Inlägg

Inlägg som ByteBitten har skrivit i forumet
Av ByteBitten

Jag har träfasad så jag lossade en lock-bräda och drog kabel från källaren (där jag har inkommande fiber ) till andra våningen och vinden under den. Har sedan en switch srående i källaren resp. på andra våningen varifrån jag distribuerar ut nätverk dit jag vill ha det.

De så kallade kattvindarna är också smidiga att dra kabel i.

Jag har efterhand som vi har renoverat huset lagt in nya rör för nätverk för att underlätta dragning till nya rum.

Av ByteBitten

Tack Albin92!
Den blir perfekt till mitt nästa projekt.

Av ByteBitten

Är intresserad, kan hämta.

Av ByteBitten
Skrivet av StuntmanMike:

Tack för tipset!

Av ByteBitten

Köpa RGB Leds till Ducky Shine 5

Hej,

Jag har ett äldre Ducky Shine 5 tangentbord där 5 av bakgrundsbelysningsdioderna har lagt av.
Någon som vet om det går att köpa sådana någonstans till vettigt pris (vill inte lägga för mycket på det då det trots allt är ett gammalt tangentbord)?

Av ByteBitten

Jag brukar köpa på Electrokit, de kan säkert hjälpa dig med val av ersättningskomponent också.

Annars är det som du skriver att kolla på de gamla och välja samma typ och kapacitans samt minst samma spänning. Är det trångt på kortet kan det vara bra att ha koll på storleken också så de får plats.

Slutligen en varning, att greja i en nätdel innebär risker och du måste vara noggrann och veta vad du gör, samt att det ska ha varit spänningslöst (sladd urdragen) länge helst flera dygn innan det öppnas för att undvika stötar.

Av ByteBitten

Har inte kikat på just din modell men att byta en kondensator i nätdelen är oftast inte så svårt eller särskilt dyrt i komponentkostnad.

Av ByteBitten

Har du kollat så APN inställningarna för MMS också är exakt som i Vimlas guide? Vill minnas att jag hade hade missat något där och att det gav liknande problem.

Ja, jag vet att jag tyckte det var ologiskt att det skulle påverka internet men det gjorde det.

Av ByteBitten

Ja, manualen var inte till mycket hjälp, om inte maskinen varit designad för att kunna byta slangen utan att ta isär/jobba i maskinen så är det nog tyvärr det som gäller.

Obs! Innan du gör något med maskinen se till att göra den strömlös! Antingen genom att dra ur stickproppen (om det går) eller skruva ur/koppla ifrån propp(arna) till den.

Om du har en ny ersättningsslang kanske du kan bilda dig en uppfattning om hur långt in/vart slangen går. En gissning är att den går till utloppspumpen som troligtvis sitter höger fram nere (sett framifrån). Har du tur kan du komma åt den underifrån genom att tilta maskinen, var försiktig med att tilta den för mycket då trumman kan hoppa ur sina fästen...

Eller om du känner dig osäker, kontakta en reparatör och be om ett pris, har du tur kanske du kan få tips på hur du skall göra samtidigt.

Av ByteBitten
Skrivet av TraXx:

Sämsta bruksanvisningen jag någonsin sett tyvärr. Inga instruktioner i varken text eller bild...

Ok, vad är beteckningen på maskinen?

Av ByteBitten

Om du inte har bruksanvisningen till maskinen skulle jag föreslå att Googla på beteckningen och leta upp den, borde stå i den hur du skall göra.

Av ByteBitten

Synd,

Det finns ju också nedladdningssidor på både gamla och nya webbadressen. Inget där som funkar?

Gamla
Nya

Av ByteBitten

Hej och välkommen till forumet

Har du provat att kontakta tillverkaren? De verkar ju finnas kvar och kan säkert hjälpa dig.

Av ByteBitten

@waeras
Ok, tack för återkopplingen.

Av ByteBitten

Hej,
Är intresserad av att testa med nya batterier.

Av ByteBitten

Har en vit Samsung NC10 med 2GB ram i bra skick om det kan vara av intresse.

Av ByteBitten
Skrivet av bigfoss:

Jag har Vimla och Pixel 6a. Inte bara dubbla SMS som är problemet med aktiverat 4G-samtal. Har upptäckt att dessa samtal bryts ofta. Ser ett mönster på att det sker exakt 15 respektive 20 minuter beroende på om det är inkommande eller utgående. "Servern kan inte nås" ploppar upp i displayen i samma ögonblick som det bryts. Stänger jag av 4G-samtal så kan jag prata i timmar...

Intressant, vi har som sagt slagit av samtal över 4G tills vidare för att slippa dubbla SMS, så vi har inte sett problemet med avbrutna samtal (ännu).

Av ByteBitten
Skrivet av HSPA4ever:

Så är det säkert, men eftersom VoLTE-profilen innefattar IMS-inställningar, som också används för SMS över IMS, och du verkar ha operatörens VoLTE-profil, så vore det väl värt ett försök att slå på (eller av) SMS över IMS? Jag vill minnas att om SMS över IMS är påslaget i telefonen så utesluter det andra SMS-alternativ.

Lycka till!

Försökte hitta inställningar för IMS som du förslog men hittar det inte, det närmsta jag kan hitta är IMSI under "MVNO-typ"...

Av ByteBitten
Skrivet av Saddl3r:

Det här har nog operatören tänkt på, du behöver inte vara orolig att det inte ska gå att ringa

Nja, mitt förtroende för att "någon har tänkt" är inte så stort i dessa sammanhang, men som det är nu har jag valt att vänta och se.

Av ByteBitten
Skrivet av HSPA4ever:

Hmm. Är du säker på att det är VoLTE-inställningarna som ger dubbla SMS?

Vanliga orsaker till dubbla SMS är
- att man installerar en SMS-app som inte är den SMS-app som telefonen levererades med;
- att det är något spök med SMS-inställningarna.

En del appar föreskriver att man inte skall avaktivera den ursprungliga SMS-appen eftersom man då riskerar att tappa inkommande SMS. Andra appar säger att man skall avaktivera den ursprungliga SMS-appen för att inte få dubbla SMS.

SMS kan skickas på olika sätt. Det brukar finnas en kryssruta eller liknande för paketförmedlade SMS. Ibland står det något om SMS via IMS. Om du kan ha anledning att ändra i SMS-appen eller i telefonens systeminställningar behöver du i så fall hitta fram till själv.

Lycka till!

Ja, jag är ganska säker på att det är VoLTE-inställningen som påverkar de dubbla SMSen. Har testat att slå på och av inställningen flera gånger och beteendet är konsekvent, VoLTE på ger nästan alltid dubbla SMS, VoLTE av ger aldrig dubbla SMS. Har även googlat på problemet och det är fler som har kommit fram till samma slutsats. Förhoppningsvis så löser Vimla detta tills vi måste använda VoLTE annars får det bli en annan operatör (endast Vimla som verkar ha detta problem).