Inlägg

Inlägg som fantomsmurfen har skrivit i forumet
Av fantomsmurfen

Läkaren har nu gjort en journalskrivelse och enligt den har inga onormala fynd förutom sedan länge konstaterad fettlever och gallstenar gjorts vid den CT röntgen som gjorts av buken. Inga förändrade lymfkörtlar, inget onormalt beträffande övriga inre organ, inga skelettförändringar och förmodligen då heller ingen fri vätska i buken kan man anta. Smärtorna i buken och illamåendet har även blivit bättre (om än inte riktigt bra) sedan jag tog paus med min metformin medicinering förra tisdagen och avföringen har normaliserats. Får väl se hur det utvecklas framöver men risken att det skulle vara något allvarligt har ju minskat betydligt om man får tro på utlåtandet och med tanke på symtomutvecklingen.

Av fantomsmurfen

Inget svar på CT av buken än som jag gjorde 13.7. Fick en tid för koloskopi med posten. 15.11 2021, jag kan ju vara död vid det laget om mina långvariga besvär skulle bero på cancer i tjocktarmen. Fast den diagnosen tror jag inte riktigt själv på heller. Tror nästan mer på t.ex. bukhinnecancer trots att det är väldigt ovanligt eller jag helt enkelt inte tål metformin mera. Har i alla fall blivit lite bättre sedan jag tog paus med metformin för min diabetes förra tisdagen. Fast i helgen steg mina blodsockervärden rejält och var ofta över 14 ett ännu par tre timmar efter måltid. Därför blev jag idag glatt överraskad av ett värde på 5.2 knappt tre timmar efter lunch.

Av fantomsmurfen

Det är nog Game&Watch spelen som barn. Av de spel jag själv hade var nog Donkey Kong II det jag spelade mest och gillade mest. Fast egentligen gillade jag nog kompisens Donkey Kong Jr. bättre.

Av fantomsmurfen
Skrivet av Quorthon:

Du kanske ska prova att fasta..kanske inte om du har typ 1, men definitivt värt att prova om du har typ 2, då medicinen gör saken bara värre med tiden..jag känner i alla fall 2 personer (typ 2) som inte längre behöver ta medicinen alls och har dessutom blivit av med fettlever. (Och blivit av med några överflödiga kg;) ). Finns väl en massa olika sätt att fasta, men t ex 16:8 borde inte vara för tufft. Börjar man kombinera det med Keto- diet eller i alla fall LCHF, så går det ännu snabbare..

https://youtu.be/1a2Fsfa8e4I

https://youtu.be/mAwgdX5VxGc

Jag har av av medicinska skäl varit utan diabetsmedicinering några dagar vid två tillfällen och märkte då inte att det skulle gjort någon skillnad för mana blodsockernivåer. Visst är jag överviktig men det som fick min diabetes att bryta ut var nog en stor överproduktion av bisköldkörtelhormon, som ledde till så svår hyperkalcemi att jag lades in på intensiven, för två år sedan då jag även fick diagnosen diabetes strax innan jag fick den andra diagnosen. En bisköldkörtel opererades bort och jag blev av med den sjukdomen. Om man inte hittar några andra fel så har jag starkt funderat på att gå ner i vikt även om alla inklusive läkare säger att mina smärtor och besvär inte kan bero på övervikt. Jag har även tänkt tidigare att jag mina blodsockervärden säkert skulle bli bättre om jag gick ner i vikt och ia lla fall då inte skulle behöva någon diabetsmedicinering.

Av fantomsmurfen

Skulle få svar på en ct av buken, som jag gjorde för två veckor sedan, i dag. Men analysen var inte klar än och jag får vänta till nästa vecka eller kanske veckan därpå. Det jag fick veta vara att avföringsprovet jag tidigare gjort i avseende av buksopsskörtelns funktion var normalt. Har haft buksmärtor, illamående, förändrade avföring/avföringsvanor och ibland haft extrem hungerskänsla i magen ända sedan kanske i november ifjol. Ultraljud av buken kar bara påvisat gallstenar och fettlever (båda kända sedan flera år) och gastroskopi har bara påvisat lite frätskador nära magmunnen. Rådet jag fick var att sluta med min diabetesmedicin under ett par veckor och se om besvären blir bättre. Möjligtvis får jag genomgå en koloskopi senare i höst. Alla blodvärden har varit ok förutom att medelstorleken på de röd blodkropparna har varit lite under gränsvärdet och njurvärdet varit lite förhöjt men det har det varit i 2 år. Jag har heller inte haft blod i avföringen eller feber vilket skulle kunna tyda på att jag kanske inte har några sjukdomar i tarmsystemet. Den som lever får se.

Av fantomsmurfen
Av fantomsmurfen

Hittade en finsk version av denna låt. Originalet är italienskt och det har gjorts många olika inspelningar av den svenska version "Var ska vi sova i natt" och jag hade Mighty Bands kassett med deras version. Det finns även en annan finsk version med en annan text. Den här heter "Sellaista elämä on" ("Sånt är livet") och sångerskan var bara 17 år när den spelades in och hon dog tyvärr i fjol 56 år gammal.

Lägger till originalet

och Mighty Band i Nöjesmaskinen

Av fantomsmurfen

Otroligt. Kiskes röst hr inte åldrats alls på 30 år.

Av fantomsmurfen
Skrivet av Techs:

Iron Maiden släppte ny låt idag - "The Writing On The Wall"

https://www.youtube.com/watch?v=FhBnW7bZHEE

Kom på varför partiet mellan 0:59 och 1:20 lät så bekant: "Om" av och med Niklas Strömstedt. Kanske det även finns fler liknande låtar?

Av fantomsmurfen

Nu behöver inte Yngwie och de andra grabbarna vara så stöddiga mera.

Av fantomsmurfen

Tar bort sidoplåten. Tar loss grafikkortet och CPU-kylarens fläkt sen bär jag ut allt utom sidoplåten till garaget och rengör med tryckluft och håller fast fläktarna med ett finger vid behov. Bir väl 2 gånger per år. Förstås rengör jag även datorns utsida med en dammtrasa ibland.

Av fantomsmurfen

5/10. Under medeltalet...

Av fantomsmurfen
Av fantomsmurfen

5/10. Inte så illa med tanke på att jag inte kände till en enda.

Av fantomsmurfen

Ätit rökt lax och nypotatis till lunch. Klippt gräs i totalt knappt en timme. Åt glass med jordgubbar till eftermiddagskaffet. Ätit grillad korv och "italiensk sallad" till middag. I kväll ska jag ta 2 öl när jag tittar på bingolotto innan jag går och lägger mig. Glad midsommar!

Av fantomsmurfen

Så sällan som möjligt. Gör man en ren ominstallation måste man ju även installera om alla andra program och och göra om alla inställningar som man vill ha dem. Även om jag har alla spel på en annan disk så måste installationernas verifieras. Hur jobbigt som helst.

Av fantomsmurfen
Skrivet av serafim:

Gå till öronläkare. Vill inte måla f-n på väggen men tillfällig förlust av låga frekvenser kan tyda på en slags inflammation i hörselorganet som kallas Ménières sjukdom. Ofarlig men obehaglig. Ibland får man tinnitus som tilltar, sämre hörsel främst på låga frekvenser och vissa balanssvårigheter.
Har utretts för det själv men i mitt fall verkar det vara tinnitus på grund av bullerskador från det militära och s.k. lägesyrsel(kristallsjuka). Också ofarligt, också obehagligt, men lättare att göra något åt jämfört med Ménières sjukdom.

Jo jag ska till en privat öronläkare i morgon på morgonen. Var till hälsocentralen på tisdag men där tycket sjuksköterskan att jag skulle ställa mig i kö för att göra ett audiogram (något som skulle kunna dröja ända till hösten) innan jag kan få någon läkartid (bor i Finland). Jo började själv fundera på Ménières sjukdom. Jag var inlagd på sjukhus i slutet av april för att jag tillfälligt helt tappade balansen och började spy med 15 minuters mellanrum. På den fjärde dagen kunde jag stå upp och gå utan stöd så då skickades jag hem. Men jag var dock fortfarande ganska svajig och det tog ytterligare drygt en vecka innan balansen var hyfsat bra men dock inte normal. Under sjukhusvistelsen gjordes både CT och MRI av huvudet och halsen men man fann inte några tecken på
cirkulationsstörningar förutom de tre gamla kända proppar jag haft sedan tidigare. När jag kom hem från sjukhuset märkte jag även en pulserande högfrekvent tinnitus på det vänstra örat som dock försvann efter några dagar. Senare märkte jag det inte lät normalt när jag lyssnade på musik så jag testa hörseln med olika sinustoner på nätet och märkte att frekvenser på 6000 Hz och 7000 Hz hör jag inte på vänstra örat om jag inte skruvar upp volymen. 8000 Hz hör jag lite bättre men 10 000 Hz inte alls.

Av fantomsmurfen
Skrivet av fantomsmurfen:

Hörseln på vänster öra blir bara sämre. Nu hör jag inte låga frekvenser heller. Nu är de bara frekvenser mellan 700 och 5000 Hz jag inte hör så värst dåligt. 100 Hz och under vet jag inte om jag hör alls eftersom det enda jag hör när jag skruvar upp volymen högt är fladder.

Nu har jag börjat höra låga frekvenser på det vänstra örat igen. Inte fullt lika bra som på det högra örat men mycket bättre än igår.

Av fantomsmurfen

Hörseln på vänster öra blir bara sämre. Nu hör jag inte låga frekvenser heller. Nu är de bara frekvenser mellan 700 och 5000 Hz jag inte hör så värst dåligt. 100 Hz och under vet jag inte om jag hör alls eftersom det enda jag hör när jag skruvar upp volymen högt är fladder.

Av fantomsmurfen

4/10. Svaret på Wargames frågan var det enda jag kunde.