Inlägg

Inlägg som As1hangbf har skrivit i forumet
Av As1hangbf

Tack till alla som svarat, som nämt kommer han troligen skicka tillbaka allt och köpa nytt, så synd att man aldrig fick reda på var felet var med tack til allihopa

Av As1hangbf
Skrivet av Viita:

Om han ställer om SATA-kontrollern i UEFI/BIOS från AHCI till IDE, dyker den upp då?
Det går att köra SSD:n i IDE-läge men det är inte önskvärt.
Man kan ändra den till AHCI efter att man installerat windows, men då finns det två sätt att gå tillväga. Antingen pillar man i registret, och sedan gör ändringen i UEFI/BIOS, eller så gör man ändringen i UEFI/BIOS och sedan installerar om Windows eller "återställer det"

Min gissning till att SSD:n inte hittas i bios är att det har med "Secure Boot Keys" att göra.

sökte runt på nätet, andra har haft problem med bios updaterinar med just x570 TUF, och du kan inte gå tillbaka eftersom den ser ut att inte ha bios flashback. han plockade lös alla komponenter i riggen och cpun hade inte heller någo böjda pinnar och byggde ihop rigged med de gamla delarna och allt fungerade genast. så nu kommer han skicka tillbaka allt och beställa nytt.. möjligtvis intel eftersom hans amd erfarenhet inte var så bra men det återstår och se

Av As1hangbf
Skrivet av Viita:

Hmm, är det här ett nytt fenomen från MS? Kommer vi få se fler sådanahär trådar?

Det här är andra tråden på bara några dagar med samma problem som jag sett. "Krash vid uppstart under laddning".
Då ni redan har formaterat disken, så skull jag rekommendera att prova en "diskpart clean".

En "diskpart clean" kommer tömma hela disken, ta bort samtliga partitioner, etc. All data på den disken kommer gå "förlorad".
Därmed vill jag ha sagt, att det är rekommenderat att endast ha systemdisken inkopplad medans man kör detta kommando. Det är mycket tråkigt om man kör "diskpart clean" på en disk med data man vill spara.
Efter en "diskpart clean" så skall det bara vara att köra windows-installationen normalt, som att det var en ny disk i en ny dator.

Min misstanke är att det är något problem med EFI-partitionen, då jag tolkar det som att det är frågan om en "återvunnen" disk.
I klippet nedan kan du se hur man går tillväga. Det som är det intressanta börjar dock efter 2minuter.
https://www.youtube.com/watch?v=z4Z38pD1Gt0

Ett alternativ till "diskpart clean" är "EFI-rebuild", men om det är en disk som ändå formaterats helt, så är "diskpart clean" en snabbare process med samma effekt.
En länk till "EFI-rebuild" om du är intresserad av proceduren.
https://www.youtube.com/watch?v=F72D7uL6cZg

Edit:
Glömde tillägga. Det framkom aldrig den andra tråden om detta tips löste problemet eller ej.

Disk part clean är gjort flera gånger och alltid bara varit en disk kopplad under installationen. Efter att en bios uppdatering on the andra moderkortet (tuf x570 plus) så hittas inte längre ssdn men hårddisken hittas, förstoss testat med olika sata kablar och ström kablar men samma resultat. och det som gör det mer intressant är att diskpart - list disk inte ser ssdn eller hddn, fastän bios ser hddn men inte ssdn. misstänker att bios uppdateringen inte fungerar som tänkt annars vet jag inte mera ...

Skrivet av Oppna:

Det är helt klart svårare att installera med böjda pins på AMD men det går helt klart. Finns ett antal trådar på nätet om det.

Svårt att tro att det är psu eller cpu som är felet då det fungerar med stockkylare. Låter ju som om det är dålig kontakt mellan cpu och ram. Fel monteringstryck borde ju helt klart kunna vara en bov men anledningen till att jag funderade på pins var att det kan ju säkert förvärra situationen med monteringstryck

Skrivet av Oppna:

Är det några böjda pins månntro? Sådana här problem har ju skrivits om en del här på forumet och ett antal gånger har det varit böjd pin

fel monteringstryck eller pins kan vara potentiella orsaker, problemet är nu just att jag inte själv sett builden utan det är en vän som byggt den som sin första build efter mina rekommendationer, vilket gör felsökning svår och tidskrävande. skall föra informationen vidare i hopp om att saker och ting skulle äntligen klarna

Av As1hangbf
Skrivet av [SmR]BMF:

Låter ju faktiskt som något så ovanligt som en trasig processor.

det är vad jag börjar misstänka även fast det låter helt fel eftersom den startar, kommer in i bios och klarar av att installera windows från usb minnet. men ifall flera här kan hålla med om att det måste vara cpun så måste det tillsist göras också ;/

Av As1hangbf
Skrivet av mrqaffe:

Bilder på bygget ? Riv isär allt och montera om för det kan ju vara nått som sitter fel.
I början skrev du OEM moderkort, exakt vad är det för moderkort och vilket märke/modell av dator är det från början ?

Allt är rivit isär och ihop plockat igen ett antal gånger, eftersom 2 olika moderkort har prövats. orginellt var det från nån Asus OEM "gaming dator" men det finns inget av de orginala delarna kvar i riggen.

Skrivet av Lembritt:

@As1hangbf: Då har du bara 3 saker kvar att utesluta, om jag läst korrekt.

SSD, nätagg och processor.
Kraschar Ubuntu om du kör utan SSD/HDD inkopplat?
Kan du prova med annat nätagg?

Sedan är det bara processorn kvar, även om det är ovanligt, kan det vara fel på den.

Eftersom han har provat installerat på SSDn och på en slö HDD med samma resultat så borde ssdn vara fine, nästa test är att köra linux live från usb. nätagg är inte testat efterom det borde inte ha någon skillnad.

Skrivet av Lembritt:

Fungerar kylningen på processorn? Kan du se temp i BIOS och snurrar fläkten som den ska?

Kyls av en 212 black edition som var fullt fungerande i den förra builden, alla fläktar snurrar och temp i bios är normal

Av As1hangbf
Skrivet av hasenfrasen:

När ni installerar windows på datorn, se till att den är nätverksansluten samt har endast EN enda disk ansluten dvs Evo 860. Koppla loss den andra HDD-disken. Prova även "Legacy boot" dvs mha MBR istället för GPT.

Har provat med nätverksansluten och utan, det är alltid endast en disk ansluten, aka 860EVO. har provat ida med legacy boot enabled, ssd i mbr mode och en legacy windows usb sticka. ändå precis samma fel.

Om någon annan har något vi kan pröva hör gärna av er, vi är helt utan ider nu.

Av As1hangbf

Ny installerad windows 10 fryser efter uppgradering av cpu, moderkort och ram

Hej,

En vän uppgraderade från i7 7700 och ett asus OEM moderkort med slöa OEM ram minnen till en MSI B550 Tomahawk, Ryzen 5 3600x och 16gb Trident Z rgb efter mina rekommendationer för att inte flaskhalsa sitt 2070super som han nyligen uppgraderade till.

Jag rekommenderade att installera om windows och han gjorde det men efter att installationen är färdigt fryser den alltid på andra omstarten där punkterna snurrar i en cirkel och den går aldrig vidare.

Vad jag testat:
- I bios ahci mode on, uefi mode, xmp profile on och off och förstoss resettat alla factory settings ett antal gånger, och prövat uppdatera till senaste bios versionen.
- Har också prövat koppla ur alla usb enheter inkopplade under starten.
- SSDn har blivit omformaterad flera gånger, och har dubbelkollat att den är detected som GBT och har också testat att installera windows på en fungerande hårddisk, och testat flera olika sata kaplar
- Har prövat windows egen startup repair, kört sfc /scan now och exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth (kan inte boota till safe mode i detta läget)
- Har också prövat gamla slöa 2400mhz ram som fungerade i riggen före uppgraderingen och nya Trident Z RGB ram.
- Har också provat med 2 grafikkort, hans 2 månader gamla 2070super och ett gammalt fungerande gtx1050.
- har provat med 2 usb minnen med media creation tool som endast tillåter nerladdning av windows 10 ver. 2004, också prövat med win10 ver. 1909 gjort med rufus och också testat senaste versionen av ubuntu och den crashar genast då man bootar från usb minnet.

Eftersom både windows och ubuntu crashar så utgick vi från hårdvaru fel, och han köpte ett nytt moderkort, Asus Tuf x570 Plus men fortfarande fryser windows på andra restarten efter installationen på exact samma ställe, och just nu har han 2 fungerande moderkort och planerar att returnera ett av dem.

Finns det något mer vi kan pröva? ända jag kan komma på mera är att felet är i cpun vilket ockå låter otroligt..
Har du något vi ännu kan pröva? hjälp uppskattas!

(vet inte hur man länkar in bild men här är bild på där det fryser: https://imgur.com/HZznWpr )

full specs:
MSI B550 Tomahawk och Asus Tuf x570 Plus
Ryzen 5 3600x
16gb Trident Z 3200mhz och 16gb 2400mhz från en OEM pc
Asus Dual 2070 Super
1tb Samsung 860 EVO och 1tb random hdd
Corsair RM650 80+Gold
Corsair 275R

Av As1hangbf

Windows 10 gratis?

Hej.
Går det ennu att få windows 10 gratis med en win7 nyckel? Tiden skulle ju ta slut men hörde något om att de ennu skulle vara möjligt att få?

Av As1hangbf

#5199.72MHZ (AMD FX-6300) på LUFT av "As1hangbf" Valideringslänk

Tror inte jag vågar fösöka klämma ur höger MHz med min gamla CM Storm Hyper TX3 EVO xD är dock väldigt nöjd med min första plats i 4GHz klubben kul trådar du har btw

Av As1hangbf

#4999.73MHZ (AMD FX-6300) på LUFT av "As1hangbf" Valideringslänk

Av As1hangbf

Säker temperatur för i7 4702mq?

Gokväll

Har i sommras köpt åt mej denna dator -> http://www.webhallen.com/fi-fi/tietokoneet_ja_tarvikkeet/1933...

Det är först nyligen som jag har börja spela lite spel på den, och märkte att tempen på cpun går genast upp till 85c men tänkte först att det var okej eftersom de brukar väl vara säkert att ha upp till ca. 90 med intel? men sist jag spelade lite GTA IV som jag vet är cpu tungt så hade jag tempen som mest på 97-100c vilket började göra mig lite orolig. Är det för hög temp? borde jag fundera på nån tilläggskylare eller? va tycker ni?

Av As1hangbf
Skrivet av stoltz:

Storleksmässigt skiljer det en hel del, något att tänka på kanske. phonearena.com eller androidenheter.se. Personligen tycker jag M2 är för stor för vad du får. ...å andra sidan tycker jag även G2 mini är stor för att vara en "mini".

Tack fö svaret. Hade också själv märkt också att M2 är till och med är större i mått än min egen nexus 5a fast den har mindre skärm. vet ej dock om de e en dealbreaker. och håller lite med också va du säger att g2 mini e för stor för att vara mini. men nu ede endå inte namnet som spelar roll viktigaste är om telefonen är värt att skaffa eller om M2an ett bättre alternativ.

Av As1hangbf
Skrivet av Kevinkingeen:

Satt med samma val och jag tog G2 mini, efter 3 månader är jag fortfarande väldigt nöjd. Batteritiden är bättre än min mammas S5.

Tack för svaret. Skönt att höra att betteritiden är bra för min flickväns gamla galaxy trend har katastrofbatteritid

Av As1hangbf

G2 mini vs Xperia M2

Gokväll.
Min flickvän ska ha ny telefon och ja ha titta ut 2 alternativ. LG G2 mini och Sony Xperia M2. Båda är så gott som identiska i specs, med väldigt små skillnader och de kostar båda lika mycket och är de 2 som passar bäst in på min flickväns behov i den prisklassen. Vilken är det bättre alternativet? (vill hellst inte få svar i typ med "köp denhär istället bla blabla." jag fråga inte efter det utan bara era åsikter vilken ni skulle välja. G2 mini eller M2)

Tack på förhand

Skickades från m.sweclockers.com

Av As1hangbf

prissät cpu och mobo!

Hej!
En vän är intresserad att köpa en begagnad Phenom II x4 965 BE processor och ett Asus M5A78L-USB3.0 mobo. Båda är köpta för 2 år sedan. Moderkortet hade problem från början och blev skickat tillbaka för reperation och jag köpte ett nytt under tiden för jag orkade inte vänta, efter de kom tillbaka har de alldrig blivit testat men det borde ju fungera efter reperation. Processorn blev bara använd 1 år tills jag böt ut den. Hur mycket borde jag ta betalt om jag säljer dem?

Av As1hangbf

qpad mk80 hjälp

Gokväll.
jag har tänkt byta några keycaps och funderar på hur man får lös backspace, enter och shift? det finns nån metaldel under som håller dem i balans. hur gör man för att byta ut dem. och passar duckys backspace, enter och shift på mk80?

Av As1hangbf

45nm cpu i 65nm socket PROBLEM!

hej!
sålde för 2 dagar sen en core2 duo e 8300 2,83ghz och 4gb i 800mhz till en väns extra dator. då han la i komponenterna så fick han black screens osv. och nu då ja sökte upp så märkte jag att moderkortet (asus p5ld2-vm) inte supportar e8300 pga den är 45nm och moderkortet endast supportar 65nm cpus. så då satte han i sin gamla skräp pentium tillbaka med 4gb ram men datorn startar endå inte, den startar inte heller med orginal ram. så nu är frågan. har moderkortet gått sönder pga vi satt in 45nm core2 duo? hjälp uppskattas!

Av As1hangbf
Skrivet av Elitist:
Skrivet av soderkvist:

Jag rekommenderar 360-kontrollen också. Vanligtvis är det så att gränssnittet i spelen anpassar sig till din xbox-kontroll, med y, x, a, b, spakar osv. Kontrollerna blir så som de skulle ha varit med samma spel på xbox. Aldrig har jag behövt ställa in något själv utan det bara fungerar.

Den här med medföljande usb-dongel: http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=170247

köper 360 kontrollern då, tack så mycket

Av As1hangbf
Skrivet av hoski:

360-kontrollen, helt klart.

kan man använda 360 kontrollen trådlöst till datorn? får man motagaren med?

Av As1hangbf

controller för pc. RÅD SÖKES!

Gokväll.
jag söker en controller för pc, hellst trådlös. hade förr en logitech gamepad f710 som slutade att ta kontakt med datorn som ja gick tillbaka pengarna för. söker nu en ersättare. många använder xbox 360 controllers. ede någo att skaffa? kom gärna med råd och förslag! priset spelar inte så stor roll