Inlägg

Inlägg som GoldenGoose har skrivit i forumet
Av GoldenGoose

Cyberdyne Systems

Av GoldenGoose

Har en Logitech StreamCam som det tyvärr inte följde med ett skydd till. Som tur var hittade jag en 3d-print modell på nätet som en kille på Blocket printade och postade till mig för en hundring. Den åker på så fort jag inte har ett möte.

Av GoldenGoose
Skrivet av EneRgiZE_MFZ83:

Hej.
Min dator kanske inte änns kan köra det eller ? Ryzen 1800x ram 16gb, 1070 8gb, vanlig hd.

Klart du kommer att kunna köra det. Det är ju inte hårdkodat så att du inte får boota det. Har du funderat på att skaffa en SSD? Hade nog blåst liv i ett och annat i din dator som annars har bra specs.

Av GoldenGoose

Fortsatt hemarbete, på kontoret vid några enstaka tillfällen när det de facto finns en anledning att vara där.

Av GoldenGoose
Skrivet av pokerproffset:

Hoppas du skämtar, min iphone XS pro max gick sönder så köpte en android telefon i väntan på iphone 13 pro max som jag fick i fredags. Under 1.5 månad använde jag android telefonen, och kan säga er att det var en chock, fick reklam annonser överallt, appar som på ios knappt har annonser men som i android har massor, på ios får du annons du klickar bort den sen får du inte mer under tiden du använder appen, i android kommer de efter varje klick. Har börjat få massa sms reklam sen jag börjat använda android med, viber har dubbelt så mkt reklam. Alla appar är infesterade med annonser vilket gör apparna nästintill obrukbara. Så jag garanterar dig att Apple gör extremt bra jobb i jämförelse med detta. Nu använder jag min 13 pro max och min stressnivå har redan sjunkit till normala nivåer igen.

Ja jag driver Trots sina begränsningar så är iOS det bästa alternativet. Android är inte ens ett alternativ för mig.

Av GoldenGoose
Skrivet av mrqaffe:

Det är snarare Apple som har ett dåligt os som gör att appar kan nå datan, de verkar ju lita på appen i stället för att hindra den att nå datan vilket är det sätt det borde skötas.

Fan du har rätt! Jag måste byta till en Android lur då Googles lösningar inte suger ut din data.

Av GoldenGoose

42 tum är helt klockrent. Dock får man hänga den på väggen och ha ett djupare skrivbord alternativt sitta en bit ifrån för att få det att fungera.

Av GoldenGoose
Skrivet av snajk:

Precis. Sen tillkommer DLC till Gamepass-spelen också. Det lär inte säljas lika mycket DLC som till köpta spel förstås men ändå kan det bli en del. Jag har själv gjort det, trots att jag sällan köper DLC alls. Att lägga typ tio-tjugo kronor på något DLC kan det vara värt för att få en kväll med kul liksom, och eftersom spelet är "gratis" så känns det inte lika surt som när man behöver köpa till saker till spel man redan har köpt liksom.

Sen tror jag att folk prenumererar längre än 24 månader i snitt. För mig har det blivit som med Netflix och Spotify, att jag har vant mig och det är svårt att inte ha utbudet tillgängligt och nytt innehåll (nya spel) med jämna mellanrum.

Exakt! Håller med dig helt. Denna typ av tjänst skapar upp helt nya flöden som inte riktigt fanns förut.

Angående antalet månader så håller jag med dig, men ville vara lite konservativ i mina antaganden. 😄

Av GoldenGoose

Ska jag vara helt ärlig så verkar Shawn Laydon inte förstå någonting.

Jag sökte på Google och Microsoft verkar ha omkring 17-23 miljoner aktiva subscribers, så låt oss säga 20 miljoner.

20.000.000 aktiva subs á $9.99 per månad. Sedan har även en viss andel Ultimate som kostar ytterligare $5.00 ($14.99) per månad vilket jag inte har räknat på.

Detta översätts till intäkter på $199.800.000 per månad.

Average lifespan i månader och total intäkt över hela perioden:

Kunde tyvärr inte hitta info om hur länge snittkunden har sitt game pass aktiverat.

1 mån $199.800.000
3 mån $599.400.000
6 mån $1.198.800.000
9 mån $1.798.200.000
12 mån $2.397.600.000
24 mån $4.795.200.000
36 mån $7.192 800.000
48 mån $9.590.400.000

Skulle tro att folk i snitt har sitt Game Pass aktivt i 24 månader och utöver detta så bör man bland annat väga in:

  • Spelen säljs i andra kanaler också. T.ex. fysiska kopior. Här kan du driva ytterligare merförsäljning via coola brandade give aways som är asbilliga att tillverka men som fans prompt ska ha och är villiga att betala extra för.

  • Försäljning via andra av kunderna föredragna spelklienter, t.ex. Epic Games Store.

  • Folk som köper spelet efter att det plockats bort från Game Pass.

  • Nya spelare som får nys om spelet via spelare med Game Pass som själva inte har Game Pass och istället köper spelet. Word of mouth är den absolut bästa försäljningskanalen.

  • AAA-spel på Game Pass leder till fler Game Pass prenumeranter. Om några år kan MS ha 10-20 gånger fler prenumeranter om de spelar sina kort rätt. Fördelar med detta är att t.ex. multiplayer spel kommer att ha fler spelare vilket förlänger livslängden samt kvalitén, "This is a dead game" är ju en rätt vanlig kommentar när det finns få aktiva spelare.

  • Spelare med Game Pass som aldrig hade köpt ditt spel provar på det, gillar det, word of mouth, merförsäljning.

  • Återkommande Game Pass kunder. Framförallt när utbudet ökar. Detta kommer att attrahera tidigare kunder samt förlänga tiden man har det aktivt.

Sen får man ha i åtanke att Microsoft säljer ett flertal olika produkter och har ett ekosystem som de försöker att gifta ihop á la Apple när det kommer till Xbox och Windows.

Det var sånt här tänk som sänke Nokia när de satsade på egenutvecklade Symbian istället för att köra på Android.

Av GoldenGoose

Webhallen har ett flertal Gainward kort i lager. Bland annat RTX 3080.

https://www.webhallen.com/se/campaign/8946-Up-your-game
https://www.webhallen.com/se/product/324211-Gainward-GeForce-...

Fanns 50 tidigare idag, 27, 25, 14, 4, nu är det slut. Tog slut på några timmar.

Av GoldenGoose

Har ett Quest 2 256gb med Elite Strap och Original link kabel. Hade dock velat minst ha 3500 + frakt för det.

Headset och Elite Strap är köpt på Inet och kvitto finns. Jag är dock andra ägaren. Har inte kvitto för link kabeln men den är i princip oanvänd och fungerar som den ska.

Har kartongerna till allt.

Av GoldenGoose
Av GoldenGoose

Känner ett flertal som utbildat sig till spelutvecklare (både i Sverige och i Japan) då det var "the shit" när jag gick ut gymnasiet. Ingen av dem jobbar med det idag då lönerna är värdelösa för alla förutom för ett fåtal utvalda, samt att SJW-agendan genomsyrar de flesta stora studios idag.

Vill du göra spel, gör som någon annan föreslog, gå ihop ett gäng och utveckla något eget. Är betydligt lättare idag än förut bland annat tack vare Unreal Engines prismodell.

Citat:

Unreal Engine End User License Agreement for Publishing: This license is free to use; a 5% royalty is due only when you monetize your game or other interactive off-the-shelf product and your gross revenues from that product exceed $1,000,000 USD.

Jag skulle inte rekommendera någon att utbilda sig till spelutvecklare. Däremot så skulle du kunna försöka fokusera på något som går att använda inom flera vertikaler inom programmering så att du inte är för nischad. Då kommer du vara hett efterfrågad på arbetsmarknaden till pensionen.

Av GoldenGoose

Bara för att vara tydlig, du säljer alltså den som är helt oöppnad och oskadd?

Om så är fallet: 500 kr + frakt.

Av GoldenGoose

Skitsnyggt! Bra jobbat

Av GoldenGoose

Bra nyheter!

Av GoldenGoose

3500 kr, hämtar i Eskilstuna?

Av GoldenGoose

Denna artikel var riktigt nice. Har man ett RTX-20 kort så är det helt klart läge att vänta till 2022/2023 för att göra upgrades då du får DDR5, PCI-E 5.0 samt Intels 7nm.

Av GoldenGoose
Skrivet av Choppe:

Tack, kompletterat i annonsen även om jag misstänker att den här annonsen är helt körd.

Tog emot att skriva det jag skrev, vill inte sabba din annons. Men vill inte heller att det börjar brinna hos någon. Ska folk köpa den så är det bra om de vet om förutsättningarna.

Av GoldenGoose

NZXT har gjort en "formal recall" av denna produkt i USA då byte av skruvarna inte löste problemet.