Inlägg

Inlägg som Timmy Fox har skrivit i forumet
Av Timmy Fox
Skrivet av blue eyed devil:

Som någon sa, varför ska man köpa detta över wooting 60 he?

Optiska brytare är ju tyvärr redan utdaterat... Nu borde alla satsa på magnetiska med rapid fire. Alla fall om man vänder sig till gamers.

Därför att Wooting inte finns i lager hos någon som helst återförsäljare och det ända sättet att få tag på en är genom att lägga en beställning genom deras hemsida och vänta någon månad eller 2.

...Sedan så är inte 60HE trådlös heller ifall man bryr sig om det, och från vad jag hört så är det inte det skönaste tangentbordet vad gäller att faktiskt skriva med (dvs om man bryr sig om annat än gaming), men ärligt talat så hade jag nog inte köpt varken denna eller wooting om jag ville ha ett bra tangentbord att faktiskt skriva med (snarare än något gjort enbart för gaming).

Halleffektsbrytare är trevliga i var fall, men vad gäller produktivitet så är det dock inga problem med optiska brytare. Optiska är ett ypperligt alternativ till traditionella bladfjäderbrytare för alla som inte bryr sig om gaming, eller de som bryr som vill göra mer än att bara gamea 24/7. Halleffektsbrytare har ganska få fördelar mot optiska (om man bortser från gaming-specifika funktioner) samtidigt som de ofta är dyrare och svårare att implementera. Båda har fördelar mot traditionella bladfjäderbrytare däremot, främst med att de inte är helt lika mottagliga för "chatter" dvs. oavsiktlig dubbelregistrering av knapptryck.

Av Timmy Fox
Skrivet av filbunke:

Piltangenter. bah. Det har h, j, k, och l. Det räcker.

alt+shift+fn+h/j/k/l far den sämsta och mest frustrerande kombination jag varit med om. Helt omöjligt att vänja sig med även efter 2 hela veckor.

Av Timmy Fox
Skrivet av Snyft:

Jävligt svårt att trycka fn+5, alt+fn+4

Just dessa har jag inte haft problem med själv, men oavsett hur jag försökt så har FN-kombinationer och dylikt varit helt omöjligt att vänja mig vid vad gäller piltangenter, varför 65% är det minsta jag är villig att använda. Använder dessa alldeles för frekvent i de program jag använder för att kunna vara utan dedikerade tangenter.

Lägger jag piltangenterna i ett FN-lager, oavsett vart eller hur, så att det krävs någon form av kombination för att använda pilarna så blir det konstant hjärnkrockar och feltryckningar, även efter att jag provat i flera veckor att vänja mig. Extra svårt när jag kombinerade det med andra kombinationer (t.ex. ctrl eller shift + pilar), att lägga på FN utöver det bara gick inte utan att behöva tänka efter först varje gång det skedde.

Så ifall någon har liknande problem med t.ex. F-tangenterna så har jag full förståelse för detta.

Av Timmy Fox

Lär nog undvika EK ännu mer då framöver. Länge gillat deras block, men har känt på senare år att de blivit lite väl dyra.

Bytte ut mitt åldrande block förra året. Hade ett EK-block som då kostade 700 spänn. Billigaste moderna blocket de hade låg nu på 1700 spänn med pissdålig lagerstatus, dyrare modeller fanns även upp mot 2.5–3k. Lite efterforskning senare så hamnade jag i stället på ett Alphacool-block för 1200 som i tester hade bättre prestanda än även EKs bästa och dyraste toppmodeller.

Radiator körde jag på Hardwarelabs och fittings Bitspower, så det är egentligen bara reservoar, pumptopp och GPU-block som fortfarande är EK i mitt rigg. När tid kommer att byta ut dessa kommer jag sannolikt inte välja EK igen.

Av Timmy Fox
Skrivet av Siimuliize:

Varför köpa denna framför en wooting 60h är min fråga?

Märke, design, volymratt, funktioner, trådlös anslutning, tillgänglighet... ¯\_(ツ)_/¯

Av Timmy Fox

Ser ut som ett trevligt TB, men utan piltangenter så går det tyvärr bort för mig.

Har provat 60% förut men oavsett hur jag än försöker så har jag inte kunnat vänja mig med att inte ha dedikerade piltangenter. 65% är därför den optimala storleken IMO. Skulle gärna se fler tillverkare lägga mer fokus på det än att krympa brädorna mindre och mindre med 60%-layouter.

Av Timmy Fox
Skrivet av Segge:

119:- är väl värd investering för att slippa reklam eller rackla med adblocker. Tiden jag sparar kan jag göra något mer produktivt, antingen för mig själv eller några minuter övertid för att täcka kostnaden.

119 kr för att stå ut med:

  • Massa påtvingade "Shorts"

  • Sponsormeddelanden

  • Dold "Dislike"-räknare

Naa, kör nog vidare på plugins och tredjepartsappar som utöver att blockera reklam faktiskt också förbättrar användarupplevelsen. Sparar bra mycket mer tid och frustration på det än vad en premium-prenumeration hade gjort.

Av Timmy Fox

Alltid sådan hype med ny sockel! Alltså, känslan att tvingas köpa nytt dyrt moderkort till nästa CPU-uppgradering!!! Hoppas DDR6 kommer snart också och att det saknar bakåtkompabilitet så att vi kan komplettera detta med ett tvång till att köpa nytt RAM med! /s

Av Timmy Fox

...Kanske dags för EU att utreda ifall detta inte bryter mot DMA eller andra konkurrenslagar?

Microsoft of EU har ju en sån fin historik gällande framför allt Internet Explorer, så det verkar ju ganska tydligt att MS inte lärt sig sin läxa ännu.

Av Timmy Fox
Skrivet av Sarato:

Wikipedia är inte någon källa som är godkänd på varken universitet eller gymnasie så förstår inte riktigt vad du vill komma fram till där.

Tror skämtet gick lite över ditt huvud där.

Av Timmy Fox
Skrivet av Shiprat:

Det fåniga är att AI är ett utmärkt verktyg för att faktiskt plugga; för övning och för att få förklaringar av koncept man inte riktigt förstått.

Som ingenjörsstudent själv så håller jag nog inte helt med. Om du inte riktigt förstått något och vill ha bättre förståelse av ämnet så är chatgpt verkligen inte rätt väg att gå IMO, med tanke på hur svaren ofta har en tendens att låta övertygande nog att det skulle kunna stämma oavsett om det faktiskt gör det. Visst finns det fall där man kan fråga t.ex. chatgpt något snabbt och enkelt bara för att få ett hum om något, men då det i princip bara är programmerat att gissa fram svaret och inte kontrollerar någon fakta så är det väldigt enkelt att man får ett svar som låter rätt men egentligen är helt fel. Det är väldigt lätt man kan bli lurad på som är helt fel.

Även om det kanske tekniskt sätt skulle stämma så kanske det inte är korrekt inom ramen för kursen, eller fallerar p.g.a. bristande underliggande förståelse om diverse fallgropar. Beroende på ämne så kan det vara allt ifrån gammalmodigheter, utdaterad information eller andra obeprövade teorier.

Mycket bättre att lära sig rätt från början, från faktamässiga källor, än att lita på vad chatgpt säger innan du fått tillräckligt djupa kunskaper inom ämnet att du förstår och kan verifiera svarets korrekthet.

Plus, som med allt man läser så bör man ju vara källkritisk och kolla upp det som hävdas för att kontrollera vad som faktiskt stämmer. Så om du ändå måste kontrollera och verifiera allt som chatgpt säger, varför inte bara strunta i det onödiga extra steget att hoppas det stämmer tillräckligt bra och bara läsa direkt i kursboken, eller någon annan mer korrekt källa, redan från första början? Då slipper du ju lägga en massa tid på att fundera ifall "stämmer det här verkligen?" för att sedan behöva leta upp och läsa på om samma sak ändå för att försäkra dig att det stämmer...

Av Timmy Fox

Konceptet är väl ganska sunt men osäker om det är värt trasslet med att byta chassi. Lär ju även leda till tjockare chassin för att kontakterna ska få plats.

Trevligt med alternativ och för de som gillar det så varför inte, men jag ser detta iaf nog som ett alternativ för de som vill ha det snarare än något som på sikt bör ersätta existerande layouter.

...Och om vi ändå ska byta ut layout och bryta kompatibilitet, kan vi inte samtidigt gå snäppet längre och optimera layout mer när vi ändå är i farten (t.ex. som var tänket med goa gamla BTX)?

Av Timmy Fox
Skrivet av Fenrisulvfan:

credit score = kreditvärdighet är samma sak som fiatvaluta, dagens sedlar är desamma som skuldsedlar, en 100Kr-sedel betyder att staten(riksbanken om man vill klyva hår) har en skuld till dig på hundra kronor.
Denna skuldsedel kan användas för att handla varor så att skulden byter fordringsägare.

Social score är ungefär samma sak som att förhandla löneavtal, du får en lön efter hur bra du kan anses vara.
Om du sedan fjäskar för chefen, jobbar hårt eller som (inom t.ex IT) besitter kunskaper, spelar mindre roll.

Ok, jag fattar var du försöker säga men... nej.

Det finns absolut flera paralleller men det är helt olika grejer som i rena grunden fungerar på väldigt olika sätt.

Lite som att jämföra en Toyota Prius med kollektivtrafik och sedan hävda att båda är bilar.

Av Timmy Fox
Skrivet av Fenrisulvfan:

Fiatvaluta baseras på förväntningar och vad folk tycker om en precis som social scoring.

..nej?

Du kanske snarare tänker på kreditpoäng (eng: Credit Score)?

Av Timmy Fox
Skrivet av DasIch:

Om jag var dig skulle jag läsa vad stämningsansökan faktiskt handlar om istället för att fantisera fritt. Hela stämningsansökan finns att läsa här:
https://www.courthousenews.com/wp-content/uploads/2024/02/mus...

Stämningsansökningar är ju alltid vinklade till ansökarens fördel. Fram tills att båda sidor fått chansen att uttala sig och en domstol gjort sitt beslut så vidhåller jag skepsis och undviker att välja en "sida".

Kanske Musk har rätt, kanske han är alldeles för sent ute och bara svamlar, vem vet?

Varken av oss är jurister med tillräcklig kunskap inom Amerikansk lag för att kunna säga hur det kommer gå. Tills dess så kan vi ju bara jämföra vad för information finns publikt att tillgå och fantisera fritt kring det. Om du väljer att blint tro på vad Musks advokater skriver så har du all rätt att göra det, men själv så tänker jag vara lite mer kritisk än så.

Av Timmy Fox
Skrivet av DasIch:

Musk var för fan med och grundade OpenAI som en ideell organisation och det fanns en överenskommelse om hur det skulle drivas.

Notera att OpenAI övergick från ideell verksamhet till vinstdrivande redan år 2019. Det kanske fanns en ursprunglig överenskommelse kring hur det skulle drivas men bevisligen har de frångått det. Elon Musk har för övrigt inte varit aktiv i organisationen sedan han lämnade dem under februari 2018, så styrelsen kan ju ha gjort mängder med förändringar i de ursprungliga bestämmelserna sedan dess. Vi har ju redan sett i princip hela styrelsen bytas ut minst en gång ganska nyligen.

Hur det går återstår att se, men om jag var dig så skulle jag inte låsa upp mig så mycket på hur Elon uttalar sig om det och i stället överväga hur mycket hans åsikt egentligen spelar roll för en organisation han inte ens varit delaktig i de senaste 6 åren.

Medgrundare eller ej, hade han velat ha något säg i vad styrelsen gör så skulle han nog ändå ha suttit kvar.

Av Timmy Fox
Skrivet av DasIch:

Det är inte samma sak som att säga att företag inte får vara vinstdrivande.

Visst, men han säger fortfarande här att vissa produkter inte bör vara vinstdrivande. Och den produkt som pekas ut råkar ju även vara just det som OpenAI i första hand strävar mot att utveckla som sin flaggskeppsprodukt.

Med andra ord kan det tolkas som att Musk vill att deras huvudsakliga produktutveckling inte borde bara vinstdrivande.

Jag kan till viss mån hålla med om att ideell verksamhet är viktig och att kanske inte alla produkter bör vara vinstdrivande, men det är ju lika lite min ensak som hans att bestämma vad som borde vara vinstdrivande eller ej.

Av Timmy Fox
Skrivet av dlq84:

Man kan hålla andra ansvariga för det de lovar utan att lova samma/liknande saker själv. Inte ett svårt koncept.

Man kan också välja att strunta i att lägga sig i andra företags ekonomiska beslut.

Gäller det avtalsbrott så visst, vi får se hur det går, men om det bara grundar sig i hans egen personliga agenda så tycker jag att han gått för långt.

Men absolut, ingen som säger att man måste hålla sig själv till samma standard som man väntar sig av andra, men då får man också vara beredd att bli kallad hycklare...

Av Timmy Fox
Skrivet av DasIch:

Och Elon säger inte att företag inte får vara vinstdrivande. Vad han säger är att OpenAI bryter mot överenskommelsen det grundades på.

Skrivet av Nyhet:

Han vill även se ett åläggande som förbjuder Open AI och Microsoft från att tjäna pengar på AGI-tekniken.

Fast av artikeln att döma så vill han ju dock förbjuda OpenAI att bedriva vinst på åtminstone vissa delar av den teknik de utvecklar...

Av Timmy Fox

Alltså, jag är allt för att främja mänskligheten och starkt för allt vad har med öppen källkod och konsumentvänlighet att göra.

...Men både OpenAI och Microsoft är ju nu ändå två företag, vars huvudsakliga syften är just att tjäna pengar. De får väl göra i princip hur som helst de vill vad gäller val av affärsmodell och hur de väljer att publicera sina produkter???

Sedan är väl knappast Musk någon förebild här. Eller är han beredd att släppa källkod, ritningar, planer osv. för Twitter, SpaceX, Tesla m.m.?