Inlägg

Inlägg som Blackrainbow har skrivit i forumet
Av Blackrainbow

Jag har exakt samma problem. Fick tag på ett 660 Ti som jag tänkte använda för att väcka upp min gamla gaming rig igen, men jag lyckas inte hitta några drivrutiner som som funkar utan att få grå skräm redan vi inloggning (men jag ser muspekaren imellanåt.). Kom du fram till någon lösning till det här problemet?

Av Blackrainbow

@Skrotnisse92: hahaha givetvis var det förra månaden (dubbelkollat denna gång) Tog ett tag innan jag insåg det där själv och nu hittar jag inte hur jag redigerar titeln längre.. om det ens går.

Tack för alla svar i alla fall! Blir väl att skicka iväg ett mail till Inet och förklara helt enkelt!

Av Blackrainbow
Skrivet av menellerhur:

Jag personligen hade troligen inte reklamerat. För mycket krångel och jobbigt att vara utan grafikkortet ett tag.

Det är lite så jag känner med men det är ju alltid lite tråkigt med småfel. Har ju dock mitt gamla 570 kvar i källaren någonstans så jag lär ju överleva en viss tid.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Blackrainbow
Skrivet av SvanteP:

Är en given reklamation, har du testat att koppla tillbaka skärmen till porten som bråkade? Tänkte så att det inte bara var något glapp, för kan inte butiken återskapa problemet så åker du på frakten och felsökningskostnad.

Japp ett antal gånger faktiskt samt att ta ut och sätta i själva grafikkortet ifall det var det som glappade.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Blackrainbow

Skulle ni reklamera? (1 måndag gammalt 1070)

Tjena!
Igår när jag startade datorn så märkte jag att bilden verkade brusig. Speciellt på bilder med mörka färger av olika nyanser. Det är som myrornas krig typ... Jag bytte dock och testade den andra displayporten och då var det inget brus och inte heller med DVI kabel, vilket ledde till att jag drog slutsatsen att det är den första displayporten på grafikkortet som är knas.

Nu är ju inte jag speciellt intresserad av att använda 3 skärmar samtidigt men det är ju alltid trist eftersom jag köpte kortet förra månaden.. Skulle du ha reklamerat kortet?

Här är ett klipp där jag försökte få med bruset. Det som syns är på hela skärmen.
https://youtu.be/dLpxK3AJZLA

Av Blackrainbow

Om man nu är som jag och gärna utnyttjar 1 HDD för lagring, ger montering av av denna hårddisk i chassigolvet mer yta för nätaggrigat (om man tar bort buren) eller är det bara mer yta för kablarna? Vill ju gärna inte låsa mig även om jag tror att 650W nätaggrigat kommer räcka till i stort sätt alla byggen i detta chassi.

Såg att de tänkt på gummibussningar även för golvmontering vilket gillas starkt!

EDIT: Såg att det fick plats precis med ett 180mm nätagg på grund av upphöjningen vid hdd-buren. Antar därför att det inte skulle göra någon skillnad om man monterar en hdd i golvet. Kablarna kommer ju gå över hdd:n men den kommer dock ligga jäkligt tight med nätagget.

Av Blackrainbow

Okej datorn utan grafikkort och sdd gick nu igång när den bara hade 1 sticka RAM i sig. Vad betyder det här? o.O

Av Blackrainbow
Skrivet av Forza1:

Kan vara böjda pins på moderkortet.

Menar du moderkortet eller menar du på CPU:n i samband med installation? Vad är det för någon du kan börja på moderkortet?

Skrivet av Rouge of Darkness:

Troligen beror stötarna på att den sitter i ett ojordat eluttag då håller chassit ca 115V från filtreringen i nätaggregatet.

Okej det känns bättre antar jag? Är detta skadligt för komponenterna?

Skrivet av Caernoga:

Standardfråga: Kom ni ihåg distanserna till moderkortet?

Japp alla 9 distanser är på plats och diverse skruvar i dem med moderkortet imellan

Av Blackrainbow

@Westman87: Tack för förslag! Felsökningen fortsätter imorgon men det har vi inte testat än, så det får bli första testet imorgon.

Av Blackrainbow

Ny dator visar ingen bild (och gav stöt?!?!)

Hej!
Jag skulle hjälpa min kompis med att bygga ihop sin nya dator.
Chassi: Fractal Design Define R4
Processor: Intel Core i5 6600k 3.5GHz 6MB
Moderkort: ASUS 170 PRO GAMING
Nätdel: Corsair RM750x 750W
Grafikkort: ASUS GeForce GTX 1070 8GB ROG STRIX DC3 OC
Hårddisk: Samsung 750-Series EVO 250GB
RAM: Corsair 16GB (2x8GB) DDR4 3000Mhz CL15 Vengeance LPX
CPU-Kylare: be quiet! Pure Rock (med medföljande kylpasta)

När vi satt ihop alla delar, med ESD-armband, och skulle starta datorn så visar den ingen bild på skärmen och skärmen reagerar inte ens att den får någon signal (DVI-koppling). Jag stänger av datorn för att åter igen kolla så att alla strömkablar sitter i som de ska, vilket de gör. (24 PIN + 8 PIN CPU i moderkortet och 8 PIN i grafikkortet och RAM sitter i rätt slots)

Vi testar igen, fast med öppen lucka, och led-lampor börjar pulsera på både moderkort och grafikkort samt att fläktarna i chassit och på cpu-kylaren snurrar. Dock så snurrar bara fläktarna på grafikkortet i någon sekund sen så stannar de och medan jag tar handen på toppen av chassit och kollar under grafikkortet får jag en mindre stöt av chassit. Senare medan nätdelen är igång men själva datorn är avstängd skulle jag testa att byta DVI anslutningen från grafikkortet till moderkortet, bakom chassit, och kommer emot grafikkortet och får återigen en lättare stöt.
Vi kopplar sedan ur ssd:n, tar ut grafikkortet, kopplar DVI:n till moderkortet och återigen får vi ingen bild på skärmen men moderkortet lyser och pulserar.

Någon som har nån aning vad som kan va felet? Man kan ju testa att reseta CMOS osv men grejen att jag fick en stöt skrämmer mig att det måste vara någon hårdvarufel, men datorn fungerar ju inte utan grafikkortet heller vilket gör att jag inte förstår skit.

Av Blackrainbow
Skrivet av LudvigLindell:

Blir tight med ett atx moderkort i en matx låda skulle byta det till ett z97 matx kort och kanske byta nätagg till ett evga supernova g2 650W
http://www.inet.se/kundvagn/visa/8205683/2015-07-20http://www.inet.se/files/img/tiny/forum-divider.pnghttp://www.inet.se/kundvagn/bild/8205683/2015-07-20

Skrivet av foh668:

Du behöver ett annat chassi om du vill köra ATX.

Okej tack för att ni såg det, hade blivit pinigt annars!

@LudvigLindell jag tycker om de ändringar du gjort förutom att internminnena var ganska fula, haha! Dock har du själv inte lagt in en g2:a?

Av Blackrainbow

Godkänd dator för pengen? (12-13k)

Tjena!

Jag fick uppdraget av en kompis att sätta ihop en vettig dator till honom för runt 12-13 tusen. Han spelar mest CS:GO, HotS, LoL och har gärna igång många program samtidigt. För alla som spelat CS:GO vet ju att det är 250-300 fps man ska ha! Vilket jag antar att detta lär palla på högsta grafiken?

Nu är frågan om ni tycker att jag utfört mitt uppdrag? Vad skulle jag annars justera?

Kundvagn: http://www.inet.se/kundvagn/visa/8204910/2015-07-20
(Windows 7 kommer ju givetvis uppdateras till Windows 10 när det kommer 29 Juli)

Av Blackrainbow
Skrivet av perost:

Visst, 850 Pro är ju en erkänt bra SSD. Finns för 1390 kr hos Netonnet. Annars är väl 850 EVO en av de mer prisvärda SSDerna, eller som sagt OCZ Arc 100 om man vill klara sig billigt undan och kan tumma lite på prestandan (det är ju fortfarande en bra SSD).

Har inte samsung lite prestandaproblem eller vad det var med Evo-serien? Har ingen källa på detta men har stött på dessa rykten flertalet gånger vilket har gjort att jag dragit mig från dom.

Av Blackrainbow
Skrivet av perost:

Prisvärd vet jag inte om jag skulle kalla den. Den kostar ju nästan lika mycket som en Samsung 850 Pro, och utifrån specifikationerna så verkar den vara aningen sämre. Tyvärr så har jag inte sett någon bra recension på 460A, så svårt att säga hur den faktiskt presterar. Men med tanke på att 850 Pro har 10 års garanti vs OCZs 3 år och mycket bättre hållbarhet p.g.a. 40 nm vs 19 nm NAND så måste den prestera rejält mycket bättre för att kunna kallas prisvärd. Det är säkert en bra SSD med tanke på att OCZ gjort bra SSDer tidigare, men priset måste nog ner lite om det ska bli någon hit.

Edit: 460A har visst samma specifikationer som 460 när jag tittar på OCZs hemsida. Om 460A faktiskt presterar som den gamla 460 så är den klart överprisad, och behöver nog ner mot tusenlappen för att vara värd att ens fundera på. Annars har man ju t.ex. OCZs egna ARC 100 för 899 kr som inte presterar särskilt mycket sämre än 460.

Edit 2: Just ja, ingen av OCZ-diskarna är mycket att fundera på om man vill ha en SSD till en bärbar dator, eftersom de drar relativt mycket ström i idle.

Jag kan börja med att tacka för ett galet genomförligt och bra svar, det är sånna som du som gör att Sweclockers har ett bra forum! Nog med fjäskandet.
Jag inser nog nu att man kanske är lite dumsnål om man väljer denna över till exempel Samsung Pro för att spara in på 200kr (vilket man kanske förlorar i längden på den korta garantin ändå) även om det känns som ett stort hopp i prisklassen för samma mängd minne och mindre skillnader i hastighet. Men det är annars en Samsung Pro 850 du skulle rekommendera?

Av Blackrainbow

OCZ Vertex 460A en underskattad SSD?

Tjena!

Är ute efter en SSD hårddisk och snubblade över OCZ Vertex 460A 240GB (http://www.inet.se/produkt/4304806/ssd-240gb-ocz-vertex-460a#...) som verkar vara sjukt prisvärd och vara där och konkurrera med toppmärkena enligt de tester jag läst men jag har inte hittat några kundrecensioner om den.
Är det någon av er muppar som har en Vertex eller vet något om den? Jämför gärna med andra SSD:s om ni har erfarenhet av fler.

Tack på förhand // Viktor

Av Blackrainbow

Nopp, synd som det är att man inte har någon sån. Inte känts som att det behövts innan dock. 11 månader med s4:an utan en skråma förutom det som går på garantin nu då. Men 3 dagar räckte med en s3:a..

Tänkte dock på att summan 1300kr är ju en summa hos de företag som arbetar med mobilreparationer som de går på vinst med. Frågan är om det är något som kommer att räknas med när det handlar om telias egen telefon hos deras egen service?

Av Blackrainbow

Spräckt lånemobil

Tjena!

Min Samsung S4 är inne på reparation för ett fel som går på garantin. Så länge fick jag en samsung s3:a att använda. Nu har tyvärr olyckan varit framme (eller att jag bara varit jävligt klantig) men jag tappade den och skärmen sprack nere i hörnet... Det som jag blir lite sur på är att jag tappat min s4:a i kakelgolv utan en skråma men den här tappade jag på hårdpackat jord och skärmen sprack direkt.... Funderar väl på att bara lämna in den och låtsas som ingenting och vänta på vad dom säger om saken.

Till frågan i alla fall. Vad tror ni händer nu och vad bör jag göra? Såg att det normalt kostar 1300kr att byta skärmen på en s3:a men frågan är om priset blir detsamma för en lånemobil? Det kanske bör nämnas att jag har telia. Någon som varit lika klantig eller bara har en gissning eller ett tips så vore det trevligt med svar! Allt är välkommet!

Av Blackrainbow

Det är olika för mig. Ibland kan det hända 3-4 gånger på några timmar bara och ibland ingenting. Att sänka till DX 9 funkade på wow men som sagt så vill man ju såklart spela på dx11.. Testar att köra utan fönsterliknande menyer (aero) och hittils har jag inte haft några problem men har ej hunnit spela så mycket sen dess heller.

Troligen något fel i kortet ja, eftersom dem flesta med detta problem verkar använda sig utav 570.
@AMDBoy så har jag min nvidia driver på svenska och kan heller inte hitta något "energisparläge" :/

**EDIT att byta till basic färgschema hjälpte inte heller.

Av Blackrainbow

Precis! Windows 7 använder jag och får ganska ofta upp meddelande om att ändra färgschema.. Kan det ha varit det alltså?
Och har ej överklockat
Vill tillägga att jag inte upplevt problemet än efter att jag ändrade till dx9!

Av Blackrainbow

Tack för ett så snabbt tips! Ska testa det så återkommer jag om det blir någon skillnad eller icke