Inlägg

Inlägg som hammarlund har skrivit i forumet
Av hammarlund

Hörlursdjungel - bluetooth med aptx?

Förvirrande rubrik, jag vet, men ska försöka bena ut det här så bra som möjligt. Är ni trötta på långa, irrelevanta haranger kan ni egentligen hoppa över nästa stycke och gå på det tredje eller direkt till TLDR om ni är modiga.

I dagsläget använder jag ett par hörlurar vid datorn som får kompletteras med ett gammalt headset runt halsen när man vill hänga i videosamtal. Samtidigt har jag ett par in-ear hörlurar och någonstans ligger mina fula men helt ok trådlösa hörlurar som brukar kastas med på tågresor och andra längre äventyr. Nu kom jag på mig själv att kika runt efter ett billigt (helst trådlöst) gamingheadset att ha vid spel med röstsamtal och hade det inte varit najs med ett par snyggare bluetoothlurar till mobilen också... Nej det måste ju finnas ett bättre sätt än att ha fem olika lurar, ett eller ibland två par på hörlurar för varje användningsområde.

Nu är jag ingen audiofil och eftersom jag ska ha dom på stan är utseendet viktigt och komfort för längre Civilization-sejourer. Några jag kikat på nu är Bang Olufsen H4 eller kanske Sennheiser momentum wireless. Men här kommer det största kruxen och frågan jag skulle behöva hjälp med. Vad krävs för att i Windows få fullt stereoljud i exempelvis spel samtidigt som jag använder micen i Discord. Tidigare har jag haft problemet att man har två val med bluetoothlurar i Windows. Antingen bra ljud eller mono ljud med mic. På windowsiska: Stereo eller Hands-Free (se bild). Efter att ha googlat lite verkar det som att det har något med funktionen Aptx men att det typ krävs mer. Är det någon vänlig själ här inne som har koll på vad som verkligen gäller, vad är det jag ska leta efter för att hitta mina enda lurar att ha i vått och tort?

TLDR: Vilken funktion behövs för att få stereoljud plus mic av en bluetooth-hörlur i framförallt Windows?

https://i.imgur.com/BuhCQAb.png

Av hammarlund
Skrivet av dayu:

Grym ide med soundcase
Tänkte bygga in ett batteri senare då jag läst på lite mer men de var rakarns billigt o få ut 20h var inte dåligt. Såg de fanns 20000mah också för 280kr. Vad använder du för laddare till just de batteriet ? Har ni någon mätare/sensor som visar när batteriet börjar ta slut?

Skickades från m.sweclockers.com

Nej vi använde os inte utav någon mätare. Det berodde främst på att vi ville få produkten att se professionell ut när vi sålde den, att bygga in en kontrollpanel snyggt var nog nog jobbigt så vi gav oss inte på någon mätare. Något som Iphone haft ett tag och som jag märkte när min Oneplus 5 äntligen fick Android 8.0 här i veckan är att man direkt i mobilen kan se batteriets nivå. Funktionen är dock för ny för att jag ska ha kunna se om den faktiskt fungerar träffsäkert på sådana här hemmabyggen. Jag har använt mig av lite olika laddare, dels den svaga laddaren som medföljer, den har för oss alltid funkat men att ladda ett fullt batteri kan ta över 12h, dessutom vet jag inte hur mycket man litar på billiga kinesiska laddare i längden. I övrigt har jag använt en laddare som jag fått med vid köp av en Lepai-förstärkare på 3A/12V, den har funkat super, det tar väl någon timme där med men ohyggligt mycket snabbare än orginalen!

Skrivet av dayu:

http://vi.raptor.ebaydesc.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItemDescV4...

Om jag nu skulle sätta in ett batteri, skulle nått liknande som i länken ovan kunna boosta v som går till förstärkaren eller är de en dum ide?

Skickades från m.sweclockers.com

Vi provade att ha en 12 till 5v konverterare (USB) så man kunde ladda mobilen i högtalaren. Jag kan inte säga att vi gjorde ett stort försök men den vi provade funkade inte alls. Ljudet förstördes totalt. Min extremt okvalificerade gissning är att konverteraren hackade sönder elen till 5v som sedan skickades tillbaka till in i förstärkaren tillsammans med den originella 12v matningen . resultatet blev därmed helknas. Tekniskt sätt borde det väl dock fungera.

Detta blir dock ändå enbart relevant om du har ett batteri som kan trycka ur sig såpass mycket kräm att den inte blir en flaskhals även vid dubblerad spänning. Inte så säker på att CCTV-batterierna kan tåla det. Men finns ju även annat om man kan betala lite mer!

Av hammarlund

Riktigt kul projekt måste jag säga!

Jag och några polare byggde en vad vi kallade Soundcase, och fortsatte sedan tillverka och sälja flera som UF-företah efteråt. Vi byggde dock in dom i portföljer med enbart två full-range element för att hålla nere vikten och maxa batteritiden. Personligen så skulle jag liksom du också någon gång hitta på ett projekt med dedikerad bas. Dock kanske då trevägs för att även få med riktiga diskanter i leken och göra den icke-portabel.

Vi testade Hertz, inte samma modell men vi blev nöjda. Valet föll tillslut på dessa, främst eftersom vi fick en bra deal med BRL och för att de var väldigt prisvärda.
https://www.brl.se/sv/artiklar/gas-alpha-65-tums-kitsystem.ht...

Men tror dina skulle funka superbra, skulle tro att de är relativt jämna genom alla frekvenser så en bas blir inte nödvändigt men kan vara en kul grej. Som sagt tycker jag du kan fundera på att köra 3-vägs lösning, ser dessutom himla coolt ut.

Batteriväg valde vi dessa. Dels pågrund av otroligt billiga för sin kapacitet men även smidigt format. Dock ska det påpekas att de maximalt trycker ur sig en ampere om jag minns rätt, vilket kan vara begränsande om du vill ha separat bas. Batteritiden var fantastisk, ca 20h konstant speltid var inga problem på hög volym.
https://www.ebay.com/itm/12680-Super-Power-DC-12V-Portable-68...

Till förstärkare använde vi denna vilket funkade bra:
https://www.ebay.com/itm/TDA7492P-50W-50W-Wireless-Bluetooth-...

Trots att detta inte kanske verkar som det mest kraftfulla som går att finna så var volymen nog för innomhusanvändning även i fest sammanhang. Utomhus var det såklart inte fullt lika bra. Personligen är jag positivt överraskad av ljud kvalitén men då är jag samtidigt inte någon audiofil.

Vi försökte pressa priserna men om man är lite mer generös går det säkerligen att hitta komponenter av bättre kvalité!

Hojta om du undrar något mer, Lycka till!

Av hammarlund

@kiim: Nej tror inte det gjorde det, dock så har kompisar som påstår att det stått inklusive moms fått samma pris på samma produkter ändå med moms som utan. Som jag fattar det som så står aldrig Wish för moms men jag kan ha fel.

Edit: betalade via Klarna

Av hammarlund
Skrivet av XPerion:

4200kr är ju efter rabatt och inte vad produkten kostar ordinarie pris. Produktens fulla pris är det som deklareras, om paket råkar komma bort eller skadas så får fraktbolgaet ersätta produkten. Om Wish skriver produktens värde är 4200kr så förlorar dom på det vid skadat/försvunnen paket.
Så vid moms på slag så blir det 1150USD x 25% moms om nu laptopen fastnar på tullen. Vilket garanteratbdet kommer göra.

Nån får rätta mig om jag har fel? Inte handlat från Wish innan, så vet inte riktigt hur det ligger till med tullen. Andra ställen brukar det vara på detta vis vid dyra produkter från Kina.

Hm då har jag missuppfattat det där lite... Är van att Aliexpress och liknande företag deklarerar allt som "gift" och därmed aldrig brukar vara något problem. Jag får helt enkelt vänta på svar från, supporten, har även skickat butiken direkt och frågat eftersom jag tänker att det kanske kan vara så att Wish aktivt försöker avbryta orders för att inte förlora pengar. Hur som, tack för klargörandet!

Av hammarlund

Är det någon mer här som fått meddelande från wish som varnar för höga kostnader? De verkar mena att jag ska tulla och momsa på produktens hela värde, enligt dom 1150 dollar trots att jag enbart betalade 4200kr inkl frakt. De har än inte svarat efter jag påpekat detta.

http://i64.tinypic.com/33ogvpl.jpg

Av hammarlund

Jag haar nu också märkt att många spel inte ens går att spela med CF aktiverat. Jag möts av en blinkande svart och vit skärm så fort jag startar spelen. Verkar finnas några fler med samma problem men ingen av deras lösningar fungerar. Ska prova rensa alla drivrutiner och installera nya.

Skrivet av SCORPIUS:

@hammarlund: Märkligt. Jag får jättebra skalning på korten och hög fps med CF i Witcher 3.

Frame pacing ska vara på. Vad ledde dig till att stänga av den?

Prova detta.
Avinstallera din drivrutin med DDU.
Ta disable på ena kortet.
Installera crimson 16.11.5.
Starta om
Aktivera andra kortet.
Sätt på CF.
Starta om.
Prova både spel och benchmarks.

Enbart efter att ha googlat runt lite så märkte jag att många rekomenderade att stänga av det. Har såklart provat båda. tycker det är underligt att jag ska behöva instalera om drivrutinerna eftersom jag gjorde det vid installation och har uppdaterat dom vid varje chans jag fått.

Men ska absolut prova så fort jag har tid.

Skrivet av Spelaspel:

Kanske lite långsökt men kollat så att inte korten blir för varma och throttlar ner sig?

Den ena ligger runt 60 grader och den andra runt 45 så borde inte vara det som är problemet, speciellt eftersom det inte är ett problem vid benchmarks.

Skrivet av Masyve:

Du svarade iaf på din egen fundering där i början, kanske utan att veta om det. 30 FPS kostar inte särskilt mycket processorkraft att puttra fram med, går den över 60% på det hur CPU-tungt spelet än är så är något annat på tok. Om det inte är en väldigt klen liten propp det vill säga.

Händer inte riktigt med. Hur menar du? Jag har 8350 så absolut kan den flaska lite men borde väl inte vara anledningen till att min prestanda sänks så mycket?

Av hammarlund

Lägre fps med Crossfire

Halloj!

Nu är det så att jag köpte kusinens grafikkort, ett till 280x för att kunna köra i Crossfire, som en billig uppgradering. När jag till en början körde lite benchmarks så var resultaten superbra, nästan fördubblade. Problemet är att jag nu upptäckt att när jag spelar Witcher 3 så blir min prestanda markant sämre med Crossfire aktiverat istället för inaktiverat. På Ultra inställt så snittar jag med Crossfire ca 10-15 fps medan det ligger runt 30 utan. Det verkar främst gälla Witcher men även i andra spel kan jag inte se någon direkt förbättring med Crossfire på heller.

Självklart kan det vara så att min processor flaskar men det borde väl inte ge avsevärt sämre resultat? Med Witcher igång kan jag dessutom se att min CPU heller aldrig går över 60% med varken ett eller bägge grafikkort. Självklart har jag senaste drivrutiner och har testat att stänga av frame pacing utan någon direkt framgång.

Om någon har en idé på lösning så är jag väldigt tacksam.

Av hammarlund
Av hammarlund

Har personligen ingen kunskap om ämnet alla men tycker att nyligen kickstarter foundade floating records är riktigt snygg! Kanske något dyr tyvärr

https://ksr-ugc.imgix.net/assets/004/706/875/82e5638fb91430fe043...

Av hammarlund

@Ozzed:
Hur löste du det tillslut?

Av hammarlund

Den säljs här bara under ett annat namn http://www.coolerkit.se/shop/cooltek-w1-black-4200p.html

Av hammarlund

Kanske inte exakt det du söker men kan även rekommendera sanctum, både 1 och 2. Det är en form av blandning mellan shooting och tower defense. I första person placerar man block och torn i ett rutnät för att få aliensen att ta en så lång väg som möjligt(inte helt olikt Minecraft). I nästa steg ska man tillsammans med tornen få mer aliensen med hjälp av vapen i olika former. Väldigt roligt strategi spel med skjut aspekten!

Av hammarlund

Till att börja med så sitter det väl redan en dvd brännare i den du länkar eller har jag missupfattat din fråga?

Av hammarlund
Skrivet av klemze:

Hur fick han det att fungera? Är helt omöjligt för mig! Även om jag skrivit in inlogget och allting liksom.

vad konstigt, vet inte exakt men appen finns i alla fall nu på google play. Bra att det löste sig ändå!

Av hammarlund
Skrivet av TroNi:

Hur installerar man den?

Först måste du godkänna installationer från okända källor om du inte gjort det redan under säkerhet. Sedan laddar du bara ner apk'n på mobilen och installerar den som en vanlig app.
EDIT: https://www.youtube.com/watch?v=5GPG3954t1U

Av hammarlund

Prova spoticast. Min bror använder det och det verkar fungera riktigt bra!
https://plus.google.com/104963955277459800660/posts

Av hammarlund

Nej det går inte, surface 2 har en ARM processor som enbart kan använda sig av operaivsystem gjord för den. Det samma gäller t.ex android mobil och surfplattor.

Av hammarlund

Kanske är jag som missat något men tycker att det är konstigt ingen har nämnt Chromium OS.
http://www.chromium.org/chromium-os

Av hammarlund

http://www.webhallen.com/se-sv/datorer_och_tillbehor/199666-l... här är en lite kraftfullare till ett helt ok pris.