Inlägg

Inlägg som RoflCopter har skrivit i forumet
Av RoflCopter

Jag väntar på min iphone 7 32gb mattsvart från elgiganten... Vet inte varför min mamma köpte den där men hon ville det och har absolut ingen aning om när den kommer. Var där o pratade med nån blåst person som inte visste nånting om nåt så antar att det kommer ta ett tag?

Om nån undrar över priser med iphone 7/7+ satt jag upp ett rätt bra excel ark för alla olika abonnemang och storlekar...

Av RoflCopter

Hej hej, jag undrar om man tecknar Hallons stor abonnemang, får man 22gb nytt varje månad då? eller är det de 22gb man får för resten av tiden man har abonnemanget?

Av RoflCopter
Skrivet av wRRM:

Hur bra fungerar det här om man har en väggmonterad TV?

Jag har en philips ambilight tv på väggen i sovrummet och det fungerar faktiskt någorlunda bra! Ljuset dansar lika fint på väggarna som i mörkret

Av RoflCopter

http://pokemongoinformer.com/cant-hatch-region-exclusive/

https://www.reddit.com/r/TheSilphRoad/comments/4w9d00/have_yo...

Har nu kommit bevis som pekar starkt på att alla som har foreign region pokemons som inte vart i de regionerna har fuskat. Väldigt mycket pekar på det just nu och jag vet ingen som har bevis på att de fått tex taurus i ägg i sverige..

Av RoflCopter

Men se upp för att inte köpa nåt för trimmat för det märks och tenderar att gå sönder också.. Men ta det försiktigt!!! Man är verkligen inte odödlig på moped och heller inte skydad, se även upp för att folk i bil ibland skiter i att du som mopedist är i trafiken så va alltid uppmärksam!

Här kan du ta hjälp och ställa frågor: https://www.facebook.com/groups/259357617553705/?fref=ts

Intresserad av att köpa moped kan du söka dig hit då det också förmodligen är billigare än blocket: https://www.facebook.com/groups/173010229500721/?fref=ts

Av RoflCopter

Jag undrar jag med!:)

Av RoflCopter

Tangentbord

Hej är tangentbordet sålt? Kan hämta

Av RoflCopter

Känns som det kan bli intressant om man får tag på skaparna av sidan...

Av RoflCopter
Skrivet av Clint Eastwood:

Hade en iFån i 2 veckor men vägrade gå med på att du måste uppge ett kontokort för att överhuvud kunna komma åt App store. Den fick gå. Så förtrollande tyckte jag inte att den var så att de ska få mina nummer de första de säger när man sätter på luren. Uppenbarligen finns det en miljard som inte har problem med det.. Go figure!

Behövde inte signa upp något kort alls.

Av RoflCopter
Skrivet av Sekatorur:

Den är inte helt värdelös, den tar sig verkligen inte sig själv seriöst, utan är mer en parodi. Bjöd på en hel del skratt.

Haha kanske nåt man borde kolla då...

Av RoflCopter

Zombeavers aldrig sätt filmen men känns ju som ett koncept som inte kan gå ihop? Zombies + Beavers = great movie?

Nån som sätt den och vet om den är bra?

http://www.imdb.com/title/tt2784512/

Av RoflCopter

Vilken flopp.

Av RoflCopter

T

Skrivet av sledde:

Jag köpte detta:
http://www.webhallen.com/se-sv/datorkomponenter/205324-raspbe...
Vilket är ett gammalt skal till b+ modellen, men det passade till 3an också. Som har nämnts så har lysdioderna flyttats men kikar man in genom hålen så ser man dem ändå. (Nästan bara skönt att slippa blinkandet)
Jag kan såklart inte ge några garantier för det skalet du länkar till, men alla kontakter och måttet på själva kortet är samma som på den gamla modellen, så det borde fungera.

Tack för svaret! Ja dem nämnde att det borde funka i en video

Av RoflCopter
Skrivet av saturday_sun:

Jag tror att Inet menar Raspberry Pi B/A när de syftar på tidigare modeller, alltså den allra första layouten, men den har inte sålts på ett tag.

http://cdn.sweclockers.com/galleri/bild/111184?l=eyJyZXNvdXJjZSI6IjExMTE4NCIsImZpbHRlcnMiOlsidD1zbGlkZSJdLCJwYXJhbXMiOltdLCJrZXkiOiI0ZDg2NzllZjJlNWY3MzgwYjVmNTNhYzhmY2E5ZmIxZCJ9
Min första Raspberry Pi B (256 MB RAM samt Made in China).

Raspberry Pi B+ och Raspberry Pi 2 samt Raspberry Pi 3 har samma mått (85 x 56 x 17mm).
Här är specifikationerna på alla tre:
Model B+: http://docs-europe.electrocomponents.com/webdocs/1310/0900766...
Model 2 B: http://docs-europe.electrocomponents.com/webdocs/1392/0900766...
Model 3 B: http://docs-europe.electrocomponents.com/webdocs/14ba/0900766...

Från sistnämnda dokument:
Whilst maintaining the popular board format the Raspberry Pi 3 Model
B brings you a more powerful processer, 10x faster than the first generation
Raspberry Pi. Additionally it adds wireless LAN & Bluetooth connectivity
making it the ideal solution for powerful connected designs.

[...]

Key Benefits
• Low cost • Consistent board format
• 10x faster processing • Added connectivity

På RS (se länken nedan) ser du att det officiella caset är för 3, 2 och B+. Det finns mängder av tillbehör (t.ex. alla "hattar") till B+ och 2 som inte skulle passa om det inte var samma storlek.

http://uk.rs-online.com/web/p/development-board-enclosures/90...

Det finns bara ett officiellt Raspberry Pi-case. Så om du har en Pi B+ eller Pi 2 B, så behöver du inte köpa ett nytt case.

EDIT: Fel ovan - På Pi 3-skalet är dioderna flyttade. Men inget som ska hindra från att använda kortet i ett äldre chassi. Dioderna sticker inte ut.

EDIT: Angående adapter - naturligtvis drar bluetooth och Wi-Fi mer kräm, har en adapter på 2.0A, får se om den funkar i morgon när min 3 kommer...

Skrivet av Reckie:

Det som skiljer är väl att de flyttat på dioderna för diskaktivitet och ström.

Försökte först jämföra den vit/röda från rpi2 och rpi3 men jag misstänker att de använt samma bilder. På den svarta, för rpi3, sitter dock fönstret för dioder på annan plats än rpi2.

http://i65.tinypic.com/2w4ekuw.jpg

Skrivet av saturday_sun:

Ja jag läste att de flyttat dioderna pga antennen till Wi-Fi.

Då har vi skillnaden.

Vart en hel del velande fram och tillbaka så fattade aldrig riktigt vad slutsatsen vart? Funkar Pi 2 b skalen (Som detta? http://thepihut.com/collections/raspberry-pi-cases/products/p... )

Är lite ny på Pi så förlåt om jag låter lite förvirrad

Av RoflCopter
Skrivet av lastninja:

När man köper en RPi och startar den första gången presenteras en skärm där du kan ladda ner en väldans massa operativsystem (om du vill ha flera samtidigt så är det bra med ett stort microsdhc kort), tex ett dedikerat media OS som heter OSMC. Du måste dock förbereda minneskortet i datorn först, vilket är busenkelt.

Ta en titt på denna recension (framspolad till strax innan "mediaspelare" delen). Dom går endast igenom lite ytligt några av användningsområdena, men du kan självklart kolla youtube, streamad tv, bilder, musik och massa annat också... Om din TV stödjer HDMI-CEC så använder du TV'ns fjärrkontroll för att styra detta media OS:
https://youtu.be/ya9WSphlCF4?t=2m31s

Tack för bra svar på en ´´noob´´ fråga!:)

Av RoflCopter

Aldrig använt eller läst på om RP så kanske är helt borta!?

Men skulle 3:an kunna fungera som en mediaspelare till tv och kanske skriva lite dokument och surfa på

Av RoflCopter

Jag har spelat black ops 3 sen det släpptes dagligen på ps4, det var verkligen ett värt köp

Av RoflCopter

Alla 140mm för 250kr (tror 200kr, va senaste budet?), hämtar var som i stockholm

Av RoflCopter

Tycker ambilight är soft och i mörka rum som mitt sovrum så är det faktiskt rätt mysigt och skönt!

Edit: Dock köpte jag inte TV:en själv, fick den av en av pappas jobbarkompisar...

Av RoflCopter
Skrivet av dagbro:

Jag gick teknikprogrammet på gymnasiet, det var ett extremt lätt val då jag alltid varit teknikintresserad på alla sätt. Jobbade sedan ett tag som montör och reparatör av port- och larmsystem innan jag sade upp mig och dök huvudstupa in i en ingenjörsutbildning i elektroteknik - något som egentligen alltid varit en hobby för mig. Jag har alltid "lekt" med datorer, programmering och byggt små kretsar jag hittade på nätet, men jag har alltid känt mig rejält begränsad av min egen kunskapsnivå. Utbildningen har gett mig otroligt mycket kunskap och förståelse i hur elektronik verkligen fungerar (hint: svart magi), och hur man går till väga för att utveckla nya produkter och applikationer, och kanske framför allt, hur jag lär mig nya saker på egen hand. Om mitt gamla jag skulle se vad jag pysslar med i dag skulle han tycka att jag var i nivå med Neo i slutet av The Matrix. Sen ger det mig även chansen att jobba med något jag verkligen brinner för och kan känna att jag är duktig på.

Rent allmänt, hitta något du vill lära dig mer om eller bli bättre på och luska ut ett sätt att leva på det. Eller gör som jag och välj det som känns mest intressant för stunden så hittar du nog någonstans till slut.

Motfråga: Vad är du duktig på? Intresserad av? Vad pysslar du med utanför skolan?

Skickades från m.sweclockers.com

Jag har alltid haft ett stort intresse för datorer och pillat med sånt sen jag var 11/12 år. Jag fick även jobb som typ it-assistent på ett företag tack vare ett väl utfört arbete på praoen. Jag har även rätt bra betyg i skolan och vet inte riktigt om jag vill välja tex teknik eller nåt sånt som gymnasieval. Är lite mer intresserad av att kanske gå en ekonomi linje medans o andra sidan så måste man veta rätt exakt vart man ska ta vägen i livet om man ska läsa tex ekonomi juridik. Därför pendlar jag lite mot att läsa natur natur men är inte riktigt intresserad av sakerna man lär sig på den linjen utan är mer intresserad av den breda utbildningen man får av det.