Inlägg

Inlägg som -=Mr_B=- har skrivit i forumet
Av -=Mr_B=-
Skrivet av Zemlan:

Helt klart! Många drar alldeles för hårt. Bättre att skaffa en momentnyckel och dra som man ska.

Folk har ingen aning om att en skruv fungerar som en fjäder, och om man drar för hårt, så slutar den fungera. Därför drar de för kung och fosterland, med det längsta skaft de hittar, när de ska montera grejorna.
Det borde vara förbjudet att använda något annat än ett litet fälgkors för montering av hjul, och teleskopskaften som är så populära får bara användas för demontering.
Givetvis med undantag för momentstyrd utrustning.

Gällande gnällandet tråden handlar om... Det kan ju ha varit vad som helst. Syns det inga skador på skärmkanter eller däck, och hjulen sitter som de ska på sin plats, inga missade centreringsringar, alla skruvar är lika långa / på rätt plats om olika längd, och alla lager verkar glappfria, så får man ju förutsätta att det är en sten i ett belägg... Det har jag, och det finns inte ett skit man kan göra åt det. (Visst, man kan byta, men det är man ju inte intresserad av.)

Av -=Mr_B=-
Skrivet av Dunde:

Jag tycker att alla människor även de i lägenhet ska lära sig vad saker och ting kostar. Exempelvis alla ska ha en vattenmätare och själva betala för sitt kall-/varmvatten.

Spännande resonemang, eftersom mitt hyresbolag i dagarna skickat ut information om att de ska avsluta merparten av den här typen av individuell debitering, om de kan nå en överenskommelse med hyresgästföreningen. Detta då det fått motsatt effekt, och i stället för minskade kostnader, och god miljöeffekt, så har det lett till ökade kostnader, både för boende, vilket så klart var avsikten, men även hyresbolaget själva...

Skrivet av VadSaDu:

Alla tjänar inte 35000-60000:- i månaden.

Senaste siffran jag såg, så tangerar vi en miljon människor med en inkomst under fattigdomsgränsen. (60% av medelinkomsten, eller i dagsläget, ca 12000:- / månad)
Det är ett rätt stort steg från 35000+...

Av -=Mr_B=-
Skrivet av ågren:

Har du någonsin sett en nätbutik som haft semesterstängt?

Jag har sett det. Troligen för att handlaren i fråga driver webshoppen parallellt med en fysisk butik, och när man åker på semester får man ett dröjesmål på 3 veckor, där kunderna inte får någon kontakt med butiken, inga svar, ingen information, och inga varor. För att slippa den dåliga marknadsföringen stänger man ordermottagningen helt, och har stora banners i webshoppen som säger att det är stängt till dag X och en räknare som räknar ned till när man "öppnar" igen. Allt annat fungerar som vanligt, man kan fylla kundvagnen osv.
Dessvärre har butiken stängt permanent sedan ett par år tillbaka. Gubben har gått i pension, och försökte under flera år hitta någon som ville ta över verksamheten, men till sist var han helt enkelt tvungen att stänga då han inte klarade av att driva det längre, och inte hittat någon köpare.
Gällde radiostyrt, så marknaden är inte lika stor som exempelvis för hemelektronik och datorer...

Av -=Mr_B=-
Skrivet av henkiii:

Wwf släppte för några dagar sedan en rapport där de varnar för ett plastberg i medelhavet likt det i stilla havet. Så problemet finns även här.

Propaganda, och skitsnack. Det finns ingen konstgjord flytande landmassa av plast i stillhavet, vilket är förbaskat synd, för en sådan hade varit enkel att hantera. Det närmaste man kommer är platser med låg cirkulation där vattnet blir fullt med "större" partiklar, i storleksordning så att de går att se med blotta ögat i ett vatten prov. Men inte ens de är egentligen problemet.
Det handlar i stället om mikroplaster. Plast som antingen bryts ned i kontakt med naturen till mikroskopiska partiklar, eller helt avsiktligt producerats som mikroplast från början, för att damernas hår ska få den rätta glansen, killarna på verkstaden ska få bort oljan från händerna med grov-tvålen, konstgräset ska ha det rätta glidet, osv. Det här skitet hamnar i fisk & skaldjur för att de tror det är mat. Och det här skitet finns i allt havsvatten, överallt, eftersom det följer med avlopp, och dagvatten ut i havet.

Skrivet av Söderbäck:

För övrigt verkar det vara en tämligen blandad skara (alltså inte bara vissa grupper) som skickar ut sina påsar från donkens drivein och annat tjafs från bilfönstret vad jag sett.

Jag kan kanske hålla med tidigare talare om att det är ett större problem bland unga, och svenskar med utländsk härkomst. Men det är ju inte på något sätt exklusivt för dessa. Jag fick för ett par veckor sedan merparten av en milkshake på min motorhuv, när någon förbipasserande hivade ut sin genom passagerarfönstret. Jag stod still, så jag gjorde mig besväret att få tag i den, och körde ikapp vederbörande, och hivade helt enkelt in den genom förarens öppna fönster vid nästa trafikljus...
Två klart över medelålders svenskar med god ekonomi klättrade ut och började vråla om att det var ett jävla sätt. Varpå jag informerade om att det var deras egen milkshake, och gubben som körde började vråla på passageraren i stället. Jag lämnade scenen...

Skrivet av cyprus:

Ja under 50- och 60-talet sänkte man en hel del skit till havs bl.a. landsortsdjupet.

Så kallad slutförvaring av radioaktivt material, och kemiska gifter, inte speciellt mycket plast. Däremot kan man ju vara lite orolig över de höga halter olika metallsalter de får i sina prover därifrån, och ifrågasätta om behållarna man använde för att förvara skiten i, kanske är på väg att ge upp, med katastrofal ökning av de olika läckorna som följd... I det läget är det DDT och andra roliga gifter man behöver oroa sig för... Plast vore bra i jämförelse.

Av -=Mr_B=-

Det är ju ett tag sedan nu Lasse, hur gick det? Fick du något svar? Typ en faktura daterad 2052?

Av -=Mr_B=-

Skönt att sitta i lugn o ro o glo i gamla trådar...

Skrivet av tung_man:

En högtryckstvätt går det väldigt lite vatten igenom skulle gissa 4 timmar tvätt går nog samma mängd vatten som en halvtimma dusch kanske. Testa fyll en vattenhink med en högtryckstvätt är mest luft.

Väldigt lite är kanske till att ta i. Bättre hemma maskiner förbrukar runt 500L/h. Och någon luft ska där definitivt inte komma ur lansen, då har du något fel som är trasigt. 4 timmar med en sådan motsvarar 2 kubikmeter. Man brukar räkna med att det går ungefär 9 liter i minuten när man duschar, vilket ger 2160liter på 4 timmar. Så, 3 timmar och 45 minuters duschande, förbrukar ungefär samma mängd vatten som 4 timmars högtryckstvättande.

Av -=Mr_B=-

Det ser ut att vara ett Digitus Combo card, 2 s-ATA och 1 p-ATA. Använder ett Marvelchip.
Om det är rätt, borde det stå 9128 på chippet med det stora M'ett på, och det tycker jag att det gör, men kan inte svära på det.
Om en köpare tycker att det inte fungerar helt hundra, finns det firmware uppdateringar här, och om Windows inte vill hämta hem drivrutiner på ett bra sätt, finns de här. Antagligen ger de senare effekten att Windows sparkar igång och uppdaterar drivrutinen vid nästa uppstart, för att den är lite till åren kommen, men det var det nyaste jag hittade som ska fungera med "alla" 9128 baserade kort.

Inte på något sätt ett värsting kort, men för någon som vill läsa p-ATA & s-ATA diskar, eventuellt för felsökning, borde det vara en godtagbar startpunkt.
Lycka till med försäljningen.

Av -=Mr_B=-
Skrivet av Punnisher:

Sen har vi Postnord som inte är så mycket bättre, min granne fick ett inbetalningskort på 80 kronor i början av Juni, betalade det och sedan när hon kollade upp när själva paketet kom till Sverige så var det den 13 februari, alltså flera veckor före den nya lagen den 1 mars, ringde sen in och efter mycket om och men så förstod de på PostNord att hon inte borde betala, men om det nu kom över 100000 paket om dagen och man praktiserade samma sak på alla andra så kan man ju dra in över 100 miljoner svenska kronor av mindre vetande kunder om man hade betalat och inte ifrågasatt deras metoder. Jag hoppas Uppdrag Granskning tar upp detta.

Jag kan inte uttala mig om resten av ditt inlägg, men om det är lika påläst och korrekt som den här biten, så är du livsfarlig för alla som tycker artikel 13 är ett faktiskt problem.

Det har inte kommit någon ny lag som påverkat postens hantering av paket från icke EU land, utan de har fått smäll på fingrarna för att de inte sett till att den gamla lagstiftningen följts.
Din granne har alltså haft en förbaskad otur, och fastnat i deras gamla tullfilter, men samtidigt haft så mycket tur att försändelsen blivit liggande, så hon fick avgift efter den nya pristabellen PostNord införde när de gjorde som Tullverk, media, och politiker krävde att de skulle, och började hantera momsen på "alla" icke EU försändelser.
Det enda som PostNord misskött med den försändelsen är möjligen att de inte lyckats hantera den i sitt momsfilter på över 3 månader. Vilket är katastrof, men även får mig att ifrågasätta hela historien, eftersom PostNord inte låter paketen ligga så länge innan de helt enkelt returnerar dem...

Av -=Mr_B=-

Ta tag i Wish, och rapportera tillbaka vad som blir det slutgiltiga resultatet. Jag har inget emot att bråka med någon, om avgiften redan är betald, men PostNord tycker de ska ha den igen, men det måste åtminstone finnas en chans att få rätt, annars är det ju bar slöseri med tid.

Av -=Mr_B=-

Mitt är dessutom fortfarande i någon sorts giftwrap, så jag kan tydligen skicka över det till någon annan, vilket gör det mer troligt att man säljer det, än att man uppgraderar.
Jag räknar även med att börja mitt spelande som crew på någon av polarens skepp, då han har spenderat mer pengar än vad som är hälsosamt på sina köp, så det här blir säkert som alla andra samlar-utgåvor, en lågmilare som plockas ut på söndagar med otroligt fint väder...

Av -=Mr_B=-

@Bravo: Jo, för just bitter är jag ju verkligen. Du missade kanske att jag valde min formulering ganska noga. "klagomål". Alltså, om jag verkligen försöker hitta något att klaga på så är det att skeppet inte är mycket att ha, och grafikkortet jag fick spelet till, inte överhuvudtaget kommer kunna driva spelet.

Skrivet av -=Mr_B=-:

Mitt största "klagomål" är väll att jag fick mitt grundspel + ett skepp att flyga med, när jag köpte mitt Radeon7950.

Av -=Mr_B=-
Skrivet av improwise:

Nej, men däremot är det mened, iaf om man vittnar under ed. Men om jag minns rätt får de åklagade faktiskt ljuga hur mkt som helst utan att det i sig är olagligt. Sen kan man så klart bli åtalad för bedrägeri beroende på sakförhållandena.

Det borde bli en civilrättslig fråga. Ingen åtalad, och jag vet inte om man vittnar under ed, eller om det bara blir fråga om osann partsutsaga.

Skrivet av Anomi151:

För er som kommenterar onödiga kommentarer, så är det han som skrev till er tidigare via mitt konto.

Ska man vara petig, tror jag det är ett brott mot regelverket, paragraf 10.1, konton är personliga. Vilket egentligen inte spelar så stor roll i sammanhanget, men det hade nog underlättat om man varit tydlig med det från början...
Hur som helst, man hoppas det löser sig.

Av -=Mr_B=-
Skrivet av Mr. Bravo:

Mustang Omega är en racer.

Nähä. Vilken otrolig nyhet.

Skrivet av Mr. Bravo:

Varför skulle den ha lastkapacitet?

För att vara användbar?

Skrivet av Mr. Bravo:

Eller tunga vapen för strid?

Återigen, för att vara användbar? Obeväpnad duger den inte ens som transport mellan planeter i ett obefolkat solsystem.

Skrivet av Mr. Bravo:

Använd den för det syfte den är avsedd för så finns där säkerligen en hel del pengar att dra in.

Jo, för det verkar jätte lukrativt med racing i ett spel där handel och transport mellan stjärnorna är det grundläggande, och strid om råvaror är det spelarna kommer engagera sig i...

Skrivet av Mr. Bravo:

Varför skulle du inte kunna uppgradera skeppet?

För att det var ett skepp jag fick i en spel deal som påstods vara användbart, och göra mig till en deltagare i spelvärlden. Jag är inte ett dugg intresserad av att lägga mer pengar på produkten innan jag vet om den blir något att ha.

Skrivet av Mr. Bravo:

Vill du frakta gods så är det helt fel skepp för dig.

Vilket ju inte alls var mitt påstående... Skönt att du i alla fall inte missar helt uppenbara saker.
En tröst är ju att man kommer kunna quests, och skaffa sig kapital för att köpa något annat den vägen.

Av -=Mr_B=-
Skrivet av micke7406:

Vet exakt vad jag lagt in och detta stämmer inte på långa vägar,
Har även rapporterat det för steam.

Återkom gärna med Steams svar.

Av -=Mr_B=-
Skrivet av norrby89:

tror svaret på denna fråga är ALLA!!!!!!

Det tror jag inte. För 4'a år sedan var totalsumman, utan rabatter för visso, för "alla" spel + DLC'er på Steam, en bit över 92 000 dollar.
Men fler än man rimligtvis hinner spela till fullo på 14 år... Det är dock bra att somliga har mer cash än de behöver, det jämnar ut sig med mig, som har mindre än jag behöver. ;- )

Av -=Mr_B=-
Skrivet av Fantgrenen:

Någon som vet om denna 75 kronors avgiften är borta på paket ifrån Wish? Gäller den på bara på wish eller andra företag som Aliexpress? Någon som har testat?

Wish lägger på en avgift för att göra jobbet + momsen, sedan den 14'de. Så allting har blivit lite dyrare vid utcheckning, men PostNord tar inte längre någon avgift + moms. (Nå, ska inte. Jag har inte provat. Om de trots allt gör det, så gör de fel, och man får bråka tills man får tillbaka pengarna.)
Och det gäller enbart Wish i nuläget.

Av -=Mr_B=-
Skrivet av AdoringFan:

Nej jag har inte fel.

Jo, du har fel. Du påstår att de tar varor köpta till reapris, och räknar dem som köp för fullpris. Vilket helt enkelt inte stämmer.

Skrivet av AdoringFan:

Har du svårt att läsa inlägg? Jag har sagt att jag redan kikat historiken i steamklienten. Finns ingenting där som ens kommer i närheten av $1000.

Snacka om att vissa tror att Valve är helt felfria.

Fast det är det ingen som har påstått. Jag har upprepade gånger sagt att jag tycker du ska ta kontakt med Steam / Valve, om du inte tycker siffrorna stämmer, för att få korrigerat det, eller åtminstone få en uppfattning vad som blivit fel.

Skrivet av FlygarStenen:

Vad det verkar som så inkluderar den köp med Steam wallet, vilket för all del går att se som att man spenderar pengar, men eftersom man bara spenderar pengar på så sätt att man i ett senare skede måste betala mer med kreditkortet så kommer man räkna dubbelt om man räknar med allt som köps med befintliga pengar i Steam wallet.

Jag kan mycket väl tänka fel, men eftersom jag bara hittar 80% av det jag ska ha spenderat så blir man lite fundersam...

De räknar summan du spenderat + vad du, eller någon annan, fyllt din steam wallet med. Den räknar alltså inte "köp", utan betalningar till dem. Diffen i mellan köpta spel, och faktiskt spenderade cash är rimligtvis "microtransaktioner", men eftersom jag inte har varken eller, kan jag inte verifiera. Är man övertygad om att siffrorna inte stämmer bör man vända sig till Steam / Valve.

Skrivet av Zicsoen:

Edit: Någon som har en aning om vad "old spend" är?

Hur mycket man spenderat före den 17 april 2015. Valve införde ett minimum på 5 dollar spenderat för att få ta del av vissa delar av deras transaktioner, som inviter till vänner, deras market osv. Det där ska vara brytpunkten på före / efter.

Av -=Mr_B=-
Skrivet av AdoringFan:

Jag har INTE sagt att de räknar rea. Utan tvärtom. Läs om läs rätt. Herregud.

Du säger att de tar köp till rea pris, och räknar dem som köp till fullpris. Och jag säger att de inte tittar på dina köp överhuvudtaget, utan bara vilka pengar du fört in på kontot. Vilket gör att om du köpt till fullpris, eller till rea, inte spelar någon roll. Som sagt, har du problem med att det står att du har spenderat 8000 dollar, ska du kanske vända dig till Steam, och ifråga sätta det, i stället för att bråka med mig.

Skrivet av AdoringFan:

Jag har inte lagt 80000 kr på Steam.

Som sagt, Valve / Steam verkar vara av en annan åsikt. Du ska kanske ta det med dem och försöka få veta vad som hänt...

Skrivet av Zicsoen:

Mer än jag trodde men funderar på hur de räknar med grejer man köpt via HumbleBundle.

De räknar inte dem alls. De räknar enbart vad du gett dem i pengar. Spel köpta via tredje part, exempel Humble, finns inte med i den här summan. Det finns säkert en transaktionshistorik hos Humble med, så man kan lägga ihop de båda. Eller så använder man någon tredjeparts site, som räknar ut vad grejerna är "värda" till fullpris / dagspris, och tröstar sig med att så mycket har man åtminstone inte betalat.

@Dunder
@Renrakad
@Tenerezza

Tack.

Av -=Mr_B=-
Skrivet av AdoringFan:

Så alltså precis det jag sagt hela tiden, trots att du påstått motsatsen?

Nä. Du säger att de räknar rea, uppräknat till MSRP, och jag säger att INTE gör det, utan att de räknar vad du faktiskt spenderat, vilket är MSRP, om det är vad du köpt spelet för, och "Rea" om det är vad du köpt spelet för.

Skrivet av AdoringFan:

De räknar inte Rea summor. Alltså är hela siten meningslös.

Återigen, "siten" är Steam. Logga in på Steams sida, klicka på Kundtjänst, Mitt konto, Data Related to Your Steam Account, och slutligen, Externa pengar som använts.

Jag förstår inte vad det är som är otydligt ens. Steams text på sidan är utryckligen "detta är hur mycket pengar du använt på vår sida" (Detta är summan av externa medel som har tillämpats på ditt Steam-konto, antingen för att köpa spel på ångbutiken eller finansiera din Steam Wallet.) (Fantastiskt hur Google translate får det till ångbutiken, men inser vad Steam Wallet är...)
Anser du att summan är felaktig, titta på Köphistorik och se vad de anser att du har betalat för... Och ta sedan upp det med dem.

Av -=Mr_B=-
Skrivet av xxargs:

Nära vattenfri etanol utan denatureringsämnen som blir kvar på kortytan är lite svår att få tag på medans torr IPA (isopropylalkohol, även kallad Isopropanol) är betydligt enklare att anskaffa och binder också vatten bra - IPA startar dessutom med 100% IPA och 0% vatten , inte 96% som etanol med 4% vatten (kemisk eller fysikaliskt torkning för över 96% alkohol-halt är kostsamt när det gäller etanol).

Om där är denatureringsmedel i skiten vågar jag inte svara på, men 96%'ig "ren" etanol säljs som biobränsle för inomhus kaminer utan skorsten, prydnads brännare osv. Jag köper det på 5L dunk just för PCB "torkning", och de sista 4%'en är betydligt mindre än vad som är på korten innan man dunkar dem i skiten, så det känns bra. Om det är 100% nödvändigt vet jag inte egentligen, men numera har vi mer vita rester efter vattnet än förr, så jag tänker fortsätta...
I grund och botten hade det gått bra med T-röd med, men det kan innehålla någon % aceton, vilket kan göra plasten flammig... Uppvägs av en svag rödton, kan tänka?