Inlägg

Inlägg som bjajjull har skrivit i forumet
Av bjajjull
Skrivet av Segas:

Granska köp...där vill dem ha kontonumret för att testa en tjänst gratis. Jag skulle dock kunna tänka mig att ge ut kontonummer EFTER att jag testat en "gratis tjänst".

Nej tack, jag stannar med Spotify.

Om jag inte missminner mig var det likadant med Spotify, vet inte hur det är nu dock.

Av bjajjull
Skrivet av wrathian:

Har använt Google Music sedan det släpptes, och jag måste säga att det fungerar mycket bra och utbudet har förvånat mig.
Ännu har jag inte sökt på något utan att hitta det, även många mindre svenska band finns med. Kanske är det jag som har tur med min musiksmak, men det har verkligen fungerat klockrent.

Att man hoppade på vid start gjorde ju inte det hela sämre heller, jag betalar bara 50kr/månad för google music eftersom jag var en "early adopter"

Samma här. Saknar något album ibland, men är oftare det saknas något på Spotify.

Av bjajjull
Skrivet av Matarn:

Hej!

Har suttit i timmar och jämfört dessa mobiler men blir bara mer och mer osäker vilken jag skall köpa. För tillfället har jag en LG Optimus 4X som jag verkligen inte är nöjd med då den har varit seg i princip sedan köp. Gick från en Galaxy S2 som är betydligt snabbare.

Detta har gjort att jag har blivit skeptisk till LG men G2:an verkar vara en riktigt bra mobil om man kollar på omdömen och recensioner och sen är det väldigt prisvärd. Däremot så var jag riktigt nöjd med min galaxy S2 så Samsung är ett märke jag gärna köper igen.

Jag var in till the phone house och kände på båda mobilerna och då kändes LG:n betydligt skönare att hålla i och något rappare jämfört med S4:an. Det jag kräver av mobilen är en vettig kamera och bra batteritid men framförallt ska den inte bli seg lika snabbt som min nuvarande telefon.

Vilken skulle ni ha valt och varför?

Nexus 5, för den inte kommer bli seg och få fler uppdateringar än de andra. Annars finns Xperia Z1 och Z2, men de kanske ligger över budget.
Av de två du nämner skulle jag valt G2, utan tvekan.

Av bjajjull

Xperia Z2 om du vill ha det senaste och Nexus 5 om uppdateringar är viktigt.

Av bjajjull
Skrivet av Kilroy:

Funderade också på det, men jag tycker det räcker gott med ett moba spel.
Vad får dig att föredra Dota 2 före lol?

Tänkte mest att det är svårt att undvika den ena, och tog då med båda.

Av bjajjull

Dota 2 som fjärde och LoL som femte.

Av bjajjull

Som någon skrev ovan så är du i fastboot i första bilden. Utgå från det.

Skrivet av Xiqt:

Varför ger man sig ens in på sånt här?
Bara undrar...

För att root är underbart. Läser man på lite är det svårt att misslyckas oavsett enhet, med Nexus-enheter går det inte att misslyckas.

Av bjajjull
Skrivet av sebbe984:

Nu så var det ju så att jag jag har tappad min mobil 3 ggr sedan jag fick den. Första gången skedde efter 10 månader. Då sprack skärmen helt. Andra gången sprack baksidan och tredje gången var nu när halva skärmen sprack. Tycker att Nexus 4 har varit den i särklass bästa mobilen jag någonsin haft. men tycker fan att den borde klara ett fall på 3 dm utan att hela skärmen spricker. Faktumet att skärmens touch lägger av vid minsta spricka gör det ju inte direkt bätttre.. Säger inte att det är lg's fel att jag klantade mig. Men vad jag har läst så är jag långt ifrån ensam med det här problemet. Det var till och med en kille vars Nexus skärm hade spruckit av hastig temperatur skillnad. Att köpa en stöttålig mobil för 300 som enbart går att ringa och smsa på känns inte som ett realistiskt alternativ då jag använder många av mobilens funktioner/appar varje dag, så det skulle bli sjukt jobbigt att anpassa sig till att bara ringa och smsa.
Prövade att koppla in mobilen i datorn och såg till min förskräckelse att den var inställd som media enhet, eller med andra ord så går det inte att föra över filer om jag inte kan gå in och ändra anslutnings inställningen på mobilen vilket inte går på det gamla vanliga sättet. Så undrar om det finns en väg runt detta. Har i nuläget orootad mobil men det ska gå att göra utan att röra mobilen vad jag har hört. Och skulle vara tacksam om jag fick svar som faktist svarar på mina frågor snarare än att bli påmind om hur klantig jag har varit, för det vet jag redan

Tack på förhand!

Om du hittar den som mediaenhet borde det gå att lägga över bilder. Ett tips för framtiden kan vara att synka allt med Google så har du alla bilder i molnet.

Kolla på eBay vad det kostar med ny skärm och touchpanel. Läs på lite och kolla på andra som bytt så ska det inte vara något större problem. Borde ligga på max 500kr.

För övrigt så har jag tappat min N4 ganska många gånger, men lyckligtvis är den hel.

Av bjajjull

Nexus 5. Om du orkar vänta rekommenderar jag uppföljaren till HTC One, som just nu kallas för HTC M8 då namnet inte är offentliggjort än.

Av bjajjull

Nexus 7 tror jag passar bra. 10" tycker jag blir för stort om det enbart är för tidningar.

Av bjajjull
Skrivet av Motherofgod:

Alltså, vem är den stackars människan som tvingas rapportera om uttalanden ifrån google+? Det är ju helt dött där!

Då har du inte använt det ordentligt. Är långt ifrån dött om man lägger till intressanta personer och sidor, och inte förväntar sig att det magiskt ska dyka upp något intressant.

Av bjajjull
Skrivet av jojje123:

kör på fabrikinställning! färgerna sitter inte alls.. (ska tilläggas att jag är oduglig på sånt här) därför jag frågar här, om man kan få lite tips.

Byt profil eller ändra färgerna manuellt. Finns många bra färgprofiler om du söker lite.

Av bjajjull

Nej, det finns nog ingen nyckel. Spel köpta utanför Steam som går att registrera finns här: https://support.steampowered.com/kb_article.php?ref=7480-wusf...

Av bjajjull

Om den ska hålla i två år på mjukvarufronten är Nexus 5 ett betydligt bättre val än LG G2.

Av bjajjull
Skrivet av Eqlzr:

Jag ser hellre en vettig utveckling av de så kallade smart watches. Känns inte lika dorky med en klocka som ett par stora glasögon. Dessutom är ju prislappen ganska saftig på ett par Google Glasses, men jag antar att det är lite av grejen också. Dom är inte ämnade för vanliga Svenssons

Prislappen är gjord så att bara de som är tänkte att testa dem ska göra det. Kommer vara mycket billigare vid lansering.

Skrivet av truedesire:

känslan av att ge en käftsmäll på första personen med googleglass som försöker spana in mig med ansiktsigenkänning å hela baletten = priceless
vet inte om det blir så, men hörde talas om att man skulle kunna scanna ansikten med dessa i senare utveckling, där man ska kunna få upp facebook profiler och hela tjofräset?

Google skulle aldrig göra så man fick upp facebook-profiler, men G+ däremot. Dock är det inget som kommer hända, anledningen kommer jag inte ihåg, men har för mig det hade med integritet att göra.

Av bjajjull
Skrivet av klirre:

Problemet är ju att alla androidlurar under 4.5 tum har kass hårdvara och inte orkar med mjukvaran, i windowsfallet upplever jag inte detta alls trots "endast" dualcore på 1.x GHz

Xperia Z1 Compact är på 4.3" och har Snapdragon 800. Tycker inte det är "kass" hårdvara direkt.

TS, det finns ingen high-end på 3.5". Det finns knappt telefoner över huvud taget med 3.5" från 2013/2014.

Av bjajjull
Skrivet av Icte:

Det här är en dealbreaker för mig, tänker nämligen inte skaffa något tangentbord eller mus då tableten "omvandlas" till en laptop! O min fina laptop som jag e så nerkärad i vill jag inte säga hej svejs till än

Nej, det blir nog Android ändå. Det mindre urbudet av appar i Windows 8 versionen ger den en mindre attraktiv känsla för mig men jag äe säker på att folk som jobbar mha tablets finner Windows bättre! Jag vill ju bara kunna flytta filer (filmer o musik) lätt till min platta utan att gå igenom iTunes varends gång (som kag var tvungen att göra me min iPhone >.<).

Så nu till sista frågan - skillnad mellan 7 och 8 tummarna! Ni som.använt båda, finns det någon skillnad i användarvänlighet i princip? Ger en tum störrw skärm en bättre upplevelse eller är det saksamma för er? Och hur är det med portabiliteten, jobbigare att dra med sig en 8 tummare än en 7 tummare?

En 7" får plats i jackfickan eller bakfickan, det gör inte 8". Du frågade tidigare hur man bär den på sommaren, stora byxfickor eller inte alls. Väska funkar givetvis.

Av bjajjull
Skrivet av Icte:

Film, chatt (video & text), spel, surf.. Knappt något jobb alls förutom mail då, men allt annat körs på min laptop som sagt!

Då klarar du dig fint på Nexus 7. Vill du hellre ha W8 går det också bra. Välj det du vill

Av bjajjull
Skrivet av anon142735:

Dumt gjort av Samsung.. Att dom alltid ska göra som Apple och sen blir dom stämda.. Apple tjänar nog en hel del på att stämma Samsung

Inte alls. Apple slösar bara tid på stämningar och tappar på konkurrenterna.

Skrivet av Lidodido:

Och då menar du så klart att Android-världen stod för surfplatte-revolutionen och Apple bara hakade på? Den ursprungliga iPaden kan inte alls ha varit en bidragande faktor till att Nexus 7 kom till från första början tror du? Hela smartphone-hysterin är ett resultat av att Apple totalt revolutionerade telefonvärlden med iPhone. Man kan säga vad man vill om individuella funktioner eller storlekar eller designer, faktum kvarstår att Apple var först med hela tänket bakom vad vi idag ser i den mobila världen.

Funktionerna må redan ha funnits, men det var Apple som gjorde ett användbart GUI och gjorde det hela till en "pryl" för medelsvensson.

Innovation och revolution är två helt skilda saker. Apple tar det som finns och sätter i en produkt. Samsung följer vad som är populärt och gör då ofta liknande saker som Apple.

Av bjajjull
Skrivet av Arnzeal:

Man ska inte ha mer än 5 tum

TS vill ha en stor telefon, jag gillar telefoner över 5". Finns inget "man ska ha xxx tum för det är bäst".

Z Ultra tycker jag du ska kolla på. Annars är Note 3 bra, men jag har svårt att rekommendera Samsung.