Inlägg

Inlägg som Tom_Bombadill har skrivit i forumet
Av Tom_Bombadill

Min pappa var också inne på att köpa dessa med syfte att lyssna på musik. Han bad mig om hjälp. Tänkte ta hjälp av er haha. Han har en Andersson R2-förstärkare. Han undrar även om huruvida dessa högtalare funkar med hans förstärkare.

Tack i förväg.

Edit: jag läste fel. Pappa var endast intresserad av golvhögtalarna.

Av Tom_Bombadill
Skrivet av Lind78:

@Tom_Bombadill: Du måste flyga så du alltid kan se din drönare vilket i Sverige betyder Max 120m upp och 500m bort.

Sen ja rent tekniskt klarar den ju längre avstånd. Ca 3km i EU tror jag om du inte har något som skymmer sikten.

Antar att träd kan skymma sikten? Jo jag vet ang lagar men menade bara rent tekniskt.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Tom_Bombadill

Hej! Jag tänkte köpa en Phantom 4 men har en fundering först. Tänkte höra hur lång range den har om man flyger i/över skog. Är det skillnad mellan om jag styr själv och om jag använder förprogrammerad flight path? Behöver iaf cirka 1000 meter range, går det? Måste jag köpa annan drönare då?

Tack på förhand.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Tom_Bombadill

Okej!

Så jag köpte kylaren. Passade inte, hehe. Har ett asus rog rampage IV. Det är rätt socket och så men den fick liksom inte fysiskt plats riktigt. Krockade med RAM-minnet.

Så packade ihop den igen.

Kom på att min gamla kylare antagligen är rätt dammig. Skruvade upp kylaren, och gjorde rent en jävla massa damm mellan fläkt och kylare. Det kombinerat med att ha sänkt VCORE till 1.2 verkar ha gjort susen. Ligger på 46.5 C nu under load. kör GTA V på högsta i 60 fps och det har inte gått över 52 grader.

Så summa summarum är väl att jag är puckad, och att ni är hjälpsamma. Det där med vcore hade jag aldrig listat ut.

Tack. (Nu ropar jag hej fast jag kanske inte borde.)

Av Tom_Bombadill
Skrivet av Svensktiger:

Antar att du har en sån här ?:

http://www.legitreviews.com/images/reviews/1784/intel_rts2011lc_035.jpg

Isåfall nej.
I teorin så kan du dränera den och fylla på ny vätska.
Men med stor sannolikhet så har både CPU block och kylare kladdat igen över tiden.

Det är den stora svagheten med alla vattenkylare.
Du har små små flänsar i vattnet som oftast är gjorda i koppar.
Och med tiden så antingen kladdar dom igen eller så äts dom upp av kavitation och/eller galvaniska krafter.

Exakt. Köper en ny. Den som rekommenderades ovan! Tack!

Skickades från m.sweclockers.com

Av Tom_Bombadill

Typ 60 grader medan jag surfar men den går upp till 79 när jag kör gta v på höga inställningar. Dock inget lagg, men bör nog skaffa ny kylare antagligen. Har vattenkylning nu, det är inte så att man ska byta nån vätska eller så?

Av Tom_Bombadill

Nu fick jag BSOD

CLOCK_WATCHDOG_TIMEOUT

Skickades från m.sweclockers.com

Av Tom_Bombadill

Åh herre. Inget går vägen. Sänkte vcore. Fick temperaturer runt 55. Sedan hängde sig min dator. Startade om och sänkte igen. Då var temperaturerna fortfarande höga.

Har så dålig koll på överklockning. Vad vill jag att saker ska vara inställda på?

http://imgur.com/wIa7BrR

http://imgur.com/99D0ugT

Skickades från m.sweclockers.com

Av Tom_Bombadill

Okej så sänkte vcore nu. Tempen gick ner ordentligt direkt. Förstår inte hur jag lyckats klocka den... hursomhaver mina fläktar går rätt mycket upp och ner nu, varvar upp och ner liksom. Är det dåligt?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Tom_Bombadill

Tack så hemskt mycket för hjälpen. Älskar fan Sweclockers! Tror jag går och köper en ny kylare och sänker clocken då!

Skickades från m.sweclockers.com

Av Tom_Bombadill

Tänkte inte ens på det eftersom det är så billigt. Men typ Max 500.

Tror inte den passar min socket dock?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Tom_Bombadill

KÖPRÅD. Tror jag behöver en ny processorkylare.

Hej. Jag började få väldigt låg fps i spel och min dator började lagga rent generellt så jag kollade mina temperaturer och hade väldigt hög temperatur på min CPU. Provade att byta kylpasta men det hjälpte inte så antar att det är fel på kylaren. Jag har en intel vattenkylare. Har inte exakta modellen i huvudet men kan kolla upp det om det behövs.

Om det är felet som jag tror det är, vad ska jag då köpa för att byta ut så att jag får bra temperatur och min dator kan börja bete sig normalt igen?

Tack på förhand.

https://i.imgur.com/EtTOcSk.png

Av Tom_Bombadill
Skrivet av M4D4SS:

Eller måste jag punga ut flera tusen för detta?

Ja, haha.

Håller med om Nisse-Tutas råd. Grejen är att om du vill ha en kamera för video att leka med lite då och då så kan du ju köpa något som Nisse-Tuta rekommenderar men vill du ha något "riktigt bra" för en projekt, som en kortfilm eller så, så är det väl lika bra att hyra eller anställa crew som har rätt grejer för jobbet. Typ en Arri Alexa och någon annan som har ljudgrejer. Men som sagt, om du vill leka själv kanske du borde vänta till mars.

Av Tom_Bombadill

Många brukar rekommendera Nikon d3300 + objektiv som instegsmodell i DSLR-världen. Jag hade en d3200 som absolut gjorde massa bra grejer. Med den kameran hade jag dock kanske inte skaffat kitobjektivet. Även om det är bra tycker jag att det är lite trist. Skaffar hellre ett brett normalobjektiv(prime på engelska). Typ 24mm och sedan köpa ett telezoom-objektiv för att ta lite bilder på saker långt borta. Där finns det en del att välja på och jag är ingen expert men kan hjälpa till om du vill! Har lite erfarenhet med nikon som sagt.

Av Tom_Bombadill
Skrivet av jookeer:

Nån som har koll på hyfsad mic till A7?

1. superdeluxpro, 8+ papp
2. medium, 4+ papp
3. budget, < 4 papp

http://www.sonyalphaforum.com/topic/3283-best-wireless-microp...

Om du ska lägga så mycket pengar tycker jag absolut att du ska använda en zoom h4n och koppla mic med xlr. Det blir alltid bättre ljud än om du har micen direkt på kameran, men man behöver ju oftast en som sköter ljudet då. Beror ju helt på vad det är för projekt du ska göra. Intervju kanske du kan göra med mic i handen riktad mot den du intervjuar och använda hotshoen för en ledlampa så du får lite ljus. Finns en billig som heter neewer cn-160. Kameran på ett stativ. Om du ska göra kortfilmer så bör du köra på zoom h4n+xlr+någon bra mic. Røde har flera bra, likaså sennheiser. Youtube har massa tester och jämförelser. Hade länkat men skriver från mobilen så det är svårt att hitta. Sorry.

Om du ska filma event och är ensam är mic på kameran antagligen det enklaste, och samma där, kolla upp rødes micar.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Tom_Bombadill

Låter läskigt, prova att kontakta Sony?

Av Tom_Bombadill
Skrivet av jookeer:

Shoppade för nåt år sedan 2 st Yongnu RF-603C II från ebay. De kan valfritt jobba antingen som sändare eller mottagare. Har inte testat men enl. mina forskningar skall de funka manuellt med A7 och gammelblixtar.
http://forum.luminous-landscape.com/index.php?topic=91508.0

Återkom om du hittar andra lösningar....

Joookeer, alltid snabb på att svara, nice.

Anledningen till att jag vill köra på gammal blixt är för att spara in pengar då jag sällan kommer använda blixt, endast för att ta lite mingelbilder på någon fest eller så. Så flash triggers+blixt blir kanske lite dyrt, så att jag nästan lika väl kan köpa sonys egna blixtar?

Iaf, tänkte jag mer höra om någon har erfarenhet med gamla blixtar direkt på kameran, som inte bränner kretsar och fungerar bra. Vet ATT folk har använt det, men hittar ingen info om VAD de har använt.

För det går väl, visst? Jag är väl inte helt ute och cyklar?

Kanske är bättre på att göra med triggers?

Har dålig koll på blixtar...

Av Tom_Bombadill
Skrivet av Nisse-Tuta:

Black-hole-sun problem med A7sii.
Jäkligt synd på en kamera som snubblat lite på målsnöret redan innan.
Jag hade bestämt mig redan innan att den inte var något för mig så det gjorde ingen större skillnad. Men den som velar bör helt klart avvakta och se.

http://www.eoshd.com/comments/topic/18549-sony-a7s-ii-review-...

De har fixat detta nu med ny firmware så vitt jag vet.

Av Tom_Bombadill

Tänkte fråga angående manuella gamla blixtar. Funderar på att skaffa en manuell gammal blixt men internet verkar ha förfärligt lite information om sådana kombinerade med Sony a7. Har någon av er provat på? Vet ni något? Vill ju inte ha en som bränner kretsarna, för det har jag läst kan hända med vissa blixtar(vivitar om jag minns rätt, över 7(volt?)?) Något sånt. Vet inte heller vilka som är bra, hur man går tillväga för att skaffa en osv osv. TTL är inte jätteviktigt för mig så tänkte att jag kan skaffa en manuell blixt och lära mig använda den så ska det nog gå bra.

MVH Alex

Av Tom_Bombadill

Jag har en fundering angående lite "bättre objektiv". Jag har köpt en del objektiv som presterat okej och dugit tills jag sparat upp för att köpa Sony Zeiss FE 55mm till min A7. Det är nu jag märker den stora skillnaden i kvalitet mellan detta objektiv och de jag haft innan. (Canon 50mm 1.8, Vivitar 28mm 2.8, Minolta 45mm och några till).

Även om gammelgluggarna är roliga och ganska bra, speciellt för priset så undrar jag om ni har några rekommendationer på bättre objektiv. Är det zeiss/leica som gäller då? Vill ha något ganska brett och ljuskänsligt då mitt vivitar inte riktigt håller måttet.