Inlägg

Inlägg som Soders har skrivit i forumet
Av Soders

Jag satte in 2st 8gb ram 1600mhz i min MBP ihop med en intel SSD, works like a charm!

Av Soders

Ingen som vet?

Av Soders

komplettera nas med olika diskar utan dataförlust

Jag har köpt en Synology DS411 och väntar för jäves på WD RED diskarna.. OM de inte levereras till mig den 23e september har jag tänkt att köpa 2st green diskar så jag kan börja att sätta upp min nas och sen komplettera med 2st RED diskar när de åter finns i lager.

Jag har tänkt att köra Synology Hybrid RAID på NASen när jag får alla 4 diskar, min fråga är helt enkelt:
Kan jag sätta i 2st GREEN diskar (3TB var) nu, sätta upp dom som SHR och därefter komplettera med 2st WD RED diskar (om säg 2-3 månader) utan att datan försvinner på GREEN diskarna eller kommer jag behöva att raida om alla diskar när jag kompletterar med RED diskarna?

Av Soders
Skrivet av Allexz:

Varför inte en cubie eller raspberry?

har inte ens funderat på dem faktiskt.. fördelar/nackdelar med dem kontra boxee eller ATV ?? (vet att rasberry är billigare men klarar den alla format?) vill ju även ha ett schysst interface vilket jag vet att både boxeen och ATV kan leverera! Cubie har jag inte ens hört tidigare?

Av Soders
Skrivet av AkUs:

Boxee Box är det som gäller...

hur fungerar airplay mellan boxeen och ios enheter? något lagg eller samma kvalitet som med ATV?

Av Soders

Boxee Box vs. Apple Tv3

Hej!

Inet säljer nu denna helgen Boxee Box för 1399:-, mycket billigare lär man inte hitta den ny. Men frågan är vilken av Boxeen eller Apple TV3 som kommer funka bäst för mig? Det som talar emot Apple TV3 är att det ännu inte finns något jailbreak till den, och frågan är hur lång tid det tar innan det kommer?

Jag har en NAS, Synology DS411 där alla mina filmer/serier kommer ligga. Till den skall det nu kopplas en mediaspelare som klarar 1080p där det är smidigt att leta upp mina filmer. Jag skall även kunna titta på dessa filmer/serier på min iPad (alt. även iPhonen om jag inte har med mig iPaden) om jag är t.ex. på bussen/tåget osv. så att kunna synka till den är viktigt för mig!

Är det värt att köpa Boxeen nu när den är prissänkt eller bör man vänta tills Jailbreak kommer till Apple TV3?

MVH

Av Soders

Lånar tråden en liten vända!

Sitter och ska precis beställa hem en Synology DS411.

Tanken är att jag ska köra med 4st 3TB WD RED diskar (http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1335006) i den vilket då blir 12TB totalt. Dock är plånboken inte så välfylld och jag har i dagsläget "egentligen" bara råd med 2st diskar. KAN jag köpa NASen, börja med 2st diskar och komplettera med 2st till diskar om typ 3-5 månader utan att allt försvinner? eller måste allt formateras om när jag om några månader kopplar in de andra 2 diskarna?

Har tänkt köra Synologys egna RAID (Synology Hybrid Raid) på den, verkar bra om jag läst allt rätt.

Av Soders
Skrivet av FouR:

Mer minne och snabbare processor är bättre precis som hos vilken dator som helst. Om DU kommer märka den skillnaden är svårt att säga då vi alla är olika och värderar saker olika.

Surfar man in på Synologys hemsida kan man rätt tydligt se skillnaden i överföringshastighet.
http://www.synology.com/products/performance.php?lang=enu#tab...

Andra saker är nog svårare att mäta men som sagt, mer minne och snabbare processor är bättre. Om det är värt pengarna kan nog bara du svara på. Kanske nån som bytt upp sig kan ge sin syn på saken men jag tror inte så många gjort det....

Oavsett vilken du väljer är jag övertygad om att du kommer bli nöjd

Tack för länken! Var ju ganska tydligt där. Lutar nog ändå åt att klippa den lite kraftigare maskinen för framtida bruk!

Vilka diskar hade ni köpt till den? bör ju vara 2-4TB diskar.

Kan man om man kör Synology Hybrid RAID börja med 2st eller 3st diskar och lägga till den/de sista efterhand utan att behöva formatera om de som redan sitter i? eller rekommenderas att man kopplar in alla 4 diskarna direkt ? Och dessa diskar måste väl inte heller vara identiska? gör väl inget om två av dem ligger på 2tb, någon på 3tb ?

Av Soders
Skrivet av Dougielol:

Du har 512MB Ram i DS411
Medans du har 256MB i DS411J

Samt en processor på 1600 Respektive 1200mhz.

Känns som jag knappast kommer märka av den skillnaden vid användande eller? Är väl inte direkt något som kommer gå snabbare/effektivare med den ena eller andra?

Av Soders

Jo, kollar på dom två nu! Men vad får jag egentligen extra för den 700kronors prisskillnanden mer än wlan på den ena som jag troligtvis ändå aldrig kommer använda?

Av Soders

vid närmare priskoll inser jag nog att jag får byta NAS, inte fan har jag råd att lägga 1800kr/2,5" 2TB hårddisk när 3,5" ligger på halva priset!

men, om man köper en NAS likt den du har, då kan man väl inte köra RAID 5 på den?? måste väl ha minst 3diskar i NASen för att RAID 5 skall vara möjligt ?

Av Soders

tyckte samma, överskattat och man blir ganska låst!

Vilken Synology man kör spelar ingen större roll eller? Alla av deras "hemmavarianter" har väl samma förutsättningar?? föll för den modellen just för att den är så energisnål, har 4st hårddisk platser samt verkar vara ganska tyst!

Kör du vanligt raid 5 eller Synologys egna raid? känns även där som de ligger i framkant!

Av Soders

Japp, känns som boxeen är ett bättre alternativ till apple tv. En polare kör apple tv + plex, ser riktigt sjysst ut! men nackdelen är att apple tv inte klarar av alla format och inte 1080p, därav mitt val har fallit på Boxeen.

Jag vill ju kunna köra airplay och streama film både till iphonen samt ipaden när jag inte är hemma. Visst går det med boxeen också? (har harvat runt på vissa forum som påstår att apple tv är mitt ända alternativ för det..?) Och självklart då spela upp filmer/tv-serier från NASen till TVn via Boxeen.

Hur är interfacet i Boxeen om man jämför med plex? för plex var ju jävligt snyggt faktiskt! Men det tar emot att köpa något som inte stödjer 1080p...

Av Soders

Boxee + nas

Då vart det dags att införskaffa en mediaspelare samt en NAS.

Mediaspelaren har jag i princip bestämt mig för att skaffa en Boxee från d-Link.

Men vad gäller NAS enheten har jag svårare att bestämma mig, så jag vänder mig hit för tips!
- skall vara energisnål!
-bör ha plats för flera diskar (3-5st)
-tyst, så tyst som möjligt.
Prisklass? Ja, någonstans mellan 1500-4000kr kan jag tänka mig att lägga!

Har kikat lite på denna http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=808461

Är öppen för andra förslag med men det som talar för en synology är att man kan köra synology hybrid raid och på så sätt få ut mer av diskarna! Om jag förstått det rätt?

Av Soders

ok, jo men extern har jag ju tänkt att ha oavsett. I och med att det verkar som att det inte går stänga av den sekundära HDDn får det nog bli så!

jovisst, dock inte comhems värdelösa router.. och att sätta upp ett NAS i en etta på 30 kvadrat känns lite overkill

tack ändå för alla svar!

Av Soders

bobzor!, Tack att du testade iaf, det är någon sådan liknande funktion jag tänkte mig! Hade varit underbart om man kan lösa ett skript som genom ett enkelt dubbelklick kan stänga av/starta den sekundära disken! för att spara på strömåtgången främst men också för att den inte skall bli så varm.

Json_81, jovisst det kan funka.. problemet där ligger ju bara i hur lång tid tar det innan den sekundära HDD-disken stängs av vid det läget efter uppstart? och aktiveras den endast när jag använder mig utav just den typ för fillagring eller när jag använder macen över huvud taget till spelande, fotoredigering, programmering osvosv.? alla installationer kommer självklart ligga på SSDn och de filer man ska arbeta med kan man ju ha på SSDn under tiden man utför arbetet och sedan lägga över till HDDn när man återigen har strömkälla om det funkar att den är avstängd under den tiden man kör på batteriet.

Av Soders

Styra när 2a hårddisken skall startas?

Jag har beställt en SSD till min macbook pro 13" late 2011 som jag ska sätta in istället för den nuvarande på 500gb.

Jag funderar även på att byta ut superdriven mot den befintliga hårddisken och använda den som lagringsdisk men vad jag har förstått påverkas batteritiden av detta då man få 2st diskar. Jag slipper ju samtidigt inte heller undan värmen som den vanliga disken avger vilket också är en av anledningarna till SSD bytet.

Så vad jag undrar är, kan man på något sätt bestämma när den sekundära disken (original disken) skall startas eller ej? Tanken är ju isåfall att när jag startat min Macbook pro kör den på SSD disken. När jag är hemma kan jag ju ha igång båda diskarna men har man med datorn på bussen, tåget osvosv. skulle man då kunna "stänga av" den gamla disken som sitter i superdrivens plats så man sparar ström?