Inlägg

Inlägg som Extremaz har skrivit i forumet
Av Extremaz

Har hänt att jag och kollegan fått väldigt riktade annonser utan att ens ha sökt på det. Endast pratat om det runt fikabordet och i telefonen under arbetstid. Fått reklam på facebook på precis det vi pratat om tex camping tält.

Av Extremaz

#Rabbel #20240206
28/44 ord
https://rabbel.se

Av Extremaz

SweC är allt bra roliga ibland XD

Förövrigt så har jag betalat för Spotify i över 10år (äldsta låten jag hittade nu va tillagd 2010 men har för mig jag hittat ngn från 2009 i ngn spellista förut)

När jag var liten så spenderade jag ju inte så mkt på musik, gick in till stan och köpte Britney Spears Singel Everytime vet jag iallafall XD Kostade kanske en 29:-?

Enda gångerna jag privatkopierat från YT har varit när det varit ngn fri o-drm skyddad låt fri att använda (som alla Utubers använder sig av). Laddat ner den och in i Lokala filer på Spotify sen in i en spellista och därmed få in den i telefonen också

Förövrigt har jag svårt att se att Musikpirater idag skulle vara ett stort problem iom att så många kör Spotify, Deezer, Apple, YTMusic etc och att all musik finns över alla plattformar och inte så uppstyckat som det är inom film/serie industrin.

Av Extremaz

Händer många gånger att disken diskas flera gånger för ingen vänder på skylten från smutsig. Ofta man yeetar in en kaffesumps kopp och kollar en sekund extra och tycker att allt ser (såg) väldigt rent ut. Men men nu är allt sumpigt igen.

Så fort man startat en maskin så ska ju skylten vändas till RENT.

Så fort disken är upplockad så ska den ju vändas till SMUTSIGT.

Jobbigast är när båda maskinerna står som SMUTSIGA för då får vi kaffekoppsbrist.

Av Extremaz
Skrivet av Hakinger:

Det är väl bara en tidsfråga innan de fasar ut "extra användare" för en femtilapp. Den är lite för bra för kunder som en annan som återupptagit Netflix (via min brors familykonto) efter 3 år då en sån liten summa kan göra Netflix värt. Undrar hur många av alla de nya kunder Netflix skryter om använder den möjligheten istället för att betala fullpris?

Hej

Du swishar alltså 50:- varje månad till din bror? Eller "delar" ni på abbonemanget? Alltså 179:- + 50:- /2?
Du tycker det är shysst att du betalar 50:-/månaden medans din bror betalar 179:- ?

Personligen så betalar jag 179:-/månaden och har gjort i ett antal år medans bror, mamma och kompis har varsin profil och använder sig av mitt. Men har aldrig fått ngt betalt, annars hade ju 44,75:- för Netflix varje månad varit rätt shysst pris. (vi har inte fått upp ngt ang kontodelning än)

Personligen så tycker jag det bästa hade varit att sänka från 179:- till 99:- för 4k abb fast för 1 person. Så hade alla kunnat ha egna konton istället.

Betalar idag: Netflix 179:- Disney+ 119:- HBOmax 49,50:- SkyShowtime 39,50:-

Av Extremaz

Kör med:

Håret: Syoss - Volume, Keratin, Repair, Pure Fresh, SalonPlex, Ceramide, Renew 7

Kropp: Family Fresh - Creamy Berry, Relaxing Lavender, Honey Rich, Spring Rain

Armhålor: DubbelDush - Blue Wave, Fresh Boost

Kör olika varje dag beroende på humör och doft, skitighet mm

Av Extremaz

Va nästan säker på att jag hade 80, men mätte nu och kollade. Själva skivan är bara 70 faktiskt men sedan har jag 3 cm till väggen bak pga skärmstativ och kablarna. Så får ju bak skärmarna rätt mkt bak mot väggen och jäkligt skönt att få bort skärm stativen/fötterna under skärmarna också.

Om man har med skärmfot så skulle jag minst behövt 80 för att få plats, men nu får jag ju in tangentbordet så det linear upp med skärmen lixom. Mousebungeens framfötter är precis under bakom skärmen. Skönt med lite yta

212x70

Av Extremaz

Bor på en 30kvm typ och använder min dator som ett element

Har annars direktverkande elelement här hemma.

Band för en 2 år sen typ på 59öre, tills 2026.

Av Extremaz

Ni som vet. Då jag kör lite grejer IoT på 2,4ghz bandet å mobilen kör jag via 5ghz.

Sitter idag på Wifi 5 alltså då 802.11ac, om jag uppgraderar routern till ax istället alltså Wifi 6 så får jag både 2,4 och 5ghz på samma "band"?

För som jag har idag måste jag byta på mobilen till 2,4ghz wifi när jag ska lägga till en IoT som går på 2,4, sedan koppla tillbaka till 5ghz wifiet på mobilen.

Av Extremaz

Brorsan köpte precis en G29 och shifter med rigg och stol. Han landade på runt 1500:- allt som allt med 2 extra rattar och extra rattnav.

Finns en uppsjö av sådana på tex Facebook marketplace använda "ett fåtal gånger" hade satsat på ett sådant. Finns hela kitt med stol och ställning för 2-3k.

Av Extremaz
Av Extremaz

Har storlek 8 och sitter med ett lager av Mionix Naos QG och 7000. Testade Qpad5k för en 10 år sedan men tyckte den va alldeldes för stor för mig, passar nog en hand 10 rätt bra.

Av Extremaz

Summa: 33 804 kr
sen 2012-12-27

Av Extremaz

Håller med många om det här med multiplayer saker eller "sjuka" grejer som typ vinn 1000 games i multiplayer lixom.

Hade 100% legit på CSGO.

Har nästan 100% på GTA V stör mig alltid på att "Complete a private fair - Downtown Cab" blev så utbuggat så jag aldrig kunnat få det trots ominstallationer och andra savefiler etc :/ Annars jagar man väll rätt många grejer, tex spelat massa golf, tennis, dart etc i GTA V skjutit 1000 headshots med alla vapen etc. Alla bilachievements etc. Dock många typ Elite Challenges kvar på de olika Heistsen.

Jagat achivements i typ Payday2, Bloons TD6, Raft, Satisfactory etc.

Senast i förgår satt jag och spelade Cub3D i GTA V i min Arcade för att få Statyerna på kontorsbordet tex Platinum Achievement med 800rp. Axes Of Fury etc Gjort alla Car Jumps och Knife Flights. Hittat alla spelkort, alla mysterier (kroppar, störtade plan mm) och dylikt

Av Extremaz

The Killer
med Michael Fassbender. Väldigt tråkig film för mig som mer gillar action, thriller, drama, komedi och mer håll i gång. Ni som gillar typ Noir och Sega Draman kommer nog gilla den dock. Va väldigt välgjord och fin och så. Va väll inte direkt dålig men i min smak inte heller direkt bra då det inte är min typ av film. Så från mig får den typ 3/10. Kommer inte (aldrig) mer se om den så Men som film i den genre så förtjänar den kanske en 7/10.

The Creator såg intressant ut

"Ombytta Roller" aka Trading Places är ju lite kultfilm ^^, men inte pga Murphy direkt utan mer Jamie Lee Curtis

Julfilmer aka Die Hard, Ensam Hemma, Christmas Chronicles, Nu är det jul - igen 1,2,3, Grinchen o Elf

Av Extremaz
Skrivet av Henrik21:

Nu blir det ju en hel del frågetecken. Fakturorna från TS går ju i normalfallet ut till Kivra, alt din bank. Men du hade under 2022 stängt ner din digitala brevlåda?

https://www.transportstyrelsen.se/sv/vagtrafik/Fordon/Fordons...

Intressant dock att du verkar "drabbats" mer än en gång, att post försvinner en gång är väl en sak. Men här skulle jag nog tippa på att de bortkomna fakturorna ligger du bakom. Vet man registreringsnumret på fordonet så är det ju en rätt enkel sak att veta när fakturan ska vara betald...

SBS är ingen ursäkt att inte betala de fakturor man ska.

Hur betalar du en faktura där du inte vet OCR numret eller ens hur mkt du ska betala?

Hänt mig många gånger att jag aldrig fått ngn original faktura utan bara en påminnelseavgiftsfaktura.
Har Kivra då jag tänkte det vore smidigt att få alla Ica kvitton dit. Dock va det det enda jag ville ha dit! Kvitton!!
Dock efter jag skaffade det så får jag ju massa annat skit dit också ._. som tex fakturor. Så kommer nog ta och stänga den den där igen. Skaffade den typ i sommras.

Av Extremaz

Om det bara rör sig om en 5-15 minuter så skulle jag säga att vilken handske som helst kommer funka utmärkt.

Jobbar utomhus 8h/dag Mån-Fre och fryser fingrarna av mig av diverse tjocka jobbhandskar/vinterhandskar/fodrade från Ahlsell, typ Tegera, Activewear, Guide.

Enda som håller mig varm om fingrarna är mina rätt tunna med typ 2mm svart fluff i, skinnhandskar.

Av Extremaz

95 dagar och 4h

Hade stora problem med att starta datorn förut vilket ledde till att den alltid fick stå på. Sen då efter byte av delar visade sig vara nätagget som spökade. Mitt BeQuiet Dark Power Pro hade svårt att ge nog "startström" efter 10år (garanti 10år), utan några som helst problem under uptime/spel etc. Va endast vid start. Misstänkte ju startknappen, moderkortet, ram etc. Men efter uppgradering av mobo, prolle och minne så fanns det kvar å det enda som inte va uppgraderat va ju chassi och nätagg. Dock uteslöt chassit efter byte av kontakter (reset och pwr knappen) samt kortslutning på mobo och ändå inte starta så misstänkte jag tillslut nätagget. Så köpte hem ett nytt som fick stå några månader (för varför byta om det just då funkade man byter ju när något är helt trasigt) tills en dag då W hade bestämmt sig för update trots avstängt. Så slet ja ut alla kontakter å kopplade i det nya utanför burken. Tryckte på startknappen och datorn rullade igång utan problem.

Så är typ pga det som jag inte stänger av den längre. Den får stå å rulla på. Har fast elpris billigt dessutom el element hemma så burken på datorbordet hjälper ju till att cirkulera runt luften lite och så, hålla tempen hemma. Förr i tiden så tog jag alltid och snoozade datorn Så den vaknade direkt när man slog på tangentbordet å det är ju najs. Sedan är det väll lite bekvämlighet också. Allt e redan uppe och redo lixom, 5 chrome föster med diverse flikar, spotify, steam, allt är där det ska vara och lättillgängligt.

Av Extremaz

Kanske är lite trög då jag haft mörkt SweC i flera år typ ?
Dock som ngn skrev i tråden så kanske det är för att jag installerat typ BetterSweclockers eller ngt då förr i tiden med skript eller ngt och därmed fått Mörkt Tema

Men skönt då iallafall att det kommit "på riktigt" så att man då också kan köra det på typ telefonen

Av Extremaz

https://i.imgur.com/Rm4QOlH.png

52öre/kWh

Förväntad årsförbrukning: 6825 kWh (Förbrukning)

Typ mellan 3-400:- /mån sedan plus energiskatt och moms och säkringen och det typ 350-450:-/mån

Under vintern när elelementet är på runt 5-600:-, så under sommaren typ 600:-/mån allt som allt och under vintern runt 1000:- allt som allt.