Inlägg

Inlägg som Blackrainbow har skrivit i forumet
Av Blackrainbow

Grafikdrivrutinen slutade svara och har återställts. Vad är felet?

Hejsan!

Jag har problem med att min "grafikdrivrutin" slutar svara när jag spelar. Det händer så att spelet stängs ner och så kommer det upp ett felmeddelande:
"Grafikdrivrutinen slutade svara och har återställts"
"Grafikdrivrutinen NVIDIA Windows Kernel Mode Driver, Version 306,97 slutade svara och har återställts"

Detta händer enbart när jag spelar WoW och har testat att dra ner från ultra och spela på medium grafik istället men problemet kvarstår.
Jag fick som tips om att uppdatera drivrutinerna och det har jag gjort men haft samma problem dem senaste 3 drivrutinerna. jag har också gjort en ren installation. Det kan heller inte vara överhettning eftersom det var på 40 grader när det dog en gång. Jag anser inte att jag gör något speciellt när problemet uppstår. Vill tillägga att jag spelar Battlefield 3 på ultra utan några konstigheter vilket borde vara mera krävande än WoW på medium?

Grafikkortet jag använder är Asus GeForce GTX 570.

Jag har sett andra liknande trådar men dem verkar inte ha exakt samma fel som mig eller fått något svar som hjälpt vilket jag nu hoppas på
Om jag varit otydlig eller det behövs mer information så fråga gärna. Är ju trots allt alltid uppdaterad om problemet, då det händer några gånger per dag.

Av Blackrainbow

Efter beställningen ringde dem och sa att dem inte kunde få fram grafikkortet så jag tänkte hoppa upp en nivå! asus 7870 vs asus 570? Snabbt svar tack för dem ville helst ha svar idag! Lutar åt ett 570 då det är ett prövat kort och jag litar på nvidia Spelar kanske ingen roll? verkar prestera liknande men fördelen är också att dem redan har ett 570 hemma också!

Av Blackrainbow

Någon som kan lämna nån kommentar om moderkortet? Vet inte riktigt vad man ska tänka på innom moderkort utan tog bara ett som åtminstone hade omdömen och höll en hyfsad pris klass! ^^

Av Blackrainbow

Tack för att du tog dig tid att kolla så allt passar! Just det ja tänkte inte på att de inte levererar på helger^^
Jag bor ju i norrköping så jag funderade på om man inte skulle gå ner där och höra eftersom dem har allt i lager där förutom grafikkortet och det kanske dem kan beställa hem! (: Testade också på cdon men fick faktiskt inte ner priset något (använda nästan exakt samma saker som på alina förutom agg tror jag).

Det jag är mest osäker på i min kundvagn är moderkortet, någon som vet något om det?

Av Blackrainbow

Sista checken innan köp! Passar allt ihop? 9k bdgt

Hej nu har jag suttit och grubblat och gjort om min kundvagn i flera veckor och äntligen känns den klar! Har dock aldrig byggt en dator förr så jag vill ha en godkännande av proffsen! BF3 på high och en dator som jag kan ha några år utan krångel är vad jag är ute efter. Behållar min gamla CD-spelare btw.

Här är min kundvagn: http://www.alina.se/ShopCart.aspx?payment=kli&delway=pp&BX806...

Om länken fungerar som den ska ska den innehålla:
Prolle: Intel I5 2500k
Moderkort: Asus P8Z68-V/GEN3
OS: Windows 7 Home premium OEM
Grafikkort: Asus GeForce GTX 560 Ti 448 DCII
Nätagg: Fractal Design Tesla 650W
Hårddisk: Seagate Barracuda 1TB 64MB 7200RPM
RAM: Corsair Vengeance 8GB LP
Chassi: Fractal design arc
Armband mot statisk el

Vill gärna ha snabba svar så att jag kan beställa den så fort som möjligt!
Tack på förhand!

Av Blackrainbow

Här är väl allt om man skulle beställa det stycksvis förutom moderkort som de inte vill säga vad det är https://www.inet.se/kundvagn/visa/1950478/2012-06-24 redan över 10k^^

Av Blackrainbow

Här är nätagget iaf http://www.inet.se/produkt/6909618/corsair-cx-500w-v2-80 verkar väl ha blandade omdömen.

Av Blackrainbow

Rolfenstein, jo dels men vad jag har hört så är det bara komponenterna dem nämner som ska vara vettiga och sen piss agg och mobo.... osv. Ville gå djupare in i det hela.

Av Blackrainbow

Skulle vilja dra in en fråga bara Hur är den här datorn jämfört om man tänkt sig att bygga eget för samma pris? Går det att få så mycket bättre? Har budget på 9k och nu när jag såg den här så vettefan^^ (Förlåt för att jag lånar tråden lite )

Av Blackrainbow

Vad tror ni om min nya kundvagn?

Av Blackrainbow

Tack för den rekommendationen! Såg en overview med newegg och det såg riktigt fräscht ut med gott om plats och smarta lösningar!

Av Blackrainbow

Hjälp med bra och rymligt chassi ca 900kr

Hej! Jag ska bygga mig en dator och hade tänk att skaffa mig att ASUS GeForce GTX 570 som dock är 29,2 cm långt.. o.o
Till detta behöver jag hjälp att hitta ett bra midi tower chassi som detta kort får plats i. Kollade in http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=649835 men det hade dock bara 30cm plats till komponenterna i bredden-.- känns som att det blir lite trångt.

Skulle uppskatta lite tip och rekommendationer om chassin upp till ca 900kr helst med gummi i hålen där sladdarna går.

Av Blackrainbow

Okej tack för upplysningen!

Av Blackrainbow

Som sagt så är jag ingen expert på detta och har ingen aning om hur man kollar sånt där xD Kunde iaf läsa "Barracuda 7200.7 160 Gbytes" på hårdiskarna som kanske säger er något? Enligt farsan som då köpte datorn så var det en riktig kanondator "då". Sen det där med minnet på grafikkortet... är det verkligen värt att lägga 1000kr till för att istället få 1280MB? Tycker att det låter lite i skillnad men det kanske är mkt i datasammanhang? rätta mig om jag har fel Annars har radeon kort för liknande pris men mera minne om det vore något att satsa på?

Av Blackrainbow

1: Den är lika gammal som datorn själv och dvs det sitter 2st 150GB hårdiskar i burken. Jag kollade upp SSD-diskarna och dem har ju så jäkla låg lagringsförmåga :/ Känns som att man kommer behöva flera nästan. Är 1 GB för lite alltså? Tyckte jag läste någonstans att det fungerar bra med 1 GB men att 1,5GB är det ultimata för t.ex. bf3. Dock så kommer man upp ganska mycket i pris om man ska hitta ett Nvidia kort med mera minne?

Av Blackrainbow

Hjälp amatören med databygge!

Tjenare alla på sweclockers!

Som Rubriken säger så hade jag tänkt mig att bygga en spelburk för ca 9k som ska kunna spela bf3 på high! Eftersom min gamla dator svek mig efter 6 år på nacken så är det god tid att skaffa mig en ny. Jag skulle vilja ha hjälp med att skrapa ihop lite komponenter + operativsystem för 9000kr.
Jag har gjort en egen kundvagn som jag gärna tar emot kritik om eller gör en ny om den ser helt för jävlig ut^^
https://www.inet.se/kundvagn/visa/1950413/2012-06-24

Vill tillägga att jag tänk behålla min hårddisk och cd-spelare från min förra dator (Inte längre).

Tack på förhand!
Edit: gjorde om hela tråden nästan för att få nya frågor besvarade utan att skapa massa trådar här och där + att jag inte fick så mkt svar.