Inlägg

Inlägg som Felparkerad har skrivit i forumet
Av Felparkerad

John Wick 4 på bio. Gillar verkligen John Wick-sagan och filmerna blir mer och mer påkostade med skådisar, fightingscener, musik och handling. Rekommenderar att se John Wick om man vill ha hög kvalitet på action

Av Felparkerad
Skrivet av Pirum:

Men det här är onödigt överraskande. Jag jobbar på en underleverantör, jag gissar att vi kan jobba typ 1 dag (ja, vi körde övertid i helgen såklart, 2 skift), sedan står vi still 4 dagar. Vad ska vi göra då? Komp, semester, eller annan egen ledighet gissar jag, men vi får se.
Kanske får kvälls- och nattskift vara hemma hela veckan, dagsskiftet jobba 2-3 dagar. Beror på.
Tror vi redan bränt våra betalda (=inarbetade och avtalade, inget företaget "bjuder" på) dagar redan i vår när Volvo stoppat.
Ingen kan tvinga oss att gå hem såklart, vi kan stanna och typ sopa gissar jag. Måla lite.
Alla ledigheter under höstlovet har såklart nekats, så ingen har kunnat planera att göra något med barnen.

Det är vid sånna här tillfällen som 50/50-avtalet hade behövts där företaget betalar halva kompen och arbetarna betalar andra hälften. Det är mer rättvist

Av Felparkerad
Skrivet av mpat:

De kommer att ta från gula eller röda banken, och de kan man aldrig spendera själv i vilket fall.

Dessa banker är borta sedan länge, kommande vecka dras från personliga kompbanken

Eh, man kan spärra efter B-fabrik (ställa målade karosser i TBH, tror jag det hette) om C-fabrik inte jobbar. Kan väl inte köra så i en vecka kanske, men det går ett tag.

Ja du snackar om höglagret som knappt håller 400 karosser men det beror på mixen och materialtillgången om du ska plocka bil därifrån så du hade kanske kunnat rulla 2-3h

Av Felparkerad
Skrivet av jawik:

Nu såg jag inget om övertid i artikeln, så jag antar att den infon kommer från annat håll. Men övertid kan bero på flera orsaker. Teoretiskt skulle ju halva fabriken behöva stänga för att de inte har något att göra medan den andra halvan jobbar övertid för att hinna.

Beordrad övertid varje helg från semestern tills nu och helt plötsligt så säger företaget till de anställda en vecka innan ”stanna hemma och bränn eran kompbank”. Enda orsaken till övertid är för att det har stått stilla såpass mycket så det krävs ingenkörning.

Det finns ingen ”halva fabriken”, det är 3 st fabriker som samspelar och ska det vara produktion så krävs det att alla fabriker rullar med samtliga 2000 arbetare på plats.

Av Felparkerad
Skrivet av Ragnvlad:

Volymen ör ju knappast problemet, snarare priset! Vem vill ge 6K för ett 2060....

Marknaden bestämmer priset. Nvidia har gjort marknadsundersökningar och kommit fram till att kunderna är beredda att lägga den summan

Av Felparkerad

@Thex:

Gör du en kickdown med automat så väljer den lägsta möjliga växel för att uppnå högsta möjliga acceleration. Du behöver inte lägga i Sportmode för det. Nya generationen Volvo (SPA-platform/CMA) är bättre på alla sätt än gamla XC70 även om det inte är något fel på den.

Till TS; provsitt nya V60 i butik om du har möjlighet till det och provkör gärna. Du kommer falla pladask direkt. Det är som natt och dag med en gammal Volvo jämfört med de nyare. D4 kommer göra jobbet gott och väl och har du automat so kommer du inte märka av växlarna ens. Cross Country gör att du får med mycket utrustning från början så fråga gärna en säljare eller spana in Bygg din Volvo online och kolla vad du får med. Lycka till och kör försiktigt

Av Felparkerad

Vill se AirPods 2

Av Felparkerad
Skrivet av Nioreh83:

Jäkligt nice. Hoppas det håller i sig under semestern.

Skickades från m.sweclockers.com

Känner samma! Har jobbat som en häst hela våren och sommaren och det har varit kanonväder som jag inte har kunnat njuta av. Men så ser man denna tråden på Sweclockers om att värmen kommer tillbaka nästa vecka nu när semestern har börjat och jag blir så glad!

Kommer bli sol, bad, glass och cruisa med bilen hela dagarna. Men glöm inte att få i er vätska och läs på om tips hur ni får det svalare i era bostäder så ska även folk som är känsliga för värme klara sig hyfsat bra.

Av Felparkerad

En fråga bara till er som säger "Lämna Sverige." Vart skulle ni flytta? Håller med att Sverige inte är perfekt men Sverige är Sverige och det är ett fint land på många sätt.

Av Felparkerad

Jag drabbas inte av detta men folk tänker sällan att folk har olika behov. Jag kör bil till jobbet men jag får ofta höra att jag ska ta kollektivtrafik men det går inte eftersom jag jobbar skift, kvällar och nätter och då går inte kollektivtrafiken. Samma sak gäller för många som kör moppe/MC att dom har inte möjlighet att äga en miljöklassad bil eller ta kollektivtrafik eftersom det inte alltid passar med tider mm. Segt att ett parti som ligger under spärren för att ens få komma in i riksdagen kan få bestämma detta som berör så många människor. Blir arg.

Av Felparkerad

Nocco

Av Felparkerad

Sitter med i5 3570K och 660TI och klarar OW, LoL och BF4 utan problem. Kommer jag klara av nya Wolfenstein på låga settings eller är det dags att investera i ny utrustning?

Av Felparkerad

Kommer Sweclockers göra prestandatest på spelet med diverse olika grafikkort?

Av Felparkerad

https://eustore.ifixit.com/en/Parts/iPhone-Parts/iPhone-5S/iP...

Har själv funderat på att byta batteri på min 5S men har inte gjort det än. iFixit är pålitliga vad jag har hört samt att deras verktyg ska vara anpassade.

Av Felparkerad
Skrivet av Storage Jar:

På grund av hård eller mjukvara?

Apples A11 enkeltrådat piskar alla Qualcomms SoC. Kolla upp Benchmarks för de båda två så ser du.

Av Felparkerad

Har aldrig använt mobilen för att betala men det verkar vara hur smidigt som helst! Hade gärna sluppit ta med plånkan och bara ha mobil och nycklar

Av Felparkerad

Softa på det och vänta och se vad den nya iPhonen erbjuder, det är bara 2 månader kvar

Av Felparkerad
Skrivet av Pelegrino:

Vet inte var du åt men var i Tokyo för en vecka sen och maten är SVINDYR såvida du inte vill leva på ramen.

TS, om du tycker det är kul så kan du köra mario kart på gatorna (googla), ångrar att jag inte gjorde det. Det jag också önskar jag kunde gjort var att köpa en Katana men jag åkte via Kina och man får inte ta in svärd i Kina.

Kameror är också ett bra tips, köpte ett objektiv för 3.3 som nytt kostar typ 7-8 i Sverige och finkar utmärkt.

Skickades från m.sweclockers.com

Allt är relativt. Vad betalade du för en lunch/middag? Det är högsäsong nu också, jag var där under lågsäsong om det spelar någon större roll.

Av Felparkerad

Dålig kvalitet kanske. Som tidigare nämnts i tråden så får du försöka övertyga dem att det var en spricka när du köpte den och att det inte var du som har åstadkommit skadan.

Av Felparkerad
Skrivet av Six:

Hört att Sennheiser hörlurar skulle kunna hittas bra mycket billigare där.
Ska dit själv och ta en titt om en två veckor men kommer troligen spendera alla mina besparingar på mat!

Mat är inte dyrt i Japan (Tokyo), så du klarar dig nog

OnTopic: Om du är kameraintresserad så är begagnad utrustning prisvärt.