Inlägg

Inlägg som Obligatorisk har skrivit i forumet
Av Obligatorisk

Logitech har ett TKL-bord och då slipper du dessutom Cherry-switcharna. Romer-G är bättre än Cherry MX i min högst objektiva åsikt.

Av Obligatorisk

Hur lyckades du få så små bilder?

Av Obligatorisk

Välj Anti-adblocker killer samt Fanboy's Swedish i Ublock Origin. Finns under 3rd party filters i inställningarna.

Kanske kan funka.

Av Obligatorisk

Det är sällsynt att enskilda komponenter brinner upp av sig själva. Det brukar ofta vara en annan orsak bakom, eller att associerade komponenter går sönder i samma svep. Därav är det inte alls säkert att det hjälper att byta ut transistorn.

Enklast är att löda loss en av de andra, icke-brända, och mäta på den för att se om det är NPN eller PNP (eller rentav en FET, då är du mer körd). Därefter bara ta en helt vanlig "general purpose" transistor och byta ut, och hoppas på det bästa. Mer djupgående felsökning än så är inte direkt möjlig, eftersom du saknar schema eller annan information.

Av Obligatorisk

Systemkameror börjar bli ganska ute för alla som inte är super-entusiaster/proffsfotografer. Hela segmentet är i princip meningslöst nuförtiden.

Skaffa en spegellös med utbytbar optik i stället. De senaste modellerna har lika bra bildkvalitet, är oerhört mycket snabbare och är på alla sätt mycket bekvämare att ha och göra med, bland annat p g a mindre vikt och storlek.

Dock är det många som inte har koll på läget, och tror att systemkameror fortfarande har ett existensberättigande hos vanliga konsumenter. Därför kommer du att få många dåliga rekommendationer både på internet och i butikerna.

Våga vägra systemkameror!

http://www.techradar.com/news/photography-video-capture/camer...

Köp Olympus OM-D E-M10.

Av Obligatorisk

Kom ihåg att "aldrig överklockat" alltid betyder "hårt överklockat". Varje gång.

Av Obligatorisk

Snarare en numpad med inbyggd miniräknare.

Rätt praktiskt på kontor, men då behöver man inte RGB-belysning.

Av Obligatorisk

Ta hela tangentbordet som det är och duscha det, samtidigt som du tar en stor borste och skrubba rent. Detta för att få tangenterna skinande och fina. Ta därefter bort tangenterna och skrubba mera (fortfarande i duschen). Svinga tangentbordet hårt efteråt för att få bort den största delen av vattnet. Lägg det på balkongen i den fina solen i en dag.

Sen kan du testa. Borde funka.

Av Obligatorisk

Är den här tråden från 90-talet? Vem behöver intern cd-läsare?

Av Obligatorisk

En kille på jobbet fick Windows 10 installerat på sin dator utan att han godkänt det, och nu måste jag hjälpa till att ta bort skiten... Jävla Microsoft. Windows 10 är ju faktiskt t o m sämre än Vista!

Och det är inget konstigt - Microsoft påtvingar verkligen skräpet. Har ni inte läst nyheterna här på Sweclockers? Kryssa bort skiten och det installeras ändå.

Av Obligatorisk

Det är nog snarare nätagget som pajat moderkortet. Det händer nästan varje gång.

Av Obligatorisk

Glapp i sladden. Har upplevt liknande problem.

Av Obligatorisk

Den är nedlagd sedan länge. Förstapartspel kommer inte och inga större tredjepartsproduktioner heller.

Dock finns det mycket bra spel släppta redan, men bara om du gillar japanskt, t ex rollspel.

Av Obligatorisk

Jag har jämfört många hurlurar och en sak jag märkt är att ljudet mellan dem skiljer sig generellt väldigt lite.

Därför rekommenderar jag något så enkelt som ett par Urbanears Plattan. Mycket bra ljudkvalitet och ett lågt pris (brukar kosta runt 300).

Av Obligatorisk

Kom ihåg att akustiken i rummet är hundra gånger viktigare än själva prylarna i sig. Har du som du säger lyhört hemma så kommer det att låta illa hur bra grejer du än har, så tänk på detta. Skit duger.

Av Obligatorisk

Det finns ett trick som avsiktligen förhindrar dig att byta uttag i bara ett rum (du måsta alltså göra hela bostaden):

Alla vägguttag inom fyra meters avstånd från ett jordat måste också jordas. Detta för att förhindra att du tar i jord och ett strömförande föremål samtidigt.

Som lekman får du ta loss plastskyddet på ett vägguttag (t ex vid målning/tapetsering), men inget annat är tillåtet, allt som sägs i tråden som inte stämmer överens med detta är felaktigt.

Av Obligatorisk

Provade du att boota DOS (med usb-stöd)? När det är uppstartat provar du bara att skriva C: eller D: eller E: tills du kommer fram i usb-minnets rot.

Om du inte får igång usb så får du väl bränna skivan en gång till - men denna gång inkludera bios-filerna.

Av Obligatorisk

Bränn Hiren's boot CD på en skiva och starta från den.

Med den skivan kan du starta DOS (med USB-stöd!) och flasha bios-filer som du har liggandes antingen på CD-skivan eller en USB-sticka.

Av Obligatorisk

Skölden är jord. Utan jord så kommer ingen ström att gå och inget fungerar.

Av Obligatorisk
Skrivet av YamahaDGX630:

Själv föredrar jag ESD-handskar och har använt det i några år nu. Bättre grepp när man håller i komponenter, skyddar mot kylpasta när man kletar med det, även skönt när man grejar med kablar till nätagget som tenderar att ha överdrivet vassa kanter. Och sedan ser det lite mer proffsigt ut också Men kanske det bästa av allt, man har händerna helt fria.

https://www.google.se/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&esp...

Hanskarna har ingen som helst effekt om du ändå inte kopplar in dig med ett armband.