Inlägg

Inlägg som _Merc_ har skrivit i forumet
Av _Merc_

synd att det kommer dröja några år innan man köper en raytracing kapabelt grafikkort om nu inte det kommer finns något i medelklassen som klarar av 100+ fps i 1440p med raytracing.

Av _Merc_
Skrivet av DasIch:

Enligt din signatur har du ett Radeon VII och då ska man tänka på att det har sämre minneskomprimering än Nvidia. Det ligger klart efter Turing där och jag tror det även är efter Pascal. Då ökade komprimeringen med 25-30% från Pascal till Turing. När du använder 8GB VRAM skulle kanske ett Turing-kort använda 6GB (en höftning men bör ligga hyfsat nära verkligheten). Ampere, i sin tur, är ännu bättre.

pascal tappar prestanda vid HDR värt att nämna det. och jag tror inte det funkar riktigt så. skillnaden mellan AMD o NVidia är nog mer 500GB vram.

Av _Merc_
Skrivet av murklor:

Den visuella skillnaden mellan att choka ditt kort totalt eller köra utan några som helst minnesproblem brukar vara totalt försumbar när man tweakat settings. 8gb är nog lätt baseline i 2 år till och det kommer nog inte vara många som designar spel med max settings mycket över 10gb. Det behöver komma kort <$400 med 16gb för att läget ska förändras nåt märkbart. Sannolikheten för det är i princip icke existerande.

Det finns redan spel där jag använder mer än 8GB Vram, Total war warhammer 2 är ett bra exemple på det. När man har 4 full armeer med ultra size på units, vilket händer ofta då man kör på very hard o stackar emot Chaos invasions.

Av _Merc_
Skrivet av Sveklockarn:

Jag hoppas du inser att ett GTX 970 fortfarande hade varit lika värdelöst idag om det så haft 8 GB VRAM? Att något "hänger med" måste definieras utifrån dagens speltitlar, och det är ingenting som är fem-sex år gammalt i grafikkortsväg som kan sägas "hänga med" idag.

Det är lite som att din bil inte blir snabbare för att du installerar fyra extra säten.

det finns tester mellan gtx 680 2gb vs 4gb som bevisar det jag på pekar.

Av _Merc_
Skrivet av Sveklockarn:

Nu är det knappast för lite VRAM dåtidens motsvarigheter hos Nvidia lider av, utan av att prestandan i GPUn är totalt föråldrad. Inget VRAM i världen kan rädda det.

verkligen, så om amds gpuer fortfarande hänger med, tack vare en större mängd vram o bandbred, borde inte samma sak vara någorlunda sant för nivida? 970 är det bästa exemplet på ett kort där 4gb riktig vram hade gjort stor skillnad istället för 3.5gb +0.5gb defekt vram.

Av _Merc_
Skrivet av Sveklockarn:

Det var snarare alla tidiga Radeon-kort som aldrig drog nytta av minnesmängderna de bestyckades med, vilket antagligen framförallt skadade AMDs marginaler på korten.

jo men visst, men jag tar hellre ett överdimensionerat kort som 7979,390,vega56,radeon7 än ett gtx/rtx 780,980,1080, 2080,3080

Vega korten är ganska underskattade i hur länge dem kan komma att hålla.

Men 1080ti med 11gb vram var nog det bästa kortet sedan 390 som man kunde ha köpt. 1080ti kommer att hålla nästan lika länge som 390 kommer vara relevant.

Av _Merc_

Ja vi har haft 8gb vram sen radeon 390. 10gb vram 2020 är för lite. Alla som löper 8gb vram just nu kommer inte att korten hålla måttet i mer än 2 år.

Av _Merc_
Skrivet av lastninja:

Fantastiskt läge när laptop's nu kommer prestera bättre i single core än vad desktops mäktar med utan OC.
Extra underbart för de som vill bygga nya system med RTX3090. Suck.

Hur som helst verkar Tiger Lake bli riktigt grym, och jag hoppas Intel skyndar fram motsvarande nya arkitektur till desktop.

Tror dem har svårt att göra något större än quad cores på sin 10nm

Av _Merc_

Nej det blir inget 10 GB Vram är på tok för lite då jag redan är över 8GB i total war warhammer 2. Mitt Radeon 7 får tugga vidare så länge 16GB Vram räcker. Men jag uppgraderar nog till Zen 3 i höst om Den är 20% snabbare än Zen2 och får stöd för DDR5

Av _Merc_
Skrivet av Prebz:

Han vill troligen, som jag, veta när AMD ska presentera RDNA2. Kan ju vara att Sweclockers har någon förhandsinfo om när detta kommer att komma, men som dom inte får läcka. Han hoppades väl på att någon skulle glömma bort sig!

Jag tror vi är ett ganska stort gäng som inväntar BÅDE lanseringarna från nVidia OCH AMD innan vi beställer höstens nya grafikkort...

jo men visst, men jag har själv inte hört något om när amd ska avtäcka zen 3 o rdna 2. Har bara hört datum ifrån mvidia och intel.

Av _Merc_
Skrivet av Dinkefing:

Härligt!

När ska ni streama ATI's förlåt AMD's pressrelease?

vad menar du?

Av _Merc_

Det luktar Fermi Rewind time.

Av _Merc_
Skrivet av Meathim:

Hellre mer Jade Empire. Personligen tycker jag att det var Biowares sista riktigt bra spel. Första Dragon Age var väldigt bra, men inget av de senare spelen (inklusive Mass Effect) har varit intressanta. Folk säger att det har varit EA som är boven bakom deras lågvattenmärken men jag tycker nog att de är fullt kapabla att schabbla till saker helt på egen hand.

jag håller med dig att det gick fort utför. men jag skulle nog säga att runt Mass Effect 2 så var det en stor brain drain på Bioware. Märks specielt i Mass effect 3. Dragon Age 2 var enligt mig en katastrof i gameplay och story. Dragon age 1 och specielt expansionen enligt mig var väldigt bra.

Av _Merc_

Ni borde bytt system med Zen3 Ryzen 4000 serien.

Av _Merc_

Efter Covid borde resten av världen stoppat all handel med kina. Dem har gång på gång ljugit och använt sina företag till att spionera på resten av världen och håller på med aktiv Kolonialism. Det finns mycket som kina gjort som är värre än Huaweis telefoner och 4/5g nät, men det är dags att sätta stop för dem på alla fronter.

är detta ett land resten av världen skall göra Affärer med är det försvarbart?

Av _Merc_

bara lägg ner hela skiten, det kostar mer än vad det smakar!

Av _Merc_

Är detta ett tidigt april skämt? Finns ingen anledning att köpa en occulus nu.

Av _Merc_
Skrivet av m4gnify:

Remake kommer det nog aldrig bli, man Virtual Console kanske.

Dem har redan gjort Lets go pickachu, och lets to Marily har blivit har redan röjts att den är underutveckling

Av _Merc_

Väntar på en Pokemon Crystal Remake till switch.

Av _Merc_

Priserna på laptop kretsarna är överprisade. får hoppas på att AMD får mer tillverknings kapacitet av TSMC snart.