Inlägg

Inlägg som Xaid har skrivit i forumet
Av Xaid

Ibland är det lättare och snabbare att testa sig fram än att hitta orsaken bakom problemet.

Jag har funnit att köra Steam som Adminstratör kan lösa många problem.

Av Xaid
Skrivet av MrAdde:

Den är rätt bra, som man kan förvänta sig. Sedan finns ju alltid fjantar som suger på spelet och skyller allt på nätkoden

BF4 spelare: http://bf4stats.com/
Hardline: http://bfhstats.com/

BF4 är fortfarande rätt kul, kommer en stor patch snart också med nya banor och lite sånt där kul, dessutom kan man hitta det billigt!

Nya banor? Vilka? Är det DLC eller gratis?

Av Xaid

Är Netkoden fixad då?

Av Xaid
Skrivet av nucce:

Jag tror att det är helt rätt att köpa den som ligger på rea nu om man går i tankarna att köpa ett PS4.

1TB modellen kom upp hos Mediamarkt internetshop i förmiddags:
https://www.mediamarkt.se/mcs/product/_SONY-PlayStation-4-Ult...

Där ser man att specifikationen är likadan exklusive hårddisken och lägre förbrukning enligt deras text:
PlayStation 4 1000 GB. 1 handkontroll ingår. Den nya PS4-modellen är 10% lättare och drar 8% mindre energi än originalmodellen.
Min teori ligger dock i att den nya disken är lättare och drar mindre ström.

Jag har jämfört den övriga hårdvaran i stort och där är det exakt likadant som i föregående modell:
Typ: Playstation 4
Processor: x86-64 AMD “Jaguar”, 8 cores
Grafikkort: 1.84 TFLOPS, AMD next-generation Radeon™ based graphics engine

Även de yttre dimensionerna är exakt samma.

Priset verkar hamna initialt på 4490 riksdaler, både hos förstnämnda Mediamarkt och hos CDON

Klurar också på att köpa en nu på rea(därav all research), fast min huvudbry ligger mer i att jag inte vet vilka spel jag ska köpa till efteråt.

Mvh/nucce

Jag tänkte köpa en PS4 när jag är klar med mina tentor. 500 GB känns alldeles för lite men 1TB ultimata edition verkar kosta onödigt mycket mer. Kan man inte få en HDD på 1TB eller mer för 800kr? Jag är för övrigt ganska säker på att Sony har valt en billig 1TB hårddisk.

10% lägre vikt bryr jag mig inte om. Och finns det någon fördel i att köpa den för dess lägre strömförbrukning? Det är inte så att det kommer märkas i fakturan. Går den tystare? Går den bättre?

Du verkar vara insatt. Vad tycker du jag ska göra x)?

EDIT: http://www.inet.se/produkt/4304924/1tb-seagate-laptop-sshd-8g... . 100kr mer och dessutom (1) är det SSHD och (2) jag lär ha en hårddisk över på 500 GB.

Hur tänkte Sony med deras prissättning?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Xaid

Jag blev så sugen på att spela NFSU nu. Kan någon tipsa om ett relativt nytt (2010+) bilspel där man kan style:a bilar och köra på vägar dvs streetrace?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Xaid
Skrivet av trickysaer:

Antagligen, men lär avvakta med att köpa det

Ja det är nog en smart idé. Spelet är säkert bra men förmodligen inte 600kr bra. Bättre att vänta på GOTY eller något så slipper man bli rånad genom alla DLCs x).

Skickades från m.sweclockers.com

Av Xaid

http://gyazo.com/2f22f75fb1d3aa2e394875da08da020e

Länk (scrolla ner)

Är det någon som tänker köpa Deluxe? 10 Euro mer.

Av Xaid

Vi får se hur det blir, men jag vill att ni alla här lovar mig att inte förboka spelet, även om det erbjuds något grymt. x)

Av Xaid
Skrivet av andreas_dock:

Börjar bli en trend att försena spel nu känns det som... Lite som ett sätt att skapa mer hype ?

Det tror jag nästan också.
Försena spel är en vanlig trend bland utvecklare som gör bra spel. Nu vill väl utvecklare som Ubisoft göra samma sak för att lura oss eftersom nu tror folk att de bryr sig om att släppa ett perfekt spel.

Hypa ett spel, erbjud något schysst om du pre-orderar, och sedan försena spelet för då blir det väl fler folk som pre-orderar?

Av Xaid

Ser hur bra ut som helst! Det kommer ta ett tag för mig att lära och vänja mig, men +1 från mig!

Av Xaid

GW2 har väldigt dålig endgame PVE.
Leveling är bland det bästa jag har sett. Samma gäller för PVP. En ny Expansion släpps snart som, enligt ArenaNet, ska fixa endgame-PVE.

Det är också väldigt schysst att det är Buy2Play. Jag har tröttnat på det några gånger och inte spelat det på månad(er). När man väl känner för att spela det igen är det bara att öppna launchern, uppdatera, och sedan spela.

Av Xaid
Skrivet av Selmalagerlöf:

Program gör det dom är programmerade för, är det fel i programmet så är det den/dom som har designat den som är att skylla på.

Jag håller med dig. Det är ju därför program patchas konstant.

Av Xaid

Jag tycker dessa utvecklare har för mycket förtroende i sina Anti-Cheat Program. Program kan väl också göra en missbedömning?

Av Xaid

Amerikansk Kapitalism: det handlar inte om konkurrens, utan det gäller att spela fult.

Av Xaid

Har ni någonsin tänkt på hur mycket skatt och avgifter vi betalar för produkter och tjänster?
Vi tror att vi betalar 30-40% skatt och sedan är resterande pengar våra. Men när man räknar in skatt på momsen och moms på skatten blir det ju uppemot 90%.
Men man kanske inte ska klaga, med tanke på hur bra vi har det jämfört med andra länder i världen.

Sorry för offtopic post x).

Av Xaid
Skrivet av Zotamedu:

Det var Bethesda som satte 25 %. Det står tydligt i avtalen att Valve tar sin del och sedan är det upp till den som gjort spelet att bestämma hur resten ska distribueras och vilka som ska ha en del av kakan. Valve avslöjar inte hur stor deras del är men rykten har länge sagt att de tar 30 % av försäljningen, det vill säga samma som i princip alla digitala distributionstjänster. Den siffran har även blivit informellt bekräftad av folk i branschen men de får inte bekräfta den direkt enligt avtal. Det betyder att Valve plockar 30 % och Bethesda får själva välja hur de ska distribuera övriga 70 %. De valde tydligen att bara ge 25 % till moddarna. Valve har inget med den siffran att göra.

För övrigt fascinerande hur bra just Bethesda klarar sig undan hat trots all skit de gör. Folk blev galna på King när de stämde The Banner Saga men inte lika många brydde sig när Bethesda stämde Scrolls. Hur många har ens koll på att de stämde Xreal för titlen "Fortress Fallout". Tydligen anser Bethesda sig ha ensamrätt på orden "Scrolls" och "Fallout" när det kommer till spel. Ingen får någonsin göra ett spel som innehåller de orden igen. Bethesda ägs av ZeniMax, ni vet företaget som fick för sig att stämma Oculus Rift strax efter de blev uppköpta av Facebook. Känns som att det sitter en stor hög jurister där som behöver få sparken för de hör inte hemma i spelbranschen.

Dold text

Jag visste faktiskt inte att Bethesda var de som ville ta mest. För övrigt är jag väl medveten att Bethesda är väldigt giriga. Utöver fallen du nämnde har jag för mig att de ville trademark:a"Took an Arrow to the knee" skämtet. Länk

Av Xaid

Varför tycker ni att detta är så bra av Valve? Det var ju inte idén många hade ett problem med. Det var faktum att Valve (Förmodligen + Bethesda) ville ha 75%. Det leder ju till att moddaren får väldigt lite vilket leder till att moddaren känner att h*n måste höja priset för sitt arbete.

Om moddaren hade fått 50% och Valve+Bethesda hade tagit 50% (Eller ännu bättre, 30%) hade jag varit helt för det. Det är snarare väldigt lågt av Valve att hellre överge idén än att sänka deras cut.

Skrivet av Mr.Borka:

Jag har sett detta från konsumentens perspektiv från första början. Andelen som delas upp mellan parterna är inte ett konsumentproblem. På samma sätt som du antagligen inte går och känner dig besviken på ICA som säljer mjölk för ~8:-/litern och mjölkbonden ändå inte ens i de bästa av avtal får hälften, om ens en tredjedel, av förtjänsten vid försäljning. Samtidigt som mjölkbonden har nästan hela livet och alla tillgångar investerade i sin egen produktion.

Du skulle betala Valve 75% av förtjänsten vid försäljning så de kan sprida ut andelarna avtalsenligt mellan parterna inblandade i tillhandahållandet av tjänsterna som tillåter dig att köpa modden från första början. Så att säga att du betalar "för ingenting" är ju löjligt. Du betalar ju för möjligheten att köpa produkten. Skulle du sätta högre krav på utgivarna för stöd av moddarna som säljs då skulle priserna skjuta i höjden och de inblandade parterna skulle behöva säkra upp försäljningen. Och du har plötsligt gått från betal-moddar till regelrätt DLC.

Vilket är en av anledningarna till varför jag inte vill ha betal-mods

Dold text

.

När skaparen endast får 25% lär skaparen förmodligen sätta prislappen högre än vad h*n hade satt den om h*an fått 50-75%.

Av Xaid
Skrivet av Greveby:

*snip* Gjorde en video om de. Är de såhär de ser ut för er ocksÅ?

Om Rocktar vet att du gjort den videon publik lär du förmodligen inte få ditt spel...

Av Xaid
Skrivet av ZyntaaX:

Alltså snälla, får panik här, kan någon hjälpa mig? Ingen verkar vilja svara mig i den "oficiella" GTA V tråden heller..

Köpte spelet via steam, och brått som jag hade gick jag in på socialclub, gjorde ett konto och aktiverade nyckeln där. Det länkades då ihop med mitt steam konto. Men nu när jag startar GTA via steam så måste jag på något sätt länka ihop nyckeln med kontot igen, och då står det bara "rockstar activation code already in use".

Testat både som adminstratör och allt möjligt, snälla hjälp?? 600 spänn och kan inte ens starta spelet...

Dold text

Om problemet inte löst sig kan du bara kontakta Rockstar eller Steam för hjälp.

Av Xaid

Hur tror ni det här med Smurfs och Fuskare (Framförallt Smurfs) kan lösas?
Ska man höja priset till 300+kr (Iomed att man mest får sina pengar från Nycklar)?
Det känns som den enda lösningen, men det kommer Valve förmodligen aldrig göra.