Inlägg

Inlägg som Sneaky_rhino har skrivit i forumet
Av Sneaky_rhino
Skrivet av friArsenik:

Jag kan bara misstänka att de inte vill bli anklagade för medhjälp i (terrorism-, barnpornografi-, skatte undanflykt- ) brott. Levererar man medvetet utan att aktivt hindra ett sådant innehåll, så kan man bli anklagad för det.

självklart kan du bli anklagad men att bli fälld enligt lagen blir svårt. kan inte bara skrika på folk för de inte gör något åt terrorister eller andra olagliga saker för då stödjer ju dem detta. fungerar inte i lagens ögon.

Av Sneaky_rhino
Skrivet av Varg:

Inget annat företag har som uppgift att leverera till varenda adress i hela landet. Danmark får sin post mer sällan än vi. De har dessutom systemet att ju mer porto du betalar desto snabbare skickas det.

i vårt land, jag pratar universielt.

Av Sneaky_rhino

dags att skrota postnord och börja om? flera andra företag & länder håller 1dags leverans innan 12:00 samma dag så varför kan inte vi?

specielt när tex DHL kan leverea en vara från 06:00 i australien som är framme vid 18:00 vår tid och hämtas ut 08:00 på morgonen dagen därpå.

Av Sneaky_rhino
Skrivet av Leiri:

Fem Miljoner men ingen verkar spela spelet där bara 6% har fångat fler än 20 pals och bara 0.1% fler än 50. Spelet hade ju ingen marketing alls innan släppet heller utan en massa streamers som började spela det, samtidigt. Spelet påminner löjligt mycket om Ark dessutom. Frågan är hur mycket innehåll de rakt av kopierat/stulit när det kommer till alla pals och hur länge det här spelet kommer vara populärt. Ger det en månad. Väldigt lite originellt innehåll i spelet.

ca 2m spelare på steam, ca 1m på epic och runt 600 på xbox/gamepass samtidigt idag. så 3.6m? rätt bra för 2dagar gammalt spel.
sedan inspriation från andra spel eller inte, det är dunder popis och extremt rolig content på youtube/tiktok/twitch och som socialt spel likt minecraft med inspiration från ark/rust/zelda och andra, frågan är varför fanns detta inte innan? unikt på flera vis.

Av Sneaky_rhino
Skrivet av Ceji:

Lidls djäkla bonussystem har jag gett upp. Jag gick med men när man skulle betala blev det alltid något strul och man var tvungen att logga in. Såklart kom man inte ihåg sitt lösenord som skulle vara versaler, siffror och specialtecken, så man fick "köra en glömt" lösenord och göra ett nytt med en kö bakom sig.. Numer struntar jag i deras "klubb" och låtsas att jag inte är medlem. Hur kan man göra en så klumpig lösning när alla andra affärer bara kopplar det till betalkortet eller scannar ens körkort?

går att slå på tele nummer & personnummer samma som ica kortet om du har glömt det.

Av Sneaky_rhino

varför inte en dator med AMD Ryzen 7 7800X3D och ett grafikkort typ 4070? lär ju vara bra mycket bättre än intel.

Av Sneaky_rhino
Skrivet av hellmix:

Awww jag som hoppas på en remaster alt ett nytt Slaget om Midgård – Härskarringen spel. Älskar det spelet men har haft problem att spela det på win10/11

Finns mer mods till det spelet än skyrim, finns många 4-8k mods (battle for middle earth starcraft liknande spelet då)

Av Sneaky_rhino

känns inte så jätte, nästan som att det blir samma varje år med mer buggar.

Av Sneaky_rhino

helt sjukt vilka priser, med bättre teknik borde ju det bli billigare eller ev samma pris som 3080 kortet det matchar up mot? nvidia mjölkar mer än ica och axefood nu mera..

Av Sneaky_rhino

Skrämen kom ut ca 2018 och är listad över nypris? bättre skärmar finns ju för 2500 i nuläget så är det ett typo?

Av Sneaky_rhino
Skrivet av Swedishchef_90:

- Tillverkningen på ny nod kostar mer.
- Utveckling av korten kostar mer, fler kort som går sönder, längre tid att få fram vettig prestanda
-Flera som jobbar med det.
- bra personal kräver högre lön

-högre kostnad av kort iframtiden
-mindre som köper kort
-nedskärningar
-budgetar som läggs om och fler får sparken
-mindre kort som görs
-priset fallerar då ingen har råd längre

ej hållbart.

Av Sneaky_rhino
Skrivet av mrpijey:

Sjukt störigt med en film som spelas upp på tangentbordet... hade varit mer hypad om de även visat faktiskt praktiska användningsområden av tekniken, som t.ex en interaktiv tangentbakgrund för t.ex Photoshop, programmering, spel osv där varje knapp är representerad med en funktion etc och ändras beroende på vad du gör... inte bara en stor film som konstant spelas...

Och då gissar jag helt enkelt att den inte kan göra sånt, utan bara visa effekter som i videon, och inte fungera interaktivt med produktiva applikationer och spel.

Lär väl glömmas bort och försvinna lika fort som Optimus då.

tänk dig att du spelar WoW och har en weakaura som lyser på din keybind för x spell som du skall klicka på i något rotations mönster

eller du får kills/reload animations i tangentbordet, ev tex andra ui element kanske teammates vapen, bomb timer som en circel som blir mindre? eller status osv?

kanske tex spegel när du kör bil i något spel?
chat för streamers? discord stream från teammate etc etc?
battle royale circle till nästa zoon som blir mindre? typ swirl runt tangentbordet som blir mindre tills cirkeln börjar röra sig?
stats i spel som league under picking phase? vad dina teammates spelar och winrate/kd/roller? och banning recommendations för enemy laget? eller generellt stats som inte får plats på skärmen under tex picking screen osv

finns otroligt många idéer som man kan introducera här.

Av Sneaky_rhino
Skrivet av jungleboss:

Måste vara bästa plattan för under 2000!?

Det jag läst om den som är negativt är att den bara har två högtalare (på samma sida) och att den inte har sensor för automatiskt korrigering av ljusstyrka, samt bara har 2 GB minne. Men man kan inte få allt för 1700 kr.

bästa plattan under 4000 enl mig.

Av Sneaky_rhino

https://www.komplett.se/product/1124720/datorer/surfplattor/s...

Samsung Galaxy Tab A 2019 WiFi 32GB Svart 1690kr
10.1" skärm, 8/5MP kamera, Android 9.0, 32GB, microSD->512GB

har själv 2018 versionen och kan inte rekommendera mer, är underbart.

Av Sneaky_rhino
Skrivet av ramlösa:

Var väll enda sättet att få folk att köpa deras VR-headsetet till ockerpris.
Tyckte HTC Vive var dyr när jag betalade 6k och det var ändå första generationen, finns inget som rättfärdigar Index nästan dubbla pris.
Hade den varit trådlöst, inte krävt några basstationer och högupplösta oled-paneler så hade jag kanske betalat några tusen till, men inte 11k.

Tror inte folk ska vara allt för optimistiska, var väll ca ett årtionde sen Valve utvecklade ett spel sist?

Dota?

Av Sneaky_rhino
Skrivet av Persikan:

Jag röstade på twitch, men nu i efterhand så känns det som att youtube hade varit bättre, då tjänsten är bredare och har högre trafik.

Gillar inte argumentet att att X har högre trafik än Y, frågan är hur relevant trafiken är för det du gör.

kolla på tex ESLs Kontrakt med Facebook bara för att Facebook är jättestort och har flera miljoner användare så betyder det ju inte att Dota touanrments skall streamas exklusivt på deras tjänst. utan deras streams fick kanske 800-1000viewers under flera dota majors medan Communityn Castade själva från twitch med alla viewers.

sedan är ju frågan om man inte kan göra en egen streaming tab på sweclockers eller streama samma stream på twitch som på youtube.

Av Sneaky_rhino
Skrivet av anon5930:

Säker? Sweclockers folk nämnde just DDoS igår. Sedan ligger det en begränsning kvar, eller som återaktiverats idag då den inte var igång på morgonen, som främst verkar drabba oss med Bahnhof som ISP som gör sidan väldigt svårnavigerad och svårläst.

https://blog.cloudflare.com/cloudflare-outage/
https://twitter.com/eastdakota

Av Sneaky_rhino
Skrivet av anon5930:

DDoSas sidan även nu eller är det begränsningen för vissa IP'n som begränsar?

var ingen ddos utan en uppdatering av cloudflare som inte riktigt fungerade så dom fick rulla tbx patchen, dvs alla sidor som använde cloudflare i eu var nere/sega.

Av Sneaky_rhino

cloudflare hade tekniska problem idag

*Cloudflare outage caused by bad software deploy (updated)*

https://blog.cloudflare.com/cloudflare-outage/
https://twitter.com/eastdakota

Av Sneaky_rhino
Skrivet av VadSaDu:

Hallå, asså...vi snackar i standby läge..gör om gör rätt..du snackar om 8h filmtittande i sträck.

Just nu har min Techlast varit i standby i ca 1 veckas tid, kollat på YT 1h per dag, har typ 75% kvar på batteriet.

Batteriet är oslagbart i dessa enheter för dess pris.

Menar är att Apples batteri är inget speciellt från alla de andra i sortimentet..samma skrot och korn.

har en galaxy tab 2018 rekordet på standby/batterisparning när den bara ligger är ca 53dagar så inte illa, får dock ut circa 16-18 timmar video tittande dock så man behöver def inte köpa high tier specs..