Inlägg

Inlägg som Freddemann har skrivit i forumet
Av Freddemann
Skrivet av Crippa90:

Vad är det som inte stämmer menar du?

Guddi är ypperlig på att synas allas påstående om guld och gröna skogar vad gäller träning och kost, och det behövs idag när vem som helst kan skriva vad som helst på internet.

Allt han säger stämmer, han kommer dock inte med så många bättre alternativ säger jag bara. Inte ofta iaf, nu har inte jag läst alla hans artiklar och kan dom i ryggmärgen men jag tycker att det är bra att pekar bullshit där det förtjänas.

Av Freddemann
Skrivet av ronnylov:

Läs artiklarna. LCHF är nog bra till en viss gräns men jag tror det överdrivs en aning ibland för att få det verka bättre än vad det är.

Nu efter att ha läst den så får jag väl tillägga att ingen borde vara överraskad av att någon som jobbar med en blogg inte ger 100% tillförlitlig fakta.

Efter att ha läst om kost och faktiskt intresserat mig i det måste jag säga att folk vet otroligt lite oavsett vart du läser. Guidol t ex berättar sällan rent konkreta grejer om effekten av olika ämnen utan tar mer och berättar vad som är fel i saker. Vilket man förstår när man börjar kolla efter långtids studier på olika dieter.

Det enda som alla verkar vara överens om är att socker är jäkligt dåligt känns det som. Tja, förrutom forskare som är anställda av socker industrin, man kan ju alltid hitta studier som säger att socker är bra eller iaf inte onyttigt med.

Av Freddemann
Skrivet av ronnylov:

Jacob Guidol är vettig tycker jag. Här skriver han om de där "experimenten":
http://tranastyrka.se/kalorier-nar-du-overater/
http://tranastyrka.se/kalorier-nar-du-overater-del-2-skitmat/

Ok intressant, inte läst dom artiklarna än!

Ja alltså visste man om denna effekt tidigare och och han låg fortfarande på ett överskott med sina 4000kcal?

Eller har missat något mer än att han kanske blåser upp det för att få kalorierna att verka som fler än det är?

Har dock inte plöjt igenom den andra artikeln ännu.

Av Freddemann
Skrivet av aniron:

Det är fysiskt omöjligt under någon längre period.
En ketogen diet medför att kroppen initialt gör sig av med lagrat vatten, vilket snabbt ger minskad kroppsvikt, men det påverkar inte det man egentligen vill åt, fettreserverna.

Vart menar du att överskottsenergin tar vägen?

Nu vill du säkert ha alla häftiga detaljer på detta som inte jag kan ge, principen är ju att ketoner bränner betydligt snabbare och med lchf så ska ju komma i ketos så att din kropp enbart drivs med dessa.

Här har du ett rätt coolt experiment om en kille som är väldigt för fett/protein och emot kolhydrater där han äter runt 5800 kalorier om dagen på lchf mat.
http://live.smashthefat.com/why-i-didnt-get-fat/

Han har även gjort samma sak med skräpig kolhydrats mat. http://live.smashthefat.com/5000-calorie-carb-challenge-day-2...

Man måste ju tänka på att en kalorie inte är en kalorie men ändå är en kalorie, typ.
Herr Jakob Guidol förklarar det också bättre än mig. http://traningslara.se/en-kalori-ar-en-kalori-men/

Av Freddemann
Skrivet av ronnylov:

Kul att LCHF funkar för dig! Själv är jag skeptisk till den stora LCHF-fanatismen som ofta råder här och var och har själv gått ner 28 kg utan att använda mig av LCHF men huvudsaken är att man gör någon förändring. Tycker man förändringen är lättare om man tror på någon matreligion så är väl det bra. Annars är det väldigt enkelt att gå ner i vikt. Ät mindre energi än du gör av med. Alltså två saker att fokusera på - äta mindre och röra sig mera.

Det som gjort LCHF så otroligt populärt är att du kan ta i dig mer kalorier än du gör av med och fortfarande gå ner i vikt.

Av Freddemann

Det blir bättre täckning med 4G. 3G nätet är rätt belastat hos de flesta operatörerna.

Av Freddemann

Har börjat bli lite förvirrad för att jag inte kan ta ställningstagande till vad jag tycker om människors tidshordning.

Man betraktar liksom tid som en råvara som ska sparas och som är extremt värdefull, för alla är ju trots allt uppväxta med "tid är pengar" värderingen.
Det i sin tur gör att när man kan så jobbar man och blir sliten för att kunna ta igen detta med den sparade semestern och pengar för att inte vara trött längre. Detta går då hela vägen till pension för att det är där drömmen verkligen kommer, för vem vill egentligen jobba när man är gammal och sliten? Så i princip så oroar man sig för att slösa sin tid så man stressar för att ha pengar/tid för framtiden och aldrig njuter av nuet för tid är egentligen bara nu och inte sen eller före bara nu.

Och för att få in det i diskussionen så jobbade jag heltid i 4 år innan jag tog min första semester och brukar inte direkt vara sjuk ifrån jobbet heller. Detta år har jag dock tagit ut 8 veckor semester men har mer att ta ut sen också.
Vet inte, kanske fel tråd för detta men kul fråga antar jag.

Av Freddemann

Handlat hos GMG ett tag, fungerar alltid klockrent. Smidigt och billigt.

Av Freddemann

Japp, har också haft det problemet med comhem ett tag. Bor i Göteborg.

Av Freddemann

Jag tycker absolut att löneklyftorna kan bli ett problem i framtiden. Folk som inte bryr sig om detta är nog samma människor som inte bryr sig om växthuseffekten eller världssvält.
Det är ett globalt problem som vi som vanligt i sverige är rätt förskonade ifrån.

Jag menar om 1% av har 99% av världens tillgångar, samt har makten att kunna fortsätta göra förutsättningar för att det ska fortsätta.
Självklart måste folk som jobbar hårt ha mer i lön. Men skatt är också civilisationens pris. Och civilisation är till för att så många som möjligt ska ha det så bra som möjligt. Inte för att 1% av planeten ska kunna leva ett dekadent liv i sitt torn med de som de betalar en smula av sina nästintill outtömliga tillgångar för att vakta deras överflödiga liv.
Det sista är väl mer min åsikt än fakta så ni behöver ju inte slå upp definitionen av skatt eller civilisation, men jag anser att om man kan så borde man försöka hjälpa andra även om det är små saker.

Av Freddemann

Varierar mellan 10k och 20k.
Alla mina hobbies är väldigt billiga om man inte räknar att uppgradera datorn som man gör typ vartannat år som max. Sen träning är ju bara gymkort och kläder typ.
Försöker samtidigt spara 10k i månaden.

Av Freddemann

Försök att inte glömma dina misstag, lär dig något ifrån varje match. Flamea aldrig utan försök att stödja laget.
Så har jag klättrat iaf,
Och köp wards. Pusha objectives. Objectives vinner matcher, inte kills.

Av Freddemann
Skrivet av GreenSoap:

Då blir det ingen taktik i 'pick fasen. Eftersom alla inte har champions som är bra emot motståndet.

Counterpicking spelar inte lika mycket roll i lol. T o m i stora turneringar så ser du counter picks som inte gör något för att dom andra valde champs som dom var nog duktiga med.

Jag minns en turneringsmatch där Dyrus ifrån TSM tog renekton och andra laget tog en Kennen och båda hade lika farm men ingen lyckades få övertag även tack vare junglare.

Av Freddemann
Skrivet av Tozzi:

Det är väl själva grejen att man ska behöva, låter trasigt.

Nej eftersom du är rankad på ett vis som inte blir bra i slutändan när du spelar med kompis som precis har börjat. Utjämningen i motståndarlaget så att säga blir nog alldeles för svårt för den nya.
Så vida du inte spelar som skit, då möter du nog inget annorlunda.

Hur lätt gör man ett nytt konto på DOTA2?

Av Freddemann
Skrivet av Krisilicous:

Håll dig undan ifrån Steelseries Siberia, då du betalar mycket för själva märket och väldigt lite för kvalité. http://www.inet.se/produkt/6304234/creative-fatal1ty-gamer-he... är i samma kvalité (om inte bättre) som Steelseries Siberia och bra mycket billigare, om du vill gå den vägen

Kan säga att Siberia headsettet är otroligt mycket skönare att ha på sig. Jag köpte själv fatal1ty headsettet och det var riktigt obekvämt att ha på sig längre stunder. Dock har jag glasögon och det kan ju göra en del.

Av Freddemann
Skrivet av GreenSoap:

Alltså mycket att göra för att kunna köra en balanserad match med sina kompisar. Måste skapa nytt konto.... med annat ord: Bullshit

Det tar verkligen 2 min att göra ett smurf konto, du får det att verka jobbigt, sen loggar du bara in med ett annat namn liksom.

Av Freddemann
Skrivet av miamia:

Ni verkar ha koll på detta Är det värt att lämna in telefonen för lagning (billigare) eller skaffa en ny??
Bilder etc måste jag kunna hitta i säkerhetskopian...kan jag öppna den på vanlig data med windows ????
Tack snälla ni för all hjälp

Fukt och vattenskador kan inte lagas. Däremot kan man lämna in den för att få ett skrotintyg som man kan använda till försäkringen för att kanske få ut något.

Av Freddemann

Fukt skador gör att dom börjar bete sig konstigt, gör en säkerhetskopia om du kan men telefonen är nog rätt körd.

Av Freddemann
Skrivet av GreenSoap:

Lobby matcher finns det väll? Man vill ju kunna spela premade matcher med sina polare.

Ja du kan göra det utanför matchmaking systemet.

Annars när man spelar med polare som precis håller på att lära sig brukar man göra ett smurf konto att spela på så att man inte råkar ut för det ändå.

Av Freddemann

Kul test.
Jag har själv tänkt mycket på att byta ut mitt 3570 till en 4770 bara för att få lite bättre i vissa saker som jag trodde att det var cpun som flaskar.