Inlägg

Inlägg som Hyperhorn har skrivit i forumet
Av Hyperhorn

@Mattias10: Stämmer, kastade in ett Guld bara för att, men funkar nog lika bra med ett för 900 och Bronze

Av Hyperhorn

@Woaini: Ja det va min första tanke. Dock osäker på vad det moderkort som redan finns kan kopplas ihop med. Inte tittat upp det. Sen lät det som ett nytt chassi va intressant samt lagring. Sen va RAM DDR3. Men om det går att bara byta ut det du nämnde och spara moderkort etc så kommer man undan mycket billigare

Av Hyperhorn

Man kan ta något liknande enligt nedan. Man kan ta ett lite billigare grafikkort (some ett vanligt 1660) och även kanske snäppet billigare CPU så har man råd att kasta in gott om SSD också + kylare till CPU. Men denna har du ett nytt chassi i också. Går kanske att ha kvar andra chassit och sätta in sakerna i det också

https://www.inet.se/kundvagn/visa/13138602

https://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.png

https://www.inet.se/kundvagn/bild/13138602

Av Hyperhorn

@Paddanx: Datorn har nu varit inne på service och de säger att det är moderkortet som inte är stabilt :/ Är det ens rimligt att en dator som användes i ca 1.5 år och sen låg oanvänd i 1.5 år bara krashar? Den kostade nästan 14000 för fan. Känns sjukt dåligt????

Av Hyperhorn

@Paddanx: Tyvärr har problemet fortsatt. Det verkar ha funkat bättre med kabel än med wifi iaf. Så kanske fel på nätverkskortet? Värt att köpa ett kort själv och byta? Eller ska man lämna in och låda Asus byta etc? Ringde Asus och lät som att det skulle kosta ca 2k med arbetskostnader. Känns sjukt dyrt för en dator som ajg köpte för ca 3 år sedan. Så typiskt att den ramlar ihop precis när den fyllt 3 år fast jag knappt använt datorn...

Av Hyperhorn

Ljud till TV Black Friday

Finns det några rekommendationer för ljudsystem som faktiskt är bra? Har nu bara TVns inbyggda. Ser massa olika soundbars etc på ganska bra rabbat. SÅ min fråga lyder: Finns det ljudsystem under 3k som faktiskt är värda att köpa? Eller kan jag lika gärna använda TVns ljud när vi pratar denna prisklass?

Av Hyperhorn

Som andra säger så beror det lite på. Om du inte programmerar mot osX och bara sitter i en virtuell miljö så känns en Mac onödigt dyr. Specielt med tanke på att skit de fått för sina senaste versioner av datorer (tangentbord, skärm etc). Men nya modellen kanske är bra. Men annars så tycker jag Dell XPS är något som funkar väldigt bra, Dell går också ofta att få linux indraget i direkt om man föredrar det före Windows. Men det är lite av en smaksak skulle jag säga, samt vad för programmering du ska använda dig av.

Av Hyperhorn

@Paddanx: Nu är situationen lite annorlunda.

Datorn är renblåst och har försökt installera alla senaste drivers.

1. Den har slutat blåskärma! Yay!
2. Ett annat problem har nu uppstått.
Detta händer i princip hela tiden vid användning av datorn: (Nu menar jag så att man knappt kan använda webläsaren för att det sker så ofta)
https://imgur.com/c2WqcAq

Vad beror detta på?

Av Hyperhorn

Endast intrsserad av stol

Av Hyperhorn

@Vickyste:

Vad för spel spelar hen?

Black friday är nästa helg så då kan man troligen hitta helt okej saker för den pengen.

Av Hyperhorn

@Kasken: Gällande skärmen som länkades förut (https://www.inet.se/produkt/2214403/msi-optix-mag271cqr-wqhd-...)
Så kan jag rekommendera den. Den har även fått bra betyg i färger som annars kanske är problemet för VA.
https://www.rtings.com/monitor/reviews/msi/optix-mag271cqr

Av Hyperhorn

nu bluescreenar datorn så fort jag sätter igång den. Så verkar vara dags att lämna in den. Vet inte annars vad jag kan göra

Av Hyperhorn
Skrivet av Paddanx:

Det kan vara fel på USB stickan/installationsfilerna, så testa byt dessa först, då det är enklaste att testa.

Annars måste du ha ett hårdvarufel. Enklaste måste vara om du då kan få hjälp av någon på plats att felsöka maskinen.

Aha ska jag köra från USB och inte direkt inne i datorn? Nu kör jag vanliga återställningen som finns inne i inställningar. Säkrare med att dra den genom USB och boota den direkt?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Hyperhorn
Skrivet av Paddanx:

Chrome använder GPU acc, inte säker på att Edge gör det.

https://www.howtogeek.com/412738/how-to-turn-hardware-acceler...

Testa stäng av denna acceleration, och se om felet försvinner. För om det gör det har du en punkt till som säger felet är GPU / GPU drivare.

Funkade inte. Men när jag försöker blåsa rent datorn så blåskärmar den varje gång. Blir ITQL_less_or_equal. Så känner mig rätt uppgiven nu när jag inte ens kan blåsa ur datorn utan att den blåskärmar

Skickades från m.sweclockers.com

Av Hyperhorn

Om det är av intresse så har jag ett Gigabyte Windofroce 760 hemma

Av Hyperhorn

Kan rekommendera denna skärm: https://www.webhallen.com/se/product/295698-MSI-Optix-MAG271C...

Den är 1440. Den är också precis under 5k men har fått väldigt bra betyg. Väldigt bra färger, bra motion, lågt input lag, bra refreshrate etc. Inte mycket att klaga på när den ska användas för spel. Även mysigt med 1440p och bra färger om du ska hantera bilder och videos som du nämner.

Av Hyperhorn

@Paddanx: Datorn är inte återställd än men den har slutat bluescreena under de senaste 5 dagarna. Dock av en väldigt konstig anledning. Den dör endast om han använder Chrome, men när han har Edge så dör den aldrig? Fattar inte det sambandet. Provat att ta bort chrome och installera om, men så fort han tittar mail, surfar etc via chrome så krashar den.

Av Hyperhorn
Skrivet av trickeh2k:

Det du kan testa innan är att öppna cmd i eleverat läge och köra /sfc scannow
Hittar den inget så är åtminstone clean install av os snabbare än att börja med enskilda komponenter som test, så ja. Jag hade nog börjat där när det verkar svårt att peka på något specifikt.

Har kört en sfc Scan som hitta några filer som den reparerade. Inget mer än så

Skickades från m.sweclockers.com

Av Hyperhorn

@SwedenVirre:
@trickeh2k:

Tror ni också att det är bäst att bara blåsa ut datorn och installera om OS? Allt började med att jag avbröt mitt i en installation av en drivrutin. Då blåskärmade allt och har fortsatt sen dess. För nu har jag gjort följande:
- Kört Memtest = Inga fel
- Kört hårddiskscan = Inga fel
- Uppdaterat alla drivrutiner (förutom några som inte gick????) = Fortsätter krascha

Eller finns det något bättre än att bara installera om allt från Zero?

Av Hyperhorn

@SCORPIUS:
https://ibb.co/y4DkmKV

Kom nu i efterhand på när problemet började. Det var när jag skulle ladda ner nya ATK-Drivers för att få tangentbordsbelysningen att funka igen. Då började jag först att ladda ner grafikkortsdrivers och avbröt det mitt i installationen. Mitt i den blåskärmade det och har fortsatt sen dess. Funderar på om det kanske är bäst att bara blåsa rent och installera om OS istället??