Inlägg

Inlägg som The Dark Enemy har skrivit i forumet
Av The Dark Enemy
Skrivet av Tekanna218:

Svårt att tro, du har ju benchmarks i tråden videoinspelat?

https://gpu.userbenchmark.com/AMD-RX-570/Rating/3924

Om vi ser till denna länken är fps under 60 för vissa spel och knappt 60 för PUGB etc. Den riktiga fpsen i intensiva grafiksituationer lär droppa ännu mer.

Sedan kommer jag lira på 1440p i fullt hd och då är 6gb grafikminne ett minimum.

Av The Dark Enemy
Skrivet av bobzombie:

Jo men du svarar ju inte på den viktigaste frågan här, vad har du för skärm? om det är en 60hz 1080p skärm? Det kan nästan vilken dator som helst driva runt. är det en 144hz 1080p skärm så går kraven upp på komponenterna.

Ha det gött

Skärmen lär jag köpa separat sen men jag kommer naturligtvis ha en 1440p IPS, max 4ms, 120/144hz och en nits om minst 350.

Skrivet av Elektron:

Vad har du för dator idag?

Skickades från m.sweclockers.com

Väldigt gammal, 670, i5 3500.

Skrivet av miizoo:

Syftar du på köp från Amazon vill jag dementera påståendet att det skulle

1. Innebära strul med allt vad det innebär
2. Inte vara fulltecknad garanti

Det är till och med bättre och smidigare än andra butiker här hemma, t.ex. Netonnet där man som kund får stå för returen.

Amazon.de var det fri retur som gällde när jag ångrade en vara.

Garantin är heltäckande. Bytte ut min G pro Wireless på några dagar utan ifrågasättande.

Så lägg ner med sådana påståenden. Har du varit med om ett tråkigt fall, berätta om det. Men ta inte för givet att allt är värdelöst för att det finns en hel del pengar att spara in, oftast.

Skickades från m.sweclockers.com

Nej men vem orkar hålla på och reklamera fram och tillbaka, det lär ju ta långt tid. Om mitt grafikkort pajar så måste jag eventuellt skicka den på lagning/returnera den och invänta ett nytt. Det kan ta upp till flera veckor. Frakten lär man själv stå för också.

Av The Dark Enemy
Skrivet av sifri:

Detta kan vara ett alternativ den säljs med b450 för 30 euro till

https://rover.ebay.com/rover/0/0/0?mpre=https%3A%2F%2Fwww.eba...

Bra dator men vem köper annat än minst m.2 ssds nuförtiden?
Dessutom vilket riskabelt att köpa dator från utlandet me tanke på garanti etc.

Av The Dark Enemy
Skrivet av ågren:

Vad är trådens syfte? Du frågar om det går att hitta en "riktigt bra speldator" för 10k och när folk är realistiska och påpekar att det nog kan bli svårt om du har krav på minst 3700x och 2060 så avfärdar du bara dessa kommentarer och insisterar på att det visst ryms inom budget.

Du verkar ha bestämt dig för att det ska gå innan du ens skapade tråden så vad är det tänkt att vi ska diskutera? Ja, det är möjligt att det ryms inom budget om du jagar varenda demoex, fyndvara etc. och inte har något emot att vänta flera månader på att få ihop datorn men det är väl inte heller någon som har hävdat motsatsen? Det folk försöker att förklara är att det kommer att bli svårt och ta lång tid, inte att det är helt omöjligt.

Du skriver själv att det är slösaktigt att köpa high end-komponenter och att du inte har några större krav så varför inte gå ner till 3600 och köpa datorn redan idag? Det ryms utan problem inom budget tillsammans med ett 2060 och övriga komponenter och då kan du få den redan till helgen.

Skickades från m.sweclockers.com

Jag förstår att jag kanske gick lite överstyr med 2060, men med tanke på att jag planerar att ha denna dator i minst 5 år och gillar ändå att spela ibland så tänkte jag att det vore det bästa köpet. Jag avfärdar de kommentarerna för att de inte verkar ha läst första inlägget? Några kommenterar att bara 3700x och 2060 tar mig till 8000kr, vilket innebär att jag ska köpa de till fullpris när jag skrivit att jag ska jaga fyndvaror.

Det viktigaste för mig är att allt ska flyta på, hela tiden oavsett vad jag gör/om jag har många program uppe därför vill jag ha så kraftfull processor som möjligt.

Av The Dark Enemy
Skrivet av miizoo:

Här kan du se burken jag byggde åt min systerson för 5400kr.

Utmaning - Burk för 5500kr!

1080p klarar av spel på ultra 60fps+.

T.ex.
BFV 75-90fps
Apex Legends 85-105fps
PUBG 55-70fps

Har länkat till en del prestandatest på sista sidan. Ska försöka spela in några till innan jag lämnar över datorn till min syster på fredag.

Skickades från m.sweclockers.com

Svårt att tro att ett grafikkort på 1500kr klarar alla spel i ultra.
Sedan kommer jag ha minst en 7 processor eller motsvarande i7 då jag gillar att multitaska ganska mycket och ha tillexempel 3 spel uppe samtidigt.

Av The Dark Enemy
Skrivet av loefet:

@The Dark Enemy: Bara de två komponenterna lägger dig på ca 8000:- så då har du inte mycket kvar för RAM, moderkort, nätaggregat, chassi och lagring innan du är uppe i dit max på 10000:-.
Så du får svårt att hitta nya komponenter av motsvarande specifikationer till för det du vill lägga, så du bör nog leta efter något begagnat.

Bara för en månad sen såg jag en ryzen 7 3700x för 3200 kr som var en fyndvara. Vad säger att jag inte hittar en annan de kommande månaderna? I och med black friday lär den också sänkas till 3000kr. Även 2060RTX har jag sett för allt från 3200kr till 3600kr. Fyndvaror, demoexemplar etc.
Som sagt det handlar om att leta efter tillfälligt nedsatta produkter och inte bara tralla in till första inet och köpa.

Av The Dark Enemy
Skrivet av bobzombie:

Det beror helt på vad som ska spelas och i vilken upplösning? Så vad ska du spela? och i vilken upplösning.?

Ha det gött

Jag kommer inte spela så krävande spel och är heller ingen grafikentusiast som kräver att allt ska vara maxat men jag kommer minst ha en 2060RTX och en Ryzen 7 processor, förmodligen 3700x.

Av The Dark Enemy
Skrivet av HeroiX:

Enkelt sagt, ja. Men förvänta dig inte 1440p allt på ultra och 150 fps lixom. Men det går absolut få en fin dator för dom pengarna, om du tänker dig 2 månader så är ju inte black friday allt för långt efter det heller

Skickades från m.sweclockers.com

Jag förväntar mig absolut inte över 150fps. Att köpa en "high-end dator", om man inte har väldigt mycket pengar, är en av de absolut sämsta köpen man kan göra med tanke på hur snabbt teknologin utvecklas.

Av The Dark Enemy

Så billig speldator

Kan man få en riktigt bra speldator under 10000kr om man letar länge?
Jag planerar att enbart köpa datorkomponenter separat som är rabatterade eller fyndvaror. Om man letar varje dag så torde man ju få ihop en riktigt bra rig efter säg 2 månader?

Av The Dark Enemy

Dolby Vision vs ljusstyrka

Jag försöker hitta en TV med Dolby Vision och över 1500 nits i ljusstyrka men det verkar som att de är väldigt sällsynta? Det går inga sådana på under 50000kr. Jag vill helst inte ha någon annan HDR-teknologi eftersom de är underlägsna men det kanske är bättre med en HDR10+ som har bra bildkvalitet än en TV med <1000 nits.
Vad är bäst i längden?

Av The Dark Enemy

Köpa Sony 1000 M3 på eGlobal Central EU?

Hade ni köpt Sonys M3 hörlurar från https://www.eglobalcentral.eu?
Går för 2700kr där men känns inte som en så seriös sida.

Av The Dark Enemy

Nån som vet när de kommer sänka priset på Sonys WH 3 hörlurar till under 3000?
Att betala 1000kr extra för en nyare modell med bättre batteritid och "förbättrad" komfort verkar lite överdrivet.

Av The Dark Enemy
Skrivet av AGI:

Skillnaden är möjligheten att överklocka, antal portar, utseende osv.

Intressant. Jag struntar i överklockning och hur många extra portar det finns. Kommer aldrig köra sli/crossfire och utseendet är inte viktigt. Bara jag kan köra med den hårdvaran jag inplanerar att köpa så ska det gå.

Av The Dark Enemy

Moderkort

Hur viktigt är moderkortet? Vad är skillnaden på moderkort för <1000kr och moderkort för >2000 förutom flera slots?

Jag vill ha Ryzen 2/3-tusen serien, 2060, minnen som kan köras i 3000MHZ, M2 med NVME stöd, förmodligen inbyggd bluetooth..
Är det givet att de "nya" moderkorten alla har stöd för det eller måste man in och flika...

Av The Dark Enemy
Skrivet av landahl:

För min del så skulle jag få ångest om jag betalade 15000 kr för ett grafikkort eftersom jag vet att kortet kommer att bli utdaterat väldigt fort. Det tar helt enkelt emot att köpa det bästa, jag lägger hellre pengar på det näst snabbaste eller näst näst. Kanske jag är för snål men jag lägger hellre pengarna på annat av mer värde. En resa eller en ny cykel. Visst tycker jag om att spela på datorn men nu tycker jag att priserna börjar gå för långt.

Precis. Jag kan inte förstå att visa drar paralleller till bilar. En Ferrari blir inte utdaterad efter 5 år.
Du köper ett "RTX"-kort idag, nästa år tillhör det redan till det förflutna när en ny värdelös "ray-tracing-liknande"-feature introduceras. Om 3-5 år är ditt kort i princip utdaterat.
Du kan aldrig göra en bra investering på dyra grafikkort. Men har man stålar så varför inte.

Av The Dark Enemy

Ny speldator snart

Det har gått nästan 7 år sedan mitt datorköp och jag är lite efter vad gäller de senaste modet inom gaming.
Jag hade tänkt vänta på 2060/2070 korten och klippa ett av dem men med tanke på att nvidia inte sa något om dem så kan vi förvänta att priset på de kommer vara högre än motsvarande 1060/1070 korten vid lanseringen. Så man kanske ska klippa något av förra generationens kort nu när prissänkningarna lär komma.

Och ska man satsa på PCI-E SSDs istället för SATAS nu? De är mycket snabbare men är det värt priset man betalar då.

Av The Dark Enemy

Folk som er är väl anledningen till att nvidia höjer grafikkortsprisen år efter år. Ni kommer väl förhandsboka när 3080 kostar 20000kr och uppåt.

Av The Dark Enemy
Skrivet av Hieronymus Bosch:

I hörlursänden är det en vanlig trepolig 3,5mm-kontakt. Om du kan tänka dig att offra mikrofonen funkar det med ett billigt 3,5mm-till-3,5mm-kablage.

OK. Tror det inte att det går med en 3,5 3,5 mm eftersom ena änden verkar vara smalare. Tror det är 2.5 mm.

Av The Dark Enemy

AKG Y50's hörlurar kompatibel med andra versioners sladd?

AKG Y50 kommer med separata hörlurar och sladd. Jag undrar ifall jag får glapp i framtiden om jag kan beställa billiga sladdar som egentligen tillhör en annan modell av AKG från ebay än originala vilka är mycket dyrare.

Av The Dark Enemy
Skrivet av bl0m1:

Det funkar nog att använda den kylaren men den har inte rätt fästen för att sättas på en gpu och det rekommenderas inte att köra med den

För 500kr får man tyvärr inte så mycket till vattenkylare.

Finns ett test idag har gjort, kan vara rätt vettig läsning: http://extreme.idg.se/2.1030/1.472142/testat-sa-bra-ar-sluten...

Men om den låter så mycket vad har du för kylare på nu?, har du bra flöde i chassit i övrigt?

Jag vet inte, antar vanliga fläkten som kommer med grafikkortet?