MH25
Skrivet av Riddlich:

@MH25: psu? och jag skulle ta en annan m.2 om jag har ingen användning ha av en snabb SSD.

Självklart, det missade jag.:)

Man kan förstås ta en långsammare SSD, men jag betalar gärna lite extra för extra prestanda när det kommer till SSD.

Skrivet av Nivity:

Vänta lite hade jag sagt iaf.
För det första så kommer nog någon erbjuda gratis montering osv vilket de ibland kör.
Och kanske andra erbjudande samtidigt på komponenter.

Ja, jag kommer vänta till black friday, är som sagt inte hemma på några veckor.

Skrivet av Slinge:

https://www.komplett.se/product/1110070/datorer/komplett-pc/k...

Ta bort Windows 10 så kostar den 15100kr och har troligen bättre prestanda än den första du länkade för 25000kr. Passa på att köpa något med bra rabatt nu kring BF.

Skickades från m.sweclockers.com

Kollade på den också, men då är ju frågan om det är värt att gå upp till en bättre Ryzen och vilken man då ska välja.

Av MH25

Jag har kollat på Ryzen men jag greppar inte riktigt varför jag ska välja det, de tester jag har sett verkar antyda att en 9700K är likvärdig eller bättre än de flesta Ryzen när det kommer till spel och jag kommer aldrig göra något annat än spela (och titta på video, surfa och så vidare förstås) med den här datorn.

Men jag är inte omöjlig, kan jag få likvärdig eller bättre prestanda för samma/lägre pris så kör jag förstås på det. Jag ska läsa hela testet och se om jag blir klokare.

Skickades från m.sweclockers.com

Av MH25

Hej igen, har nu kollat runt en del och bestämt mig för en budget runt 22-24 000. Har kollat på denna:

https://www.webhallen.com/se/product/307125-Webhallen-Config-...
Men har också plockat ihop en egen utifrån tidigarr inlägg:

https://www.webhallen.com/api/cart-img/236123,290938,238450,3036...

Min fråga är om det finns något annat som är bättre, om jag missat något i mitt bygge eller om det finns något som expertisen här skulle byta ut/lägga till/ta bort och vad jag ska välja. Förväntar mig förstås att priserna sjunker något om jag väntar till black friday men priset är helt ok med mig även som det är så det är sekundärt.

Skickades från m.sweclockers.com

Av MH25

Det här är både underhållande och irriterande.

Underhållande för att förstås är en kul idé och ganska roligt att det är just tio år sedan, irriterande för att det används av människor som bara lämnar informationen "den är tio år gammal" och därmed antyder att det skulle vara något konstigt (som TS).

Som andra har sagt så har den torkat, torkad mat möglar eller ruttnar inte. Man har hittat mat som är flera hundra eller tusen år som varken ruttnat eller möglat. Bland annat smör i en myr.

Detta säger ingenting om kvaliteten på McDonald's mat. Det handlar inte om "kemikalier" som finns i maten (utöver kemikalier som NaCl vilket förstås hjälper till).

Av MH25
Skrivet av filbunke:

Fast då kan du lika väl sätta upp något hemma.

Det är ju långt ifrån sanningen. Det finns ett flertal anledningar till varför jag valt att inte göra det.

1. Det kräver en del fix för att få igång. Inte komplicerat, men ytterligare ett steg.
2. Det kräver hårdvara.
3. Det kräver att hårdvaran är igång, helst också avbrottsfri. Därför måste den vara inkopplad i en tom lägenhet, ibland i flera månader.
4. Om det blir något fel med den så är det inte helt lättlöst när man är 30 mil hemifrån.

Det finns en del goda anledningar till att köra en extern VPN jämfört med att ha en egen precis som det finns fördelar med att ha en egen.

Av MH25

Ja, det är det.

Men det handlar ju om att alla inte har behov av en VPN medan företagen gärna vill påskina att så är fallet.

Jag använder en VPN-tjänst eftersom jag spenderar mycket tid på öppna och halvöppna nätverk på hotell, vandrarhem och lägenheter där man inte har en aning om vem som har kontroll över nätverket. Även om min VPN-leverantör skulle spåra och kartlägga mitt användande så föredrar jag det framför att hotellets personal eller hyresvärden gör det. För VPN-företaget är jag en bland många användare, inte en person som man möter i korridoren.

Av MH25

Köpa nu eller vänta till black friday etc.?

Hej.

Bakgrund:
Jag vill ha en ny dator, min gamla från 2013 med uppgraderat grafikkort tuffar visserligen på helt ok men känner ändå att jag vill uppgradera och byta ut allt.

Surfade runt lite och hittade denna: https://www.komplett.se/product/1110020/datorer/komplett-pc/k...

Med min begränsade kunskap inom modern hårdvara så ser den ganska bra ut för det jag letar efter. Jag har dock ingen brådska med att köpa utan kan vänta till black friday och liknande reor nu i höst. En annan viktig poäng är att jag om en vecka åker iväg och jobbar och är borta till mitten av december så jag kommer ju inte ha tillgång till den.

Så några frågor:
Är det trots det en bra dator till ett bra pris?

Brukar de färdigbyggda datorerna sänkas i motsvarande nivåer under reorna?

Är 32 GB minne meningsfullt? Skulle sänka priset med tusen kronor om man går ned till 16.

Alternativet är förstås som alltid att plocka ihop delar själv vilket ju förstås har sina fördelar. Dock låter jag företaget bygga ihop, allt ska vara klart att köra så fort jag hämtar ut datorn så det mesta får ju komma från samma butik.
Om någon vill plocka ihop en motsvarande rig med andra delar från inet, komplett, webhallen, dustin eller liknande så vore det förstås intressant.

Av MH25
Skrivet av mrqaffe:

Varför inte spela upp det direkt i datorn ?
Det verkar vara en mycket underlig lösning att strömma.

Det jag vill åstadkomma är att slippa hålla på att skriva i browsern/använda musen via unified remote utan bara använda samma metod som vid chromecast.

Skickades från m.sweclockers.com

Av MH25

Streama till laptop.

Hej, är det möjligt att streama Netflix, HBO, youtube osv till en laptop med Windows 10. Använder Unified remote men ibland vill jag bara ligga i hotellsängen och använda telefon/tab och streama till en chromecast eller liknande, är det möjligt att göra det till laptopen på något smidigt sätt? Har laptopen kopplad till en skärm. Annars blir det nog att köpa en Chromecast till (har ingen med mig).

Av MH25
Skrivet av ClintBeastwood:

Hade jag ingen aning om. Hur då?

Skickades från m.sweclockers.com

Högerklicka på spelet i biblioteket och välj "set categories" så kan du välja att skriva in egna kategorier som då sorteras i ordning i biblioteket.

Angående ny design så är säkert trevligt för många men för egen del spelar det ingen större roll, jag har varit länge och designen som är nu fungerar. Den nya kommer säkert fungerar lika bra, men det lär inte göra någon större skillnad för mig så länge jag kan starta mina spel.

Av MH25

Assassins Creed: Odyssey. Plöjde lätt ner 100 timmar i det den här sommaren och ångrar mig absolut inte. Origins är också bra men jag fastnade inte riktigt för det.

Annars så har du Shadow of Mordor/Shadow of War som också är riktigt bra open world spel.

Av MH25

Jämförelsen har ju gjorts otaliga gånger men den tål kanske att upprepas.

Windows är en 2019 års Volvo, du sätter i nyckeln och den fungerar till 95% av de saker som 95% av befolkningen vill göra (hemanvändare).

Linux är en gammal Toyota Land Cruiser där två hjul ligger i baksätet så de måste installeras först. När man installerar dessa märker man att de bromsar som var installerade inte fungerar för det syfte man har så man byter ut dessa. Sedan kör man iväg och upptäcker att man behöver ha en bättre bränslepump. Man får hålla på en del med den för att det ska fungera. Den har ingen bluetooth-stereo och ingen flashig skärm i konsolen som kan visa vädret utanför bilen (men man kan installera dessa om man önskar). Men den tar dig till platser Volvon bara kan drömma om i sina reklamfilmer och den är flera gånger mer robust än Volvon.

Det säger jag utan att vara en Linux-fanboy på något sätt, den enda disten jag använder för tillfället är på en Raspberry Pi. Men jag blundar inte heller för att det är olika operativsystem för olika behov och olika människor. CLI är ju en av de största fördelarna med Linux och jag vet då inte vilka behov man har för att behöva "använda den för daglig användning" för när jag körde Linux så gjorde jag definitivt inte det. Min syster, som är lika teknisk lagd som en sten, har kört Linux i sex år utan att klaga. Jag lovar att hon skulle ringa mig och skrika något om att hon har blivit hackad om CLI öppnades.

Av MH25

Vill nominera Google Nest Hub, mycket trevligt tillskott till det smarta hemmet och i grunden en mycket mer användbar ersättare till en klockradio eller liknande alarm. Inte perfekt men väl värt det högre priset. Att på morgonen be den spela upp nyheterna eller lite musik från Spotify är guld värt. Särskilt när man, som jag, oftast ligger väldigt skönt på sidan. Väldigt ofta vänd från den. Det är bara ett mycket praktiskt användningsområde.

Av MH25

Verkar som att femtonårsspärren på självscanningen räddade mig igår. Hade ingen lust att vänta på godkännande så jag skippade den vilket verkar ha varit ett väldigt bra val.