Inlägg

Inlägg som KewaN har skrivit i forumet
Av KewaN
Skrivet av Aeosoth:

Känns som att det bara är jag som INTE hoppas på modstöd... I SP sandboxspel som t.ex. Elder Scrolls/Fallout-serien fungerar det väldigt bra, men jag spelar väldigt mycket online på GTAV på min PS3 och känns som att upplevelsen skulle förstöras av moddning (tänker på editor eller vad det nu hette till IV, lite störande när det regnade tanks från himmelen osv.)

Skickades från m.sweclockers.com

I GTA 4 så kunde man inte joina servrar med en "trainer" om inte hosten själv hade det. Så jag tror inte att dom kommer att göra nåt knasigt med GTA 5.

Av KewaN
Skrivet av tvelander:

Spelet med 3 skärmar hur länga som helst.
Skulle aldrig byta bort det.

Samma här. Finns bara 2 spel jag kan köra utan 3 skärmar och det är Skyrim och Fallout då det ibland buggar med grafikmods.

Helt klart värt med 3 skärmar men det tar nån dag innan man vänjer sig. Det är lite som 120hz. När du har blivit van med 3 skärmar så känns det som att nåt fattas när du kör med 1 skärm.

Av KewaN

Jag skulle dock köpa den här http://www.inet.se/produkt/1971576/msi-gt70-2od-828xne-i7-8gb...

Det ända som fattas är ett operativsystem men det är busenkelt att installera och det är lugnt värt med tanke på att du får ett fint 780m istället för ett sketet 860m. Det fattas även en SSD men det kan du även köpa till om du vill.

Av KewaN
Skrivet av asonJR:

Har samma problem, som du hade, ingen bas och rätt långt och kan inte ställa in basen för de händer inget, så du rekommenderar ett extra ljudkort för att lösa problemet? Vilket ljudkort skaffade du?

Jag skaffade ett Asus Phoebus men eftersom att den var det sämsta ljudet jag nånsin hört så klarade jag mig tills jag köpte ett nytt moderkort med bättre inbyggt ljudkort. Jag skulle dock rekommendera ett ASUS Xonar D2X då den verkar vara bra.

Edit : Kom på att jag körde med ett Creative Sound Blaster X-Fi Titanium som funkade bra men det säljs nog inte längre då det är ett äldre ljudkort som jag fick med i ett datorköp.

Av KewaN

Kör själv i 5760x1080 och har inga problem att maxa de allra flesta spelen med 2st 780's (överklockade såklart). Kanske inte alltid med 60fps men jag har inte märkt att det har gått under det. T.ex BF4 går att köra på högsta förutom AA som man får sänka till 2x. Själv så tycker jag att 5760x1080 är mycket skönare än 1080. När jag sitter på lan så känns det som att det fattas nåt på sidorna men det är väl för att jag har blivit van vid det.

Av KewaN

Rabbat nu så denna passar din budget!
https://www.komplett.se/asus-g750jx-173-full-hd/795049

Av KewaN

För mig så var det bara att sätta på SLI bryggan så var dom i SLI. Är hela SLI configuration rutan mörk eller hur ser det ut?

Av KewaN
Skrivet av Hakken:

Ja det är det jag också fått höra det senaste. Har du en länk till rabbaten på inet?

Du kanske hittade det men här har du. http://www.inet.se/kampanj/1409/asus-nvidia-week.

Av KewaN

Från vad jag har sett så överklockar 780 bättre än 290x och även när dom är vattenkylda http://www.youtube.com/watch?v=RqaHh-y51us. Det är visserligen 290 dom kör med i videon men det är inte så stor skillnad mellan 290 och 290x.
Jag skulle själv köra på 780 lightning eller Asus 780 DC2 då dom har rabatt på inet men om du skulle välja ett 290x så är det inget dåligt köp.

Körde 680 Lightning SLI förut och det var härliga grafikkort.

Av KewaN

Om inte 290x/290 passar helt så kör inet med rabbat på 700 serien med Asus kylare. http://www.inet.se/kampanj/1409/asus-nvidia-week
Inte så stor skillnad i prestanda på 780 eller 290x när man väl överklockar dom men om mantle kommer att fungera bra så vet vi såklart vilken som kommer att bli snabbast i framtiden.

Edit: Såg att du körde på 290x. Blir nog finfint!

Av KewaN
Skrivet av str8forthakill:

Jag har testat den nya versionen och den är precis lika dålig som den äldre. Nej utveckligen behöver hoppa ett steg längre än så. Alla dessa flugor kommer att dö av fort.

Har du sett Sword Art Online ? En sådan typ av VR är framtiden och vad folk faktiskt vill ha.

Det kommer nog tyvärr ta ett tag innan vi kan börja manipulera nerv signalerna som går till hjärnan som dom gjorde i serien. Kommer inte ihåg till 100% hur det fungerade men det är nog minst 10 år tills vi börjar se nåt liknande. Den dagen det dock skulle komma så sitter jag nog i natt kön utanför närmsta elektronikaffär.

Av KewaN

770 eller 280x. Skulle själv ta 770 med tanke på vad man kan pilla med i drivrutiner men det är upp till dig.

Av KewaN
Skrivet av PeeStream:

Tack för tipsen hörni, men jag tror nog att jag tar Komplett datorn som jag får färdigmonterad och vill helst inte gå allt för mycket över 8000 kr

Ni kan se alla grafikkorten som man kan välja mellan om ni trycker på denna länk och sedan konfigurera http://www.komplett.se/komplett-gamer-i20/10786

jag tror dock att det blir MSI GeForce GTX 760 Gaming 2GB PhysX "Twin Frozr IV" som jag kör på, om inte ni har något bättre förslag som finns med på listan

Kan bara tänka mig 4670k, Z87 moderkort och kanske lite bättre nätagg. Annars ser det bra ut.

Av KewaN

Bara så att du har nåt att jämföra med så la jag ihop den här datorn med ett betydligt snabbare grafikkort.

https://www.komplett.se/k/shoplist.aspx?mode=receive&si=13355...
Kanske lite över budget dock?

Förstår dock att du kanske inte vill bygga datorn själv men det är 100% värt det. Slängde nyss ihop vattenkylning på min dator och man känner sig ganska nöjd efter hårt arbete. Var dock första gången med vattenkylning så det tog 5 timmar.

Av KewaN

Hoppas siffrorna stämmer bara. Lite tråkigt om det är vridna tester som i deras Bulldozer reklam.

Av KewaN
Skrivet av Frystpingvin:

Quizz_kid i all ära, men det är ganska stor skillnad på att göra enstaka prylar i trä än att formgiva något som ska massproduceras.

Über Limited wooden collectors edition kanske?

Av KewaN
Skrivet av Marquzz:

Jag är inte övertygad att den typen av spel som surfplattor lämpar sig för behöver en så kraftfull grafikkrets. Det är väl ingen som seriöst spelar FPS på sin surfplatta? De flesta sitter hemma framför datorn eller TV och spelar sånt. Men det är ju kul att tekniken går framåt.

Att ha till exempel Simcity eller liknande på en surfplatta skulle nog kunna vara intressant.

Av KewaN

Om du bara ska ha en action kamera så funkar Sonys AS15 väldigt bra. I stort sett samma kvalitet som Hero 3 Black edition för runt 1500kr. Köpte en för att ha till min mc och det är väldigt bra bild på den.

Av KewaN
Skrivet av 7an:

4K, vilken bluff, hellre en feting projektor som kan visa stor bild i HD än en svindyr skärm som levererar en illusion som folk dessutom tror på, jösses

Om du spelar simulatorer eller kollar på saker som är långt bort så märker du snabbt att du behöver mer pixlar.

Av KewaN

Oftast så är det hur bra servern är om du spelar online men annars så handlar det som andra sagt om CPU. Sitter själv på 2st 780 och jag kör allt överklockat, men jag kör endast insurgency och warfare med ACE. För mig så verkar det som att servern segar ner sig innan min dator och om jag själv hostar så tankar min FPS när det blir för mycket AI på kartan. Det som hjälpt är såklart att överklocka GPU och CPU vilket drog upp min FPS över 30 i 5760x1080 på multiplayer servrar.
Skaffade även snabbare minnen men jag och det verkade hjälpa men jag gjorde inga tester innan jag skickade iväg dom gamla.