Inlägg

Inlägg som KewaN har skrivit i forumet
Av KewaN

trevligt med mer spel med Physx.

Av KewaN

Om du nu vill tjäna 800kr så kan du bygga datorn själv och sedan kanske byta i5 till i7 eller kanske ett 7970 Matrix. Att bygga en dator är inte svårt och faktiskt ganska kul om du gillar att pilla lite. (Eller är som mig som blir uppspelt av att öppna sidopanelen på chassit)
Ganska lätt att kolla på youtube hur man bygger en dator med, det gjorde jag iallafall.

Om du nu vill ha det lite tystare så kan jag rekommendera en vattenkylare till CPUn (tex H80i) eller ett tystare och snabbare grafikkort som tex gigabytes windforce 3, Msi twin frozer 3/4 eller en av Asus varianterna tex Dc2 eller ett Matrix som är ett väldigt snabbt kort.

Av KewaN

Köp en 920 istället för en 620 om du ska köpa en kylare (Eller kanske en H80i). En 620 låter hemskt mycket och jag satt och störde mig på min otroligt mycket att jag bytte den till en H100 så snabbt jag kunde. Dock så kan det ha med att jag satt på en i7 990x att den lät väldigt mycket men det kan aldrig vara fel att gå på något bättre från början än att köpa nytt senare.

Av KewaN
Skrivet av tjobbo:

Kör du med 8msaa då?

Kör alltid med maxade grafik inställningar. Speciellt då jag har 680 SLI.

Av KewaN
Skrivet av HW/SW:

Fick du nån hjälp från Razer support angående ljudinställningar?
Jag får inte något "Subwoofer" ljud alls när jag kör 7:1 testet i Windows 7 (64-bit) och hittar inte det där "Bass Boost" valet under Enhancements som deras FAQ hänvisar till: http://www.razerzone.com/tiamat/en/faq

Dom sa samma sak som det står i deras FAQ och jag har inget som heter bas boost i mina enhancements. Jag ändrade själv bas och treble till en duglig nivå och fick nöja mig.

Av KewaN

Om du nu ändå inte ska bygga den själv så tror jag att kompletts winter gamer paket är mer värt med ett 660 ti och en i7. Dock så borde du då uppgradera moderkortet till ett Z77 och läggs till valfri skärm.

Du får även med 2 spel i det paketet.

Av KewaN
Skrivet av fantomsmurfen:

NFS MW2012 är väldigt krävande eller rättare sagt dåligt optimerat. Tror du måste ha av vissa detaljer för att få stadiga 60 fps.

Min Asus G75 med ett 660m klarar av att maxa det nya most wanted. Kan dockhålla med om att det är väldigt dåligt optimerat för 680 SLI då min 680 lightning setup knappt används på 50% och dippar under 60 fps. Kan även tilläga att bara ett av kortena jobbar överhuvudtaget.

Av KewaN
Skrivet av tjobbo:

Till och med GTX680 sli har svårt att hålla 60 fps ibland med allt maxat

Kontstigt. Mina 680 SLI håller 60 fps med 50% användning.

Av KewaN
Skrivet av FreakinOAL:

hmm.. konstigt, tror det är bäst att kontakta razer support.

aa. Får göra det. Det som mest irriterar mig dock är kvaliten på ljudet. Om något är framför mig så låter det bra men så fort något kommer bakom eller på sidorna så låter det hemskt ihåligt. Är nog något med mina inställningar men jag var mycket mer nöjd med mitt Roccat Kave som bara var att stoppa i och göra vad som helst med och sedan att det lät helt perfekt var bara helt underbart. Har suttit i 6 timmar nu och pillat med inställningar för bas och subwoofer men det blir antingen för lite bas eller helt överdrivet med bas vilket är väldigt förvirrande.

Av KewaN
Skrivet av FreakinOAL:

http://www.razerzone.com/tiamat/en/faq

du kanske bara har 2.0 stereo i? man kan ändra mellan 7.1 surround ljud elr 2.0 stereo.

Edit: tydligen så har windows automatisk stängt av subwoofer i headsetet.

How do I make the Subwoofers work in my headset? I have no bass response!

By default Windows has the Subwoofer channels disabled. Here are a few Windows settings we would like you to check and change to give you a better audio experience. By default Windows dose not send any signal to the sub channels.

To enable this we would like you to go to your Sound settings in the Control Panel and right click on your audio out-put device and click configure. Make sure to select 7.1 in each menu and click next and finished at the end.
Next right click your audio out-put device and go to Properties and click on the Enhancements tab. Now put the check mark in the box that says Bass Boost, then click Apply and OK. You should see a dramatic change in how your headset handles bass.

Please note this only applies to the default windows sound driver. If you have an aftermarket high end sound card please consult the manual or manufacturer on how to enable this feature.

Försökte hitta det där men jag har inget som heter enhancements i mitt windows. Men tack ändå.

Av KewaN

Ingen bas i Razer Tiamat 7.1

Idag så köpte jag ett Razer Tiamat 7.1 men så fort jag startade upp allt så märkte jag att det inte fanns någon bas alls.
Jag sitter med inbyggd grafik i mitt Gigabyte G1 Killer och den klarade mitt Roccat Kave helt underbart.

Finns det något sätt att fixa basen eller är det fel på min exemplar?

Av KewaN
Skrivet av hau5mau5:

Jag tycker du ska testa köpa ett kort först tex 680 Lightning, fattar dock inte hur du kan vara på 25 fps i Skyrim med 590 det är ett monster, måste ju vara fel inställningar eller något fel på någonting i datorn? Med tanke på dina andra trådar så verkar du ha tänkt uppgraderat ditt massive 590 ett bra tag eller vill du bara visa din e-penis?

Som jag skrev i min text så använder jag enb och 2k textures, eller om du vill vara precis : A realistic Hope ENB Extreme config och Skyrim HD - 2K Textures. Har även en massa mods som gör allting mer detaljerat och helt enkelt gör naturen mer naturlik. Så mitt 590 klarar helt enkelt bara inte av det och det klarar inte heller av GTA IV med mods eller Arma 2. Då dessa spel är några av mina favorit spel så vill jag helst spela dom med 60fps+. Mitt 590 surrar även lite irriterande högt så det är även ett minus.
Då jag fortfarande studerar så ökar jag hällre längden på min nuvarande penis än att skaffa en ännu längre e-penis.

Av KewaN
Skrivet av grafit:

Det är säkert den femte gången jag får förklara varför inte köpa Cosmos II.

Cosmos II är ett plastigt och reltaivt dåligt byggt chassi med ett väldigt flashigt utseende. Cosmos II är inte ett så stort chassi som man skulle tro då det gjort större med plastkåpor och fötter/handtag, den egentliga användbara ytan är inte något större än 800D. 800D är sen ett mycket bättre byggt chassi med minst lika goda kylmöjligheter i både luft och vattenkylning men med ett lägre pris.

Med tanke på grafikkort så visst är två 680 tystare men jag har aldrig funnit ljudet ett problem med tanke på hörlurar. Skulle du få in två kort med alla andra kort du har på det moderkort du har idag?

Okej då förstår jag. Efter att ha sett lite videos så såg den ganska stor ut men det blir nog en 900D då.
Ljudet är i stort sett det jag har mest problem med i min dator nu och mitt Roccat Kave sorterar visst ut mycket ljud men när det är lugnt i spelet som det ofta är i tex Anno 2070 så här man mitt 590 med ett ganska störande surr i bakgrunden. Det enda expansions kortet som jag har i nu är ett OCZ Revodrive Hybrid men då jag förr eller senare kommer att skaffa ett Raid kort så jag inte har Sata 3 så kommer den nog att ta upp en plats. Men grafik prestanda kommer såklart före min SSD hastighet. För övrigt så har jag 3st Pci-e slots.

Men vad ska jag välja då mitt värsta bekymmer är ljud? 2st 680 med bättre kylare (tex MSI Lightning) eller 1st 690?

Av KewaN
Citat:

Om du gejmar så GPU, två SSD i raid 0 på Sata2 är tillräckligt snabbt och din prolle är god nog. Fundera dock på ett GTX 690 istället för två 680... smidigare och sen kan du bara köpa ett 690 till sen.

Citat:

tror också att du har mera nytta av nytt grafikkort och tycker också att 690 skulle vara bättre. Med 690 har du mera plats för andra kort.
Om du skall ha nytt chassi också så råder jag dig att inte köpa Cosmos II, ta istället t.ex. TJ07 eller 800D.
Skall du ha vattenkylning så kan du lika bra ta två 680, har du plats för två kort på ditt moderkort?

Har kollat på att ha ett 690 istället för 2 680's, men borde inte två 680's med rejäla kylare vara tystare än ett 690. Har suttit med ett 590 och det kändes inte så himla tyst nr jag spelade spel som riktigt fick det att låta. (Tex Anno 2070 eller NFS Shift)
Jag kollade lite noggrannare på 900D men det fick mig inte riktigt att tappa hakan om man kan säga så :). Då dom i stort sett var lika dyra så tror jag att jag tar Cosmos bara för att det ser lite 'snyggare' ut. Men om du kan nämna några bra funktioner med 900D över Cosmos så kanske jag ändrar mig. (Cosmos verkar även ha mer fläktutrmmen men det kanske bara är jag som ser lite dåligt )

Citat:

Kan du inte köpa nån form utav expansionkorts, typ 4st sata-3 som du sätter in på en pci-e-plats?

typ en sådan här efter en snabb googling

http://www.amazon.com/Ultra-2-Port-S.../dp/B004C3V4EC

Ja, jag kollade runt lite på det men jag hittade inte något kort som var Sata 3 när jag kollade på Komplett. Men om du hittar ett i en svensk butik så behöver jag inte uppgradera CPU eller Moderkort.

Av KewaN

Uppgradering ~12.000 CPU eller GPU?

Så jag ska nu uppgradera min dator satt den får lite mer klös i dom kommande spelena (mest för moddat Skyrim ).

Det jag undrar är om jag ska uppgradera CPU och Moderkort eller GPU.
Jag sitter nuvarande med ett i7 990x och det är inget fel på den, fungerar faktiskt fenomenalt. Det är bara det att mitt moderkort (Gigabyte G1 Sniper) bara stödjer Sata 2, vilket är hemskt tråkigt när man sitter med 2 SSDs i Raid 0. (Tekniskt sett så stödjer den Sata 3 men Marvell portatna kan knapprt komma högre än Intel's Sata 2 portar och är hemskt ostablila).
Mitt GPU är ett GTX 590 men den hakar upp sej rejält i Skyrim med extreme preset ENB's och 2k textures vilket jag tycker är lite tråkigt. Det fungerade smort ett litet tag men sen när jag installerade flera mods som gjorde spelet helt underbart så började jag droppa under 25fps. När jag hade sett hur det såg ut så kunde jag inte riktigt gå tillbaka och då ett 590 i stort sett presterar som ett 680 eller bättre så kommer jag behöva 2 stycken.

Om jag då ska uppgradera CPU och Moderkort så tänkte jag inte göra samma misstag som förra gången med att envisas med ATX istället för XL-ATX då jag sitter med ett eller två expansion cards. Då måste jag dock uppgradera chassit med och då tyckte jag att ett Cooler Master Cosmos II Ultra Tower var ett bra val då jag antagligen kommer fixa med vattenkylning och annat.
Jag har även fastnat för 6 kärnor och jag vill helst stanna kvar på det, men jag vill helst undvika ännu en 'extrem' processor och gå på något lite billigare. Till exempel ett 3930k.

Om jag ska uppgradera GPU så siktar jag in mig på ett par 680. Jag bryr mig inte så mycket om temperatur eller hur mycket ström dom drar, utan jag vill ha det så tyst som möjligt. (Något som inte riktigt var möjligt med mitt 590 i mitt varma rum )
Har kollat lite på MSI's Lightning kort och dom verkar vara bra och då hoppar man även över 3 slot kylaren. Om jag nu ska gå på 3 slot kylare så ser det ut som att både Palit's Jetstream och Asus DC2 ligger ganska jämt i tysthet skalan.

Har 2 val färdiga men ändra så mycket ni vill (om det nu går).

Val 1 som då är för GPU (Slängde även in ett Cosmos bara för att det låg rimligt inom budgeten).
http://www.komplett.se/k/shoplist.aspx?mode=receive&si=115158...
Eller val 2 som är för CPU och moderkort.
http://www.komplett.se/k/shoplist.aspx?mode=receive&si=115158...

Kanske råkar somna satt det kan bli ett liiite sent svar.

Av KewaN

Köp den i delar från komplett. Otroligt mycket bättre än dom andra 'lådorna'.

Såg att det var rabbat på denna nu och den var under hans budget http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=757282.

Av KewaN

Aktiveringsgräns i NFS Shift 2

Hej.
Jag installerade nyss om mitt Windows då jag har köpt nya hårddiskar. När jag skulle installera Shift 2 och ska skriva in koden så kommer detta upp.

http://s11.postimage.org/5ndtk6kr5/Namnl_s.pnghttp://

Supportsajten fungerar inte heller. Vad behöver jag göra för att kunna få igång spelet?

Av KewaN
Skrivet av Tozzi:

Koppla om till Intels egna istället, Marvell har lite småkända problem med sina controllers, speciellt med SSD.

AHCI aktiveras i BIOS ja Exakt vart får du nog kolla i manualen.

Nu när jag bytte till Intel kontrollerna så märkte jag att dom bara var SATA2 så det förstörde syftet med det hela lite men stabilare var dom. Bara att dom inte riktigt vara lika snabba som i snabbaste resultatena på Marvell kontrollerna.

Jag får nog nöja mej med dom här hastigheterna tills jag skaffar 2011 plattformen eller den som kommer efter, men tack ändå.

Av KewaN
Skrivet av Tozzi:

SSD + raid = Inte sant </3

Men, är AHCI aktiverat? Vad för kontroller är de kopplade till? Modekortets egna raid eller raidkort? Är det inbyggda raid av Marvell/intel nåt annat?

Båda hårddiskarna är kopplade till 2st Marvell kontroller på mitt Gigabyte G1 Killer Sniper som stödjer SATA3. Jag har för mej att jag installerade en driver för AHCI men om jag aktiverat det eller inte vet jag inte. Hur gör man det annars? (kan tänka mej att det är i BIOS)

Av KewaN

Låg prestanda med RAID0

Hej.

Jag köpte ett par Kingston HyperX 3K SSD för att snabba upp min dator. Saken är den att hårddiskarna inte presterar som dom borde och skriver och läser bara runt 600mb/s. Vet inte riktigt vad som kan vara fel och jag använder mej av SATA3 kablar så det är inte det som är fel.

Hårddiskarna presterar såklart super men det känns som att man inte fått allt som man betalat för när det fattas runt 500mb/s i läs och skrivhastigheter.

http://s8.postimage.org/wwa65j47l/Namnl_s.jpg