Inlägg

Inlägg som Johandea har skrivit i forumet
Av Johandea

Jag är i Uppsala och kan hämta det, om du vill bli av med det. Det skulle vara bra som felsökningskort.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Johandea
Skrivet av Boss302:

Hur svårt är det att googla "dog i vårdkö" ?

Hur svårt är det att ta med en länk som stödjer ditt påstående? Det är du som har bevisbördan, inte vi andra.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Johandea
Skrivet av gabriel15:

För mig är inte dålig hantering av uppgifter ens något problem i jämförelse med resten av sjukvården där folk förlorar livet helt i onödan pga långa köer.

Källa på det?

Av Johandea
Skrivet av tOPO:

"Läcker", more like, "säljer".

Om de ville sälja uppgifterna vore det ju väldigt dumt att ha dem fritt tillgängliga för alla.

Av Johandea

Fråga 3: Vilket var Blizzards första spel, som de utvecklade under namnet Silicon & Synapse?
Svar: RPM Racing (Inte The Lost Vikings)

Fråga 7: Under namnet Silicon & Synapse utvecklade studion The Lost Vikings.

Missar jag ngt uppenbart här eller är det fel?

Edit: Det är jag som tolkar frågorna fel. Eftersom jag är för ung för dessa spel kan jag inget om dem och läste därför frågorna som att det var The Lost Vikings som kallades Silicon & Synapse när det var under utveckling... Till mitt försvar är det ett tydligt syftningsfel i fråga 3, då bisatsen "som de utvecklade under namnet Silicon & Synapse" syftar på "Blizzards första spel" och inte på "Blizzard".

Av Johandea
Skrivet av Nätälskare:

Bara att stänga av då. Hade aldrig haft internet till min bil och då inte bara för att inte bli spionerad på av någon utländsk myndighet utan pga dom säkerhetsproblemen som kan uppstå genom att folk kan komma åt bilen utifrån.

https://ec.europa.eu/transport/themes/its/road/action_plan/ec...

Sedan mars 2018 måste alla nya bilar i EU vara utrustade med sk. eCall, dvs. de måste automatiskt kontakt 112 vid allvarliga olyckor. Det betyder att alla bilar sedan dess är uppkopplade hela tiden för att detta ska fungera. Att tro att bilen kopplar ner sig när man inte vill betala för några av de funktioner som använder sig av uppkopplingen är ordentligt naivt.

Av Johandea
Skrivet av aholman:

Skönt att se Microsoft loggan, vill ha en surface med 30+ timmar batteritid

Skickades från m.sweclockers.com

Det kommer när de går över till ARM

Av Johandea
Skrivet av tilted0113:

Så din YTTRANDEFRIHET blir inskränkt för att Telia döms till att blockera olagliga hemsidor?

Okej...makes senare. Eller du kanske tänker att detta är samma sak som Kina gör?

Inte någonstans har jag skrivit MIN yttrandefrihet. Censur är en inskränkning av NÅGONS yttrandefrihet. Jag är ju inte bara emot våld om det är riktat mot mig, jag är emot det oavsett vem som är utsatt.

Du försöker verkligen göra hönor av fjädrar...

Av Johandea
Skrivet av tilted0113:

Tror du behöver läsa på om begreppet censur faktiskt ...

Hmm intressant. Du är emot censur som metod men det ska ändå användas för ”de grövsta brotten”. Kan du utveckla? Tycker att du vacklar lite i din egna ståndpunkt.

Enligt wiktionary: "en inskränkning i yttrandefriheten genom att somligt ej får publiceras". Jag är fullt tillräckligt påläst om begreppet censur, tack. På står du att jag har skrivit något annat?

Det är inte så svårt... Jag är emot censur, men jag inser att det är nödvändigt i vissa situationer för att hindra ännu värre handlingar. På samma sätt som jag är emot våld (men polisen etc. kan behöva använda det), frihetsberövande (men brottslingar och vissa psykiska sjukdomar, etc.) eller hastighetsöverträdelse (men blåljus fordon kan behöva köra fortare). Så det är inte speciellt komplicerat

Av Johandea
Skrivet av frong:

Acceptans för dåliga ideologier bland populationen, långsam avvänjning för dumheter som detta.

Det tycker väl alla om "motståndarnas" ideologier...

Av Johandea
Skrivet av tilted0113:

Okej så det är censurering som begrepp du är starkt emot?

Men är det att censurera att begränsa tillgången på olagligt material?

Nej, begreppet censur ska användas. Men jag är starkt emot censur som metod.

Ja, att begränsa tillgången till immateriellt material, oavsett om det är lagligt eller ej, är censur, och det ska, enligt mig, bara användas så lite som möjligt, för de grövsta brotten.

Av Johandea
Skrivet av tilted0113:

Bara käbbel. Du säger att du är för att begränsa piratsidor men säg då hur du tänker att man ska göra det istället?

Men jag noterar att du alltså tycker ALLT ska få finnas på internet? Vad som helst och man ska inte göra något för att begränsa det? Vad det än är för material.

"Käbbel" säger du, utan något som helst motargument...
Jag har inte sagt att jag är för att begränsa piratsidor! Jag är emot brottslig aktivitet, vilket inkluderar att olagligt ladda ner filer. Men att besöka en piratsida är inte olagligt så därför är jag definitivt inte för att censurera dessa sidor.

Ja, allt ska få finnas på interner. På samma sätt som att man ska få prata om vad man vill över telefon. Men givetvis är vissa handlingar brottsliga och ska lagföras, men att censurera är inte rätt väg att gå.

Av Johandea
Skrivet av tilted0113:

Nej. Det finns ingen motsägelse. Tillgång till internet är inte samma sak som tillgång till olagligt material. Jag svarade på exemplet om att stänga av en väg för att förhindra att folk kör snabbt. Vägen stängs inte av men den begränsas med hastighetsskyltar eller kanske väggupp. Se liknelsen.

Men det du inte verkar förstå är att dessa sidor är en del av internet. Internet är inte bara Aftonbladet och Facebook. Alla hemsidor är en del av det, oavsett om du eller någon annan besöker dem. Så när du skriver

Skrivet av tilted0113:

Internet stängs inte av eller begränsas. Tillgången till piratsidor gör det.

säger du att "Internet begränsas inte. Men det begränsas till viss del".

Och din vägliknelse haltar en hel del också... Att blockera piratsidor är inte att begränsa hastigheten. Att minska hastigheten har en direkt motsvarighet i internetvärlden: att minska hastigheten. Vad Telia har dömts att göra är att blockera vägen som leder till piratsidorna. Så jo, de vägarna stängs av.

Skrivet av tilted0113:

Om du inte är emot att begränsa. Varför är du så emot detta då? Och hur hade du gjort istället?

Som jag, om och om igen, har sagt; jag är emot censur! Detta är censur. Det är därför jag är emot det. Förstått?
Jag är inte insatt i internetkriminologi så jag är inte rätt person att ge en åsikt om hur det ska bekämpas.

Av Johandea
Skrivet av tilted0113:

Nätneutraliter ? Vilken klyscha. Som sagt: vad är det som är så ont i att begränsa sånt som är ont(olagligt)?

Oj, du visar verkligen vilken nivå du vill ha denna diskussion på... Kallar motargument för "klyschor" :facepalm:

Det är absolut inget fel med att begränsa olagliga aktiviteter. Det är, som jag sagt flera gånger, medlen jag är emot. Alla brott berättigar inte alla medel och att censur är ett väldigt kraftigt medel som borde begränsas så mycket som möjligt!

Av Johandea
Skrivet av tilted0113:

Internet stängs inte av eller begränsas. Tillgången till piratsidor gör det.

Ser du inte motsägelsen i dina egna ord här?!

Av Johandea

Jag förväntar mig att man ska finna och lagföra brottslingar utan att inskränka nätneutraliteten. Det har ingenting med det aktuella ämnesområdet att göra. Jag laddar inte ner något olagligt överhuvudtaget. Det skulle lika gärna kunna handla om hästförsäljares hemsidor. Det är censuren jag är emot.

Av Johandea
Skrivet av Söderbäck:

Det där tror jag inte en sekund på faktiskt hehe.

Olaga hot, barnporr, uppvigling, hets mot folkgrupp och förtal tror jag faktiskt inte du är emot utan jag tror faktiskt att du tycker det är bra att staten har lagar kring de punkterna. Vilket ju är censur

Av de du nämnde är det väl bara barnpornografi som är censurerat, vad jag vet. Det andra är det fritt fram att syssla med, både på och utanför nätet. Du kanske menar att det är brottsliga handlingar, dvs det finns en påföljd när man gör det. Men det är inte tillnärmelsevis samma sak som att censurera.

Av Johandea
Skrivet av tilted0113:

Varför blir folk så upprörda? Om man ska dra det till sin spets: om ingen ska betala för att se materialet så kommer det inte finnas något material.

***bort/mod***

Varför är du så upprörd? Om man ska dra det till sin spets: du får bara se innehåll som "passar" med nuvarande ledning. ***bort/mod***

Av Johandea
Skrivet av anon159643:

Surface pro brukar kosta långt över 10 000kr.
Det finns mer exklusiva chromebook, denna prispressar de dyrare och tvingar de för mer normala priser att hålla en hög standard.

Sedan chromebook vs Surface pro, så är Office bättre i Windows. Bortsett från det har många slutat med lokalt installerade programvaror och det är denna grupp de riktar denna dator till.

Ja, de flesta köper bättre utrustade Surface-modeller. Men det förändrar inte att denna är mycket dyrare för sämre hårdvara och mycket trängre mjukvara.

Så vad du menade var att Google försöker höja kvalitén av chromebook, inte att de prispressar dem. Priset är ju det enda som talat för dem.

Av Johandea
Skrivet av anon159643:

Mer än dubbelt så hög upplösningar som en macbook Air inte illa.

Google Pixel slate är en modell för att visa vad skåpet ska stå, jag tror de flesta nöjer sig med betydligt enklare som kostar mindre. Men Pixel sätter ändå en visst rida och prispressar neråt.

Haha, läste du samma artikel som vi andra? Detta är en dyrare och sämre Surface pro. Prispressar neråt? Från vadå? Deras pixelbook möjligen, men det är ju inte så svårt att vara billigare än den...