Inlägg

Inlägg som SanyaIV har skrivit i forumet
Av SanyaIV

Börjar precis komma ut på arbetsmarknaden och sätta mig in i pensionssparande och kan väl säga att det inte är helt lätt att förstå för mig så tänkte att jag kanske kan fråga här?

Är det någon faktisk skillnad på att ha tjänstepension och att inte ha tjänstepension utan istället spara själv till pensionen i olika fonder på ett isk? Tänker mest på skatter, avdrag, avkastning, avgifter etc. Eller är de i praktiken likvärdiga?

Av SanyaIV
Skrivet av kdk_warhead:

Jag kör tydligen med Acronis 2018 synd att jag inte uppgradera till 2020 när det gick. Får väl köra så länge det fungerar och sedan hitta något annat.

Kör automatisk backup till en annan hd på samma dator. Inte super säkert precis men jag flyttar över backuperna till en extern disk efterhand.

Jag resonera så att om man kör backuper till ett medium som alltid finns tillgängligt så kommer ett ransomware att kryptera dina backuper också

Lite det jag känner också. Har satt upp disken i Controlled Folder Access men känns som ransomware troligen kan komma förbi det? Har inga bevis för det, men om de lyckas få det att se ut som explorer.exe försöker göra grejerna istället för deras egna process så är det ju GG.

Av SanyaIV
Skrivet av anon300311:

Men vänta nu, han slutar utveckla en potentielt bra mjukvara för handikappade för att folk kan använda den för att fuska?
Okej, låter lite som att det gick åt fel håll det här. Ärligt, vem fan bryr sig om att man kan fuska med mjukvaran om folk vill det om det kan möjliggöra så att handikappade kan använda dator osv på ett bättre sätt?

Njae, om man kollar på videon och hur mjukvaran såg ut så tycker jag personligen den var klart marknadsförd för just fusk och inget annat. Tror det är åt andra hållet här, fusk som annars kunde användas av handikappade.

Av SanyaIV

Använder personligen Macrium Reflect för att ta inkrementala avbildningar av systemdisken för enkel och snabb återhämtning om någon uppdatering eller nyinstallation av mjukvara skulle skapa problem. Har också inkremental backup på de mappar jag bryr mig om som krypteras och synkas till molnlagring.

Skulle egentligen ha mer backup på data jag bryr mig om men pallar inte, det mesta är sådant som är surt om jag förlorar det men inte hela världen. Det jag verkligen bryr mig om är som sagt krypterat och synkat till molnet, problemet är väl bara om något skulle hända sakerna i molnet? T.ex. om man blir infekterad med Ransomware som lyckas kryptera skiten på molnet också då det såklart är konstant anslutet.

Av SanyaIV

Sill, potatis, kött, vin, vin... vin... och Rye.

Av SanyaIV

Så antar att jag måste köpa nytt mobo, cpu och ram p.g.a. tpm kravet? Kanske får ge Linux ett försök till.

Av SanyaIV

När jag byter moderkort i princip, om inget börjat fela såklart. Svårt att säga hur ofta då det skiljer sig, har suttit på detta moderkort ett tag nu men bytta oftare förr... Så avstod röst.

Av SanyaIV

Taget från Sanya V Litvyak från Strike Witches men IV istället då flera andra hade samma ide på forumet jag började med och 4 var ledigt. Heter sedan några år sedan Sanya irl också.

Av SanyaIV

Har precis fått hem ett par Audeze LCD2 köpta här från marknaden. Direkt från kartong måste jag säga att de inte lät speciellt bra, med EQ korrigering som jag hämtade från https://www.reddit.com/r/oratory1990/wiki/index från tidigare inlägg av @Extrapaj gjorde att de lät mycket bättre. Med EQ tycker jag de låter bättre än mina HE400i so far, men det kan ju helt enkelt vara placebo för att det är annorlunda, ska ta lite tid att pilla på EQ för att pricka in mina preferenser lite.

Kan säga att jag direkt förstod vad alla menar med att behöva EQ för att dra upp mids på dem. Efter lite testande kan jag också konstatera att basen är mycket mer behaglig än i mina HE400i och kan gå högre utan att låta dåligt och börja skramla.

All in all så är jag nöjd med dem.

Edit: Ett stort plus är att byggkvalitén känns mycket bättre, något jag stört mig på med HE400i

Av SanyaIV

Användare: @Xuxil
Typ av affär: Köp
Tillvägagångssätt: Frakt
Produkt: Audeze LCD2

Positivt:

  • Bra Packad vara i gott skick vid framkomst

  • Snabb kommunikation

  • Snabb leverans

Negativt:

  • Inget

Slutbetyg: 5/5

Av SanyaIV
Skrivet av Karazhan:

Så i dessa coronatider så är det väl inte optimalt men kan man pröva in ear snäckor typ airpods pro eller sony 1000XM i affärer? Är sugen på ett par med bra ANC men har notoriskt efterblivna öron så vill veta att de passar först?

Det beror nog kanske på affär men när min pappa skulle köpa inears på Elgiganten så fick han inte testa samt om jag kommer ihåg rätt så var dem undantagna från öppet köp eller något sådant, alltså klassade som hygienartiklar eller liknande.

Av SanyaIV

Kan skaparna av konkurerande mjukvaror då stäma Norton om de blockerar deras mjukvara för att det finns intressekonflikter? Alltså försöka motivera att Norton underminerat deras mjukvara för att framhäva sin egen teknik? Bara en fundering jag fick.

Av SanyaIV

Har kört med kallingar från åhlens tidigare. Första batchen jag köpte har hållit riktigt bra och började först gå sönder nu cirka 5 år senare, köpte ny batch förra året och hälften är redan trasiga.

Köpte 3 merinoulls kallingar från Decathlon då de hade billigare än många andra ställen (förväntar mig att kvalitén är därefter) har bara haft dem i några veckor nu men gillade dem nog att köpa 5 till, dock en storlek större denna gång. Hoppas de håller en längre stund bara.

Av SanyaIV
Skrivet av RVX:

Har sett flertalet byggen hemma hos icke datorentusiaster som kör utan, men finns det nån förklaring till varför?

Inte icke datorentusiast men kör själv utan för att jag inte fick dit fanskapet och hade sönder det. Så kör utan...

Av SanyaIV

Skulle gissa att det är för att din array blir förifylld med värden. Du skapar en array av längd 25, men om du bara lägger in 10 element så har du fortfarande 15 st element som inte fått något överskrivet värde och har sitt default värde vilket för int är 0. Tror jag i alla fall, brukar använda list istället så inte helt van med en array.

Med andra ord, säg att du istället skapar en array av längd 5 och skriver in 3 värden, då skulle du ha detta: [10, 15, 23, 0, 0] så när du loopar igenom hela arrayen så kollar den också på index 3 och 4 som är 0.

Av SanyaIV

Någon som vet vad tull % är på hörlurar från USA? Tänker om man skulle beställa ett par Audeze LCD2 direkt från deras hemsida, om jag räknar rätt hamnar det på cirka 11 236 med frakt, moms och administrationsavgift, men det är ju utan tull. Verkar säljas nya för cirka 15k här i Sverige (med Rosewood trä, vilket är det enda Audeze har på sin sida för tillfället.) och begagnat verkar det ligga på 10k... så ser inte varför man skulle spara en tusenlapp och riskera förlora garanti etc, förutsatt tull inte ligger på typ 16% eller något.

Av SanyaIV

Förresten är det läder eller läder-fria pads och band på LCD2?

Av SanyaIV

Har nu lekt runt lite med EQ APO och fått till det någorlunda bra med basen på mina HE400i, använder dock en del andra inställningar än de som fanns i de PDF som länkades. Menar inte på något sätt att det låter "korrekt" men det låter subjektivt bra. Men då jag inte gillar byggkvalitén på dessa lurar, speciellt huvudbandet så funderar jag på att byta till något likt Audeze LCD-2, alternativt skaffa alla delar för deras huvudband och försöka modda på mina HE400i. . . Men det lutar nog mot att försöka köpa ett begagnat par LCD-2 istället. Skulle helst vilja testa på ett par först men åker helst inte in till Stockholm just nu, någon som vet om det finns någonstans närmare Strängnäs där det går att provlyssna ett par LCD-2?

Kan tillägga att basen med mina inställningar blev lite väl stark för vissa saker, så har gjort några olika presets med olika nivåer av bas som jag kopplat till numpad 1 till 3 med 0 = default (orörd) vilket är en väldigt trevlig funktion. Gör det enkelt och snabbt att byta för olika låtar. Funderade annars på att skaffa en hårdvaru-EQ typ Schiit Loki Mini+ men detta funkar bra nog att det jag inte längre känner något behov för det. Tack för tips på programmet!

Av SanyaIV

Bjuder 7000 + frakt på lcd2

Av SanyaIV
Skrivet av Mumu55:

1. Hur driver du dina HE-400i? Förstärkare kan göra skillnad. Vissa planars saknar botten med felmatchad förstärkning.

2. EQ:a upp basen? Jag använder inte EQ men många i gruppen har nog bra tips på program för detta.

3. Du gillar ju Hifiman ljudet så fortsätt först på det spåret tycker jag. Kolla Hifimans grafer på tex inear Fidelity, leta upp en Hifiman som har mer förstärkt bas än HE-400i. Provlyssna den. Dock är ingen av de nuvarande Hifiman några basshead hörlurar mig veterligen. Gamla blå HE-400 är den mest basiga Hifiman jag hört och även aggressiv i diskanten tyckte jag.

https://crinacle.com/graphs/headphones/graphtool/?share=IEF_N...

Drivs av en JDS Labs The Element (första generation). Ska försöka mig på EQ.

Skrivet av Lizardman:

Håller lite med tidigare talare här, jag tycker inte HE-400i har dålig bas, tvärt om bra, rätt förstärkt. Men HD650 är ju lite mysigare i basen rakt ur lådan. Jag tycker en dålig förstärkning av HE-400i gör dom lite kliniska och metalliska liksom. Bra hybrid-rör gör underverk med de lurarna! Är faktiskt lite sugen och leta upp ett par igen och testa lite moddning!

Om jag förstår det rätt så ska min DAC/AMP just vara neutral, så det kanske är där problemet är?

Skrivet av sweisdapro:

Nu vet jag inte om det fungerar för dig, men jag använder en ifi zendac till mina sundara.
Jag tycker väl också att de är lite "klena" i basen i grunden (även om jag absolut hellre använder dem över alla andra lurar jag har).
På zendacen finns där dock ett läge som heter "trubass" som jag tycker lyfter base till en mycket bättre nivå

Jag antar att det är någon typ av hårdvaru-EQ då?

Skrivet av Extrapaj:

Ja testa EQ först. Jag var länge emot EQ för att jag satt fast i audiofiltänket att det är fult med EQ. Är glad att jag testade till slut eftersom jag fått mina hörlurar att låta precis som jag vill, och ser därför inte mycket mening med att leta efter nya längre.

Jag utgår ifrån att du kör Windows. Då ska du ladda ner Equalizer APO och Peace GUI

Det är en del att lära sig i början, så mitt tips är att bara sno de 2 basfilterna från Oratory1990's Harman target kurva. Till dina lurar finns det 2 olika, en från 2016 och en från 2020

Scrolla ner i PDFen och kolla under "Filter Settings", det är band 1 och band 2 du vill lägga in i equalizern.

Kan rekommendera att läsa igenom Oratory1990's wiki ifall det är något du inte förstår Här

Edit: Kollar man på mätningarna ser man att lurarna är avrullade i basen, det kommer inte en dyrare förstärkare att ändra på.

Täck för alla länkar! Ska försöka mig på EQ och se om jag kan få det att låta "bättre".