Inlägg

Inlägg som -=Mr_B=- har skrivit i forumet
Av -=Mr_B=-
Skrivet av Jorma88:

Provade på 4st, alla tagna ingen som sagt till Kan vara någon kvar men flesta verkar tagna. Tack iaf
Provade inte de flesta utan bara 4 men ingen av de var kvar så kan vara dåligt med resten också..

Jag provade bara tre men kan säga samma sak, alla tre var redan tagna.

Ett stort tack till Defender i alla fall.

Av -=Mr_B=-

Oddsen för att en service verkstad av någon kvalitet ska installera keyloggers på en dator, torde vara lika stor oavsett om de får installera upp en hårddisk med Windows 10, och sälja den löst, eller om de får installera Windows 10 på datorns befintliga hårddisk, i systemet.
Så det handlar helt enkelt om i fall det är en verkstad man vågar lita på, eller inte, när det kommer till det.

Windows 10 förinstallerat på HD, och sedan överflyttat till en annan dator, fungerar för det mesta utmärkt. Är det dessutom en tjänst verkstaden erbjuder, får man anta att de har rutiner för det. Det finns flera olika sätt att göra det på, och alla går ut på att ha installerat Windows 10 helt eller delvis, utan specifika drivrutiner, så man tvingar windows att söka efter rätt grejer vid första boot, och installera dem. En inte helt ovanlig lösning är att man helt enkelt plockar ut hårddisken efter första omstarten. Alla filerna Windows 10 behöver för att avsluta installationen finns på HD'n, och HD'n är bootbar. Den bootar förvisso bara till installationen, men den fortsätter jobba helt på egen hand tills den vill aktivera nätverket, och aktivera windows.

Sen håller jag väl med i sak. Det är så himla enkelt att skapa en boot-sticka för windows 10 i dag, att det inte känns helt meningsfullt att betala någon för att installera ett OS åt en, för den sakens skull. Och allt strul med att installera rätt drivrutiner osv, kommer man ju ha oavsett.

Av -=Mr_B=-
Skrivet av Elghinnarisa:

Precis, 2/10 Repairability av ifixit. Allt är limmat som om det skulle användas på månen.

Det är ju sant för alla telefoner i dag. Jag hade gärna offrat "vattentät" om det bara innebar att man kunde laga skiten själv, men i nuläget är telefonerna sådana att man måste vara beredd på att offra den, innan det alls är värt att försöka öppna dem. Trist utveckling, eftersom mina telefoner "alltid" pensioneras pga att batteriet har gjort sitt. En lätt fix som förlänger livet med flera år på äldre telefoner...

Av -=Mr_B=-
Skrivet av Petterk:

Hade färgämnet dessutom ställt till problem så hade folk använt annat till många användningsområden.

Sparkar du alltid in vidöppna dörrar? Det är ju exakt vad jag har sagt hela tiden. Visst argumentet tidigare i tråden, att T-röd lämnar en hinna efter sig, är inte felaktigt, men hinnan består huvudsakligen av färgämnet, och lämnar inga mätbara spår efter sig om man faktiskt torkar ytorna efter att ha försökt städa bort den värmeledande pastan. Om du vill säga emot någon i ämnet, leta reda på inlägget som hävdar att T-röd är förkastligt för att det lämnar en hinna, eftersom jag hela tiden hävdat att det inte är ett problem.

Av -=Mr_B=-
Skrivet av Aldric T:

Kanske dags att byta kylpasta

Det sitter 2 st 15x15mm vaxbaserade pads där från början, som egentligen aldrig blir sämre. De är inte speciellt bra från början i heller, så visst, en uppgradering kan göra nytta, men orsaken till att värmen blivit ett problem över tid borde inte vara där.

Skrivet av Elghinnarisa:

Helt korrekt att jag gissar det är kylpastan som börjar bli som den är. Det är något som flera på XDA har bytt ut genom tiderna och haft ganska stora skillnader i temperaturer.
För jag kan minnas väl att för ett år sedan kunde jag spela i timmar på telefonen, utan problem. Idag kan jag spela kanske 4-5 minuter tills den throttlar så pass att en powerpoint presentation har högre FPS.

Skumt, men det verkar inte vara någon speciellt komplicerad process att dela telefonen, så testa. Är man i alla fall inne på att köpa en ny, är det ju värt chansningen.

Av -=Mr_B=-
Skrivet av Chris_Kadaver:

Tyvärr hittar jag inte felkodhögtalaren. Köpte allt beggat så är inte säker på att den kom med. Jag har kört överklockat nästan hela tiden dock ingen jättehög vcore, men moderkort från sunk-msi under den här perioden stödde bara fixed vcore vid överklockning.

Inte helt säker här, men jag har ett par sådana moderkort med 2500, med och utan K, och nog har jag för mig att de stödjer offset. Vet att det var en del lustigheter med vilken BIOS man körde med vilken CPU osv dock. Det torde ju inte påverka just här, förutsatt att du inte flashat in en IvyBridge endast BIOS precis innan datorn började boot-loopa. Vilket jag håller för osannolikt.

Eftersom du skriver att du testat med bara ett minne, så är det som hade varit mitt nästa förslag, ganska värdelöst. MSI har av någon anledning problem med strömförsörjningen på de här moderkorten. Jag har inte kommit så långt än, men ALLA moderkorten jag har här har problem med att driva 2+ minnen. Jag har, utan egentligt underlag förutsatt att det är kondensatorerna, och sagt att de ska bytas, men jag har inte kommit så långt än.

Skrivet av Chris_Kadaver:

En fundering bara, borde jag inte kunna se typ svällda/spruckna kondensatorer?

Moderkortet har, precis som för alla andra tillverkare med minsta ambition på klass, uppdaterats till kondensatorer med aluminium kropp. Till skillnad från den gamla sorten som svällde och sprack upptill, så man klart och tydligt kunde se vilka skitkondensatorer man hade, så syns det inget på de här, utan de bara slutar göra sitt jobb.

Av -=Mr_B=-
Skrivet av Elghinnarisa:

Lite sugen blir jag ändå, min Nexus 6p har börjat få ganska stora problem med värmeutveckling så här med åren.

Hur har det gått till? Har batteriet börjat utveckla värme, är det dags att kassera telefonen, med språng, men det känns osannolikt. Har telefonen blivit så full med skräp att den får jobba hårdare för att klara vardagen? En fabriksåterställning kanske kan göra susen där? Vad jag menar är att telefonen borde inte egentligen bli varmare med åren. Den borde göra som min Nokia N9. Klaga på batteriet, eller helt enkelt bara få kass batteritid.

Av -=Mr_B=-
Skrivet av Petterk:

Hur som, man bör klara sig med ena alternativet,

Japp, som jag skrivit, flera gånger, så är "nackdelen" med T-röd att den åtminstone i teorin lämnar färg efter sig, men i praktiken är det inte en mätbar mängd, och kommer inte påverka resultatet negativt.

Skrivet av Chris_Kadaver:

Det finns en övertro på aceton på sweclockers.

Hur kom du till den slutsatsen? Tråden består av 20+ inlägg, där bara ett rekommenderar Aceton, två hävdar att aceton fungerar, men avråder från det då det kan skada plaster, och i huvudsak rekommenderas isopropanol, men konstateras att T-öd fungerar.

Av -=Mr_B=-

Lite vid sidan av, men... Coolt. Arctic Silver rekommenderar fortfarande att man jobbar in sin värmeledande pasta, torkar rent, och applicerar en ny runda för att montera kylaren, för bästa resultat. De kallar det "tinting" numera.

Skrivet av Petterk:

Varför använda både T-röd och isopropanol?

Kostnadseffektivt? Men jag förstår inte vitsen med att spruta på det, för att bara låta det torka. Att man använder T-röd för att rengöra, och isopropanol för att ta bort resterna av färg efter T-röd, köper jag, även om jag nog tycker det är onödigt, men det fungerar ju bara om man faktiskt torkar av ytan. Sprutar man på spray, och låter den dunsta, så kommer man möjligen lyfta färgen, och sedan deponera den igen. Helt meningslöst, i mitt tycke.

Av -=Mr_B=-
Skrivet av Xinpei:

Då måste folk aktivt jobba emot att få Ryssland att ändra sig istället för att som vissa här inne bara rycka på axlarna och skita i det. Det gick med Kina så varför skulle det inte gå för Ryssland?

Kina riskerar att delvis få ett klimat som gör delar av landet till öken, andra delar till träsk, och ytterligare delar av landet till havsbotten, eller åtminstone långsträckta stränder. Ryssland ser Sibirien som en möjlighet till åkermark, och resten av landet får ett behagligare klimat, medan i princip inget land riskerar att bli obrukbart... Viss skillnad på motiveringsgrad.

Skrivet av Xinpei:

Ska vi vara ärliga så är det inte de som tror på klimathotet som driver härskartekniken och personangreppen i denna tråd.

Rätt säker på att man syftade på:
"Förlöjligande
Att genom ett manipulativt sätt framställa någons argument eller person som löjlig och oviktig. Detta genomförs till exempel genom att använda slående men ovidkommande liknelser. Även att inför gruppen anmärka på någons yttre är ett sätt."

Vilket är en ganska träffande beskrivning av Mordekai's inlägg:

Skrivet av Mordekai:

Jag gissar att klimatförnekarna helt enkelt inte är tillräckligt bra på engelska för att förstå alla länkar till NASA med flera så här kommer en länk till Skeptical Science på Svenska.
https://skepticalscience.com/translation.php?lang=7

Dessutom ett argument som ganska lätt motbevisas, eftersom det använts gott om engelskt material som källor för båda läger...

Av -=Mr_B=-

"swype" app för android?

Jag har i åratal använt min Nokia N9, och den har helt enkelt inga knappar för funktioner utöver power on / off. Ingen "home" knapp, mjukvaru, eller hårdvaru, osv. Så jag har rätt mycket vant mig vid "gestures" som jag tror det kallas i android världen.
De är ganska rudimentära, uppifrån och ned, för att stänga av en app, från sidan åt ena hållet för att skicka dem till bakgrunden, och få upp listan på appar i bakgrunden, från sidan åt andra hållet för att "bläddra" till nästa app, och från botten upp för att hamna på "hemskärmen".

Om jag tänker skaffa en android-baserad telefon, blir det antagligen en Oneplus 6, som är "något" för stor för att exakt samma ska fungera med en hand, men jag tror jag vill ha möjligheten att konfigurera något liknande. Vad är mina alternativ, och vad kostar det?

Av -=Mr_B=-
Skrivet av hg:

Vad är poängen med att göra en baksida av glas om man ändå inte lägger till stöd för trådlös laddning? Idioti....

Design?
Glas-baksida är ju inte på något vis förknippat med just trådlös laddning. Det fungerar utmärkt med plast osv. Glas, har däremot varit en design"feature" sedan innan trådlös laddning blev en grej för mobiltelefoner.

Av -=Mr_B=-
Skrivet av johanruda:

T-röd lämnar inte efter sig något.

T-röd lämnar efter sig röd färg. Färgämnet i T-röd dunstar inte. Däremot är det så lite att jag misstänker att det är insignifikant, speciellt eftersom man torkar med det, inte häller det i en skål, och låter det dunsta bort...

Skrivet av johanruda:

Aceton innehåller olja.

Aceton innehåller ingen olja. Acentonbaserad nagellacksbortagare, innehåller olja, men det är fel produkt. Man ska, om man använder aceton, använda en ren acetonprodukt.

Skrivet av Rouge of Darkness:

sen att det kanske lämnar lite rester men min teori är att syns inte resterna och kaffefiltret är rent efter att ha torkat av cpu´n så är det rent nog.

Kaffe filter, speciellt den sorten som är till storkök, är ett klassiskt pappersvall, för billigt, luddfritt papper. Kanonkvalitet med. Antagligen det bästa tipset i tråden, och ingen gav dig kredit för det.

Skrivet av Dunde:

Vad består den hinnan utav?

Den röda färgen, främst. Eftersom mängden T-röd som är kvar på den torkade utan efter att man torkat färdigt är minimal, är hinnan ganska obefintlig, och, den torkas lätt bort i torkat tillstånd, då den inte har någon vidhäftningsförmåga att tala om. Som vanligt så är det skillnad på teori, och praktik. I teorin finns det flera saker som är bättre, i praktiken slutar det med att man behöver ett bra luddfritt papper, och sedan spelar det egentligen ingen roll för slutresultatet om man använder något rengöringsmedel, och i så fall vilket.

Om man betänker att "för bästa" resultat var rekommendationen förr att man rengjorde som fan med lösningsmedel, och sedan applicerade värmeledande pasta, torkade helt rent utan rengöringsmedel, och applicerade ny värmeledande pasta, för att man skulle arbeta in den värmeledande pastans mikroskopiska partiklar i lika mikroskopiska skavanker på CPU och kylare, så kan man undra hur noga det egentligen är...

Av -=Mr_B=-
Skrivet av Xinpei:

Problemet är inte klimatförändringen i sig utan att människan skyndar på varje cykel mångfalt.

Nja.. Problemet med att kalla klimatförändringen "klimathot" är att man åtminstone antyder, att alla gemensamt är övertygade om att det är ett problem. Vi vet att det inte är så, med allt från länder som passivt ser klimatförändringen som något positivt, till länder som aktivt pushar för en fortsatt förändring.
Även om resten av världen slutar bränna fossila bränslen helt och hållet, så kommer dessa att göra sitt absolut bästa för att se till så att klimatförändringen fortgår, om de så ska behöva bränna sina fossila bränslen vid källan, så att säga.
Vi har redan tidigare stött och blött, exempelvis Rysslands hållning i frågan, där Putin öppet gått ut och sagt att man ser klimatförändringen som något positivt. Knappast någon slump att Ryssland jobbar stenhårt på att exploatera alla fossila bränsletillgångar man har inom landets gränser, och bråkar om var gränserna går för vem som äger vad på havets botten norrut.

Av -=Mr_B=-

Så vitt jag vet behövs det ingen elektronik för att göra en RGB splitter... (När jag läste rubriken tänkte jag automatiskt på VGA, vilket ju inte är relevant...)
I alla fall. Du kan enkelt göra en själv för så många anslutningar du har lust med. Antagligen finns det en gräns för när störningar, och signalförsvagning ställer till det, men den borde vara utanför alla rimliga expansionsplaner.
Du behöver en, eller flera, sådana här. Att köpa dem från kina är nog vansinne i dag, så se det som ett exempel, snarare än ett köpförslag.
Klipp den till önskad längd, och löd ihop alla benen på listen med varandra. Gör om det 4'a gånger. Montera (minst) 3 kontakter på din producerade adapter, från de grejorna du vill ansluta. En i var enda, en i mitten. Klistra ihop skiten på baksidan med smältlim, så du på ett bra sätt förhindrar all risk för kortslutning mot chassidelar osv.
Eftersom den rimligtvis även är skitful, så jämna till baksidan, och klistra sedan fast hela härligheten på valfri plats där den inte syns i chassit, med mer smältlim.

Jag har ingen som helst aning om vad Elfa kallar stiftlisten, men det är nog därifrån den ska komma. Om man har en av deras butiker i sin närhet. Deras frakt på småsaker som de här, gör att PostNords avgift för momshantering framstår som billig... Och det är naturligtvis en skitful lösning.

Av -=Mr_B=-

En lösning med standard-fläkt som kylning till en laptop är inte helt omöjlig. Det kräver kanske att man gör ett relativt enormt hål i chassit där originalfläkten sitter, och helt enkelt klistrar fast den nya på undersidan av chassit. Den kommer dessutom behöva extern strömförsörjning till sagda fläkt eftersom det kanske inte är helt realistiskt att förvänta sig att moderkortet till laptopen ska leverera rätt drivspänning, eller klara effektuttaget.

En annan lösning är ju "kylplatta" för laptop, eller en hemma smidd extern kylningslösning som parar ihop en fläkt monterad i en kanal, med laptoppens utsug.

Men först hade jag provat med det klassiska... Får laptopen verkligen luft nog så att dess original-kylning kan arbeta effektivt? Palla upp den med något så att det blir en cm luft under den och se om det hjälper ljudnivån något.

Allt, efter att man sett till att den verkligen är dammfri, enligt tidigare tipsare, förstås.

Av -=Mr_B=-
Skrivet av Grumbledock:

Klimathotet är inte en religion, det är fakta.

Nja... Klimathotet, är religion. Klimatförändringen, är fakta.

Efter allt prat om istider, och klimathot, är det väl skönt att gällande klimatforskning pekar på att vi tack vara den nuvarande uppvärmningen, har avstyrt nästkommande istid?
Visst, den låg i alla fall 25000-30000 år in i framtiden, och man är tydligen ganska säker på att det kommer komma en istid förr eller senare i alla fall, bara inte inom den vanliga 100 000 år's cykeln. Något vi har den pågående klimatförändringen att tacka för.

Av -=Mr_B=-
Skrivet av oqvist:

1700 är inte ens halva nypriset och oneplus 6 är mer än 2000 för dyr så 0 hype.

Hur menar du att den är mer än 2000:- för dyr? Med tanke på vad den svenska kronan är värd, känns det nästan helt otroligt att Telia listar "väststingen" med 256gB lagring, för 6400:- med moms, och kontantkort. (Alltså, utan vidare avgifter.)

Skrivet av Aldric T:

Jag vet att det är väldigt inne att klaga på notch:en. För min del stör det inte det minsta, anar att du inte håller med ;).

Jag har inget problem med notch, för statussymboler osv, men att köra film i fullskärm, som beskärs av rundande skärmkanter, och notch, är helt förkastligt. Tydligen går det att konfigurera notch på 6'an, frågan är om man kan få black borders, så man slipper de rundade hörnen med.
Men ska jag vara HELT uppriktig, är det inte som om jag tittar skitmycket på film via telefonen.

Mitt största klagomål, åtminstone teoretiskt, det får visa sig hur mycket av ett problem det är i praktiken när folk börjar få händerna på den här... Kylningen. Fortfarande ingen vettig kylning i OnePlus telefoner. Visst, den klockar ned sig lite om man belastar den högt under en längre period, men det kan jag faktiskt skita i. Det som "stör mig" är den påverkan det får på livslängden när en punkt i telefonen blir skitvarm, gång på gång. Speciellt påverkad blir jag eftersom jag har för vana att förvara telefonen i ett läder etui.
Deras etui'n har en tygmaterial på insidan, en formpressad plåtbit som ger dess passform, och är sedan klätt med läder. Av ganska uppenbar anledning blir det ganska isolerande, (det påverkar dessutom GPS mottagningen, även om det inte verkar göra skitmycket för att försämra telefoni, eller WiFi...) och det gör ju att problemet med mycket värme på liten punkt, blir förstärkt. Jag förutsätter att det inte är ett problem för "normalt användande" av "normala användare" men de flesta klär inte på sin telefon på det sättet, så jag får nog finna mig i att (än en gång) kallas "inte fullt normal".

Av -=Mr_B=-
Skrivet av Nollan:

Detta är korrekt. Har man fått bekräftelse så har smset kommit fram. Tänk på att mottagaren måste tillåta att leveransbekräftelse skickas.

Skitgammal tråd, jag hittade eftersom jag googlade på just leveransrapport för android telefoner. Men nä. Leveransrapporter på SMS har aldrig krävt att mottagaren tillåter dem.
Jag tror dessutom att beskrivningen av hur de fungerar är felaktiga. Leveransrapporterna är en tjänst din operatör står för, och de följer egentligen inte meddelandet längre än till nästa operatör. Sen blir det deras "best effort" som gäller, ofta i flera led, innan meddelandet ska skickas till en telefon. När operatören till den telefonen lämnar över meddelandet, och får bekräftat av telefonen att meddelandet överförts korrekt, skickar den leveransrapporten helt utan att ens berätta för mottagaren att leveransrapport önskas. Förr tror jag man skrev *kv som inledning i sitt SMS för att få leveransrapport, men det kan ha varierat med operatör osv...

Oavsett. SMS är alltid en best effort lösning. Folk skickar SMS utan att ha leveransrapporter, och meddelande går inte fram, och sen blir det ett jävla väsen. Och det verkar inte som om det går att aktivera funktionen rent generellt för folks androider... Vilket suger.

Av -=Mr_B=-

Antagligen för att man diskuterat det fysiska mediat. USB -> floppy emulatorer är inte direkt ovanliga, jag stoppade en i en plasmaskärare för snart ett år sedan. Den var dock betydligt billigare än lösningen du länkar till, men man får kanske mjukvara till din som går att förstå. De kinesiska har lite lurig mjukvara...