Inlägg

Inlägg som Deatlev har skrivit i forumet
Av Deatlev
Skrivet av Bengt-Arne:

Värme är direkt linjärt med förbrukad effekt, och från denna sidan så ser det rätt lika ut: http://www.extremetech.com/extreme/213886-amd-r9-nano-review-...

Om man jämför t.ex Fury X mot 980ti drar ju Fury X mer watt än 980ti som dessutom är bättre. Så inte riktigt lika är det.

Av Deatlev
Skrivet av jOnÄTÄn:

Det var inte heller det jag syftade på... amds kort utvecklar mer värme/prestanda än ett motsvarande kort från nvidia.

Av Deatlev
Skrivet av jOnÄTÄn:

Det är ju bara att kika här så ser du att de redan har bra kort http://www.sweclockers.com/test/21094-msi-geforce-gtx-980-ti-... Speciellt för folk som kör högupplösta skärmar. I de flesta prisklasser finns det bra kort från båda tillverkare.

Det var inte det jag syftade på. Nvidia har mycket mer marknadsandelar än amd. Amds kort är svinvarma och så. Prestandan är snarlik, men enligt mig behöver amd hoppa tillbaka lite på grafikkort samt processorer.

Av Deatlev
Skrivet av Oliver91:

Då hoppas vi att besparingen visas i prislappen också.

Om amd inte kommer tillbaka slagkraftigt så är det tvek alltså

Av Deatlev
Skrivet av LeVvE:

Kan lova dig att 80fps inte duger på 60Hz i CSGO, låser jag skärm på 60Hz och spelet på 80fps så känner jag även skillnad i musrörelsen.

Japp, jag skrev att musrörelsens latens blir mindre vid högre fps innan.

Av Deatlev
Skrivet av Alling:

Fast jag vill hävda att du vid 500 fps skulle ha extremt svårt att se tearing, då skillnaderna mellan varje frame i så hög framerate är väldigt liten, vilket medför att slitningarna i bilden blir obetydligt små. Därför är det då bättre med högre framerate.

Men jag kanske har fel. Jag delade bara med mig av just det enkla testet i hopp om att det kunde bidra till diskussionen.

Bidraget uppskattas! Jo visst kan det vara så att tearing har mindre chans att uppstå lika grotesk i mindre fps, men det jag snarare skulle vilja vore att ingen tearing skulle finnas där överhuvudtaget så du bortser från den och kan ta dig en vetenskaplig titt istället.

Skrivet av RasmusC:

Vad förbannad jag blir på alla grottmänniskor som alltid ska påstå att det inte är någon skillnad på låg och hög fps i CS och andra spel... DET ÄR SJUUUUUUUUUUUUUUUUUUUKT STÅR skillnad, simple as that. Ge fan i att skriva skit ni inte vet ett jävla skit om, sprider falsk info och annat som bara förstör. Samhället går åt h***ete på grund av er, så illa är det!

Bevis på att högre fps ALLTID är bättre:
https://www.youtube.com/watch?v=hjWSRTYV8e0

Till TS:
https://www.reddit.com/r/GlobalOffensive/comments/2wky98/csgo...

Trippelkolla så att ingen typ av vsync är på, se till att ingen fps_max 144 är satt (detta ska vara satt på exempelvis 0 eller 999, 0 = oändligt och kommer inte att capa den på 144 under några omständigheter).

Skrivet av LeVvE:

https://www.youtube.com/watch?v=hjWSRTYV8e0

Visst kanske det inte är samma i alla spel men i CSGO så gör det skillnad med mer FPS, jag sitter inte och ljuger för dig.

Ni länkar mig en video till någon snubbe som säger si och så, och visar på typiska övertalartekniker för att alla som se den ska tänka "WOW" efter att ha sett den. Att hävda att videon "bevisar" något tycker jag är fel. Jag hittar ingen länk eller källa för att bekräfta något han säger är sant, så därför tänker jag sprida lite riktig fakta.

Jag kan berätta för er att dagens grafikkort fungerar på ett sådant sätt att grafikkortet har redan konstruerat frames i sin framebuffer och lagras i primary buffer, secondary buffer och i några fall en triple buffer och alla dessa lagras i sin tur i grafikminnet. En triple buffer går ibland att själv välja i grafikinställningar. Denna funktion kommer ta en extra mängd grafikminne för att göra proceduren att rendera frames mer effektiv. Vilket betyder att det han i videon har ritat upp endast är påhitt, skitsnack och falsk information. Om man tar hans diagram till exempel, så är de senaste frames mellan uppdateringsfrekvensen irrelevanta för vilken nästa frame blir att visa. Eftersom de frames som ska visas redan har bestämts innan betyder de senare ingenting. Han säger att de där senaste frames är vad som betyder att upplevelsen i CS:GO blir bättre, men han har FEL!.

Med detta sagt kan upplevelsen upplevas som mjukare om grafikkortet lyckas rendera sina frames innan nästa frame. Denna effekt blir exponentiellt sämre ju högre fps du har. Har du en 60hz skärm stagnerar denna effekt helt vid 180 frames (och du känner förmodligen inte ens skillnad förbi 80fps), om du har en 144hz skärm med triple buffering stagnerar effekten ganska exakt vid 432 fps. Har du däremot triple buffering avstängt stagnerar effekten vid 120fps för en 60hz skärm och vid 288 fps för en 144hz skärm. Summa sumarum visst visst, ni som är hardcore counterstrike spelare kan säkert känna skillnaden.

Sedan vet jag inte vad du ska göra med denna extra mjuka upplevelse när du istället begränsas av din uppkoppling till server och inte kan utnyttja detta så värst mycket.

Ni som är intresserade att läsa om detta kan navigera till denna välskrivna rapport och läsa om bland annat FPS, refresh rate, triple buffering och response time!

Av Deatlev
Skrivet av Pamudas:

Inte alltid man får sig en lektion av paint, oh well

Det är alltid lite roligt att rita för att få sig förstådd! Videon är 37 sek, men det som filmades tog runt 1-2 sekunder att filma. Lite rolig fakta bara

Skrivet av solomon:

Det blev en SYNLIG skillnad i 1.6. Deal with it. Och ja, det blev även en förändrat input-känsla också.
Hur det är i CSGO skiter jag blanka fan i.

Det enda jag nu tror jag försöker förmedla är placebo...

Av Deatlev
Skrivet av Pamudas:

Där fick du mig.. läste inte riktigt. Blir bara förbannad på alla som säger att fpsen inte har ngn betydelse i cs.

Fasen, jag som nyss gjorde en video för att fråga dig vad det är jag ska försöka se mellan det att skärmen uppdaterar sig.

Här är videon i alla fall. Filmade i slowmotion för 10 min sedan. Med slowmotion kan man lättare se hur jag egentligen mellan frames ritar, men att det inte visas förrän ett svart streck åker förbi.
https://youtu.be/y8v9nmxHa2g

Skrivet av Alling:

Jag, som inte har spelat särskilt mycket CS och inte är särskilt duktig, hoppade in i en tom bana lite snabbt för att prova om jag märkte skillnad mellan max_fps 144 (144 fps) och max_fps 300 (~270 fps). Vid ~270 fps kändes allt mjukt som smör, men så fort jag begränsade frameraten till 144 fps fick jag påtaglig tearing som var direkt störande för spelupplevelsen. Alltså en skillnad som är 100 % synlig med ögonen. Jag märkte inte av någon skillnad i input lag, men det kan vara så att jag inte är tillräckligt känslig för det för att jag inte spelat tillräckligt mycket.

Gjorde detta på en ROG Swift PG278Q och ett GTX 980.

Att få tearing vid en speciell framerate satte ju stopp för din undersökning. Om jag ska följa ditt sätt att göra detta på kan jag ju i sådana fall gå upp till 500fps och klaga på tearing och att det inte är lika smooth som 100 fps då jag slipper tearing.. förstår du hur jag menar?

Man brukar få tearing när grafikkortet skickar mer frames än vad skärmen kan visa, och tearingen är i princip att du ser 60.5fps på en 60hz skärm. Alltså att du ser en halv frame eller så extra, och därav tearingen. Ibland händer det inte, ibland gör det, man kan också använda alla olika typer av *-sync för att fixa tearingen.

Av Deatlev
Skrivet av Pamudas:

Kommer du inte upp i 144fps med din dator i signaturen så har du gjort något fel. Det är CSGO det handlar om förövrigt, inte det senaste AAA spelet.

Jag kan lova dig att ögat ser det, sen om du uppfattar det eller ej är en annan femma.

Hur ska ögat kunna se något utöver vad skärmen är kapabel till att visa?

Av Deatlev
Skrivet av LeVvE:

Spelet känns bättre med högre fps, ligger själv på runt 500fps. Kan låsa till 150fps och spelet känns som sirap.

Skrivet av Alling:

Ni kan inte tänka så när det gäller CS. Jag kan inte förklara varför det är så, men man ska visst ha 300 fps för optimalt flyt/känsla, har jag fått lära mig. Någon annan kan säkert förklara varför. Hur som helst kan vi skippa kommentarer om att han "inte behöver mer" osv.

TS, vad får du för resultat av vart och ett av följande kommandon:

fps_max 100 fps_max 120 fps_max 150 fps_max 200

Tycker vidare att det är synd att du inte bifogar några specs. Det ska man göra i en sån här tråd. Minimum är skärm, grafikkort och OS. Har du till exempel en G‑Sync-skärm?

Skrivet av solomon:

Har alla gamlingar vaknat upp från koma helt plötsligt?

1: CS har ALLTID känts bättre med högre FPS. Något med source-motorn antagligen. Vad vet jag inte. Varför bryr jag mig inte om. Det bara gör.
2: "Standard" FPS nowdays i CS är 250+, varför folk bryr sig om att ha så mycket vet jag inte heller och varför spelar ingen roll för den delen.

Genom era svar hjälper ni inte TS at all. Så varför inte skippa det där argumentent i varenda CSGO-tråd som handlar om FPS? Hjälp TS med det hen vill ha hjälp med och det är en done deal.

Ont: För det första skulle jag ta bort allt i launch options besides:
-freq 144 -novid -high -threads 4 -console -tickrate 128

Sen ska du väl sätta fps_max till högre än 0 i alla fall.. Skulle tro att värdet "0" blir ett neutralvärde som sätter din maxfps till samma hz din skärm ligger på, dvs 144. Ren gissning dock.

Men det är ju rent skitsnack, det måste ni väl förstå själva? Ni ser absolut ingen skillnad om det är 160 fps eller 300 fps på exempelvis en 144hz skärm. Det enda som händer är att erat grafikkort jobbar mer för att sedan kasta de där extra framesen i sopkorgen. Detta må vara det roligaste påståendet jag har läst för ikväll!

Dock kan ni säkert känna skillnad på musen för att responstiden mellan mus och skärm blir bättre, men det kan jag lova att erat öga inte ser överhuvudtaget.

Av Deatlev

Det står -freq 144 i launch options, har det kanske något att göra med det hela?
Varför klagar du ens på detta? Det finns ju knappt någon skärm som visar över 144hz ändå.

Av Deatlev
Skrivet av Lagerlöf:

Tycker spelet var sjukt coolt, snygga miljöer och riktigt bra ljud (thermal imploder någon?!).

Kommer nog bli ett köp för lite casual lir med polarna. Tycker det är helt förståeligt att det blir enklare spel när det är så bred publik. Men det var många balansändringar för att det ska funka, det var också ganska hopplösa kontroller till att flyga. Kändes.. skumt på något sätt. Helis och jets i BF4 är riktigt kul så synd att de inte tog med lite känsla därifrån.

Ljudet i spelet var gudomligt. Ljudeffekterna var riktigt finslipade och trogna till Star Wars. Det är nästan så att jag spelar spelet bara för ljudets skull!

Av Deatlev

Känner mig handikappad utan minst två skärmar.

Av Deatlev

Se om du kan lägga en identisk fil (samma namn, samma filtyp) i samma mapp.

Av Deatlev

Om du vill ha nytt, köp en ps4.
Om du vill ha bra grejer begagnat, vänta tills en dator här på marknaden dyker upp för ~5k och du kommer kunna köra alla senaste spel på hög grafik (om priset är rimligt).

Av Deatlev

@Wolwet:

Har du en dvd-läsare? De brukar låta.

Av Deatlev

Låter ljudet som coilwhine?

https://youtu.be/HP73edpQwgc?t=1m49s

Av Deatlev

Det ser rätt bra ut. Man kan givetvis argumentera för framtidssäkra grejer. Man kan till exempel köpa ett lite bättre nätagg (~700 watt) och sedan återanvända det om du vill uppgradera. Som jag ser det lägger du nu 500kr på ett nätagg. I framtiden kanske du vill byta ut moderkort, cpu och grafikkort så behöver du lägga 900kr på ett nytt nätagg igen. Då har du i det stora hela lagt 1400kr på två nätagg när du istället kan lägga 1000kr på ett bra nätagg nu.

Men om uppgradering inte är intressant (där du själv byter delarna), eller om du helt enkelt inte orkar tänka på matten så tycker jag du ska köra på detta!

Edit: Exempelvis detta http://www.inet.se/produkt/6909985/fractal-design-integra-m-7...

Av Deatlev
Skrivet av vrmlnd:

Jag lovar dig att en begagnad dator för 4k klarar Minecraft.

De snackade väl en ny dator för 4k, inte begagnad.

Håll utkik på blocket och marknaden här! Om du har funderingar över en blocketannons är det bara att lägga in länken här så bedömer vi

Av Deatlev

Om du bara fått det en gång nu slumpmässigt skulle jag inte oroa mig. Du får en bluescreen om någon liten bit av de miljoner beräkningarna per sekund går fel och detta fel går inte att korrigera förrän du startar om datorn.

Har du överklockat något?