Inlägg

Inlägg som LeBron har skrivit i forumet
Av LeBron
Skrivet av mrqaffe:

Då får du fråga säljaren och de säger säkert att de inte vet om den funkar för annat än usb, att skylta med DP alt mode är inte så vanligt.

Gjort det, hoppas de vet

Av LeBron
Skrivet av mrqaffe:

Det får du nog prova själv.

Tänkte om det fanns ett sätt att veta utan att behöva köpa hem och skicka tillbaka

Av LeBron

Fungerar den här för videoöverföring? https://www.teknikdelar.se/vinklad-usb-c-adapter?q=vinklad

Av LeBron

Glömde lägga till det i originalposten men den ska användas för videoöverföring + laddning från min Laptop till en Lenovo Thinkvision M14 skärm

Av LeBron

Yes, precis så fast usb-c till usb-c

Tack!

"FREE TIPS: This USB C C cable supports data transmission and charging, but does not support video transfer. Do not connect a monitor to your computer or phone via this USB C cable."

Borde kanske lagt till det, ska användas för videoöverföring

Skrivet av Mayhem SWE:

Finns hur mycket som helst på AliExpress. Har en hel del kablar från Ugreen som jag upplever vara av bra kvalitet, ännu ingen av exakt den typen men hade dem redan på inköpslistan inför nästa beställning…

https://www.aliexpress.com/item/4000322129879.html

Tack, undviker helst Wish/Ali då det brukar vara flera veckors leveranstid + 80kr i moms

Av LeBron

Var kan man köpa USB-C - USB-C som inte sticker rakt ut?

Behöver inte vara särskilt lång, 1M bör räcka men jag har min USB-C port till höger på min laptop och den jag har nu och de andra jag kan hitta går rakt ut ifrån datorn till mitt musområde och jag slår konstant in i den.

Exempel på vad jag vill ha:

https://i.imgur.com/rJSZ42c.png

Exempel på vad jag har idag:

https://i.imgur.com/B7JRjJ7.png

Som ni ser på USB-C så sticker den ut minst 4-5cm sen är sladden väldigt "hård" också så den liksom kurvar ut sig några centimeter till över min musmatta innan den går att dra bakom datorn. Nu är den första bilden på ett par hörlurar med AUX men jag skulle vilja ha något liknande sånt fast USB-C - USB-C då, alltså med den tjocka delen direkt uppåt och bort ifrån mig istället för ut till höger.

Finns detta?

EDIT: Ska användas för video och strömöverföring (från Laptop till en Lenovo Thinkvision M14 bildskärm)

Av LeBron
Skrivet av Vzano:

Den finns inte i deras student store men med rabattkoden hamnar den på 2270,95 kr.

Tack, då går jag inte miste om någonting!

Av LeBron

Någon med tillgång till Lenovo Student Store?

Hej, kommer inte in på Lenovo Student Store och behöver beställa en skärm, kan någon vänlig själ se exakt vad denna skärm kostar via deras student store + rabattkoden "MECENAT15"? Vill gärna lägga en beställning nu men avvaktar om det blir billigare.

https://www.lenovo.com/se/sv/accessories/monitors/thinkvision...

Av LeBron
Skrivet av Sveklockarn:

Det behövs ingen ny licens vid byte av SSD om datorn är aktiverad med Windows 10 idag. När Windows 10 är installerat så kommer den aktiveras när datorn får internet igen efter installationen.
Om det är en vanlig OEM-licens så är den knuten till datorns moderkort och kan inte säljas separat.

Är det sant? Köpte min nyckel av Inet i samband med datorköpet (de monterade och installerade allting). Skönt att man slipper lägga ut pengar på det

Av LeBron

Tack så mycket allihopa!

Av LeBron
Skrivet av xSean145:

Ta först reda på vilken typ av SSD det är och ersätt den rakt av med en liknande modell.

Fixa Windows 10 på en USB sticka med hjälp av denna länk:
https://www.microsoft.com/sv-se/software-download/windows10

Köp en licens från tradera och aktivera windows efter du installerat.
https://www.tradera.com/item/120401/472881054/microsoft-windo...

Du kan köpa en tom SSD kabinett ganska billigt och koppla in den till laptopen med USB.

Tack!

Har idag denna: https://www.inet.se/produkt/4300192/kingston-uv400-240gb

Tänkte ersätta med denna: https://www.inet.se/produkt/4300498/kingston-a400-240gb-2-5

Fungerar det?

Av LeBron

Hur byter jag SSD?

Hej,

Tänkte sälja min stationära som just nu bara har en SSD som jag inte är bekväm med att sälja därför tänkte jag köpa en ny och bara byta plats på dom inuti datorn (vilket jag tänker att jag borde klara av).

1) Det känns dock som att detta inte kommer fungera då Windows inte finns på en ny hårddisk hur löser jag detta? Måste jag köpa en till Windows key?

2) Kommer datorn fungera som den ska eller måste jag göra någonting mer? Har aldrig byggt ihop en dator tidigare utan det var inet som gjorde det åt mig.

3) Min gamla hårddisk, kan den på något sätt bootas från min nya laptop ifall jag vill komma åt de filerna (HP Omen 15)?

Jättetacksam för svar

Av LeBron
Skrivet av Arion:

Om du googlar så finns det ett gäng förhandstittar och en och annan mer utförlig recension ute. Är själv lite intresserad, som du säger så ser den ju hyfsat stilig ut, vikt och storlek är bra och samtidigt så har den kraft nog för enklare spel. Det verkar som att de flesta gillar själva byggvalitén, tangentbordet och kylningen verkar dessutom hålla sig passiv vid enkel användning.

Det enda negativa jag lyckats snappa upp är egentligen batteritiden som jämfört med mindre spelinriktade datorer i samma format verkar vara lite halvkass. Sen känns det ju lite synd när dom väl gjort en så fin ultraportabel all-round-spel-dator att den ska behöva ha ett 2 år gammalt grafikkort och inte något hyffsat effektsnålt ur 3000-serien, som vanligt skulle ju man antagligen kunna få något bättre om man bara väntar på nästa generation 😉

Tack, precis ett sådant svar jag sökte! Vill du länka reviewen du läst? Batteritid är ok för min del så länge det iaf finns minst 3h då jag i princip alltid har tillgång till ett uttag. Väldigt tråkigt att de valt ett gammalt 1650, förstår inte heller varför, de ville väl trycka sin eGPU som kostar ~20K antar jag

Skrivet av JesperDa:

Det är ju lite sunkigt med ett GTX1650 nu när 3000 serien finns.

Av LeBron
Skrivet av Hondaxl:

Den e ju inte ens släppt enuu?!;)

Jo, finns att beställa 25+ i lager. Men var mest ute efter hur den ser ut på papper då precis som du säger har den inte släppts i tillräckligt stor kapacitet än och det finns inte mycket YT-reviews på den.

Av LeBron

Ingen?

Av LeBron

Hur är Asus Rog Flow X13?

Tänkte på den icke-monster varianten som man inte behöver betala en njure för.

Specs & Pris:
https://www.elgiganten.se/product/gaming/laptop-gaming/266508...

För mina okunniga ögon ser denna dator utmärkt ut till alla vardagsgrejor, plus att den klarar av gaming (till viss grad) utan att se ut som en reservdel till ett ufo. Vad tycker ni, för/nackdelar?

Av LeBron

Ni hade rätt, fungerar ej med 2st routers. Får bli Cat6 från vardagsrummet helt enkelt. Tur att man grävde i det iaf, nu fick man dubbla hastigheten och en ny router gratis!

Av LeBron
Skrivet av mrqaffe:

??? Hur och till vad skulle du ansluta en koax i datorn ? Förr kunde man koppla nätverk via koax (via BNC kontakter) men det är 20 år sedan den tekniken började fasas ut.
Så här såg gamla nätverkskort ut, efter den tiden är det extremt ovanligt med nån typ av koaxanslutning på en dator.
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/9e/Network_card.jpg

Jag vet inte! Jag är jätteförvirrad just nu, folk säger att jag kommer förstöra nätet för hela byggnaden, hur kommer jag göra det?

Av LeBron
Skrivet av mr_sQuinty:

Nej men om du försöker använda koaxnätet som ditt eget lan då kan du sänka allt för alla.

Självklart kan du ha två modem men dom kommer inte hamna på samma nät och du behöver ha två abonnemang då abonnemanget är knutet till det fysiska modemt.

EDIT: sök på homeplug så kan det lösa dina sladdproblem , funkar dock si och så för en del

Jaha så om jag hade kopplat en Koax direkt från väggen in i min dator utan ett modem emellan så hade jag riskerat att sänka allt?

Av LeBron
Skrivet av mrqaffe:

Om antennuttagen är anslutna till kabeltvnätet så går de inte att använda för nått hempul alls utan att förstöra nätet så låt bli.

Menar du att jag riskerar att förstöra hela nätet i byggnaden om jag har 2st router/modem kopplade till olika uttag i min lgh eller har det skett ett missförstånd?