Inlägg

Inlägg som Antze har skrivit i forumet
Av Antze

Värdering!

Hej,

Tanken är att byta upp sig och skaffa en lite fräsigare dator, vad skulle ni tro att min gamla är värd ca?

Grafikkort: ASUS Radeon RX 580 8GB ROG
Moderkort: ASUS ROG STRIX B350-F Gaming
CPU: AMD Ryzen 7 1800X
RAM: Corsair Vengeance LED - DDR4 - 16 GB: 2 x 8 GB - 3000 MHz
Kylning: Corsair Hydro H60
Lagring: Intel 530 Series, 2.5" SSD 120 GB
Seagate HDD 2TB 3.5"
Chassi: Fractal Design Define R4 Tower
PSU: Corsair Power Supply CX 600M 600W (Förmodligen)
Operativsystem: Windows 10 Pro

Tack!

Av Antze
Skrivet av Mangy:

Jag lyckades lösa det genom att ta med bridgen till en kompis och koppla in den på det nätverket. Då funkade det och höll även när jag kopplade tillbaka den hemma hos mig.

Snyggt! Sent svar, men allt började fungera för mig efter jag slog av routern och lät det stå ett tag. Satt igång den igen och vips så dök bryggan upp på hue account!
(om någon annan har problem)

Av Antze

Hej,

Har fått exakt samma problem hemma (android app här) kollat lite och det verkar vara ett problem som finns.
Inte orkat ta mig i tur med det ännu, men återkommer om jag fått det fixat!

Av Antze
Skrivet av Creutz:

Jag har haft den i månad ungefär. Jag är jättenöjd. Den saknar ju hdmi 2.1 så den saknar ju allt vad det medför, VRR och 4k@120 bland annat. Jag hade en Philips FHD lcd med 2-sidig ambilight från 2015 innan och det är ju skillnad att kunna kräma på 4k och dolby vision på det. Det enda jag stör mig lite på är att den knäpper en del när den är igång.

Nu finns det väl risk att du/jag kommer få höra att man är dum om man inte köper en tv med hdmi 2.1. Jag bryr mig inte, jag kan spela på ett xbox/ps5 jag med;)

Skrivet av klirre:

Samma här, köpte storebror 55OLED935. Jättenöjd med TVn fram till i måndags när panelen plötsligt blev helt full med horisontella linjer. Har kontaktat Philips support och de behandlar mitt ärende just nu. Har via google kommit fram till att problemet även kan uppstå på LGs OLED-modeller som använder samma panel, och att det inte är jättevanligt.

Jag skulle inte tveka att köpa 705:an, du kommer säkert bli nöjd. Ambilight är fantastiskt för oss som gillar det, speciellt i spel!

Skrivet av Laxpudding:

Philips OLED705 finns inte med i denna lista eller artikel helt enkelt därför att det är en 2021-modell. Ifall den följer Philips tidigare mönster är det en carry-over 2020-produkt – därav att den heter 705 – när 2021-modellerna har siffran 6 på slutet. På pappret verkar det i stort sett som att Philips OLED705 är en fortsatt tillverkning av den modell som är OLED805 i 2020-utbudet. Så den har Android TV snarare än Philips egna Saphi-system som utmärkte 754-modellen i 2020-utbudet.

Det som 705 saknar och 706 och 806 istället erbjuder är Philips nyare bildchip ("AI" blah-blah) och HDMI 2.1-funktioner som FRL, VRR och eARC.

Hej,

Tack så mycket för hjälpen! Går från en Full HD 42" tv från 2014, så jag borde bli nöjd i vilket fall. Förstår att jag missar HDMI 2.1 men som jag såg Laxpudding skriva någon annan stans är väl 4K OLED, 60 att föredra än 1080P 120 HZ (om jag har formuleringarna rätt i mun).

Av Antze

Hej,
Har suttit och spanat in denna pjäs: Philips 55OLED705. Men inte ser den inte i listan som Laxpudding skrivit... är det något att ha tror ni? Några röda flagg?
Letar också en tv för under 10 000, har Philips sen tidigare och gillar skarpt ambilight. Ska även lira PS5 på den är tanken, kanske inte uppfyller alla krav, men close enough!

Av Antze

Hej,
Lånar tråden lite!
Har suttit och spanat in denna pjäs: Philips 55OLED705. Men inte hittat så mycket info här om den, hiss eller diss spontant?
Letar också en tv för under 10 000, har Philips sen tidigare och gillar skarpt ambilight. Ska även lira PS5 på den är tanken, kanske inte uppfyller alla krav, men close enough!

Av Antze
Skrivet av Laxpudding:

Alpha-Processorn ändras för varje generation och för varje generation slår det igenom i funktionsutbudet. B1 kommer att ha en del uppskalningsfinesser runt "AI" som din C7 inte hade. Men det är inte säkert det har någon betydelse för dig i praktiken om du ändå matar främst kvalitetsmaterial som 4K och spel.

Spelen förstås märks skillnad om du har spelriggen som täcker det B1 svarar mot.

Den största skillnaden kommer vara det uppenbara att du går från 55 till 65 tum. I fråga om bildkvalitet kommer det finnas lite mer finputs och raffinemang med B1 jämfört med C7. Överlag något bättre bild men så pass att det kanske inte märks för dig i praktiken. Men det kan du nog bara svara själv på.

Hej Laxpudding!
Börjar vankas tv köp här också. Vet inte om det tagits upp tidigare, kommer du göra någon guide eller liknande för detta år?
Eller är denna guide fortfarande bra för inköp runt black friday i år?
Sett att du inte jobbar aktivt med det längre men tänkte höra mig för!

Av Antze

Någon som kan spela upp ljudet i huvudet till denna video?

https://i.imgur.com/JiZRhDR.mp4

Av Antze
Skrivet av peterthegreat:

Tack båda för påminnelsen! Jag fick för mig att det hette Mighty Mike eller nåt sånt så när jag googlat har jag aldrig funnit det. Jag hade kanske 4 st varav en var de var denna:

https://www.lulu-berlu.com/upload/image/mighty-max---playset---magus--loose--p-image-372559-grande.jpg

Har frågat morsan om vart dom är men dom är alla försvunna tyvärr... nostalgitripp ala dunder när jag scrollar igenom alla bilder på google.

Den där känner man igen! Har kvar exakt en sådan hemma hos mina päron!

Någon som känner igen denna också? Tyckte alltid illustrationerna på förpackningen var så häftiga.

https://cosmictoys.co.uk/ekmps/shops/c1a872/images/mighty-max-tr...

https://live.staticflickr.com/8089/8545992250_fe09eb8150_k.jpg

Av Antze
Skrivet av Youtell:

Har nyss köpt via webbsidan, fick sms och inlagt i appen utan problem. (Android)

Köpte igårkväll 3 presentkort och använde i PS store utan problem. (Android)

Använde Clas Ohlson förut i butik (notera att de inte fungerar online), fick qr kod som scannades. Funkade utan problem faktiskt.

Av Antze
Skrivet av 3kgt:

Försöker göra mitt första köp av en clasohlsson presentkort. Men via Android appen så kommer inga rabatter!
Även i sista steget så kommer det upp fullt pris.
Skall jag våga köra via en webbläsare istället i datorn? Där ser jag rabatterna!

Har nyss köpt via webbsidan, fick sms och inlagt i appen utan problem. (Android)

Skrivet av Crimshaw:

Fått något ännu? tänkte köpa ett ifall det fortfarande går.

Köpte igårkväll 3 presentkort och använde i PS store utan problem. (Android)

Av Antze

Köpte mig en crimptång samt vanliga RJ45 kontakter och installerade, då fungerade allt galant!
Så förmodligen fel på de verktygsfria kontakterna om någon har liknande problem.
Tråd kan ju låsas eller vad som

Av Antze
Skrivet av cheben:

Nej, men det är mycket enklare att göra rätt, det kommer hålla längre och blir så mycket smidigare.

Skaffa en riktigt installationskabel ("solid" kallas det ibland). Sen skaffar du två utanpåliggande uttag (om du drar sladden i listen). Sätt fast kabeln i uttagen enligt instruktion. Använd patchkabel för att ansluta enheterna i uttagen.

Vad som skiljer installation från patch är att installationskabeln skall monteras i en plint, där två knivar skär igenom isoleringen och in i ledaren lagomt långt. Därför är denna kabel solid, dvs endast en tjockare ledare. Det gär kabeln styvare, men tåligare. Patchkabel kontakterna skall sitta på mjuk kabel. Mjuk kabel är flertrådig så den blir mjukare. Kontakterna trycker små metallknivar igenom hela kabeln. Knivarna går "emellan" de flertrådiga ledarna. Blandar man så riskerar det att fungera dåligt, eller fungera ett tag och sedan sluta. Helt enkelt för att monteringsmetoden är anpassad för applikationen

Förut körde jag mest med solid kabel på RJ45 kontakt med, men har slutat nu. Så mycket bättre, snyggare och flexiblare

Skrivet av mrqaffe:

Det är olika kablar tänkta för olika ändamål, installationskabel håller längre än patchar om den är fast installerad men den är olämplig som patch för då går den ofta av. Man monterar därför inte lösa kabelhanar på installationskabel utan de kontakteras med honor som sitter "fast" så att kabeln inte rör sig efter installationen, till honan kopplar man en patch som går till det man vill koppla in.
Att mixa delar fel funkar ibland åtminstone en stund men ofta så glappar det efter några år och då kan det vara lite surt om man gjort en fast installation pga jobbet som kan krävas för att reparera den men att dra patchar i en vägg är inget att rekommendera om det ska göras på riktigt för att hålla länge.

Tack! Forskade lite och hänger med nu. Får se om det blir en sådan lösning i framtiden.
Ska försöka få det här att funka först iaf temporärt!

Av Antze
Skrivet av mrqaffe:

Ska du göra en fast installation så använd rätt typ av delar, man bör inte sätta fast en patchkabel lika lite som man bör använda installationskabel till en patch.

Hej! Utveckla gärna om du har möjlighet. Jag har endast gjort två hål för att få upp sladden från golvet till list, kan byta ut den om det är så. Är det skillnad att använda "patchkabel" mot en installations rent utsagt hastighetsmässigt om man använder denna typ av kontakt?

Mvh Novis!

Av Antze
Skrivet av FatherOfThree:

hur är kontakten i andra änden kopplad?

568-a eller 568-b ?

Hej! Bra tänkt! Får kolla det när jag kommer hem. Hoppas på 568-b eftersom jag antar det är en standard?

Skrivet av Karaff:

Jag tror du tappat ett par eller två, kabeln går på två par och det ger max 100Mbit.

Jasså, så du tror det är kabeln det är fel på? Tror nämligen jag fått ut högre hastighet innan jag bytte kontakt nu när jag tänker efter...

Av Antze

Dålig bredbandskabel/Verktygsfri RJ45-kontakt

Hej!

Har under veckan borrat hål i väggar hemma för att snyggt dra en bredbandskabel till routern. Klippte därför av ena änden på kabeln och har satt dit en verktygsfri RJ45 kontakt (Verktygsfri RJ45 - Kjell).
Problemet som nu uppstår är att jag endast kommer upp i ca 80 mbit/s av mitt bredband som ligger på 600/50. Har testat annan kabel till min laptop och kommer då upp i 550+ mbit/s. Jag undrar därför om någon kunde vara så snäll och hjälpa mig med att se om det är fel på kabeln, RJ45 kontakten, eller min koppling.

Uppskattar hjälp!

Av Antze

@First Ninja:

Kan bekräfta att den fanns att köpa på Lenovos hemsida.
Köpte den för 599 kr inklusive frakt i tisdags, levereras idag från Holland!

Av Antze

Call of Duty: Black Ops 4 - PC

Tja,

Säljer nu min kod som andra har gjort tidigare i marknaden.

Info:
https://promotion.asus.com/en/nordics/call-of-duty-black-ops-....

Börjar på 250 SEK!

Avslutar till helgen.

Läs hela annonsen här

Av Antze

Noterat!

Avslutar imorgon Tisdag eftermiddag

Av Antze

Call of Duty: Black Ops 4 - PC

Tja,

Säljer nu min kod som andra har gjort tidigare i marknaden.

Info:
https://promotion.asus.com/en/nordics/call-of-duty-black-ops-...

Börjar på 250 SEK!

Läs hela annonsen här