Premiär! Fyndchans i SweClockers Månadens Drop

Inlägg

Inlägg som Soders har skrivit i forumet
Av Soders
Skrivet av Ziggy_:

Cdon 50kr rabatt vid köp över 200 .Åh nej! Glöm inte att använda rabattkoden du fick på din föd­elsedag! Den ger dig 50 kr rabatt på ditt nästa köp, men den håller på att gå ut. Ange koden när du kommit till kassan, så dras rabatten från din order.

Kod: rLmE4W??2
?? = 30x2+5x2+6
Koden gäller vid ett köptillfälle, ger 50 kr i rabatt vid köp över 200 kr och gä­ller t o m 2018-02-2­0. Observera att kod­en inte kan kombiner­as med andra rabattk­oder och erbjudanden och ej går att regi­strera i efterhand. Koden gäller inte vid köp av presentkort, mobilabonnemang, läkemedel eller digit­ala produkter.

Koden använd maximalt antal gånger... ***bort/mod***

Av Soders

Menade såklart 500samtidiga/dag men vill ha marginal upp till 1000 samtidiga då större event ibland sker.

Problemet är bara att det inte finns budget till Cisco, ananrs hade det varit mitt självklara val.

Av Soders

Ingen QoS eller lägstanivå behövs, folk kommer som sagt bara ansluta sina mobiler och söka fram visst skolmaterial samt mobilsurf (facebook, snapchat, instagram, aftonbladet osvosv. Därav ajg tänkt begränsa youtubandet eftersom det kan suga en del) . Behövs inte heller något för att hålla isär eller skydda klienterna.

1000 anslutningar är också värsta scenario, Kan tänka mig att nätet kommer snitta på typ 500st/dag.

Jo, jag tänkte köra med separata kanaler för att inte choka nätet direkt. Tack för tipset med deras egen switch, men verkar bara finnas en återförsäljare vad jag vet o då vart den billigaste dubbelt så dyr.
http://www.senetic.se/product/US-24-250W

Annars följer ju PoE matare med alla APs och det finns redan ström till annan utrustning där varje AP ska sitta, därav jag bara kikade på en enkel L2 switch från HP.

Av Soders

Bygga Wifi för ca 1000-1500 anslutningar

Tjena!

Jag ska sätta upp ett trådlöst nätverk som skall erbjudas till upp emot 1000 gäster på en studentförening, det som kommer anslutas är till 97% mobiler. Nätet skall också ev. kunna byggas ut till 1500 accesser. Därav måste jag också ta hänsyn till pris.

In kommer en 100/100 fiber via stadsnätet med publika adresser, kan säkert höja om det skulle behövas men det får tiden utvisa om mer bandbredd behövs. Vet dock ej vad för router/modem som kommer att levereras ännu. Viss trafik till youtube och annat riktigt krävande kommer begränsas.

Jag har lite funderingar på hur jag skall sätta upp detta nätverk så vänder mig hit för lite råd, jag har tagit fram hårdvara jag tror skulle passa för uppdraget.

10-12st Ubiquiti Unifi AP
https://www.dustinhome.se/product/5010586938/unifi-80211n-poe...

1st HP 1810 med 24 portar
https://www.dustinhome.se/product/5010655616/1810-24g-v2

Ev. en router eller en L3 switch (isåfall istället för HPn) som kan hantera routingen.

Alla accesspunkter skall styras via den gratis VLCn som följer med Unifies produkter på en befintlig Mac Pro som finns på plats.
APna kommer sitta i fyra rum så 2-4 APs i varje. Helst skall hela nätverket köra med samma SSID.
Min tanke är att varje AP får köra på en egen frekvens på 2,4GHz bandet, men kommer då telefonerna att automatiskt byta AP när man går mellan rummen?

Har läst igenom kjell & companys guider som har gjort mig lite klokare,
http://www.kjell.com/fraga-kjell/hur-funkar-det/natverk/hemna...
http://www.kjell.com/fraga-kjell/hur-funkar-det/natverk/hemna...

Tips o trix från liknande uppsättningar tas gladeligen emot

Av Soders

Vet inte om det berodde på att jag skrev här, eller skickade 4 mejl igår.. men idag fick jag till svar att de ersätter med en ny dosa. Något jag anser att de kunde gjort redan första veckan!

Dock var det nog en av de sista gånger jag faktiskt handlar där, om det inte är ett riktigt bra erbjudande. För tacka vet jag kundeservicen hos typ spelbutiken, dustin, komplett osv. Mycket mycket bättre!

Av Soders

Reklamation hos CDON - 1 månad inget har hänt

För mer än en månad sedan reklamerade jag en av mina PS4 kontroller till CDON eftersom gummit hade släppt på vänster spak. Ett välkänt fel som de till och med har en egen kategori av felanmälan för! Sony har ju också gått ut med att det var ett fel i början i gummiblandningen och att de ersätter kontrollen.

Jag kontaktade CDON den 10e november, deras leverantör har fått dosan till sig 14e november. Sen dess har det varit stendött. För 8 dagar sedan kontaktade jag CDON för att fråga hur det går, de skulle kolla upp det och återkomma. Idag, fortfarande inget svar mejlade jag igen och frågar hur de går. varpå de svarar, vi skickar nu en påminnelse via mejl till vår leverantör.

Jag blir då duktigt irriterad, ganska självklart och frågar varför de inte bara kan lyfta luren och lösa problemet?
Får då som svar att de hoppas att leverantören svarar snart...

Jag har också bett om att bli ordentligt kompenserad för en katastrofal kundservice men det verkar bara ignoreras.

Finns det något sätt att kontakta CDON utan via denna förbannade mejl så man kan få tillbaka sin PS4 dosa snart? Detta är ju under all kritik tycker jag..

Spelbutiken gjorde exakt samma byte med min andra kontroll på 6 arbetsdagar. Det är kundkvalitét!!!!!

Av Soders

Då är frågan, sitter med senaste DSM, 5.0-4493 update 3.

Vågar man öppna NASens kontakt med internet igen? Verkar ju bara vara DSM 4.0, 4.2 o 4.3 som är drabbat..

Av Soders

Drog igång föräldrakontrollen mot nätet för min 1812+ i Asus routern så nu är den helt isolerad från nätet. Bara hoppas att de hittar en fix på detta så snart som möjligt..

För mer (även om den i dagsläget inte är till någon större hjälp) direkt information från Synology skall den dyka upp här:
http://forum.synology.com/enu/viewtopic.php?f=108&t=88770

Av Soders

efter lite letande verkar det som windows 8 stöds utav bootcamp men inte 8.1. Någon som vet när 8.1 får stöd i bootcamp?

Av Soders

"Begränsad Åtkomst" Win 8.1 bootcamp

Jag har en MacBookPro late 2011 med två hårddiskar, en SSD där Maverick är installerat samt en 320GB vanlig hårddisk istället för CD-läsaren.

Efter en del krångel lyckades jag installera Windows 8.1 med bootcamp från ett USB minne. (var tvungen att ändra i info.plist filen för att få installera från USB då min mac endast tillät att installera från CD egentligen).
Installationen fortsatte utan problem och jag installerade alla drivrutiner manuellt efter för att va säker på att ingen skulle missas.

När jag startar Windows 8.1 och skall logga in på mitt Wifi eller med nätverkssladd får jag endast "begränsad åtkomst".
Den säger där att jag saknar en tjänst, diagnostic policy service. När jag försöker starta tjänsten får jag åtkomst nekad felkod:5.

Kan inte heller starta vissa andra tjänster eller starta windows security center.

Har luskat lite och verkar inte som Windows 8.1 har fullt stöd via bootcamp men vore jävligt trevligt att få igång nätverket..

Någon som har lösning på problemet?

Av Soders

Testa att formatera den i ett annat OS än det du testat nu (Linux, Maverick, Windows 7, Windows 8 osvosv.)

Eller bara köp ett nytt för 59 pix..

Av Soders
Skrivet av Aggut89:

Sitter själv på en RX-A1020 och är supernöjd, kan varmt rekomdera den till andra! Anser att det är den mest prisvärda biostärkare i prisklassen och därmed ett bra köp!

Ok, men varför köpte du 1020 och inte 2020 eller var prisskillnanden större när du köpte?

Av Soders

Val av förstärkare?

Det har blivit dags att uppgradera ljudanläggningen med en ny reciever. Användningsområdet för ljudet är mycket film och musik (allt från band som t.ex. slipknot, Raubtier till swedish house mafia, skrillex till sällan men då och då även J.Cash, Dylan osv.)

Har i dagsläget två st av denna högtalare:
http://www.wharfedale.co.uk/Products/Product/tabid/78/PID/10/...

samt denna sub:
http://www.cinenow.co.uk/products/3665-infinity-alpha-sub
(150W)

Men kommer troligtvis i framtiden när det blir aktuellt med flytt till större boende att skaffa två st högtalare till att sätta upp bakom soffan för surround.

Letar då som sagt en efter en ny förstärkare för omkring 10.000kr till denna uppsättning som skall klara sig ett par år framåt.

Var inne på Hifiklubben där de rekommenderade Denon AVR3313 (http://www.hifiklubben.se/produkter/hemmabio/receiver/denon_a...).
Efter lite eget googlande hittade jag Yamaha RX-A1020 (http://se.yamaha.com/sv/products/audio-visual/av-receivers-am...) som verkar vara snäppet vassare för ungefär samma peng. Såg att det även finns en Yamaha RX-A2020 som är ytterligare snäppet vassare, kommer jag att få ut något mer utav den eller räcker det med 1020? Skiljer ju endast 50kr på dem om man kollar prisjakt.

Eller har du helt enkelt något annat förslag på förstärkare?

Av Soders
Skrivet av mtntwg:

Rekommenderar SBRotator 6 för de som vill kunna köra springboard i landskapsläge, extremt skönt i mitt tycke.

såg riktigt nice ut! en "dum" fråga bara, om man köper det på mobilen, gäller det även ipaden eller måste man göra dubbla köp?

Du vet ingen app som roterar bakgrundsbilden på låsskärmen?

Av Soders
Skrivet av Soders:

Någon som känner till något sjysst tweak som byter bakgrundsbilden vid låsskärmen automatiskt varannan timme eller liknande?

Samt hur man lyckas ha kvar klockan uppe i statusbaren om man tar bort "top bar". Vill alltså ta bort den stora klockan vid låsskärmen men ha den lilla där uppe konstant (den kommer fram när jag drar sliden för att låsa upp). använder mig av springtomize2

Av Soders

Någon som känner till något sjysst tweak som byter bakgrundsbilden vid låsskärmen automatiskt varannan timme eller liknande?

Av Soders

det är nemas problemas, har gjort det i min o jag köpte nån docka på ebay. se bara till att den har rätt kontakt men tror inte det kan bli fel om jag ska vara ärlig

Av Soders

Bäst program för att rippa DVD?

Vilket är det bästa gratisprogrammet för att rippa DVD och ev. om det finns för blueray skivor till sin MAC?

Har en del gamla skolpjäser, serier och nyare blueray skivor jag skulle vilja ta backup på nämligen!

Av Soders

öppna "skivverktyg" och kör "kontrollera skiva".

Då går den igenom hårddisken och kontrollerar fel!
Skulle dessutom snarast koppla in extern hårddisk och köra time machine så du inte torskar alla filer !!

Av Soders

har en SSD i så det ska inte vara problemet.. Jo, det har jag. Den är tyvärr dock nån månad gammal då jag slarvat med backup det senaste så tänkte kolla om det finns någon annan lösning i första hand