Premiär! Fyndchans i SweClockers Månadens Drop

Inlägg

Inlägg som Kapten_Kanel har skrivit i forumet
Av Kapten_Kanel
Skrivet av LeVvE:

Den bättre hårdvaran spelar väldigt liten roll. DualSense är mycket skönare än Xbox kontrollern men Xbox är skönare än DualShock 4.

Xbox har även problem med sync av ljud i spel i flera år som fortfarande inte är fixat, varit skit sen de gjorde om inställningarna, kul att spela när ljudet inte stämmer med läpparna. YouTube appen på Xbox är även den skrattretande går inte få lip sync att fungera med någon ljudinställning, även om man stänger av passthrough. Patetiskt.

Xbox har även problem med HDMI handshake/edid på många TV-apparater så man får bara ut 2.0 PCM fast stöd för 5.1 PCM finns och fungerar på PlayStation.

aldrig haft något av dessa problem.
är det fel på mig?

Av Kapten_Kanel

inget finns.

Av Kapten_Kanel

Barnen har skärmtid på sina paddor. En timme på vardagarna och två på helger. Det fungerar bra.
De blir knepiga ifall de sitter för länge. Bråkigare och allmänt gnälliga. Ibland kör vi skärmfria veckor och de har börjat uppskatta dessa och kommer ibland med förslag om att ha det.

Av Kapten_Kanel
Skrivet av High1ander:

Har det sagts något om hur attacken gick till? Vad blir åtgärden/straffet mot Teitoevry? Man kanske inte kan skydda mot alla attacker men om det har attackerats på sätt som inte borde gå så är det ju extra pinsamt (t.ex. som Svenska Kyrkan som inte täppte till säkerhetsluckor som varnats för och man hade en vecka på sig).

Då jag fått en del insyn i tietos miljö så kan jag säga att det inte ser så vackert ut. Den vi tittade på var inte den drabbade men vi ville se över den då de har en del av vår miljö hos sig. Det var verkligen anmärkningsvärt dåligt och det är inte konstigt att detta hänt.

Av Kapten_Kanel
Skrivet av SpaceMan:

Vore det inte så trist att inte ha arbetskamrater omkring sig så hade jag jobbat hemma oftare, men nu snittar jag nog runt 2 dagar hemma och resten på kontoret.
Det viktigaste för mig är att ha flexibiliteten att jobba när och var jag vill.

exakt detta.

Av Kapten_Kanel
Skrivet av Json_81:

Fick precis mätaren bytt, några nya bud vilken mätare man bör ha?

https://www.m.nu/sensorer-wifi/elmatare-for-p1-han-port-med-w...
denna kör jag. fungerar mycket bra!

Av Kapten_Kanel

Jag har smarta lampor i alla rum. har inte så mycket automationer till dem, mest för att kunna tända och släcka på avstånd.
Smarta brandlarm i alla rum. Har en automation som tänder lampor ifall larmet går så man inte snubblar och brinner upp.
Värmen är satt så att den förutom styrs av tempen även påverkas av tid och elpris.
Även poolvärmen samt varvtal på poolpump påverkas av elpriset.
Sedan har jag lite vattenlarm på olika ställen. under kylen osv. för att varna ifall jag får läckage. i framtiden ska jag koppla in en automatisk ventil som stänger vattnet ifall läckage uppstår.
tror det är allt. Det mesta använder z-wave och styrenheten är en rpi med Home Assistant.

Av Kapten_Kanel
Skrivet av Prelatur:

Hittade denna på nätet:
name: nexthour_kwh_nok
unit_of_measurement: NOK/kWh
state: ‘{{ state_attr(’‘sensor.nordpool_kwh_krsand_nok_3_095_025’’,’‘today’’)[now().hour+1] if now().hour < 23 else state_attr(’‘sensor.nordpool_kwh_krsand_nok_3_095_025’’,’‘tomorrow’’)[now().hour+1-24] }}’

gött!
då är han nästan i mål

Av Kapten_Kanel
Skrivet av fremar:

Verkar inte som att det var det, men fick igång en test automation på ett vanligt eluttag när jag utgick ifrån din. Vet inte om det skulle vara möjligt att få till den så att det går att starta brännaren 15 minuter innan elpriset blir högt så att pannan hinner gå upp i temp så att elpatronens termostat slår ifrån innan elpriset blir högre. Har inte fått till någon smart styrning av elpatronen ännu, behöver nog en tre fas kontaktor för att bryta strömmen till den som jag styr med ett zigbee relä.

oj
osäker på hur man ska lösa den.
Det finns ju ett attribut i nordpool som visar dagens elpriser timme för timme.
Ifall du kör ett script som aktiveras en gång i timmen, kl xx:45 som kollar vad nästa timmes elpris blir så bör det fungera.
Du behöver dock kunna läsa ut varje timme ur attributet och matcha det mot nuvarande tid. Det är inte omöjligt, men kan bli lite trassligt.
det finns säkert fler sätt.
Ställ om klockan på ha-servern?
(bara skojar, det kommer inte bli bra)

Av Kapten_Kanel
Skrivet av fremar:

Hmm det kanske var så enkelt som att jag skrev styrningen utifrån över eller under 70, och då blir det 70 kr och inte ören.

Japp, så är det säkert.

Av Kapten_Kanel
Skrivet av fremar:

Har du någon kod på hur automationen ser ut, försöker att styra en brytare som slår till eller från termostatsignalen till pelletsbrännaren utifrån om timpriset är dyrare än vad jag betalar för pellets. Optimalt hade varit om den kunde slå till 10-15 minuter innan timmen med det dyra priset börjar.

Tjena
Det var ett tag sedan jag gjorde den och det finns säkert förbättringspotential. Ska se över den igen nu inför vintern.
Jag använder nordpool för att kolla elpriset och tado som smart termostat. I tado är måltemperaturen inställd. hvac mode sätts till auto när värmen sätts på. Detta låter tado starta värmen ifall tempen är under måltemp och stänga av ifall den är över. Man kan lösa detta med hjälp av en vanlig smart termometer också. Är elpriset för högt så sätts hvac mode till off vilket stänger av värmen via tado.

alias: Stäng eller starta värme beroende på elpris description: "" trigger: - platform: state entity_id: - sensor.elpris attribute: current_price condition: [] action: - if: - condition: and conditions: - condition: and conditions: - type: is_monetary condition: device device_id: c2946245b2b0c1763df66c7077 entity_id: 07604478d7ef3e275c0437d356 domain: sensor below: 1 - condition: device device_id: 251596fa4faf49e8a08a6fc35e domain: climate entity_id: climate.nedervaning type: is_hvac_mode hvac_mode: "off" then: - device_id: 251596fa4faf49e8a08a6fc35e domain: climate entity_id: climate.nedervaning type: set_hvac_mode hvac_mode: auto - service: notify.mobile_app_mattias_iphone data: message: Elpris under 1kr. Värme satt till auto. title: Värme satt till auto. alias: Starta värme ifall elpris < 1kr - if: - condition: and conditions: - type: is_value condition: device device_id: c2946245b2b0c1763df66c7077 entity_id: sensor.elpris domain: sensor above: 1 - condition: device device_id: 251596fa4faf49e8a08a6fc35e domain: climate entity_id: climate.nedervaning type: is_hvac_mode hvac_mode: auto then: - device_id: 251596fa4faf49e8a08a6fc35e domain: climate entity_id: climate.nedervaning type: set_hvac_mode hvac_mode: "off" - service: notify.mobile_app_iphone data: title: Stänger värme message: Elpris över 1kr /kWh. Stänger värme. alias: Stäng värme ifall elpris > 1kr mode: single

Du kan enkelt slänga upp automationen du vill, i det grafiska gränssnittet.

Av Kapten_Kanel

herregud.

Av Kapten_Kanel
Skrivet av P-son78:

I Sverige stängs det av på vintern när det behövs som mest....

Vi minns alla Ringhals 4
https://group.vattenfall.com/se/nyheter-och-press/nyheter/202...

Fast den gick ju sönder av oklar anledning. Det var ju inte ett planerat stopp, enl vattenkraft.

Av Kapten_Kanel

missade på teraflopsfrågan

Av Kapten_Kanel

Har fortfarande min gamla panasonic plasma.
Börjar klia i pryl-fingrarna...

Av Kapten_Kanel

vem använder ens kablar? För min del hade de kunnat ta bort den helt. Enda gången man har kabeln i är tack och lov när man ska ladda snabbt.

Av Kapten_Kanel
Skrivet av Playboy_1338:

I artikeln är det "Godkända" garantier? i så fall så är ju toppen på listan egentligen rena botten.
Då företagen som har lägst reklamations statistik nekar flest reklamationer.
Eller är det någon statistik på alla ärenden som kommer in till olika återförsäljare totalt för garantiåtgärd?

Jag tänkte säga att palit har sweetspoten men efter din kommentar borde Asrock ligga bäst till?

Av Kapten_Kanel
Skrivet av dannesthlm:

Artikelns tema var inte avsaknaden av hastighetsökning, utan att kortet tvärtom verkar LÅNGSAMMARE.

Med några få fps, ja. Inom felmarginalen skulle jag säga.

Av Kapten_Kanel
Skrivet av makarickiri:

Känner att jag är för dålig på spel för att skaffa en sån här väst. Kommer ju bara att göra ont

du kanske blir duktig fort

Av Kapten_Kanel

mina barn har bara apple enheter än så länge och där ställer man enkelt in skärmtid eller tidsramar för alla medlemma i familjen. Fungerar klockrent. De kan även skicka begäran om mer tid som kommer till föräldrarna.
När det blir dags för pc så vette tusan hur jag ska göra. Men det blir väl någon form av inställning i routern, kanske.