Inlägg

Inlägg som Snaskigt har skrivit i forumet
Av Snaskigt
Skrivet av Oh Geesus:

Är det hopplöst att försöka få till en BF-deal om man sitter på ett aktivt Telia-abonnemang med bindningstid till nästa år? Någon som har försökt och lyckats?

När går bindningstiden ut?

Av Snaskigt

Vad tror ni om denna?
https://www.komplett.se/product/1164535/gaming/speldator/barb...

Jag har idag en idag en Lenovo Yoga 710 i7-7500U 2 kärnig, ram 8 GB med integrerad grafik 1 GB. Känns så himla trött när jag har massor med appar igång samtidigt, det känns som jag ofta har 100% på CPUn. Frugan kommer spela sims, men jag kommer använda den mycket med multitasking.

Jag är inte jättehaj på datorer längre, inte som jag var förr, men har förstått att AMD tagit ikapp rejält på Intel.

Skulle ni säga att det är ett bra köp för 12.990?

Av Snaskigt
Skrivet av PlogarN97:

Egentligen finns det väl ingen anledning att göra detta tidigt?

Jag har fått luren och använder den. Jag utvärderar om jag vill ha abbonemanget, är ju ändå ingen bindningstid och ingen uppsägningstid. Sen om jag efter några veckor tycker det är ovärt med abbet så avslutat jag det och får slutfaktura för telefonen (80*24 mån)

Jag har till dagens dato inte fått info från elgiganten att något fel har begåtts med min order. Jag har bara läst lite teorier på detta forum ex.

Telenor vill ha kring 4000 om man avslutar. Trots Elgigantens skrivfel. Det är det vi undersöker nu, hur Elgiganten går tillväga med de som orkar strida. Många orkar inte ta fajten och låter telefonen gå åter, men jag är inte öppen för att låta det gå till så.

Av Snaskigt
Skrivet av riiko:

Har du mailat mobil@giganten.se ? Skulle vara bra o se hur de svarar dig! Eftersom det var bugg så kan du inte hjälpa för det. Jag tror dock de tar tillbaka och skicka fraktsedeln till dig gratis.

Jag ska ta tag i det imorgon. Dom vill antagligen inte släppa den för bjuden slant så dom tjänar nog att göra som du säger, ta tillbaka den Fick ju åtminstone prova den en stund. Jag återkommer!

Av Snaskigt

@LasseTM hur går det för dig som köpte den i butik?

Av Snaskigt

Jag har öppnat min telefon. Å använt den. Blir spännande å se hur Elgiganten tacklar det när jag inte får den för bjudet pris...

Av Snaskigt
Skrivet av Petterk:

När det gäller pris är NJA 2001 s. 177 relevant. Hävdar Elgiganten felskrivning så ska du förmodligen betala skäligt pris och har bevisbördan för dina påståenden. ARN-fall får gärna någon mer intresserad leta reda på.

Länka gärna och citera det som är relevant som kan likna detta. Elgiganten har inte hävdat felskrivning utan skickat ut telefonerna till ingått pris.

Eftersom det är du som påstår saker får du också lägga upp bevis på detta, annars går det inte att ta seriöst.

Av Snaskigt
Skrivet av Petterk:

Nej det är inget jag har hängt upp mig på. Där finns det i praktiken två sätt, goodwill till fördel för kunden eller förlora i Tingsrätten. För de som inte ångrar köpet då. Telenor ger dig inte slutfaktura innan du sagt upp abonnemanget.

Eftersom du säger att det varit några fall om detta tidigare där kunder förlorat, så måste det finnas domar eller artiklar på det. Så jag vill gärna att du länkar detta så du har underlag för dina påståenden, kan du ordna det?

Av Snaskigt

@Petterk, kan inte det vara en försäljningsgrej, EG tjänar mer stålar?

Av Snaskigt
Skrivet av Petterk:

Nej!

Totalkostnaden på P30 Pro är idag (290 * 23) + 559 + 251. Alltså 7480 kr, inte 8411 kr.

Nu är det fullpris på telefonen á 290 kr/mån och fullpris på abonnemanget á 269 kr/mån (Telenor 8 GB). Telefonen kostar inte 340 kr/mån. Dessutom står det att det ska vara 50 kr/mån rabatt på alla Telenor-abonnemang och ingen sådan rabatt tas med i månadspriset.

Då får du gå in och titta igen, såhär står det hos mig:
Telenor 8GB INFO 219 :- /mån.
Delbetalning telefon 340 :- /mån.
Månadskostnad 559 :- /mån.

Minsta totalkostnad 24 mån. 8 411:-

Av Snaskigt

@Petterk: vad är det för fel på priserna nu då enl. dig? Vad jag ser så stämmer totalkostnad.

Av Snaskigt
Skrivet av Petterk:

@Bamsebjörn: Krav ställer man till säljaren, sen behöver de inte tillmötesgå de kraven. Elgiganten har dock inte redovisat vad priset blir om du säger upp i förtid, så det kan vara svårt att komma med något där och det är du som har bevisbördan.

Elgiganten har redovisat 80:- i månaden och 2171:- som totalkostnad över 24 månader. Vart läser du annat?

Av Snaskigt
Skrivet av Nima2001:

Vad har personalen lovat? Står ju på hemsidan vad lägsta minsta kostnad är och telenor har ju skrivet i sina villkor att det inte är bindningstid. Vad ska han ha inspelat?

Du har helt rätt, så ingenting egentligen! Jag kollade bara

Av Snaskigt

@lasseTM, har du inspelat att personalen lovade det? Annars kan det ju bli svårt.

Av Snaskigt
Skrivet av Ginsid:

Verkar som att rean är över? Minsta totalkostnad är högre nu eller ser jag fel?

Rean är över ja

Av Snaskigt
Skrivet av SupakmeGusta:

Förstår inte varför vi som kunder ska ringa/maila och jaga. Hur Telenor och Elgiganten löser det sinsemellan är väl inte vårt problem. Vi ska bara säga upp AB på Telenor och begära slutfaktura. Är den mer än ca 2000kr och vi hävdar annat så får ju dom reda ut det med Elgiganten?

Tänker lite så också. Är slutfakturan mer än minsta totalkostnad 24 månader är det bara å bestrida fakturan

Av Snaskigt
Skrivet av SupakmeGusta:

Stackars alla kundtjänstarbetare på Telenor som gick helt ovetandes till jobbet imorse och trodde de skulle få en lugn måndag när 200 neckbeards ska ringa ner dom och läsa upp citat ur KköpL , m.m.

Hahaha!

Skrivet av lasseTM:

Jag pratade nyss med Telenor och dom säger lägsta kostnad 3752:- sedan har jag ju betalat 251:- hos elgiganten så totalt 4003:-
Jag förklarade läget och han sa att jag måste ta det med elgiganten och det kan vara möjligt att elgiganten och Telenor delar på smällen.

Elgigantens kundtjänst öppnar 8:30 uppdaterar vad de säger strax efter om jag får en hyfsad köplats.

Tack för update! Det blir riktigt spännande. Du hade köpt telefonen i butik va?

Av Snaskigt
Skrivet av twit:

Dessa lagar och regler säger att Elgiganten inte är tvungna att leverera en vara till ett uppenbart felaktigt pris.

Precis, dom har i sina villkor en kolumn för felskrivning, och kan därmed avbryta/makulera ordern. Men skickar dom ut telefon/avtal med en minsta totalsumma på 2171:- är det också det vi slutkunder får betala. Men du har rätt, dom är inte tvungna att leverera!

Av Snaskigt
Skrivet av Petterk:

Fast det kommer inte stå så i Telenors system.

Nej, men då får dom ändra i systemet. Men jag avslutar denna diskussion nu, vi kommer inte längre. Jag anser och tror att Elgiganten och Telenor kommer följa Konsumentverket och Sveriges lagar och regler.

Av Snaskigt
Skrivet av Petterk:

Problemet med tråden är att de försöker få telefonen för 80 * 23 + 349 + 251.

Om man köper den via nätet så är det priset som gäller ja