Inlägg

Inlägg som hammarlund har skrivit i forumet
Av hammarlund
Skrivet av anon200213:

Åter igen, eftersom du inte läst tidigare inlägg, det är en typ av statistik att räkna sålda enheter och enheter som är offline, samt enheter som eventuellt är trasiga, skrotade eller borttappade på senaste spritfesten. Det är en annan statistik att mäta aktiva enheter online (NetMarketShare). Jag har aldrig refererat till något annat än "Enheter online". Det är den statistiken jag tycker är betydande. Vem bryr sig om 149-kronors Kina Android-plattor som blivit använda en gång och sen fått nytt jobb som dörrstopp?

Okej, håller inte med ditt resonemang men förstår hur du tänker. När jag läste inlägget så tolkade jag det som att du menade att android har dominans på mobiler men apple väger upp det med antal plattor. Ber om ursäkt.

Av hammarlund
Skrivet av anon200213:

Suck... Ännu en som inte läst alla inlägg innan han kommenterar. Läs inlägg 69.

Men vänta nu. Om det han skriver stämmer att android har största marknadsandel på både plattor och mobiler hur kan då apple vara störst på plattor + mobiler?

Av hammarlund
Skrivet av 7487:

Celeron processorn är utmärkt.

Köp rätt ram bara, det är inte vanligt ram utan DDR3L ram som gäller.

Oj, ja såklart. Mitt fel. Fixat!

Av hammarlund
Skrivet av rickah:

Tack för alla svar!
Är för tillfället väldigt pank och får nog nöja mig med raspb pi.

Den msi j1800i som hammarlund länka kräver den att man köper ram minne, cpu till för att fungera?
Mycket av det som gjort mig konfunderad till vad jag ska köpa är att många verkar ha problem med att spela upp hd filmer utan att det hackar med andra enkortsdatorer och stickor medan raspberryn verkar klara av det, vet ej hur väl detta stämmer?

För om tex den här j1800i för 600 kronor fungerar bättre så köper jag hellre en sådan.

Skickades från m.sweclockers.com

Moderkortet har en cpu integrerad men du måste köpa ram, lagring och chassi/nätagg. Detta är väl det minsta du kan hamna på. Det är en otrolig skillnad mellan en PC och en raspberry, även en sådan här billig.
http://www.prisjakt.nu/list.php?l=2532939&view=c

Ett tips är att använda "citera" så blir det betydligt enklare för mig att svara.

Av hammarlund
Skrivet av crumpets:

Chromecast kräver att det program du spelar upp i har stöd för det. HBO nordic t.ex. kan du inte chromecasta. Ska du ladda ner film är väl Plex det smidigaste men då måste du ha en server stående som fixar allt detta. Att bara casta en tab från en webläsare funkar inte bra med film.
En linux/androidbaserad pryl kan bli jobbig att kolla streams på också eftersom de ofta inte stödjer flash.
Det enda riktigt vettiga alternativ du har är att köpa en NUC eller netbook och köra in i TV:n. Vill du ha full kompatiblitet med "allt" är det windows som gäller och då lite maffigare hårdvara. Annars lär du alltid stöta på skit som kräver konstiga speciallösningar eller hemmaservrar.
Källa: Min chromecast är typ bara bra för youtube, min raspberry PI kunde inte spela upp ett skit och surfa är direkt plågsamt på den.

Det som är så smidigt med android är att det finns appar för bl.a youtube och twitch. Av mina erfarenheter är det dock annat som kan strula, för min del bildformatet

Av hammarlund
Skrivet av rickah:

Okej, den såg intressant ut och till bra pris.
Har försökt läsa lite om androidstickor och chromecast men förstår mig inte riktigt på dem.
***bort/moderator*** ....är det streaming som gäller, samt hur skulle det fungera med nedladdning från min mobil till stickan? Använder jag mobilen som fjärrkontroll och filmen laddas ner direkt till stickan eller går det via telefonen och tar en massa tid?

Tack för hjälpen

Nu har jag ingen chromecast men vad jag har förstått det kan du "casta" det mesta. Öppnar du t.ex en lokal film på din mobil kan du skicka upp den på TVn via chromecasten. Det samma gäller t.ex webbsidor och visa andra tjänster som t.ex plex och netflix. En anrdoid sticka är som en mobil kopplad till TVn. Du kopplar in ett tangentbord och använder android stickan som en dator.

Av hammarlund

Jag skulle nog satsa på något bättre. Du kommer nog bli besviken på prestandan hos raspberryn när du t.ex surfar och är väldigt skeptisk till att den klarar av att streama i hd. Du skulle nog bli betydligt nöjdare med något som detta. Alternativt köpa någon android sticka.
Edit: Har du en anroid telefon kanske en chromecast kan vara av intresse

Av hammarlund
Skrivet av betan:

Kört på mina 1520 och det är blandat, netflix anpassar kvaliten efter bandbredden. I början brukar det inte se bra ut men ändras snabbt om jag har en okej anslutning.

Vad konstigt. På min android platta får jag snabbt bra kvalité men kan inte alls få det på mobilen oavsett uppkoppling.

Skrivet av jOnÄTÄn:

Bilden har alltid varit kass för mig med netflix i WP appen. Har under åren haft 800x480, 1280x720 och nu på min Lumia 920 1280x768. Problemet ligger i att appen är kass (den har ju inte ens fått profiler ännu) antar jag med tanke på att jag testat över wifi.

Hmm enligt den här artikeln som publicerades den 4 april 2013 så ska den ha stöd för hd.

Citat:

That first one is pretty huge as being able to see full HD video on a 720P HD screen is kind of a big deal for Netflix fans. Now that the app has the full resolution support, videos can be watched “wide screen” and boy do they look great.

Av hammarlund

Ni som använder netflix på 720p enheter, hur upplever ni bildkvalitén? På min lumia 925 tycker jag inte alls att det ser specielt bra ut och kan jämföras med youtube videor i 360p.

Av hammarlund

Den här kanske kan hjälpa dig något:
http://www.anandtech.com/bench/CPU/25

Av hammarlund
Skrivet av Currybullen:

Okej kanske blir en sån då, upplösningen tror jag inte är något större problem.

Annars tycker jag du ska kolla på den här. Den är dock något dyrare

Av hammarlund

Jag brukar jämföra här. Jag skulle dock vara försiktig då alla sidor inte är super seriösa. http://www.allkeyshop.com/blog/buy-watch-dogs-cd-key-compare-...

Av hammarlund

Om det fungerade i win 7 kan du prova köra den i compability mode. Högerklicka på ikonen, egenskaper och kör som win 7 eller liknande

Av hammarlund

http://i.imgur.com/vGgDGVf.png

Sonic no longer the fastest thing alive!

Av hammarlund
Skrivet av Hagge:

De spelar stor roll.. Jag vill helst vilja acceptera mail och lösenords byte.. Inte få ett mail där allt är bytt.. Förstår du?
Vad ska jag göra med ett mail där det stor att någon bytt mitt mail, vad i hela helvete ska jag göra med det?

Jag vet vad de heter.. Kan ni snälla sluta med alla korrektioner.. -.- Inte riktigt på humör för de..:/

Men det skulle ju betyda att om du får din mail "hackad" så betyder det i princip automatiskt att även ditt steam account försvinner.

Av hammarlund
Skrivet av lol1337:

En mac enligt mig håller sig mycket längre än en windows burk, men det är bara jag som tycker så, (haters come at me) mycket mer optimerat operativsystem som inte alls kräver lika mycket prestanda som windows kan göra, själv kör jag en macbook pro mid 2010 och den flyter på riktigt bra för sin ålder, dom nya har ju ssd orginal så då blir dom ruskigt snabba enligt mitt tycke, sen att kvalitén är oslagbar är ju också ett+, bakgrundsbelyst tgb är också skönt på en laptop.
Hoppas detta hjälpte dig nått iaf.

Håller verkligen inte med där. Har själv en late 2010 via skolan och den är knappt användbar. Stänger man av datorn så kan det ta många minutrar att öppna ett program. Dessutom har jag använt windows datorer som hanterat 2GB ram bättre än min Mac gör. Jag är långt ifrån ensam om denna åsikt på min skola. Det ska även sägas att vi haft dem i snart 3 år

Av hammarlund

jag är absolut ingen expert på området men tycker du ska kika in den här tråden: http://www.sweclockers.com/forum/101-skarmar-och-tv-apparater...
Där får du ganska mycket för pengarna om du kan leva med lite mindre brister.

Av hammarlund

Här är mina resultat med samma hårdisk. Även jag ser ut att ha drops men är stabilare överlag

http://i.imgur.com/PEzkGip.png

Av hammarlund

Om du har en gammal dator någonstans så skulle du kunna prova steams in home streaming annars tror jag det blir mycket fördröjning med de trådlösa hdmi varianterna som finnsa att köpa.

Av hammarlund
Skrivet av Kriddezor:

Skulle rekommendera Windows Surfplatta då jag har en Windows Phone Finns ett antal appar, simulator o lite annat

http://www.windowsphone.com/en-us/store/featured-apps

där har du hemsidan till alla appar

Fast det där är väl ändå apparna för windows phone inte windows 8/rt?